soudianos
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Βερακρούζ
Yazd. Πόλη της ερήμου στο δρόμο του μεταξιού. Απ εδώ πέρασε ο Μάρκο Πόλο. Κτίστηκε το 230 μ.Χ. την εποχή των Σασσανίδων. Αποτελεί κέντρο του Ζωροαστρισμού οπαδοί του οποίου υπάρχουν και σήμερα. Η πιο παλιά συνεχώς κατοικημένη πόλη όπου δίπλα της είναι κτισμένη και η σύγχρονη. Κύρια αξιοθέατα είναι το παλιό σύστημα ύδρευσης ganat, -watermuseum to JamehMosque (τζαμί Παρακευής, υπάρχουν με αυτή την ονομασία σε κάθε πόλη), το κέντρο των Ζωροαστρών, ο λόφος της σιωπής, η παλιά πόλη κ.α.
Ο ήλιος που χαμήλωνε πίσω μας χρωμάτιζε όμορφα τα βουνά στα τελευταία χιλιόμετρα πριν την άφιμη μας. Ένα μικρό δάσος από καινούργιες πολυκατοικίες φάνηκε από μακριά.
Μια ακόμα ευθεία που φτάνει στον ορίζοντα
Πήγαμε κατ αυθεία στο ξενοδοχείο που ήταν το Vali Μuseum Hotel, παλιό σπίτι ηλικίας άνω των 400 ετών. Εκτός των άλλων υπήρχε στο υπόγειο ο παλιό σύστημα ύδρευσης Qanat
Εσωτερικός σκεπαστός χώρος καφέ-εστιατόριο
To δωμάτιο μας ήταν τα τρία παράθυρα πάνω δεξιά
Η σκεπαστή οροφή
Το πρώτο βράδι ήταν αφιερωμένο στη Mαρία από το c/s και στους φίλους της που το περάσαμε στον όμορφο χώρου του ξενοδοχείου. Οι φίλοι της ήταν ο Ιρανός δάσκαλος που μου τον σύστησε (μόνο αυτόν) και ανταλλάξαμε χειραψία. Η Μαρία αρκέστησε σε μια υπόκλιση. Αρχίσαμε να προχωράμε για κάποιο τραπεζάκι, πίσω μας ακολούθησε μια γυναικοπαρέα. (οι γυναίκες έχουν δευτερεύοντα ρόλο φαίνεται...) Σταμάτησα όμως και ρώτησα: -Μαζί είσαστε; -
Ναί μου απάντησε, η σύζυγος του φίλου μου δασκάλα κι αυτή και οι δυό τους κόρες. ( Συστηθήκαμε κι΄εδώ με μια υπόκλιση. Μια όμορφη χαμογελαστή παρέα και συζήτηση έως αργά το βράδι.
Η Μαρία με τα γυαλάκια. Δεξιά ο δάσκαλος αρκετά συζητήσιμος
Ο μισθός του δασκάλου 2.000.000 ριάλ.
Ο ήλιος που χαμήλωνε πίσω μας χρωμάτιζε όμορφα τα βουνά στα τελευταία χιλιόμετρα πριν την άφιμη μας. Ένα μικρό δάσος από καινούργιες πολυκατοικίες φάνηκε από μακριά.
Μια ακόμα ευθεία που φτάνει στον ορίζοντα
Πήγαμε κατ αυθεία στο ξενοδοχείο που ήταν το Vali Μuseum Hotel, παλιό σπίτι ηλικίας άνω των 400 ετών. Εκτός των άλλων υπήρχε στο υπόγειο ο παλιό σύστημα ύδρευσης Qanat
Εσωτερικός σκεπαστός χώρος καφέ-εστιατόριο
To δωμάτιο μας ήταν τα τρία παράθυρα πάνω δεξιά
Η σκεπαστή οροφή
Το πρώτο βράδι ήταν αφιερωμένο στη Mαρία από το c/s και στους φίλους της που το περάσαμε στον όμορφο χώρου του ξενοδοχείου. Οι φίλοι της ήταν ο Ιρανός δάσκαλος που μου τον σύστησε (μόνο αυτόν) και ανταλλάξαμε χειραψία. Η Μαρία αρκέστησε σε μια υπόκλιση. Αρχίσαμε να προχωράμε για κάποιο τραπεζάκι, πίσω μας ακολούθησε μια γυναικοπαρέα. (οι γυναίκες έχουν δευτερεύοντα ρόλο φαίνεται...) Σταμάτησα όμως και ρώτησα: -Μαζί είσαστε; -
Ναί μου απάντησε, η σύζυγος του φίλου μου δασκάλα κι αυτή και οι δυό τους κόρες. ( Συστηθήκαμε κι΄εδώ με μια υπόκλιση. Μια όμορφη χαμογελαστή παρέα και συζήτηση έως αργά το βράδι.
Η Μαρία με τα γυαλάκια. Δεξιά ο δάσκαλος αρκετά συζητήσιμος

Attachments
-
216,8 KB Προβολές: 0