Ινδονησία Μαλαισία Μπρουνέι Σιγκαπούρη Τη βοήθεια των Ασιόπληκτων, παρακαλώ...

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.685
Likes
50.571
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Taver, πολύ επιγραμματικά και τελείως υποκειμενικά, θεωρώ πως το τουρ που ετοιμάζεις θα μπορούσε να λέγεται "the most uninteresting places in Asia Tour". Ούτε επίτηδες να το έκανες.

Η Σιγκαπούρη είναι το ασιατικό διδυμάκι του Ντουμπάι (πλαστικατζούρα, τουριστιστάν και φο μπιμπελό, μη σου πω ότι το πιο εντυπωσιακό είναι ο αριθμός Ασιατισσών με προσθετική στήθους και η ψιλο-kinky νυχτερινή ζωή) η Κουάλα Λουμπούρ είναι μια μπουρούχα και μισή (έχει μια-δυο underground γειτονιές αλλά από τουριστικές ατραξιόν είναι πολύ μέτρια), στο Κουτσίνγκ (το' χω φάει με το κουτάλι ήμουν δυο χρόνια σε σχέση με την ανιψιά του ντόπιου μεγιστάνα που με μισούσε κιόλας) έχει πάρα πολύ περιορισμένο ενδιαφέρον (γαστριμαργικά πάντως έχει κάτι απίθανα) και γενικώς ό,τι ενδιαφέρον έχει το κομμάτι του Βόρνεο μου φαίνεται πως το αφήνεις απέξω, αν και δεν είμαι και σίγουρος πως είναι δραστηριότητες που σε ενδιαφέρουν. Το Μπρουνέι έχει πλάκα και είναι καλό για να περάσεις λίγο χρόνο, εγώ το βρήκα ενδιαφέρον, αλλά όχι για πολλά-πολλά, για μια σφήνα είναι μια χαρά, σε αυτό συμφωνώ.

Πηγαίνεις μακριά, πολύ κοντά σε μια από τις πιο ποικιλόμορφες χώρες του κόσμου (Ινδονησία), δίπλα σε μια ελάχιστα εξερευνημένη (PNG, δεν έχω πάει), κάτω από τη ΝΑ Ασία που έχει διαμάντια και θα αφιερώσεις 13 ημέρες σε αυτά; Ακόμη και στην Καμπότζη, μόνο το Angkor Wat θα προλάβεις να δεις, κι αυτό μαζί με τις ορδές και στο τρέξιμο. Μπορεί να λέω κάτι που να είναι σύμφωνο μόνο με τα δικά μου γούστα, αλλά εγώ θα έδινα 13 μέρες κάπου στην Ινδονησία, ή σε Λάος-Καμπότζη (όχι στη Λουάνγκ Πραμπάγκ τα Χίλια Νησιά και τα άλλα τουριστοχώρια, τεράστια είναι η χώρα και είναι καταπληκτική) ή καμιά Μυανμάρ (δεν έχω πάει), ή μια PNG ή μια ΝΖ. Φοβάμαι πως όχι μόνο πας στα πιο αδιάφορα, αλλά ακόμη κι εκεί κάνεις σφήνες που -τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα- είναι πασαλείμματα. Κρίμα είναι 2 εβδομάδες στην Ασία να βγουν έτσι, τόσο όμορφη και ιστορική ήπειρος είναι.

Βέβαια, δικό σου ταξίδι είναι, εσύ αποφασίζεις και γνωρίζεις τα γούστα σου και τις προτιμήσεις σου καλύτερα από μένα που δε σε ξέρω καν...
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ο Taver για δικούς του λόγους προέκρινε οτι θέλει να κάνει ένα ταξίδι -πέρασμα, ωστε να πάρει μια πρώτη τζούρα από νοτιοανατολική Ασία. Έμπειριος ταξιδιώτης είναι, γνωρίζει καλά τα μειονεκτήματα αυτής της επιλογής του. Δεν έχει λοιπόν νόημα να προσπαθεί κανείς να του αλλάξει γνώμη πάνω στην αρχική φιλοσοφία του ταξιδιού του, σαν να επρόκειτο για κάποιον αδαή πρωτόπειρο τουρίστα. Μέσα σε αυτά λοιπόν τα πλαίσια που ορίζει ο ίδιος και πρέπει να του προτείνουμε κάποιους προορισμούς εύκολα προσεγγίσιμους αεροπορικά για προφανείς λόγους. Δυστυχώς εξ όσων γνωρίζω κανείς προορισμός στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Βιρμανία δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμος εκτός ίσως από την Yangon: Bagan, Inle Lake και Mandalay εξόσων γνωρίζω δεν είναι προσεγγίσιμα αεροπορικώς από το εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για το Λάος-εκτός της Λουάγκ Πραμπαγκ και της Καμπότζης με το Αγκορ Βατ. Μεταξύ Yangon Luang Prambang, χωρίς να έχω πάει στην τελευταία, νομίζω οτι είναι πιο ταιριαστή για ένα "σφηνακι". 'Αλλωστε αν αποφασίσει να επισκεφθεί κάποτε τη Βιρμανία -πράγμα που το συνιστώ απόλυτα- τη Yangon θα τη βρει μπροστά του ούτως ή άλλως ως πύλη εισόδου.
Αν αλλάξει φιλοσοφία ταξιδιού προφανώς και αυτά που θα του προτείνουμε θα είναι εντελώς διαφορετικά.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.685
Likes
50.571
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν έχει λοιπόν νόημα να προσπαθεί κανείς να του αλλάξει γνώμη πάνω στην αρχική φιλοσοφία του ταξιδιού του, σαν να επρόκειτο για κάποιον αδαή πρωτόπειρο τουρίστα.

Μα δεν προσπάθησα να πείσω κανέναν, τη γνώμη μου είπα υποκειμενικώς και δεν αντιτάχθηκα στη φιλοσοφία του ταξιδιού του taver. Για 13 μέρες μίλησα κι εγώ, που τις βρίσκω αρκετές για να πάρει κανείς μια καλή ιδέα, ακόμη και συνδυάζοντας χώρες. Αυτό στο οποίο διαφώνησα ήταν οι πόλεις που επιλέχθησαν, ειδικά η Σιγκαπούρη, η Μπανγκόκ και το Κουτσίνγκ. Αν είναι κάποιος να δει κάποιες ενδιαφέρουσες ασιατικές πόλεις ως σφήνα, αυτές είναι από τις πιο αδιάφορες, κατά τη γνώμη μου πάλι. Ακόμη και το Τσιανγκ Μάι, ως πόλη δεν είναι κάτι το ανεπανάληπτο, βρίσκω ότι υπάρχουν πολύ πιο αξιόλογες επιλογές.

Μέσα σε αυτά λοιπόν τα πλαίσια που ορίζει ο ίδιος και πρέπει να του προτείνουμε κάποιους προορισμούς εύκολα προσεγγίσιμους αεροπορικά για προφανείς λόγους.


Ε ναι, η Ινδονησία ας πούμε είναι εύκολα προσεγγίσιμη. Για πρώτη γνωριμία εγώ θα χτυπούσα την Ιάβα, έχει πάρα πολλά πράγματα να δει κανείς, εύκολα προσβάσιμα, από εκπληκτική φύση μέχρι ωραιότατα μνημεία. Αν θέλει κανείς να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην Ινδονησία, έχει κι άλλα νησιά, με καλές αεροπορικές συνδέσεις (και ορισμένα είναι προσβάσιμα και ακτοπλοϊκώς).

Άλλος προορισμός που για μένα είναι από τα must της Ασίας είναι το Νεπάλ. Ακόμη και για τζούρα πόλεων, το Κατμαντού πολύ εύκολα μπαίνει στη λίστα με τις πιο ενδιαφέρουσες πρωτεύουσες. Αν θέλεις κανείς να επενδύσει 1-2 μέρες εκτός πρωτευούσης, τα περίχωρα γυρίζονται πανεύκολα και έχει πάρα πολλές επιλογές, για όλα τα γούστα.

Στο ποτ πουρί ευκόλως προσιτών προορισμών της Ασίας θα έβαζα και το Ξιάν (δεν ξέρω αν έχει πάει ο ενδιαφερόμενος, που νομίζω πως έχει επισκεφθεί την Κίνα), για τη Μπανγκόκ τα είπαμε πιο πάνω, το Μπάλι με λίγο γύρισμα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον.

Και φυσικά έχει πολύ πράγμα και η Ινδία -που συνδυάζεται εύκολα με Νεπάλ-. Διάβασα ότι θα πας κι εκεί αργότερα, αλλά να την καλύψεις όλη στο "αργότερα" αποκλείεται, η χώρα δεν καλύπτεται. Για μένα το πιο όμορφο κομμάτι από αυτά που είδα ήταν το ΝΔ (με μια προσγείωση στο Trivandrum έχεις πολλές επιλογές, ακόμη και με πολύ λίγες μέρες στη διάθεσή σου), σαν πόλη η Βομβάη είναι εμπειρία και φυσικά πάει λέγοντας, άπειρο πράγμα προσφέρει η χώρα (ναι, ακόμη και για τζούρες).

Α, ναι, στις πόλεις που μου άρεσαν θα έβαζα και τη Λάσα. Έχει πολλά μειονεκτήματα, δεν είναι το καλύτερο του Θιβέτ, αλλά ως πρώτη εισαγωγή και αξιόλογη είναι, και εύκολα γυρίζεται σε λίγο χρόνο κι από αξιοθέατα έχει μπόλικα. Δες τι γίνεται με τις βίζες διότι αλλάζουν εκεί τόσο εύκολα που είναι μπέρδεμα.

Την Μπανγκόκ επίσης τη θεωρώ αξιόλογη ως πόλη, τουλάχιστον περισσότερο από τις τρεις αρχικές.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Έχουμε και κάποιες άλλες παραμέτρους που πρέπει να υπολογίσουμε: αφιξη και αναχώρηση απο Σιγκαπούρη: αυτό βγάζει απέξω οριστικά την Ινδία και το Νεπάλ.
Τη Λάσα ας την αφήσουμε στους χειρότερους εχθρούς μας για μέσα στο καταχείμωνο των χριστουγέννων. Έχει που έχει ένα θέμα με το υψόμετρο-θέλει κάποιες ημέρες προσαρμογής, άρα δεν εντάσσεται εύκολα στην κατηγορία "σφηνάκι" ας μην προσθέσουμε στο πρόβλημα και το δριμύ ψύχος.
Επομένως περιορίζονται σε ένα βαθμό οι εναλλακτικές. Ας το θέσουμε οτι ο Taver επιθυμεί ένα πρόγραμμα "λίγο απ' όλα" έχουμε και λέμε: ασιατικές μεγαλουπόλεις: Σιγκαπούρη με την οποία ξεκινά και τελειώνει και του προτείνουμε αντι για Κουάλα τη Μπαγκοκ. Αρχαιολογικοί τόποι -μνημεία: Άγκορ Βατ. Μικρη πόλη με αποικιοκτρατικό χαρακτήτα Λουαγκ Πραμπαγκ. Φύση...τώρα μάλιστα πολλές εκδοχές, αλλά ...αντε να βρεις αεροδρόμιο καταμεσής στη ζούγκλα. Εδώ χωλαίνω: δεν έχω πρόταση.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.040
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Νεπάλ, Θιβέτ, Κίνες, Κορέες, Ινδίες, Περσίες δεν είναι γι αυτό το ταξίδι.
Φυσικά και θέλω να τα κάνω αυτά τα μέρη, και ΝΑΙ με ενδιέφεραν ανέκαθεν περισσότερο από ότι η ΝΑ Ασία. Όπως με ενδιαφέρει και η Βιρμανία, και το Βιετνάμ (που δεν αναφέρθηκε), αλλά μάλλον για άλλα, αυτόνομα ταξίδια.

Σ' αυτό το ταξίδι, που λογικά δε θα είναι και το τελευταίο μου στην περιοχή, θέλω να καλύψω λίγο από το χαμένο έδαφος της "ασχετίλας" που με δέρνει. Για τη Σιγκαπούρη, π.χ. ακούω συνεχώς είτε παρομοιώσεις με το Ντουμπάι (αλλά αυτές τις ακούω και για τη ΝΥ ενίοτε...) ή διθυράμβους ή.... . Θέλω να αποκτήσω ιδία αντίληψη. Και θέλω να πάρω και μια ιδέα για τις διάφορες όψεις του "νομίσματος" που λέγεται ΝΑ Ασία.

Στο αρχικό πρόγραμμα είχα βάλει και λίγο Ινδονησία (Yogyakarta), αλλά με τρόμαξε το rain season και το γεγονός ότι συνδυάζεται καλύτερα με άλλα μέρη στην Ινδονησία...

Εσύ Yorgo, με δεδομένη τη "σφικτότητα" του προγράμματος θα πρότεινες συγκεκριμένες αλλαγές?
 

ELGEO2

Member
Μηνύματα
732
Likes
693
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
πέρασμα καρακορουμ
ανεξαρτητα απο το προγραμμα που θα κανεις σε αυτο το ταξιδι , ενα ειναι σιγουρο ...συντομα θα ξαναπας στην ινδοκινα ...
και αφου ολοι προτεινουν θα πω σινγκαπουρη -κυαλα λουμπουρ -βορνεο ( κουτσιν ) -κουαλα λουμπουρ --σιεμ ριπ --σινγκαπουρη ..
καλο ταξιδι ....
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.685
Likes
50.571
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Νεπάλ, Θιβέτ, Κίνες, Κορέες, Ινδίες, Περσίες δεν είναι γι αυτό το ταξίδι.

Ό,τι πει το αφεντικό, δεκτόν.
Για τη Σιγκαπούρη, π.χ. ακούω συνεχώς είτε παρομοιώσεις με το Ντουμπάι (αλλά αυτές τις ακούω και για τη ΝΥ ενίοτε...) ή διθυράμβους ή.... . Θέλω να αποκτήσω ιδία αντίληψη.

Καλή ιδέα, μετά πες μας κι εμάς πώς σου φάνηκε. Δεν το είχα διαβάσει προσεκτικά πως η Σιγκαπούρη είναι ήδη κλεισμένη, οπότε μιας που πετάς εκεί, δες τη κι αυτή.

Και θέλω να πάρω και μια ιδέα για τις διάφορες όψεις του "νομίσματος" που λέγεται ΝΑ Ασία.


Άρα το ζητούμενο είναι η ποικιλία. Ένα το κρατούμενο.

Στο αρχικό πρόγραμμα είχα βάλει και λίγο Ινδονησία (Yogyakarta), αλλά με τρόμαξε το rain season και το γεγονός ότι συνδυάζεται καλύτερα με άλλα μέρη στην Ινδονησία...


Δεν είναι η καλύτερη εποχή, όντως. Αλλά λίγη (ή πολλή) βροχή δε θα μου χαλούσε ούτε το Borobudur ούτε το Prambanan, ούτε και την ίδια την πόλη. Και η Ινδονησία είναι πολύ διαφορετική από πολλές απόψεις (ιστορικά, θρησκευτικά, γαστρονομικά) από τις "κίτρινες" χώρες της ΝΑ. Εγώ θα έβγαζα το Chiang Mai και το Kuching για χάρη της Yogya για άλλον ένα λόγο: Κανένα από τα δύο δεν είναι το δυνατό χαρτί της περιοχής του. Και τα δύο αποτελούν πύλες πρόσβασης σε φυλές, trekking, φύση, rafting κλπ. Εντάξει το Chiang Mai είναι πόλη με ιστορία και αξιοθέατα, αλλά ναούς θα δεις και στη Μπανγκόκ. Yogya δεν έχει η Μπανγκόκ. Τα ίδια και για το Kuching, είναι μια πολύ άνετη αλλά αποστειρωμένη πόλη με καλό βιοτικό επίπεδο, της οποίας το τουριστικό χαρτί είναι οι δραστηριότητες στα περίχωρα, ως πόλη δε λέει και πολλά. Για την KL, απλά βαρετή.

Θα έβαζα μέσα την Μπανγκόκ (εκ παραδρομής έγραψα στο προηγούμενο πως έχω ένσταση επ' αυτής, με την KL είναι το πρόβλημά μου), θα άφηνα εντός το Seam Reap (πείθομαι από το σκεπτικό της ΕΡΣΗ), θα έβαζα το Μπρουνέι και τη Yogya (ε, ας βραχείς και λίγο, πάρε αδιάβροχο), βγάζοντας KL.

Εσύ Yorgo, με δεδομένη τη "σφικτότητα" του προγράμματος θα πρότεινες συγκεκριμένες αλλαγές?


Χωρίς να κάτσω να ψάξω αεροπορικές συνδέσεις, 13 βράδια θα τα διέθετα κάπως έτσι:
Σιγκαπούρη 1-2 (μια αποστειρωμένη πόλη φτάνει)
Μπανγκόκ 2 (μια πόλη χάος στο τουρλού επιβάλλεται κι έχει και ιστορία)
Seam Reap και περίχωρα 2-3 (πάρε αρχαία και φύση)
Yogya 2 (ολίγον Ισλάμ, αρχαία και Μιλανέσιοι)
Μπρουνέι 1
και αφού δε θες Θιβέτ, Νεπάλ κλπ θα χτυπούσα και Μπάλι (άλλο πράγμα σε σχέση με την Ιάβα, καμία σχέση), μη σου πω μέχρι και εκδρομή στα Komodo (βουαλά και λίγο από wildlife), τις υπόλοιπες ημέρες
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.810
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου

Χωρίς να κάτσω να ψάξω αεροπορικές συνδέσεις, ....


Αν τις έψαχνες θα έβλεπες ότι δε βγαίνει. Γι αυτό και οι προτάσεις (οι δικές μου - τουλάχιστον) ήταν συγκεκριμένες (με πτήσεις).

Κι ένα σχόλιο για το Σάραβακ: Σωστά αυτά που λες (περί πύλης) για το Κουτσινγκ. Δυστυχώς όμως, ούτε στο Sibu μπορεί να πάει και ν' ανέβει το ποτάμι μέχρι το Kapit, ούτε στα Kelabit Highlands. Απλά ένα σφηνάκι θα πάρει (ίσως) από τη γύρω περιοχή και θα δει μια από τις πιο όμορφες πόλεις της ΝΑ Ασίας (δε μιλάω για ενδιαφέρον, για ομορφιά μιλάω) - εκτός κι αν διαφωνείς και σ' αυτό.
 

d4ydr33m3r

Member
Μηνύματα
124
Likes
29
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Ε ναι, η Ινδονησία ας πούμε είναι εύκολα προσεγγίσιμη. Για πρώτη γνωριμία εγώ θα χτυπούσα την Ιάβα, έχει πάρα πολλά πράγματα να δει κανείς, εύκολα προσβάσιμα, από εκπληκτική φύση μέχρι ωραιότατα μνημεία. Αν θέλει κανείς να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην Ινδονησία, έχει κι άλλα νησιά, με καλές αεροπορικές συνδέσεις (και ορισμένα είναι προσβάσιμα και ακτοπλοϊκώς).
Γιωργο θα σε χρειαστω οπωσδηποτε ΟΤΑΝ γινει αυτο.. Ισως να ειναι πολυ πιο συντομα απο οτι σχεδιαζω..

Σ' αυτό το ταξίδι, που λογικά δε θα είναι και το τελευταίο μου στην περιοχή, θέλω να καλύψω λίγο από το χαμένο έδαφος της "ασχετίλας" που με δέρνει. Για τη Σιγκαπούρη, π.χ. ακούω συνεχώς είτε παρομοιώσεις με το Ντουμπάι (αλλά αυτές τις ακούω και για τη ΝΥ ενίοτε...) ή διθυράμβους ή.... . Θέλω να αποκτήσω ιδία αντίληψη. Και θέλω να πάρω και μια ιδέα για τις διάφορες όψεις του "νομίσματος" που λέγεται ΝΑ Ασία.
Αυτο ακριβως..
Και συμφωνω απολυτα οτι η ΝΑ Ασια ειναι κ αυτη που πρεπει λογικα να σου τραβαει το περισσοτερο ενδιαφερον.
Προσωπικα οσο περισσοτερο την γνωριζω επισκεπτομενος ολο κ περισσοτερες χωρες τοσο περισσοτερο την λατρευω..
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.810
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
...
Yogya 2 (ολίγον Ισλάμ, αρχαία και Μιλανέσιοι)
Μπρουνέι 1
και αφού δε θες Θιβέτ, Νεπάλ κλπ θα χτυπούσα και Μπάλι (άλλο πράγμα σε σχέση με την Ιάβα, καμία σχέση), μη σου πω μέχρι και εκδρομή στα Komodo (βουαλά και λίγο από wildlife), τις υπόλοιπες ημέρες
Συγγνώμη, αλλά ... όχι σφηνάκι, ούτε το άρωμα απ' το μπουκάλι δε θα προλάβει να πάρει!

Μα είναι δυνατόν? Και Μπρουνέι, και Μπαλί, και Κόμοντο? Εμ κρεμ, εμ σαμπού, εμ κοντίσιονερ? Από τον Yorgos? Δεν πιστεύω τι διαβάζω πια...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.685
Likes
50.571
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ααααααα, μη με τρελάνετε βραδιάτικα! Όταν είπα να πάει μόνο σε μια χώρα, μου είπατε ότι είναι ώριμος άνθρωπος και ξέρει τι θέλει να κάνει: σφηνάκια. Τώρα που έβαλα λίγο απ' όλα με βγάλατε κοντίσιονερ.

Καλά λέει ο πατέρας μου: ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, γι' αυτό βρες μια δουλειά χωρίς πελάτες.

(αλλά ναι, για τον taver που δεν είναι της ταλαιπώριας το komodo πια γίνονται και αεροπορικώς από Μπάλι σε ημερήσια, κι εγώ κουφάθηκα όταν το διάβασα, όταν πηγαίναμε εμείς με ψαρόβαρκες οι διπλανοί αναποδογύρισαν και τους μαζεύαμε στις φουρτούνες, ήταν ο μόνος τρόπος να πας).
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Διάβασα προσεκτικά όλες τις παρεμβάσεις σας και θα μου επιτρέψετε να δευτερολογήσω...

1. Ο Μέγιστος προσγειώνεται και φεύγει από SIN γιατί εκεί βρήκε φτηνό εισιτήριο... έτσι όπως έχουν λοιπόν τα πράγματα και επειδή έχω την ευτυχία να γνωρίζω τον Μέγιστο θεωρώ πως το βράδυ της πρωτοχρονιάς στην SIN θα είναι ιδανικό γιαυτόν... την SIN λοιπόν δεν μπορεί να την αποφύγει και στο κάτω κάτω μιάμιση μέρα θα κάτσει... ούτε εγώ τρελλαίνομαι για SIN αλλά για μιάμιση μέρα ρε διάολε αξίζει...
2. Οι καθαρές μέρες του ταξιδιού του Μέγιστου είναι 8 άντε 9... αυτά λοιπόν τα ουτοπικά περί Θιβέτ, Ινδίας, Βιρμανίας και σία και με δεδομένο ότι θα αναγκαστεί να φάει από τις άντε 9 μέρες την μιάμιση στην SIN τα θεωρώ αστεία... πρώτη φορά κατεβαίνει ο άνθρωπος στην Ν.Α Ασία ε δεν θα την αφήσει για να πάει στο Κατμαντού ή στη Λάσα...
3. Βεβαίως και η KUL δεν είναι κάτι το φοβερό αλλά έχει δύο καλά... έχει άψογες αεροπορικές συνδέσεις με την περιοχή, είναι κοντά στην βάση του (την SIN) και για ένα διήμερο relax μετά το μεγάλο ταξίδι είναι μια χαρά...
4. Το Siem Reap βεβαίως είναι τουριστικό αλλά ας μην χάνουμε το μέτρο... και η Βενατία είναι τουριστική αλλά είναι υπέροχη... από πότε ένα μέρος που είναι τουριστικό δεν αξίζει μια επίσκεψη? Αν κάποιος λοιπόν πάει πρώτη φορά στην περιοχή και θέλει να δει αρχαία η συγκεκριμένη πόλη είναι το ακλονιτο φαβορί... όλα τα άλλα είναι τρίχες...
5. Ναι η ΒΚΚ και καλύτερη και πιο ενδιαφέρουσα είναι από την KUL αλλά... η Ταυλάνδη είναι ένα ταξίδι μόνη της... γιατί να τρέχω στην ΒΚΚ την στιγμή που εύκολα μπορώ να ξαναπάω και μάλιστα να την συνδιάσω με τον βορά... θα μου επιτρέψετε λοιπόν να σας πω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η ΚUL είναι καλύτερη επιλογή... και πιο κοντά είναι από την SIN και στο κάτω κάτω την βλέπει μια φορά και καθαρίζει...
6. Συμφωνώ πως η Ινδονησία είναι πολύ ενδιαφέρουσα χώρα γιαυτό λοιπόν και υποστηρίζω πως κι αυτή αξίζει ένα ταξίδι μόνη της... όταν έχεις το πολύ δύο μέρες δεν μπορεί να τις χαραμίσεις για να κάνεις Ινδονησιακά πασαλήματα... το πραγματικό δίλλημα λοιπόν είναι Kuching ή Βrunei ή Penang ή Κ.Κinabalu... η γνώμη μου είναι πως το Kuching για δύο μέρες είναι πολύ καλή περίπτωση... κάνεις τις βόλτες σου στην κοντινή φύση , ρίχνεις τις μάσες σου και δεν τρως την ώρα σου σε πτήσεις... στο Brunei δεν έχω πάει δεν ξέρω αλλά αν βρισκόμουν στο ίδιο δίλλημα θα διάλεγα το Kuching...

Στο φινάλε... οι 8-9 μέρες για πρώτη φορά στην Ν.Α Ασία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πολλές και πιστεύω ότι πρέπει να μοιραστούν σοφά σε πόλεις, μνημεία και φύση... το να τρέχω κάθε μέρα στο αεροδρόμιο προσπαθόντας να δω τα πάντα για μένα είναι μεγάλη κουταμάρα... ταξίδι κάνω όχι αγώνες...

Με δεδομένο λοιπόν ότι η πρόσβαση στην Ταυλάνδη είναι ευκολότατη ούτε καν θα σκεφτόμουν την ΒΚΚ και το Βόρειο τμήμα της χώρας... αυτά είναι ένα ταξίδι μόνο του... η επιλογή μου για πόλη λοιπόν μοιραία θα ήταν η KUL την οποία σε 2 μέρες την εξαντλείς και την διαγράφεις από μελοντικά σου ταξίδια και βεβαίως η SIN μια που λόγω εισιτηρίου είναι η βάση σου...

Για τα μνημεία η Καμπότζη είναι μονόδρομος... η Siem Reap είναι εντυπωσιακότατη και θέλεις τουλάχιστον δύο μέρες να την δεις... είναι προορισμός γκανιάν...

Για το τελευταίο μέρος του ταξιδιού και με δεδομένο ότι έχω σκάρτες δύο μέρες η επιλογή είναι Κuching ή Brunei... η επιλογή δική του...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.987
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom