Τι μας “χαλάει” στους συνταξιδιώτες μας?

NATASA 09

Member
Μηνύματα
129
Likes
70
Ταξίδι-Όνειρο
Λαος Καμποτζη Βιετναμ
Κατά την προσωπική μου άποψη τουρίστας είναι αυτός που όταν πάει σε μια χώρα, πάει για να πει ότι πήγε. Δεν θέλει να συναθροίζεται με ντόπιους γιατί του βρωμάνε, αγοράζει αδιακρίτως ότι σουβενίρ βρισκει μπροστά του, φωνάζει για να κάνει εμφανή την παρουσία του, λέει και ξαναλέει πως "καλά είναι αλλά σαν την Ελλάδα πουθενά", βαριέται να περπάτησει, να ξυπνήσει νωρίς, να περιμένει στη σειρά για να μπει στο μουσείο, γκρινιάζει γιατί βρέχει, γιατί κάνει ζέστη, γιατί τον χτύπησαν τα παπούτσια του και ούτω καθ΄εξής. Και ουσιαστικά χάνει την ίδια την εμπειρία του ταξιδιού που μπορεί να αποκομίσει αν ήταν λίγο πιο συνειδητοποιημένος και πιο ανοιχτός στο να δει, να μυρίσει και να γυρίσει.
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αυτό που περιγράφεις δεν είναι τουρίστας. Είναι ένας κακός τουρίστας με νοοτροπία Ελληνα εγγεγραμμένου στα ΚΑΠΗ (και όχι μόνο).
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Σε μεγαλο βαθμο ομως ειναι και η πραγματικοτητα. Ειδικα σε μερικους "ευκολους" και "της μοδας" προορισμους και μαλιστα σε γκρουπ. Σαν να νομιζουν οτι κρυμενοι στη μαζα που τους περιβαλλει θα κρυφτει η αγενεια και η μιζερια που τοσο ανενδοιαστα επιδεικνυουν.
 

MARCANGELO

Member
Μηνύματα
142
Likes
83
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ιαπωνία πακέτοοο...
Η τσιγκουνιά ειδικά αν ο άλλος έχει λεφτά και το στήσιμο πάνω από όλα, να αδημονείς να βγεις έξω ,να έχεις δώσει ραντεβού και να περιμένεις στο δρόμο και η άλλη ακόμη να βάζει τα γαλακτώματά της ενώ άλλος ...λιάζεται με ένα περιοδικό στο μπάνιο....
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Για να γίνω πιο συγκεκριμένη και σαφής σε αυτό που λέω , είναι ότι όλοι μας ειμαστε τουρίστες. Ρητά και κατηγορηματικά. Το αντίθετο του τουρίστα είναι ντόπιος. Και ντόπιοι δεν μπορούμε να γίνουμε ακόμα και αν μεινουμε σε ένα μέρος 3 χρόνια. Δεν έχουμε την νοοτροπία, τα έθιμα, την επιβολή του κοινωνικού αντκτύπου , την θρησκεία, την κουλτούρα , τις ρίζες, τις καταβολές την εθνική ταυτότητα , την σχολική εκπαίδευση του ιθαγενή και ως εκ τουτου, προκύπτει και το παραπάνω συμπέρασμα
Απλά ο διαχωρισμός εγκειται στο κακός τουρίστας και καλός τουρίστας. Ο ταξιδεύτης είναι ένας πιο ρομαντικός όρος της λέξεως "τουρίστας".
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Και ντόπιοι δεν μπορούμε να γίνουμε ακόμα και αν μεινουμε σε ένα μέρος 3 χρόνια. Δεν έχουμε την νοοτροπία, τα έθιμα, την επιβολή του κοινωνικού αντκτύπου , την θρησκεία, την κουλτούρα , τις ρίζες, τις καταβολές την εθνική ταυτότητα , την σχολική εκπαίδευση του ιθαγενή και ως εκ τουτου, προκύπτει και το παραπάνω συμπέρασμα
Συμφωνω απολυτως.
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Και εγώ, όσο και αν προσπαθώ να νοιώσω τον παλμό ενός τόπου, ξέρω ότι έχω πάει εκεί για 10-15 μέρες, βασικός μου σκοπός είναι να δω όσα μπορώ περισσότερα και η επαφή με τους ντόπιους μένει πάντα σε εμβρυακό επίπεδο. Όσο και να εκστασιάζομαι με τους ρυθμούς και τον τρόπο ζωής ξέρω ότι για μένα αυτό θα έχει ημερομηνία λήξης άρα με την σιγουριά ότι σύντομα θα είμαι στα γνωστά και σίγουρα μπορώ εκ του ασφαλούς να λέω ότι θέλω.
 
Last edited by a moderator:

alexstef2

Member
Μηνύματα
307
Likes
166
Σαν να νομιζουν οτι κρυμενοι στη μαζα που τους περιβαλλει θα κρυφτει η αγενεια και η μιζερια που τοσο ανενδοιαστα επιδεικνυουν.
Αυτό μου θύμισε περιπτώσεις που βγαίνει ανενόχλητα η αγένεια έχοντας την ασφάλεια της γλώσσας, ότι δεν μας καταλαβαίνουν, οπότε ας ρίξουμε.... Ίσως από αυτό φαίνεται και τι πραγματικά θα θέλανε να πούμε ως ατομο/ομάδα/χώρα αν όντως δε μας καταλάβαιναν και αυτοί που βρίσκονται στην ίδια την χώρα και συγκρατούμαστε από κάτι. Γιατί μη ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα έχουμε πολύ το τί θα πει ο κόσμος. Εξίσου αγενές χαρακτηριστικό όμως δε θεωρείται?
 

micmic

Member
Μηνύματα
178
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
ντόπιοι δεν μπορούμε να γίνουμε ακόμα και αν μεινουμε σε ένα μέρος 3 χρόνια.

Και λίγα λες... εγώ δε μπορώ να γίνω ντόπιος στην Ελλάδα, στην οποία ζω και 42 χρόνια.
 

duckula

New Member
Μηνύματα
0
Likes
2
Δεν έχω χειρότερο από την επίδειξη! Με κάθε ευκαιρία να λένε που ταξίδεψαν (με μπόλικες σάλτσες πάντα!) ώστε να γίνει γνωστό στο γκρουπ ότι έχουμε μαζί μας τους Φιλέες Φογκ! Άλλο πράγμα να το φέρει η κουβέντα κι άλλο πράγμα να το φέρνεις στην κουβέντα διαρκώς! Αίσχος!!! Έλεος!!!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.040
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
ώστε να γίνει γνωστό στο γκρουπ ότι
Από τη στιγμή που επιλέγεις να ταξιδέψεις με γκρουπ, αποδέχεσαι κι ότι μπορεί να έχεις και κάποιους ενοχλητικούς συνταξιδιώτες.... Αν σε ενοχλούν, δε φταίνε αυτοί, φταις εσύ που διάλεξες αυτό τον τρόπο ταξιδιού.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.979
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom