Ολλανδία Στο Αμστελόδαμο όταν ανθίζουν οι τουλίπες!

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Περιμένω με αγωνία τη συνέχεια από την επαρχία. Ίσως με πείσουν οι ωραίες φωτογραφίες σου και τα μουσεία του Άμστερνταμ να το επισκεφτώ.
Τον Μάιο ξεκίνησα να κλείσω εισιτήρια για τον φετινό Αύγουστο αλλά με αποθαρρυναναν οι τιμές των ξενοδοχείων. Μάλλον θα πρέπει να κινηθώ πιο έγκαιρα!
Τέλος Απριλίου θα βρω τουλίπες στα χωράφια ή θα έχουν μαραθεί;
Τέλος Απριλίου είναι η καλύτερη περίοδος και για τα λουλουδοχώραφα και τους κήπους Keukenhof. Φουλ ανθοφορία. Όσο πιο νωρίς κλείσεις ξενοδοχείο τόσο καλύτερες ευκαιρίες θα βρεις. Και μήνες πριν αν μπορείς. Παίζει ρόλο βέβαια και ο μήνας. Φεβρουάριο βρίσκεις πολύ πιο φτηνά κάποια καλά ξενοδοχεία. Τον Μάρτιο λίγο πιο ανεβασμένες οι τιμές. Τον Απρίλιο ακόμα περισσότερο. Έτσι πάει.

Στα επόμενα κεφάλαια έχω επαρχία.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.047
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Προσοχή, 27 Απριλίου είναι τα γενέθλια του Βασιλιά, και οι Ολλανδοί το γιορτάζουν. Τα πάντα υπολειτουργούν, καθώς οι πάντες είναι στους δρόμους και στα κανάλια ντυμένοι στα πορτοκαλί και με μια δυο πέντε δέκα είκοσι μπύρες ανά χείρας.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Προσοχή, 27 Απριλίου είναι τα γενέθλια του Βασιλιά, και οι Ολλανδοί το γιορτάζουν. Τα πάντα υπολειτουργούν, καθώς οι πάντες είναι στους δρόμους και στα κανάλια ντυμένοι στα πορτοκαλί και με μια δυο πέντε δέκα είκοσι μπύρες ανά χείρας.
Πολύ σωστά. Είναι το event της χρονιάς. Χαμός. Και προφανώς τα ξενοδοχεία θα έχουν και 100% πληρότητα.
Οπότε @Elena2508 να το λάβεις υπόψιν σου. Προσωπικά θα απέφευγα αυτή τη μέρα.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.738
Likes
15.113
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Περιμένω με αγωνία τη συνέχεια από την επαρχία. Ίσως με πείσουν οι ωραίες φωτογραφίες σου και τα μουσεία του Άμστερνταμ να το επισκεφτώ.
Τον Μάιο ξεκίνησα να κλείσω εισιτήρια για τον φετινό Αύγουστο αλλά με αποθαρρυναναν οι τιμές των ξενοδοχείων. Μάλλον θα πρέπει να κινηθώ πιο έγκαιρα!
Τέλος Απριλίου θα βρω τουλίπες στα χωράφια ή θα έχουν μαραθεί;
ίσα ίσα, τέλος Απριλίου νομίζω ότι είναι η καλύτερη εποχή για τις τουλίπες.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Κήποι Keukenhof και τουλιποχώραφα!

Για τη μέρα αυτή ανυπομονούσα και είχα τις μεγαλύτερες προσδοκίες. Μια full ημέρα εκτός Άμστερνταμ στους ξακουστούς κήπους Keukenhof, στο Haarlem, στο Marken, στο Volendam και στους μύλους του Zaanse Schans. Και όλα αυτά με το ημερήσιο Amsterdam & Region Travel Ticket προς 18,50€. Η κάρτα εκτός από τις απεριόριστες μετακινήσεις μέσα στο Άμστερνταμ, περιλαμβάνει όλα τα δημόσια μέσα μεταφοράς για διαδρομές με λεωφορείο, τραμ, τρένο και μετρό από GVB, EBS, Connexxion, και NS.
https://en.gvb.nl/amsterdam-region-travel-ticket
https://www.travelstories.gr/commun...8/314033_ef64e4871158b55d2e0753dba5cceec7.pdf

Το pdf δείχνει όλες τις διαδρομές που περιλαμβάνονται στην κάρτα. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές όπως το Muiden με το γνωστό κάστρο, το Almere στη Newland, οι παραλίες της Βόρειας θάλασσας IJmuiden aan Zee, Bloemendaal aan Zee και Zandvoort aan Zee, η ανερχόμενη τουριστικά πόλη Hoorn, το Beemster που είναι στη λίστα της Ουνέσκο, και οι περιοχές που θέλαμε εμείς να επισκεφτούμε και αναφέρω παραπάνω.

Το αρχικό σχέδιο ήταν το εξής: Από Άμστερνταμ μέχρι αεροδρόμιο με το λεωφορείο 197. Από το αεροδρόμιο το λεωφορείο 858 για τους κήπους Keukenhof στην περιοχή Lisse. Επιστροφή στο αεροδρόμιο και λεωφορείο 300 μέχρι τον κεντρικό σταθμό του Haarlem. Από Haarlem τρένο για Άμστερνταμ. Από τον κεντρικό σταθμό τρένων του Άμστερνταμ , το λεωφορείο 315 για Marken. Με το 315, στάση στο Monnickendam, κι από άλλη στάση του χωριού λεωφορείο 110 ή 316 για Volendam. Από Volendam το 110 για Purmerend κι από το σταθμό τρένων του Purmerend τρένο για Zaandam κι από κει το τοπικό λεωφορείο 67 για Zaanse Schans. Και επιστροφή στο Άμστερνταμ με το 391. Ζαλιστήκατε?

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και το προτιμότερο φυσικά είναι, εφόσον κάποιος διαθέτει περισσότερες μέρες να έχει το 2ημερο ή 3ημερο Amsterdam & Region Travel Ticket, ώστε να δει πιο πολλά μέρη και με μεγαλύτερη άνεση. Ήξερα πως για μια ημέρα έβαλα πολλά όμως επειδή οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες ήλπιζα πως θα βγει. Και βγήκε. Περίπου! Ήθελα να δω πολλά περισσότερα μέρη και εν των υστέρων διαπίστωσα πως ίσως θα ήταν προτιμότερο να αφαιρέσω κάποια από αυτά και να προσθέσω άλλα όπως καμιά παραλία ή κανένα κάστρο. Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως τα φανταζόμαστε.

Αλλά ας πάρω τα πράγματα από την αρχή. Επέλεξα την 3η ημέρα του ταξιδιού να γίνουν οι εξορμήσεις γιατί θα είχε πιο αίθριο καιρό. Και πράγματι η μέρα ξεκίνησε με ήλιο και πιο υψηλή θερμοκρασία, γύρω στους 14 βαθμούς. Πήραμε το λεωφορείο 197 μέχρι το αεροδρόμιο Σκίπχολ. Το λεωφορείο της arriva 858 για Keukenhof Gardens δεν βρίσκεται εκεί που είναι τα υπόλοιπα, αλλά αναχωρεί από την έξοδο 4 των αφίξεων (δίπλα στο Starbucks), και θέλει λίγα λεπτά περπάτημα. Σε 30 λεπτά φτάσαμε στους κήπους.



Να πω την αλήθεια πως δεν ήταν διακαής πόθος η επίσκεψη στους κήπους. Βεβαίως και επέλεξα την άνοιξη ως ιδανική εποχή για την Ολλανδία αλλά περισσότερο για τα πολύχρωμα χωράφια. Οι λωρίδες λουλουδιών στα λιβάδια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και μοναδικά αξιοθέατα στην Ολλανδία. Κάθε άνοιξη όλη η περιοχή εκρήγνυται σε ζωηρά χρώματα όταν οι βολβοί ''πυροβολούν'' και εκατομμύρια λουλούδια ανθίζουν δίνοντας ένα πολύχρωμο υπερθέαμα. Τα περισσότερα χωράφια λουλουδιών βρίσκονται μεταξύ Χάαρλεμ και Λέιντεν. Γύρω από τους Keukenhof Gardens υπάρχουν πολλά πολύχρωμα χωράφια, και αυτό ακριβώς ήθελα να δω. Είχα μάλιστα σκοπό, να νοικιάσουμε ποδήλατα από την Rent-a-Bike van Dam, στην κύρια είσοδο από τους κήπους του Keukenhof προς 10€ και να γυρίσουμε κάποιες από τις τέσσερις προβλεπόμενες διαδρομές με σήμανση από 5 έως 35 χλμ. ανάμεσα στα χωράφια.
https://www.travelstories.gr/commun...8/314034_0c9eb7a74022aff523e2785a48bca1b7.pdf

Τουλίπες, νάρκισσοι και ζουμπούλια δίνουν μια εντυπωσιακή επίδειξη χρωμάτων και η πιο ιδανική εποχή είναι από μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου με καλύτερη στιγμή τα μέσα Απριλίου. Τέλη Μαρτίου όμως που ήμασταν εμείς εκεί, η ανθοφορία δεν ήταν στα ντουζένια της και βλέποντας τα γύρω χωράφια να μην έχουν ανθίσει ακόμα ή να έχουν μόνο κίτρινο χρώμα από τους νάρκισσους απογοητεύτηκα. Δεν θα είχε νόημα λοιπόν να κάνουμε ποδήλατο στα άδεια χωράφια ή στα λίγα που είχαν καλή ανθοφορία. Έτσι ξέχασα την προοπτική της ποδηλατάδας ανάμεσα σε μια θάλασσα λουλουδιών και προσγειώθηκα στην πραγματικότητα. Αν σχεδιάζετε ένα τουλιπο-trip κάντε το σωστά και επιλέξτε την κατάλληλη στιγμή.
https://www.iamsterdam.com/en/plan-your-trip/day-trips/flower-strip

Ας θαυμάσουμε έστω τους κήπους Keukenhof που κι αυτοί όμως είχαν μόλις ανοίξει για το κοινό και δεν ήταν στο απόγειο τους. Οι κήποι είναι ανοιχτοί μόνο για οχτώ βδομάδες το χρόνο από τέλη Μαρτίου μέχρι τέλη Μάιου και συγκεκριμένα το 2017 ήταν ανοιχτοί από 23/3 μέχρι 21/5. Η είσοδος δεν είναι και φτηνή. 16€ το άτομο. https://keukenhof.nl/en/

Μην είμαι αχάριστος όμως. Είδαμε ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ολλανδίας και έναν από τους πιο όμορφους κήπους στον κόσμο με τις περισσότερες ποικιλίες τουλίπας απ’ οπουδήποτε αλλού και μάλιστα με αίθριο καιρό. Κάθε άνοιξη λοιπόν, οι κήποι του Κεουκενχόφ κοντά στην μικρή πόλη Lisse, ζωντανεύουν με ανθισμένα λουλούδια σε κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου από 7 εκατομμύρια βολβούς σε πάνω από 80 πολύχρωμα στρέμματα, καθιστώντας τον ως τον μεγαλύτερο κήπο λουλουδιών στον κόσμο. Στο Keukenhof κάτσαμε γύρω στις 2,5 ώρες. Είναι πολλά τα στρέμματα και θέλει χρόνο για να απολαύσεις το τοπίο με την άνεση σου. Χωρίς χάρτες και χωρίς συγκεκριμένες διαδρομές, είδαμε ότι μας άρεσε, κάναμε στάσεις και φωτογραφίσαμε ότι μας χτύπησε στο μάτι. Είμαι σίγουρος πως δεν περπατήσαμε σε όλους τους κήπους αλλά ήταν χορταστική η βόλτα μας.









page.jpg


Ένα μέρος των κήπων συνορεύει με τα χωράφια που χωρίζονται μεταξύ τους από ένα κανάλι. Ήταν κάτι που απολαύσαμε πολύ περισσότερο από τους ίδιους τους κήπους. Η ανθοφορία ήταν σε καλό επίπεδο και έστω σε μικρό βαθμό, είδαμε από πολύ κοντά τις χρωματιστές λωρίδες των χωραφιών!






page1.jpg


Τους δύο μήνες του 2017 που ήταν ανοιχτοί οι κήποι, δέχτηκαν 1,4 εκατομμύρια επισκέπτες και μόνο το 20% των επισκεπτών ήταν Ολλανδοί. Σε σύγκριση με φωτογραφίες που είχα δει στο ίντερντετ, οι κήποι μου φάνηκαν πιο απλοί και δεν ήταν τόσο εκθαμβωτικοί όπως θα ήταν ένα μήνα μετά στην καλύτερη φάση τους στην καρδιά της Άνοιξης.




Το Keukenhof διαθέτει μια ποικιλία από διαφορετικά στυλ κήπων. Για παράδειγμα τον αγγλικό κήπο, τον ιστορικό κλειστό κήπο, τον κήπο της φύσης με νερά και θάμνους ή τον ιαπωνικό κήπο. Από τα χαρακτηριστικά σημεία είναι ο ανεμόμυλος με τα γραφικά κανάλια γύρω του που συγκεντρώνει τους πιο πολλούς επισκέπτες.








Πίσω από τον μύλο. Τα χωράφια θα μετατραπούν σε ουράνιο τόξο ένα μήνα μετά!




Ανεβήκαμε στον μύλο και μπορούσαμε να δούμε από ψηλά πόσο άριστα φτιαγμένος, περιποιημένος και οργανωμένος είναι ο ευρύτερος χώρος του Keukenhof. Και μπορεί οι κήποι να μη διαθέτουν μεγάλα τμήματα με τουλίπες όπως θα περίμενα, όμως τα κτήματα έξω που δεν ανήκουν στους κήπους Keukenhof, αποζημιώνουν σε μεγάλο βαθμό και θα έλεγα πως κλέβουν την παράσταση. Εμείς βέβαια δεν είδαμε πολλά χρωματιστά χωράφια, όμως με ζουμ της μηχανής κάτι απαθανατίσαμε!






page2.jpg


page3.jpg


Κοντά στον μύλο έχει κατάστημα με σουβενίρ που πρωταγωνιστούσε το γνωστό παραδοσιακό προϊόν της Ολλανδίας, τα τυπικά ξύλινα τσόκαρα (klompen). Επίσης έχει και φρέσκες βάφλες και για πρώτη φορά δοκιμάσαμε ζεστή Stroopwafel που μοσχοβολούσε κανέλλα.
Amsterdam - Netherlands-521.jpg


Ξύλινα παγκάκια από κορμούς δέντρων εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον
page4.jpg


Συνεχίσαμε την βόλτα μας σε άλλα τμήματα των κήπων, ενώ ο ήλιος έγινε πιο δυνατός και πιο ζεστός. Μονοπάτια, ξύλινα κτίρια, θερμοκήπια, γεφυράκια, λίμνες, δέντρα, πράσινο και πολύ χρώμα συνθέτουν τους κήπους Keukenhof και η ηλιόλουστη βόλτα μας ήταν μια ωραία στιγμή στο Ολλανδικό μας ταξίδι!








page5.jpg


page6.jpg


Τα ουράνια τόξα στα χωράφια της Ολλανδίας, με μωβ Ζουμπούλια, ροζ κρόκους, αμέτρητες ποικιλίες από τουλίπες και φωτεινούς κίτρινους νάρκισσους, δεν είναι απλά ένα θέαμα να φωτογραφίζουμε και να θαυμάζουμε. Όταν μιλάμε για καλλιέργειες λουλουδιών στην Ολλανδία πρέπει να ξέρουμε πως μιλάμε για έναν κολοσσό, αφού η Ολλανδία παράγει το 70% των λουλουδιών στο παγκόσμιο εμπόριο. Μάλιστα 25 χλμ. από τους κήπους Keukenhof στην περιοχή Aalsmeer βρίσκεται ένα τεράστιο εμπορικό κτίριο που στεγάζει τη μεγαλύτερη δημοπρασία λουλουδιών στον κόσμο FloraHolland. Γίνονται και οργανωμένες επισκέψεις που μπορεί κάποιος να δει και τη διαδικασία πλειστηριασμού, ένα μοναδικό οικονομικό σύστημα στο εμπόριο λουλουδιών.


Untitled_Panorama1.jpg


page7.jpg




page8.jpg


Κι άλλες εικόνες από τους Κήπους της Ευρώπης, όπως λένε τους Keukenhof Gardens!






page9.jpg


Δεν θα πω ψέματα ότι δεν κουράστηκα. Εδώ θα κουραστήκατε εσείς με τόσες φωτογραφίες. Σας έπηξα στο λουλουδικό! Υπομονή και τελειώνουμε! Εγώ κουράστηκα και ο Rose ήταν ντούρος! Πράγμα πρωτόγνωρο αφού συνήθως γίνεται το αντίθετο. Να φανταστείτε, εγώ σταματούσα κάθε λίγο και λιγάκι για στάση και ξεκούραση! Τα πόδια είχαν σακατευτεί. Κάναμε την τελευταία στάση στο περίπτερο Oranje Nassau, φάγαμε και το παγωτό μας και μπήκαμε στην τελική ευθεία να δούμε τα κομμάτια που απέμειναν.
page10.jpg








Από ένα ύψωμα, θαυμάσαμε άλλη μια φορά τα χρωματιστά χωράφια








Κι ενώ ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από τους κήπους, παρατήρησα ένα μονοπάτι που μου είχε ξεφύγει, οπότε συνεχίσαμε λίγο ακόμα το περπάτημα. Βίτσιο όχι αστεία!


page11.jpg








Μετά από αυτή την εμπειρία και αν με ρωτήσει κάποιος θα πω πως, όσο κι αν οι κήποι είναι εξαιρετικά προσεγμένοι, με υπέροχα λουλούδια, πράσινο και λίμνες δεν θεωρώ πως είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Δεν το θεώρησα χάσιμο χρόνου αλλά αν ήξερα θα επέλεγα να δω κάτι με περισσότερο ενδιαφέρον. Εφόσον κάποιος θέλει να πάει στην Ολλανδία την Άνοιξη, θα συμβούλευα να επισκεφτεί τα αμέτρητα τουλιποχώραφα και λουλουδοχώραφα με ποδήλατο ή με τα πόδια και να εστιάσει σε μια πιο αυθεντική εικόνα της χώρας απ’ ότι οι καλοφτιαγμένοι κήποι.




Φύγαμε με το λεωφορείο 858 και αποχαιρετίσαμε την περιοχή του Lisse




Φτάσαμε στο αεροδρόμιο και πήραμε το λεωφορείο 300 για τη συνέχεια του trip μας.
Επόμενη στάση, Haarlem.
 

Attachments

Last edited:

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.748
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Προσοχή, 27 Απριλίου είναι τα γενέθλια του Βασιλιά, και οι Ολλανδοί το γιορτάζουν. Τα πάντα υπολειτουργούν, καθώς οι πάντες είναι στους δρόμους και στα κανάλια ντυμένοι στα πορτοκαλί και με μια δυο πέντε δέκα είκοσι μπύρες ανά χείρας.
Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη πληροφορία!!! Θα έπεφτα πάνω στους ξέφρενους πανηγυρισμούς τους!
Ξέρετε μήπως εάν είναι τριήμερες οι εκδηλώσεις τους ή εάν είναι κινητή γιορτή που την μεταφέρουν ανάλογα με το Πάσχα ή την μέρα που πέφτει; Μην πέσω πάνω σε φουλ τριήμερο με αυξημένες τιμές στα ξενοδοχεία.
Είπα ότι όταν θα αποφασίσω να πάω Ολλανδία να το προγραμματίσω έγκαιρα και να διαλέξω την κατάλληλη περίοδο για δω ανθισμένες τουλίπες.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.738
Likes
15.113
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
βρε φιλενάδα μην μας τρελαίνεις, τα γενέθλιά του γιορτάζει ο βασιλιάς στις 27 Απριλίου κάθε χρόνο, γίνετε να τα γιορτάσει άλλη μέρα?? :haha::haha:
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.748
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
ίσα ίσα, τέλος Απριλίου νομίζω ότι είναι η καλύτερη εποχή για τις τουλίπες.
Ευχαριστώ πολύ! Ρωτώ επίμονα για τις τουλίπες και την περίοδο της ανθοφορίας τους γιατί μου έχει μείνει ένα απωθημένο από την Κωνσταντινούπολη που φημίζεται και αυτή για τα όμορφα πάρκα με τις τουλίπες της και το φεστιβάλ τουλίπας τον Απρίλιο.
Πριν από 4 χρόνια όταν πήγα στην πόλη, τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου, βρήκα όλα τα πάρκα με μαραμένες τις τουλίπες και απογοητεύτηκα! Μην την πατήσω και στην Ολλανδία...
 

vanda

Member
Μηνύματα
888
Likes
4.275
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Βιετνάμ και Αργεντινή
Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη πληροφορία!!! Θα έπεφτα πάνω στους ξέφρενους πανηγυρισμούς τους!
Ξέρετε μήπως εάν είναι τριήμερες οι εκδηλώσεις τους ή εάν είναι κινητή γιορτή που την μεταφέρουν ανάλογα με το Πάσχα ή την μέρα που πέφτει; Μην πέσω πάνω σε φουλ τριήμερο με αυξημένες τιμές στα ξενοδοχεία.
Είπα ότι όταν θα αποφασίσω να πάω Ολλανδία να το προγραμματίσω έγκαιρα και να διαλέξω την κατάλληλη περίοδο για δω ανθισμένες τουλίπες.
Οσο παραμένει βασιλιάς ο ίδιος, η ημερομηνία θα είναι η ίδια.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.047
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη πληροφορία!!! Θα έπεφτα πάνω στους ξέφρενους πανηγυρισμούς τους!
Ξέρετε μήπως εάν είναι τριήμερες οι εκδηλώσεις τους ή εάν είναι κινητή γιορτή που την μεταφέρουν ανάλογα με το Πάσχα ή την μέρα που πέφτει; Μην πέσω πάνω σε φουλ τριήμερο με αυξημένες τιμές στα ξενοδοχεία.
Είπα ότι όταν θα αποφασίσω να πάω Ολλανδία να το προγραμματίσω έγκαιρα και να διαλέξω την κατάλληλη περίοδο για δω ανθισμένες τουλίπες.
Είναι σταθερή ημερομηνία (και μάλλον "φροντίζουν" οι διάδοχοι να γεννώνται εκείνη την περίοδο - η προηγούμενη βασίλλισα είχε γενέθλια 30/4). Προσωπικά θα επέλεγα να το συμπεριλάβω στο πρόγραμμά μου (αν έβγαινε το budget με τα ξενοδοχεία), αλλά η μέρα θα είναι αφιερωμένη στους εορτασμούς και μόνο, δε σηκώνει άλλες δραστηριότητες.
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.748
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
βρε φιλενάδα μην μας τρελαίνεις, τα γενέθλιά του γιορτάζει ο βασιλιάς στις 27 Απριλίου κάθε χρόνο, γίνετε να τα γιορτάσει άλλη μέρα?? :haha::haha:
χαχαχα! Βρε φίλε λέω μήπως είναι σαν τα γενέθλια της Ελισσάβετ. Νομίζω ότι δεν είναι σταθερός ο εορτασμός τους...
Ρωτώ μήπως εξαρτάται και από τον εορτασμό του Πάσχα... Δεν ξέρω...

βρε φιλενάδα μην μας τρελαίνεις, τα γενέθλιά του γιορτάζει ο βασιλιάς στις 27 Απριλίου κάθε χρόνο, γίνετε να τα γιορτάσει άλλη μέρα?? :haha::haha:
Τελικά τι έμαθα από έρευνα στο διαδίκτυο!! :xalara::xalara:
Στις 30 Απριλίου του 1980 όταν στέφθηκε βασίλισσα η Βεατρίκη αποφάσισε προς τιμή της μητέρας της να μη μεταθέσει σε άλλη ημερομηνία τη γιορτή, παρόλο που τα δικά της γενέθλια ήταν στις 31 Ιανουαρίου.
Έτσι λοιπόν καθιερώθηκε ως "Ημέρα της Βασίλισσας" η 30η Απριλίου και γιορτάζεται σταθερά αυτήν την ημερομηνία.
Ο νέο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ γεννήθηκε στις 27 Απριλίου, πολύ κοντά στην Ημέρα της Βασίλισσας. Επειδή όμως το 2017 η 30η Απριλίου έπεφτε Κυριακή, το παλάτι, ακολουθώντας μια συνήθεια δεκαετιών, αποφάσισε να μεταφέρει τη γιορτή μια μέρα νωρίτερα (29/4) για να μη συμπέσει με την «ημέρα του Κυρίου» (??).
Συμπέρασμα: Κινητή εορτή που δεν συμπίπτει απαραίτητα με τα γενέθλια του εκάστοτε Βασιλιά και γιορτάζεται γύρω στις 30 Απριλίου! Άρα, αυξημένη ζήτηση ξενοδοχείων τέλος Απριλίου! ;)

Πηγή: http://www.iefimerida.gr


 
Last edited by a moderator:

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.155
Likes
20.472
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Την διασχίσαμε κι αυτή και φτάσαμε στην απέναντι μεριά στο κανάλι Zwanenburgwal που ενώνεται με τον ποταμό Amstel, σε μια εξαιρετική τοποθεσία στην εβραϊκή συνοικία. Εκεί βρίσκεται το μνημείο Spinoza, προς τιμην του Ολλανδού Εβραίου φιλόσοφου Baruch Spinoza που έγινε γνωστός για τις ιδέες του σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης, της ανοχής και της ελευθερίας της θρησκείας. Το κείμενο στο μνημείο του γράφει ''O σκοπός του κράτους είναι η ελευθερία''.
Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέγει να αποδέχεται το αναπόφευκτο_Μπαρούχ Σπινόζα
Επιτέλους !!!! Αν δεν έκανες ούτε μία αναφορά στον Σπινόζα θα με στεναχωρούσες !!!
Ένας απο τους βασικούς λόγους που θέλω να πάω Ολλανδία είναι για να δώ το σπίτι του Σπινόζα στο Rijnsburg που είναι φυσικά μουσείο !!!!
Ο άνθρωπος ήταν "μυαλό" !!! Ενέπνευσε πάρα πολλούς μεταγενέστερους φιλοσόφους και όχι μόνο !

Ο σημαντικός Ολλανδός ζωγράφος και χαράκτης του 17ου αιώνα, Rembrandt Harmenszoon van Rijn συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ζωγράφων όλων των εποχών. Το άγαλμα του Ρέμπραντ έγινε το 1852 αλλά μεταφέρθηκε στο κέντρο της πλατείας το 1896. Τα χάλκινα γλυπτά μπροστά στο άγαλμα του Ρέμπραντ, που αναπαριστούν το διάσημο έργο του Νυχτερινή περίπολος (De Nachtwacht), εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην πλατεία το 2006 στον εορτασμό για τα 400α γενέθλια του Ρέμπραντ.
Η 3D απεικόνιση της "Νυχτερινής περιπόλου" του Ρέμπραντ, καταπληκτική !!!!

Και όλες οι υπόλοιπες φωτογραφίες σου !!! Αν έμπαινες και σε κανένα μουσείο, θα ήταν ακόμα καλύτερα :bleh:

Κι ενώ ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από τους κήπους, παρατήρησα ένα μονοπάτι που μου είχε ξεφύγει, οπότε συνεχίσαμε λίγο ακόμα το περπάτημα. Βίτσιο όχι αστεία!
:haha::haha::haha:
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.176
Μέλη
38.913
Νεότερο μέλος
PanagiotisCPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom