Marios_Gr
Member
- Μηνύματα
- 520
- Likes
- 2.572
Τρεις λόγοι με ώθησαν εκείνο το βράδυ να επισκεφτώ το Krowarzywa Vegan Burger(www.krowarzywa.pl/en/). Ο πρώτος, ο πολύς λόγος που γίνεται τα τελευταία χρόνια για τη vegetarian και τη vegan διατροφή, με την οποία έχω ως τώρα ελάχιστη έως μηδενική σχέση. Ο δεύτερος, το ότι το ένα από τα δύο καταστήματα της φίρμας βρισκεται στην οδό Hoża, σε πολύ μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο που διέμενα. Ο τρίτος, οι πολλές και καλές κριτικές που είχα διαβάσει σε ταξιδιωτικά site το προηγούμενο διάστημα.
Εδώ βρίσκω την ευκαιρία να πω ότι το γεγονός που με εντυπωσίασε πραγματικά στη Βαρσοβία ήταν το πλήθος και η ποικιλία των καταστημάτων φαγητού, όχι μόνο στα πολύ κεντρικά και τουριστικά σημεία, αλλά και σε αυτά πιο περιφερειακών συνοικιών. Σούσι μπαρ, κινέζικη κουζίνα, αργεντίνικα εστιατόρια, vegan μαγαζιά, μικρά καφέ και μοντέρνα μπιστρό ξεπετάγονται καθημερινά σαν τα μανιτάρια σε κάθε γειτονιά, ακολουθώντας προφανώς την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Πολωνών. Τώρα, αν αυτό σημαίνει και πραγματική ανάπτυξη για μία οικονομία, ή πρόκειται απλά για επιχειρήσεις που με λίγα χρήματα ανοίγουν εύκολα, και κλείνουν ομοίως εύκολα μετά από λίγο, είναι μία άλλη κουβέντα.
Το συγκεκριμένο κατάστημα επί της οδού Hoża είναι ένας σχετικά μικρός χώρος, αδιάφορος και μουντός (δεν θέλουν οι πελάτες τους να κάθονται εκεί, δεν εξηγείται αλλιώς), με λίγα τραπεζάκια μέσα και κάποια ακόμα εξωτερικά, πάνω στο πεζοδρόμιο. Ο μικρός αριθμός πιάτων που προσφέρει προκύπτει ουσιαστικά από 6 βασικά burger που τα συνδυάζεις με κάποια σάλτσα και ψωμί της αρεσκείας σου. Όλα τα είδη που διατίθενται είναι φτιαγμένα καθαρά από φυτικά υλικά, χωρίς τη χρήση όχι μόνο κρέατος, αλλά γενικότερα προϊόντων ζωικής προέλευσης.
Επέλεξα ένα burger από ρεβίθια (δεν θυμόμουν καν τι σημαίνει το «chickpeas» που διάβασα στον κατάλογο...), μαϊντανό, πιπεριά και βότανα, με σάλτσα μουστάρδας, σε λευκό ψωμάκι, και καθότι ο χώρος δεν με προδιέθετε ιδιαίτερα, το πήρα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου για να το φάω. Ομολογώ ότι ήταν καλό. Αρκετά νόστιμο και καλοψημένο, σίγουρα χορταστικό, με έντονη τη γεύση του ρεβιθιού, αλλά σε καλή ισορροπία με τα υπόλοιπα υλικά. Θα ξαναέτρωγα από εκεί, και η κοσμοσυρροή που δέχεται το μαγαζί ενδεχομένως συνηγορεί στο αντίθετο, αλλά να με συμπαθάτε οι χορτοφάγοι, η γνώμη μου είναι ότι τη γεύση και την υφή ενός κανονικού burger από κρέας, το ρεβιθομπίφτεκο δεν μπορεί να τη φτάσει.
Εδώ βρίσκω την ευκαιρία να πω ότι το γεγονός που με εντυπωσίασε πραγματικά στη Βαρσοβία ήταν το πλήθος και η ποικιλία των καταστημάτων φαγητού, όχι μόνο στα πολύ κεντρικά και τουριστικά σημεία, αλλά και σε αυτά πιο περιφερειακών συνοικιών. Σούσι μπαρ, κινέζικη κουζίνα, αργεντίνικα εστιατόρια, vegan μαγαζιά, μικρά καφέ και μοντέρνα μπιστρό ξεπετάγονται καθημερινά σαν τα μανιτάρια σε κάθε γειτονιά, ακολουθώντας προφανώς την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Πολωνών. Τώρα, αν αυτό σημαίνει και πραγματική ανάπτυξη για μία οικονομία, ή πρόκειται απλά για επιχειρήσεις που με λίγα χρήματα ανοίγουν εύκολα, και κλείνουν ομοίως εύκολα μετά από λίγο, είναι μία άλλη κουβέντα.
Το συγκεκριμένο κατάστημα επί της οδού Hoża είναι ένας σχετικά μικρός χώρος, αδιάφορος και μουντός (δεν θέλουν οι πελάτες τους να κάθονται εκεί, δεν εξηγείται αλλιώς), με λίγα τραπεζάκια μέσα και κάποια ακόμα εξωτερικά, πάνω στο πεζοδρόμιο. Ο μικρός αριθμός πιάτων που προσφέρει προκύπτει ουσιαστικά από 6 βασικά burger που τα συνδυάζεις με κάποια σάλτσα και ψωμί της αρεσκείας σου. Όλα τα είδη που διατίθενται είναι φτιαγμένα καθαρά από φυτικά υλικά, χωρίς τη χρήση όχι μόνο κρέατος, αλλά γενικότερα προϊόντων ζωικής προέλευσης.
Επέλεξα ένα burger από ρεβίθια (δεν θυμόμουν καν τι σημαίνει το «chickpeas» που διάβασα στον κατάλογο...), μαϊντανό, πιπεριά και βότανα, με σάλτσα μουστάρδας, σε λευκό ψωμάκι, και καθότι ο χώρος δεν με προδιέθετε ιδιαίτερα, το πήρα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου για να το φάω. Ομολογώ ότι ήταν καλό. Αρκετά νόστιμο και καλοψημένο, σίγουρα χορταστικό, με έντονη τη γεύση του ρεβιθιού, αλλά σε καλή ισορροπία με τα υπόλοιπα υλικά. Θα ξαναέτρωγα από εκεί, και η κοσμοσυρροή που δέχεται το μαγαζί ενδεχομένως συνηγορεί στο αντίθετο, αλλά να με συμπαθάτε οι χορτοφάγοι, η γνώμη μου είναι ότι τη γεύση και την υφή ενός κανονικού burger από κρέας, το ρεβιθομπίφτεκο δεν μπορεί να τη φτάσει.
Last edited: