Ιταλία Φωτο-ιστορία: Ιταλία, Αύγουστος 2015

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική

Η επόμενη και τελευταία ημέρα στη Φλωρεντία είχε το πρωί το μουσείο Stibbert. Το ανακάλυψα ψάχνοντας στο internet για εναλλακτικά πράγματα που μπορείς να κάνεις στη Φλωρεντία "off the beaten track" όπως λένε.
To μουσείο Stibbert φιλοξενεί μία απο τις μεγαλύτερες συλλογές ευρωπαϊκών, ιαπωνικών και ισλαμικών πανοπλιών και όπλων στον κόσμο, καθώς επίσης και μια εντυπωσιακή συλλογή Αναγεννησιακής ζωγραφικής και είδη λαϊκής τέχνης απο την ίδια περίοδο.

Το μουσείο ήταν αρκετά μακριά απο το σπίτι μας και για κάποιο λόγο δεν υπήρχε δρομολόγιο λεωφορείου που να εξυπηρετεί. Έπρεπε να περπατήσουμε, να πάρουμε λεωφορείο και μετά να περπατήσουμε πάλι αρκετά. Οπότε είπαμε να το πάρουμε όλο με τα πόδια για να μη χάσουμε χρόνο περιμένοντας το λεωφορείο. Γενικά το δίκτυο συγκοινωνιών της Φλωρεντίας δεν είναι και το καλύτερο που έχω δει.

Εδώ, στους κήπους του μουσείου, κάνουμε μια αναγνωριστική βόλτα πριν αρχίσει η ξενάγηση. Πολύ όμορφο.



Σε ένα απο τα πρώτα (απο τα 57) δωμάτια της Villa Stibbert. Ο Βασίλης όντας λάτρης του Μεσαίωνα μας εξηγούσε πώς ονομάζεται το κάθε τι, ποια ήταν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε όπλου κλπ. Τόσα χρόνια D&D, μπρίκια κολλάμε; :)







Το εντυπωσιακότερο απο τα δωμάτια του μουσείου, κατά τη γνώμη μου.





Πιάνο, που λειτουργεί ακόμη...


Η αίθουσα χορού.


Ο μανδύας του Ναπολέοντα. Τον αγόρασε ο ίδιος ο Stibbert απο έναν...παλαιοπώλη.



Φεύγοντας απο το μουσείο και περνώντας απο γειτονιές αρκετά μακριά απο το κέντρο (δεν υπήρχε ψυχή, κυριολεκτικά) πετύχαμε αυτό σε μια πλατεία: Μηχάνημα για να γεμίσεις το μπουκαλάκι σου με παγωμένο νερό και μάλιστα είχες και επιλογή, φυσικό νερό ή με ανθρακικό; Frizzante! Το βρήκα πανέξυπνο και εξυπηρετικότατο! Δεν το έχω ξαναδεί πουθενά. Μπράβο στο δήμο.



Πίσω στο κέντρο, οι κάδοι σκουπιδιών έχουν minimal σχεδιασμό και το σύμβολο της πόλης επάνω τους. Κι επίσης δεν είναι μόνο αυτό που βλέπετε. Ο πραγματικός κάδος είναι κάτω απο το έδαφος με τριπλάσια χωρητικότητα. Πώς μια απλή ιδέα μπορεί να εξοικονομήσει χώρο και να ανεβάσει το επίπεδο ζωής. Εκπληκτικό!



Και πάλι βόλτες στην πόλη, εδώ το άγαλμα της Δικαιοσύνης στην Piazza Santa Trìnita.


Σε κεντρικό δρόμο της πόλης.


Λίγο Duomo ακόμη :)


Στάση για φαγητό σε εστιατόριο με μενού. Και πάλι απογοήτευση το φαγητό. Τα φαγητά ήρθαν υπερβολικά γρήγορα και η ποιότητα απο μέτρια έως κακή για την τιμή τους. Εδώ, ta gnocchi με pesto που πήρα. Μου είχε τελειώσει το internet στο κινητό επίσης και δεν μπορούσα να δω κριτικές για το εν λόγω εστιατόριο. Αν βλέπαμε, θα φεύγαμε τρέχοντας. Αλλά πραγματικά το έχω άχτι, δεν κάτσαμε σε ένα εστιατόριο στην Ιταλία τυχαία και να πω οτι φάγαμε καλά. Τόσο άτυχοι ήμασταν πια... Κάποτε δεν υπήρχαν κινητά, ούτε internet. Θα έπρεπε νομίζω να μπορεί να υπάρχει και λίγος αυθορμητισμός. Πεινάς, κάνεις μια βόλτα, κάθεσαι σε ένα μαγαζάκι και τρως σαν άνθρωπος.



Street perfomer κοντά στην Piazza della Repubblica.


Περιμένοντας το λεωφορείο που θα μας ανεβάσει στο λόφο, η στάση κοντά στην όμορφη Piazza della Stazione.


Και φτάνουμε στην Piazzale Michelangelo με την εντυπωσιακή θέα της Φλωρεντίας που βλέπουμε σε καρτ-ποσταλ και παντού στο internet. Άπειρος κόσμος, καντίντες με φαγητά και αναψυκτικά, 2 νιόπαντρα ζευγάρια που κάνανε φωτογράφιση γάμου και πολλοί τουρίστες.

Εδώ, αντίγραφο του αγάλματος του Δαυίδ και πάλι στο κέντρο της πλατείας.


Και η θέα, καθώς ο ήλιος κατεβαίνει. Πολύ εντυπωσιακή, μαγική θα έλεγα.



Με λίγο περισσότερο ζουμ. Αγαπημένη ώρα για φωτογραφία, το καλύτερο φως της ημέρας. H Ponte Vecchio.


Palazzo Vecchio και Καθεδρικός της Φλωρεντίας.


Στα σκαλάκια στην Piazzale Michelangelo, ο Ευθύμης κι ο Βασίλης περιμένοντας να δουν κι αυτοί (όπως και οι υπόλοιποι) το ηλιοβασίλεμα.


Ας κάτσω κι εγώ!


Πάντως θέλω να σημειώσω κάτι εδώ. Όσο όμορφη και εντυπωσιακή ήταν η θέα απο την Piazzale Michelangelo (ειλικρινά απο τα ομορφότερα τοπία που έχω δει σε ευρωπαϊκή πόλη) η όλη μαγεία χανόταν απο τα κύματα των τουριστών (οι μισοί Ασιάτες). Δεν ξέρω αν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο σε λόφο (στον λόφο Gianicolo στη Ρώμη είχε αισθητά λιγότερο κόσμο, τουλάχιστον το 1/3). Εκτός απο τη φωτογράφιση γάμου που σας ανέφερα, πέρασαν δύο σχολεία που στήθηκαν στο καλύτερο σημείο για να βγάλουν αναμνηστική. Φωνές, χαμός. Στο τοπίο αυτό νομίζω δεν ταιριάζει τόση βουή. Αν το γνώριζα θα είχα ξυπνήσει στις 5 το πρωί να έρθω να το δω. Περίμενα οτι θα έχει κόσμο φυσικά, αλλά αυτό δεν το έχω ξαναδεί πουθενά αλλού.

Όμως προσπάθησα να επικεντρωθώ στην παρακάτω εικόνα, αγνοώντας το πλήθος, ειδικά τώρα που όσο έδυε ο ήλιος τα χρώματα γινόντουσαν όλο και πιο γλυκά.


Και κυρίως σε αυτή: Τα φώτα ανάβουν στη Φλωρεντία.


Και το φεγγάρι...



Αυτή ήταν η τελευταία μας ημέρα στη Φλωρεντία. Η εικόνα που μου άφησε; Γραφική, με αέρα Αναγέννησης αλλά και Μεσαίωνα, τέχνη παντού, με πλούσια ιστορία και όμορφη σαν ένα μεγάλο κουκλόσπιτο. Έχω την αίσθηση όμως πως δεν τη χάρηκα όσο ήθελα, δεν την ανακάλυψα αρκετά. Έφυγα με την αίσθηση οτι κάτι μου έλειπε. Θα ήθελα να την ξαναδώ μια άλλη εποχή του χρόνου που θα έχει λιγότερη ζέστη και ενδεχομένως και λιγότερο κόσμο.


Πίζα

Η πτήση μας για Αθήνα ήταν προγραμματισμένη στις 17:30 το απόγευμα απο το αεροδρόμιο της Πίζας. Ξεκινήσαμε λοιπόν το πρωί απο τη Φλωρεντία ώστε να έχουμε μερικές ώρες για να δούμε την πόλη και φυσικά το διάσημο Πύργο.

Στο τρένο, ταξιδεύοντας. Στο πλάνο δεξιά, το σακίδιο πλάτης που μπαίνει παντού, χωράει πραγματικά τα πάντα και με έσωσε απο τα έξτρα έξοδα της βαλίτσας. :)



Με τη μεγάλη βοήθεια του travelstories, βρήκαμε πολύ εύκολα λύση στο πρόβλημα της φύλαξης αποσκευών μέχρι να κάνουμε τις βόλτες μας στην πόλη (ευχαριστώ πολύ παιδιά). Έτσι, αφήσαμε τις αποσκευές στον Pisa Centrale όταν αποβιβαστήκαμε και ξεκινήσαμε με τα πόδια να ανεβαίνουμε βόρεια της πόλης.

Εδώ η συμπαθητική πλατεία Piazza Vittorio Emanuele II, έξω από το σταθμό.


Στους δρόμους της Πίζας. Η συγκεκριμένη γιαγιά πραγματικά πολύ active και όχι μόνο. Κατευθύνεται στον μπλε κάδο ανακύκλωσης να ρίξει αρκετά πραγματάκια. Οικολογική συνείδηση σε όλα!


Αυτή είναι η βασική πολεοδομία στην Πίζα. Συμπαθητική πόλη χωρίς κάτι πολύ ιδιαίτερο. Χιουμοριστικά λέγαμε οτι μοιάζει με τη Λαμία. Μικρή, ίδια περίπου απόσταση απο τη Ρώμηόπως και η Λαμία απο την Αθήνα και φυσικά φοιτητούπολη. Έτσι, λέγαμε πώς τώρα περνάμε απο την Πλατεία Πάρκου, την Πλατεία Λαού κλπ.:p


Περνώντας πάνω απο τον Άρνο απο την Ponte Solferino. Δεξιά, η εκκλησία Santa Maria della Spina, σε κατάσταση αποκατάστασης (φυσικά!).


Και μετά απο λίγη ώρα φτάνουμε στην Piazza dei Miracoli και στον περίφημο Πύργο της Πίζας. Ο Πύργος είναι το ανεξάρτητο καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της Πίζας. Η κλίση του πύργου άρχισε κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, η οποία προκλήθηκε απο τα ανεπαρκή θεμέλια που δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν σωστά το βάρος της κατασκευής λόγω του πολύ μαλακού εδάφους απο τη μία πλευρά.
Η κλίση αυξήθηκε στις επόμενες δεκαετίες πριν από την ολοκλήρωση της κατασκευής και συνεχιζόταν συνεχώς να αυξάνεται μέχρι το 1990 όπου διακόπηκε η λειτουργία του Πύργου και απαγορεύτηκε η είσοδος στους επισκέπτες. Τρία χρόνια μετά ξεκίνησαν οι εργασίες διάσωσης του μνημείου. Περίπου 860 τόνοι μολύβδου χύθηκαν στη βάση του προκειμένου να αντισταθμίσουν την κλίση, ενώ 18 χαλύβδινοι τένοντες αγκίστρωσαν το μνημείο στο έδαφος δημιουργώντας έτσι μια ασφαλή ανάσχεση στον κίνδυνο κατάρρευσης. Παράλληλα σκάφτηκε το έδαφος της βόρειας πλευράς ώστε να μετατοπιστεί ο κατακόρυφος άξονας. Αποτέλεσμα των εργασιών αυτών που ολοκληρώθηκαν το 2001 ήταν να "ψηλώσει" το μνημείο κατά 23 εκατοστά και να συνεχίσει πλέον να είναι επισκέψιμο στο κοινό.

Αυτή είναι με λίγα λόγια η ιστορία της κλίσης του Πύργου.


Ο Καθεδρικό Ναός δεξιά, με εργασίες αποκατάστασης κι αυτός βεβαίως βεβαίως και αριστερά το Βαπτιστήριο.

Ο Καθεδρικός μαζί με τον Πύργο.


Το εισιτήριο για να ανέβεις στον Πύργο είχε 18 ευρώ. Ε όχι δα. Ποιος νομίζει οτι είναι, ο Άιφελ; Δεν ανεβήκαμε, ελπίζοντας να μη χάσαμε κάτι σπουδαίο.

Αφίσα στην επιστροφή προς το σταθμό.


Η πιο γνωστή ονομασία ξενοδοχείου στην Ελλάδα, τώρα και στην Πίζα. :)



Η σχολή Φαρμακευτικής.


Πύργος που δε μάθαμε ποτέ παραπάνω λεπτομέρειες για αυτόν. Αν γνωρίζεται κάτι, διαφωτίστε...




Χρώμα :)


Ευφυές λογοπαίγνιο. :)


Μετά απο 5 λεπτά απο τον σταθμό Pisa Centrale βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο παίρνοντας το λεωφορείο ή περπατώντας γύρω στα 20 λεπτά.

Αυτό ήταν το ταξίδι μας στην Ιταλία. Τι θα κρατήσω απο την κάθε πόλη:
Ρώμη: Η αγαπημένη μου απο τις τέσσερις. Γραφικότητα σε συνδυασμό με ότι μπορεί να σου προσφέρει μια μεγαλούπολη, αρχιτεκτονική, ιστορία, μνημεία, ναοί, κορυφές κτιρίων, λόφοι, πλακόστρωτοι δρόμοι, παγωτά, ευγενικός και χαμογελαστός κόσμος με μεσογειακό ταμπεραμέντο, χρώμα, φύση. Δεν την αποκαλούν τυχαία την "Αιώνια Πόλη". Την κατατάσσω σίγουρα στις 3 καλύτερες πόλεις που έχω επισκεφτεί.
Σιένα: Απο τις γραφικότερες μικρές πόλεις που έχω δει, ένα μεσαιωνικό αριστούργημα τέλειο για μια ημέρα ή για ένα Σαββατοκύριακο.
Φλωρεντία: Η μεσαιωνική παραμυθούπολη, η πόλη των τεχνών και της Αναγέννησης, με τους όμορφους δρόμους, τις άμαξες με τα άλογα και τα ήσυχα στενά (αλλά και τις ορδές τουριστών στους κεντρικούς δρόμους).
Πίζα: Απαραίτητη μονοήμερη εκδρομή αν μπορείτε να διαθέσετε λίγες ώρες για να μία ημέρα εκτός Ρώμης.

Συμβουλή: Αποφύγετε τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ζέστη είναι ανυπόφορη για κάποιον που θέλει να περπατήσει την πόλη. Επιπλέον, οργανώστε καλά το που θα φάτε. Βρείτε απο πριν τα εστιατόρια που παίρνουν καλές κριτικές και δείτε τιμές. Δύσκολα θα βρεις στην τύχη κάτι καλό, ακόμα κι αν πρόκειται για street food. Το οτι δεν έφαγα καλά στην Ιταλία είναι ένας απο τους βασικούς παράγοντες που αυτό δεν ήταν ένα απο τα καλύτερα ταξίδια που έχω κάνει.
Τη Ρώμη θα την ξαναδώ κάποια στιγμή, σίγουρα. Κι ας μην έριξα κέρμα στη Fontana di Trevi. :)

 
Last edited by a moderator:

paefstra

Member
Μηνύματα
13.045
Likes
41.081
Όλα τα ρώτησες βρε άνθρωπε πριν το ταξίδι, ρώτα και για το φαί! Κλείσαμε σε ωραιότατα εστιατόρια στη Φλωρεντία και Σιένα με έκπτωση 20-30% στις τιμές του καταλόγου μέσω του The Fork :haha:. Προσωπικά βρήκα σπουδαία την τοπική κουζίνα και το κρασί...λόγος να ξαναπάω.
http://www.thefork.com/
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Όλα τα ρώτησες βρε άνθρωπε πριν το ταξίδι, ρώτα και για το φαί! Κλείσαμε σε ωραιότατα εστιατόρια στη Φλωρεντία και Σιένα με έκπτωση 20-30% στις τιμές του καταλόγου μέσω του The Fork :haha:. Προσωπικά βρήκα σπουδαία την τοπική κουζίνα και το κρασί...λόγος να ξαναπάω.
http://www.thefork.com/
Αμ δε ρώτησα και τελικά τη βγάλαμε σε φαστφουντάδικα. Άσε, το μελανό σημείο του ταξιδιού ήταν το φαγητό.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Εντάξει ρε συ όλοι κάποια στιγμή σε ταξίδι είχαμε ατυχίες στο φαγητό.
Πάντως μου κάνει εντύπωση που σχεδον όλοι όσοι δεν έκαναν έρευνα για το φαγητό στην Ιταλία για το που θα φάνε, έφαγαν χάλια. Δεν είναι τυχαίο.
Οκ αγαπάμε ιταλική κουζίνα αλλα σκοπος είναι όταν πεινάς, σε καθε στενο κάθε γειτονιά να βρισκεις αξιοπρεπή σνακ, σαντουιτς, πιτσες, παστα κτλ

Οι φωτογραφίες οπως πάντα εξαιρετικές:)
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.295
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Στην Ιταλία, σε αντίθεση με ότι μου λέγαν πριν πάω, δεν έφαγα.
2.αν είσαι budget traveler όπως εμείς, δηλαδή γύρω στα 10 ευρώ/ανά γεύμα, στην Ιταλία μπορείς να φας απο κάτι μέτριο εως κάτι αίσχος!
3.πιστεύω οτι είμαστε ίσως η μόνη χώρα που έχουμε πάρει την κουζίνα μιας άλλης και την έχουμε εξελίξει προς το καλύτερο!
4.Καταλήξανε να πάρουν απο το σούπερ μάρκετ φακελάκια capuccino και να τα χτυπούν στα μπουκάλια του νερού, τα junkies!
5.Το παγωτό σε άλλες περιπτώσεις ήταν τέλειο σε άλλες μέτριο, αλλά σχεδόν σε όλες πανάκριβο.
1. ελεος
2.ελεος
3.ελεος
4.ελεος
5.ελεος...
μην τα γραφεις όλα μαζι και μας ερθει τιποτε...
η Ρωμη είναι πολη των 20+ εκατ. τουριστων. λογικο είναι να υπαρχουν αφθονα καθαρόαιμα τουριστομαγαζα της κακιας ωρας. διαβαζουμε, ρωτάμε και την επομενη φορα πιο προετοιμασμένοι.. η ιταλικη κουζινα είναι εξαιρετικη, δεν εχουμε εξελιξει τιποτε αντίθετα την κακοποιούμε παραβραζοντας τα ζυμαρικα, φτιαχνοντας αθλιες πιτσες με κιτρινα τυρια και κινέζικες ζυμες και κυριως νομιζοντας ότι αυτή είναι μονο πιτσα+παστα.
για τον καφε δεν σχολιαζω, για το παγωτο εισαι αδικος. μια βολτα από μια ελληνικη αλυσιδα θα σε πεισει για το ποσο εχει η "μπαλα"..στις προτασεις του φορουμ κοστιζει εως και 50% πιο κατω στη Ρωμη.
καλα να εισαι να ξαναπας.
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.814
Πάντως μου κάνει εντύπωση που σχεδον όλοι όσοι δεν έκαναν έρευνα για το φαγητό στην Ιταλία για το που θα φάνε, έφαγαν χάλια. Δεν είναι τυχαίο.
Μου θύμισες κολλητό φίλο που πήγε στη Ρώμη χωρίς να ρωτήσει που και τι για φαγητό, ήταν και λίγο δύσκολος, στο τέλος γύρισε νηστικός και για καιρό έλεγε χάλια το φαγητό και ότι το καλύτερο φαγητό που έφαγε στη Ρώμη ήταν... αυτό του αεροπλάνου!

@georgeant πολύ ωραία φωτοιστορία με εξαιρετικές φωτογραφίες.
Μας πήγες σε σημεία της Ρώμης που δεν τα ήξερα.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Μου θύμισες κολλητό φίλο που πήγε στη Ρώμη χωρίς να ρωτήσει που και τι για φαγητό, ήταν και λίγο δύσκολος, στο τέλος γύρισε νηστικός και για καιρό έλεγε χάλια το φαγητό και ότι το καλύτερο φαγητό που έφαγε στη Ρώμη ήταν... αυτό του αεροπλάνου!
Δεν είναι όμως περίεργο? Όπως λέει ο σαμιών είναι γεμάτη με τουριστοάθλια μαγαζιά. Είναι λόγω των εκατομμυρίων επισκεπτών? Γιατί να μη μπορείς να πετύχεις ένα νόστιμο σνακ σε ένα στενό που θα βρεθείς ή σε μια πλατεία έτσι στην τύχη?

Δεν αναφέρομαι σε εστιατόρια αλλά σε street food που σε άλλες πόλεις βρίσκεις και άφθονο και με πολλές επιλογές.Προφανώς σ'αυτό υστερεί η Ρώμη. Στο φαγητό στο πόδι.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.295
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν είναι όμως περίεργο? Όπως λέει ο σαμιών είναι γεμάτη με τουριστοάθλια μαγαζιά. Είναι λόγω των εκατομμυρίων επισκεπτών? Γιατί να μη μπορείς να πετύχεις ένα νόστιμο σνακ σε ένα στενό που θα βρεθείς ή σε μια πλατεία έτσι στην τύχη?
γιατι να είναι περιεργο? η μεγαλη πλειοψηφια των τουριστων συνωστίζονται σε μικρη σχετικα εκταση. αρκει να πας νοτια του Κολοσσαιου, ανατολικα του σταθμου, να περασεις τον Τιβερη δυτικα και όλα αλλαζουν..ο καφες εχει 1Ε σερβιριζομενος, το παγωτο ενηλικων 1,5-2 και η πιτσα ή τα σνακ πεντανοστιμα. αρκει δηλ να πας στο υπολοιπο 90% της πολης.
σ'αυτό υστερεί η Ρώμη. Στο φαγητό στο πόδι
ουτε γι αστειο. ακομα κι εδώ το φορουμ βριθει από προτασεις που εχουν γραφει και σε ιστοριες μαλιστα. μια απ' αυτές ηταν για ένα 24ωρο στην πολη αγαπητου μελους...απλα βγειτε εκτος του ιστορικου κεντρου.
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.519
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
1. ελεος
2.ελεος
3.ελεος
4.ελεος
5.ελεος...
μην τα γραφεις όλα μαζι και μας ερθει τιποτε...
η Ρωμη είναι πολη των 20+ εκατ. τουριστων. λογικο είναι να υπαρχουν αφθονα καθαρόαιμα τουριστομαγαζα της κακιας ωρας. διαβαζουμε, ρωτάμε και την επομενη φορα πιο προετοιμασμένοι.. η ιταλικη κουζινα είναι εξαιρετικη, δεν εχουμε εξελιξει τιποτε αντίθετα την κακοποιούμε παραβραζοντας τα ζυμαρικα, φτιαχνοντας αθλιες πιτσες με κιτρινα τυρια και κινέζικες ζυμες και κυριως νομιζοντας ότι αυτή είναι μονο πιτσα+παστα.
για τον καφε δεν σχολιαζω, για το παγωτο εισαι αδικος. μια βολτα από μια ελληνικη αλυσιδα θα σε πεισει για το ποσο εχει η "μπαλα"..στις προτασεις του φορουμ κοστιζει εως και 50% πιο κατω στη Ρωμη.
καλα να εισαι να ξαναπας.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Στην Αθήνα βρίσκεις υπέροχα Ιταλικά εστιατόρια που δε χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για να φας. Και οι ποσότητες είναι γενναίες και τα ζυμαρικά αξιοπρεπέστατα και καθόλου παραβρασμένα. Η σχέση ποιότητας/τιμής του φαγητού στη Ρώμη ήταν σε απαράδεκτα επίπεδα, σε αυτά που πήγα εγώ τουλάχιστον. Σε άλλες χώρες έχω φάει σε "τουριστομάγαζα" πολυ καλά και πολύ οικονομικά, στη Βουδαπέστη για παράδειγμα. Όσο για τον καφέ, γιατί έλεος; Σε ποια άλλη χώρα έχουν παγωμένο ρόφημα καφέ; Εγώ πάντως σε όσες έχω πάει δεν έχω βρει πουθενά, εκτός αν υπάρχουν starbucks. Αλλά όπως είπα ο καφές ήταν αυτό που με απασχολούσε λιγότερο (όχι και τους άλλους δύο όμως). Απο το παγωτό δεν έχω παράπονο γενικά. Βρήκα και με 2 ευρώ, βρήκα και με 6. Ειδικά στη Σιένα έφαγα απο τα καλύτερα παγωτά που έχω δοκιμάσει ποτέ. Γενικά για το φαγητό όπως είπα επιφυλάσσομαι γιατί πήγα στα τυφλά.
 

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ταξίδι-Όνειρο
New York
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Στην Αθήνα βρίσκεις υπέροχα Ιταλικά εστιατόρια που δε χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για να φας. Και οι ποσότητες είναι γενναίες και τα ζυμαρικά αξιοπρεπέστατα και καθόλου παραβρασμένα. Η σχέση ποιότητας/τιμής του φαγητού στη Ρώμη ήταν σε απαράδεκτα επίπεδα, σε αυτά που πήγα εγώ τουλάχιστον. Σε άλλες χώρες έχω φάει σε "τουριστομάγαζα" πολυ καλά και πολύ οικονομικά, στη Βουδαπέστη για παράδειγμα. Όσο για τον καφέ, γιατί έλεος; Σε ποια άλλη χώρα έχουν παγωμένο ρόφημα καφέ; Εγώ πάντως σε όσες έχω πάει δεν έχω βρει πουθενά, εκτός αν υπάρχουν starbucks. Αλλά όπως είπα ο καφές ήταν αυτό που με απασχολούσε λιγότερο (όχι και τους άλλους δύο όμως). Απο το παγωτό δεν έχω παράπονο γενικά. Βρήκα και με 2 ευρώ, βρήκα και με 6. Ειδικά στη Σιένα έφαγα απο τα καλύτερα παγωτά που έχω δοκιμάσει ποτέ. Γενικά για το φαγητό όπως είπα επιφυλάσσομαι γιατί πήγα στα τυφλά.
Την πρώτη φορά που επισκέφθηκα τη Ρώμη στα τυφλά, έβγαλα τα ίδια συμπεράσματα όπως κι εσύ όσο αφορά το φαγητό. Την δεύτερη φορά όμως πήγα μόνο σε εστιατόρια που είχαν προταθεί εδώ στο forum. Η διαφορά ήταν απ'τη γη στον ουρανό. Το φαγητό υπέροχο και οι τιμές πάρα πολύ καλές!
Όσο για το παγωτό εγώ το βρήκα εξαιρετικό και οι τιμές ήταν αναλόγως που πήγαινες για παγωτό. Αλλά απο θέμα ποιότητας το παγωτό δεν είχε καμία σχέση με την Ελλάδα, που τρώς κίτρινη μπανάνα και πράσινο pistachio!!
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.295
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Στην Αθήνα βρίσκεις υπέροχα Ιταλικά εστιατόρια που δε χρειάζεται να δώσεις μια περιουσία για να φας. Και οι ποσότητες είναι γενναίες και τα ζυμαρικά αξιοπρεπέστατα και καθόλου παραβρασμένα.
καμμία αντιρρηση οπως το λες.
διαφωνησα στη δηλωση σου οτι ως χωρα 'πηραμε την κουζινα τους και την εξλιξαμε προς το καλυτερο". εκτος αν ηταν ανεκδοτο γιατι μονο ετσι εχει νοημα τετοια δηλωση..
Όσο για τον καφέ, γιατί έλεος;
μα στη χωρα του cappuccino να παιρνεις φακελακια απο το σουπερ μαρκετ και να τα χτυπας σε μπουκαλι νερου? γουστα βεβαια. ίσως τα δικα μου να ειναι περιεργα..
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.370
Likes
9.295
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Όσο για το παγωτό εγώ το βρήκα εξαιρετικό και οι τιμές ήταν αναλόγως που πήγαινες για παγωτό. Αλλά απο θέμα ποιότητας το παγωτό δεν είχε καμία σχέση με την Ελλάδα, που τρώς κίτρινη μπανάνα και πράσινο pistachio!!
για το παγωτο εχουμε γραψει πολλα και στη Ρωμη. ωραια η παρατηρηση για τα χρωματα και με την ευκαιρια θυμιζω οτι συμφωνα με τη νομοθεσία πρεπει να ειναι σε εμφανες σημειο η λιστα των συστατικων του παγωτου ετσι ωστε βλεπεις αμεσως την παρουσια συντηρητικων, χρωστικων, βελτιωτικων γευσης κλπ..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.981
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom