Ηνωμένο Βασίλειο Φωτο-ιστορία: Λονδίνο

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ονειρεμένο Ταξίδι
Road trip B. Αμερική

Έχοντας επισκεφτεί αρκετές χώρες της Ευρώπης, κάποιες μάλιστα που δεν είναι και στους top δημοφιλείς προορισμούς, πάντα είχαμε το Λονδίνο στις "για πιο μετά" πόλεις. Αφού είχαμε πάει μάλιστα και στο Εδιμβούργο, ίσως τη "σκοτεινότερη" πόλη της Ευρώπης από θέμα ιστορίας, αρχιτεκτονικής κλπ, μια πόλη που πραγματικά μας ξετρέλανε, θεωρούσαμε ότι το Λονδίνο δεν έχει να μας προσφέρει κάτι παραπάνω. Εγώ το είχα στο μυαλό μου σαν το Λονδίνο του Harry Potter, του Peter Pan και του Αρθούρου, με μεσαιωνικά σοκάκια, σπίτια με κόκκινες καμινάδες που αχνίζουν και άλλα τέτοιες όμορφες χαρακτηριστικές εικόνες με τις οποίες μεγαλώσαμε μέσα από ταινίες και βιβλία. Ωστόσο, κάθε φορά που περιέγραφα σε κάποιον το Λονδίνο που περιμένω να δω, με γείωνε με αδυσώπητο τρόπο. "Βιομηχανικό", "μόνο ουρανοξύστες", "τσιμεντούπολη", "βρώμικο", "κ@#$καιρος" και άλλα τέτοια όμορφα ήταν μερικά από τα σχόλια που άκουγα για το Λονδίνο. Όντας history buff αλλά και με αγάπη για τη φωτογραφία και το video, όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί με απωθούσαν από το να βάλω το Λονδίνο σε άμεση προτεραιότητα, παρ'όλο που κάτι μέσα μου έλεγε ότι ίσως και να υπερβάλουν λίγο.
ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΑ!
Με το Λονδίνο έπαθα αυτό που μέχρι τώρα είχα πάθει μέχρι τώρα μόνο με το Παρίσι (όσοι έχουν παρακολουθήσει προηγούμενες ιστορίες μου θα ξέρουν ότι είναι η αγαπημένη μου πόλη). Το ερωτεύτηκα, κάτι που δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να συμβεί, ίσως επειδή πήγα με πάρα πολύ χαμηλές προσδοκίες και με εξέπληξε ευχάριστα. Βέβαια, ήμασταν και πάρα πολύ τυχεροί διότι μας έκανε τέλειο καιρό, υπέρ του δέοντος θα έλεγα, τόσο που κυκλοφορούσαμε με αντηλιακό (ω ναι, παραλίγο να πάθουμε έγκαυμα από τον ήλιο στο Λονδίνο. Δε μας πίστευε κανείς!) Πήγαμε τον Ιούνιο του '17, την περίοδο που η Ευρώπη υπέφερε από το κύμα καύσωνα. Ούτε σταγόνα βροχής δεν είδαμε και οι ζακέτες που πήραμε μαζί "για καλό και για κακό" έμειναν στις βαλίτσες με εξαίρεση μια βραδιά που είχε λίγο ψύχρα. Οι ομπρέλες πιάσανε απλά περιττό χώρο στις αποσκευές.

(Ήμασταν ένα βήμα πριν ακυρώσουμε το ταξίδι λόγω τον τρομoκρατικών επιθέσεων που έγιναν στο Borough Market. Πήγαμε με βαριά καρδιά και με πολύ πεσμένη ψυχολογία σαν πρόβατα στη σφαγή. Μετά από αρκετή ανάλυση και συνειδητοποίηση του πόσο σπάνιο είναι να πέσει κάποιος θύμα τρομοκρατικής επίθεσης, ειδικά σε μία τόσο τεράστια και πολυπληθή πόλη όπως το Λονδίνο, αποφασίσαμε να πάμε. Σαν να μην έφτανε αυτό, τη μέρα που πήγαμε έγινε και το περιστατικό με το κτίριο που πήρε φωτιά. Η ψυχολογία μας λοιπόν ήταν αρκετά περίεργη. Την πρώτη μέρα είχαμε μία ανησυχία και κοιτούσαμε λίγο τριγύρω για ύποπτες κινήσεις αλλά από τη δεύτερη μέρα και μετά το ξεχάσαμε τελείως. Περνούσαμε τόσο καλά, που δεν το σκεφτόμασταν καν).

Η Tower Bridge:
_MG_3569.jpg


Κάποιες παρατηρήσεις για το Λονδίνο από την εμπειρία μου:

1) Είναι μεγάλο. Εννοώ, πραγματικά ΜΕΓΑΛΟ. Μου φάνηκε μεγαλύτερο από το Παρίσι και λίγο χαοτικό αν δεν έχεις μια εικόνα του τι είναι πού. Έχεις την εντύπωση πως το Λονδίνο δεν έχει μόνο ένα "down town", αλλά διαφορετικά "κέντρα" σε κάθε του περιοχή. Π.χ κέντρο θα έλεγε κάποιος το Westminster αλλά με ένα πιο μικρό "κέντρο" μοιάζει και το Soho και άλλες περιοχές πιο απομακρυσμένες. Κάθε υπο-περιοχή του Λονδίνου έχει τις δικές της attractions και δραστηριότητες. Το Camden πχ είναι μια γειτονιά που είναι πιο "κέντρο" ακόμα και από το κέντρο της Αθήνας.
Θα κάνω μια ιδιαίτερη μνεία στον @giannismits, τον mr Travel Planet όπως τον αποκαλώ, διότι η δική του ιστορία με τις λεπτομερείς οδηγίες του μας βοήθησε πολύ, ιδιαίτερα για τη βόλτα στον Τάμεση. Μπορείτε να τη βρείτε εδώ: https://www.travelstories.gr/community/threads/glorious-london.47878/
John, you rock. :)
2) Έχει άπειρο κόσμο. Πραγματικά, την πρώτη μέρα που μπήκαμε στο μετρό πάθαμε σοκ. Παρ'όλο που οι συρμοί περνούσαν κάθε 30-60 δευτερόλεπτα, κάθε φορά έδινες μάχη για να μπεις και αν τα κατάφερνες μπορεί να ήσουν και σε μια παράλληλη προς το έδαφος στάση. Ήταν ώρα αιχμής βέβαια. Παρ'όλα αυτά, δε νομίζω πως το μετρό ενδείκνυται για κλειστοφοβικούς/αγοραφοβικούς, αν και με όπλο το χιούμορ όλα τα βιώνεις αλλιώς. Ευτυχώς εμείς είχαμε άπλετο.
3) Προτιμήστε τα λεωφορεία. Τα δρομολόγια είναι συχνά, έρχονται πάντα στην ώρα τους και μπορείς να βλέπεις την πόλη.
4) Ψάξτε καλά το θέμα με τις κάρτες διαδρομών. Εμείς βγάλαμε την Oyster και μετανιώσαμε την ώρα και τη στιγμή. Δε σου προσφέρει και κάτι παραπάνω πέρα από το να μη βγάζεις εισιτήρια κάθε λίγο και λιγάκι. Επίσης, ενώ μας είπαν ότι μπορούμε να πάρουμε πίσω τα λεφτά που τυχόν έχουν μείνει στην κάρτα μετά το τέλος του ταξιδιού στο αεροδρόμιο, κανείς δε μας είπε ότι το Stansted από το οποίο φεύγαμε, δεν είναι στα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τους κατόχους Oyster. Έτσι, φύγαμε έχοντας επάνω μας μια Oyster με 30-40 λίρες μέσα της, χωρίς να μπορούμε να τις εξαργυρώσουμε κάπως. Φταίμε βέβαια, γιατί δεν το ψάξαμε και πολύ το θέμα με τις κάρτες. Με μια ματιά που ρίξαμε στο internet μας φάνηκε πολύ μπερδεμένο και το αφήσαμε λίγο στην τύχη. Ε, καλά να πάθουμε.
5) Δεν υπάρχει περίπτωση να πεινάσεις. Υπάρχουν όλες οι κουζίνες του κόσμου, άπειρα εστιατόρια, food markets. Oh, the food markets! Από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να δει κανείς στο Λονδίνο.
6) Φώτα, θέατρα, θέαμα, νυχτερινή ζωή, διασκέδαση! Είναι μια μεγαλούπολη με τα όλα της. Και μόνο τα θέατρα και οι παραστάσεις που προσφέρει είναι ένα ταξίδι από μόνο του. Η περιοχή γύρω από τo Piccadilly Circus με άφησε άφωνο και η βόλτα μας εκεί εκείνο το βράδυ είναι η στιγμή που θυμάμαι περισσότερο από αυτό το ταξίδι.

Ημέρα 1η:
Φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας, το οποίο ήταν το LSE Bankside House, ακριβώς πίσω από το TATE. Κεντρικό και βολικό σημείο και πολύ οικονομικό. 650 ευρώ για 4 διανυκτερεύσεις. Ήμασταν 4 όμως κι έτσι βγήκε στον καθένα μας 162 ευρώ περίπου, δηλ. 40 ευρώ/βραδιά. Εξαιρετική τιμή, για την τοποθεσία του και φυσικά μιλάμε για το Λονδίνο. Νομίζω το χειμώνα λειτουργεί ως φοιτητική εστία (πώς είναι οι δικές μας; Καμία σχέση!) και το καλοκαίρι ως ξενοδοχείο. Διαλέξαμε ένα τετράκλινο και είχαμε όλα τα απαραίτητα. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πρωινό. Δεν υπήρχε κάτι που να μην είχε στην κουζίνα του κάθε πρωί. Από φρούτα, δημητριακά, χυμούς-καφέδες, μέχρι αυγά, φασόλια και γάλα σόγιας. Νομίζω ήταν άψογη επιλογή.

http://www.lsevacations.co.uk/Accommodation/Bankside-House/Bankside-House.aspx#sthash.vMD6mN2p.dpbs

Αφήσαμε τις αποσκευές, πήραμε ένα καφέ από τα Starbucks και ξεκινήσαμε την περιήγηση. Τι καλύτερο από μια βόλτα στον Τάμεση για να πάρεις μια γρήγορη εικόνα της πόλης; Πήραμε λοιπόν το πλοιάριο από την αποβάθρα του Bankside Pier, μπροστά ακριβώς από το Shakespeare's Globe.

_MG_3531.jpg


Στα αριστερά μας το Μνημείο για τη Μεγάλη Φωτιά του Λονδίνου, στο οποίο μπορείς να ανέβεις.
_MG_3537.jpg


Πλησιάζουμε την Tower Bridge. Μαζί με το Big Ben αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Αγγλικής πρωτεύουσας.
_MG_3545.jpg



_MG_3552.jpg


_MG_3555.jpg


Κατεβήκαμε με το πλοιάριο λίγο μετά την Tower Bridge ώστε να πάρουμε λεωφορείο προς τα βόρεια του Λονδίνου. Είναι ώρα για escape game (χόμπι μας) και εκεί βρίσκεται το καλύτερο της πόλης, λένε.
_MG_3566.jpg


_MG_3568.jpg


_MG_3569.jpg


_MG_3570.jpg



Συνεχίζουμε το περπάτημα για τη στάση του λεωφορείου. Στο βάθος ο πύργος Shard και το London Tower.
_MG_3572.jpg


Ποιος είπε ότι το Λονδίνο δεν έχει κάτι από Μεσαίωνα; Παρ'όλο που ένα μεγάλο μέρος της πόλης καταστράφηκε από τη φωτιά του 1666, έχει κρατήσει αρκετά στοιχεία από τότε.
_MG_3573.jpg


...σε συνδυασμό βέβαια και με όλα τα μοντέρνα στοιχεία που μπορεί να έχει μια πόλη, ουρανοξύστες και μεγάλα κτίρια. Μάλλον αυτό εννοούσαν όταν μου έλεγαν ότι είναι "τσιμεντούπολη", αλλά δε με ενόχλησε καθόλου τελικά.
_MG_3578.jpg


Απο τον επάνω όροφο του λεωφορείου, κατευθυνόμαστε βόρεια του Λονδίνου.
_MG_3585.jpg


Η γειτονιά που βρίσκεται το escape game.
_MG_3590.jpg


Καθίσαμε σε ένα εστιατόριο αλλά μετά την παραγγελία είδαμε ότι δεν είχαμε και τόσο χρόνο όσο είχαμε υπολογίσει, έτσι ζητήσαμε να μας δώσουν την pizza πακέτο και να τη φάμε στο δρόμο μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας. Αν αναρωτιέστε πόσο γρήγορα μπορεί να φάει στο πόδι κάποιος μια pizza, έχοντας μόνο 5-10 λεπτά, η απάντηση βρίσκεται στην παρακάτω εικόνα:

IMG_20170614_131344.jpg

Το να κάνεις την pizza κρέπα μπορεί να σε γλυτώσει από λίγο χρόνο αλλά όχι και από τα....σημάδια που θα σου αφήσει. Ευτυχώς δεν είχε κόσμο τριγύρω. Από τα πιο αστεία στιγμιότυπα του ταξιδιού!

Το escape game λεγόταν Time Run London και ήταν όντως από τα καλύτερα που έχουμε παίξει στο εξωτερικό.
http://www.time-run.com/home/


Και πάλι στο πλοιάριο, συνεχίζοντας τη βόλτα μας προς τα πίσω όμως, με κατεύθυνση το Big Ben.
_MG_3598.jpg


The Shard! Κρίμα που δεν προλάβαμε να ανεβούμε και να απολαύσουμε τη θέα.
_MG_3604.jpg


Περνώντας κάτω απο την Millenium Bridge με φόντο τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου.
_MG_3611.jpg


_MG_3619.jpg


The London Eye!
_MG_3622.jpg


Φτάσαμε στον προορισμό μας. Το Big Ben, ή όπως είναι το κανονικό του όνομα "The Elizabeth Tower" και το παλάτι του Westminster.
_MG_3623.jpg


_MG_3626.jpg


_MG_3627.jpg


Mα τι τέλεια ηλιόλουστη μέρα;
_MG_3631.jpg


Στη διάβαση.
_MG_3632.jpg



Μετά από μια μικρή στάση για φαγητό στα Subway, πασαλειφτήκαμε με αντηλιακό και συνεχίσαμε τη βόλτα.

Mόνο Kids 50άρι, κι αυτό το βρήκαμε μόνο σε φαρμακείο. Δυσεύρετα τα αντηλιακά στην Αγγλία! :)
IMG_20170615_154130_AO_HDR - Copy.jpg


Ξανά στη στάση του λεωφορείου με προορισμό το Her Majesty's Thetre. Ώρα για παράσταση. The Phantom of the Opera!
_MG_3636.jpg


Έξω από το θέατρο.
_MG_3650.jpg


_MG_3651.jpg


Στο εσωτερικό του θεάτρου. Όχι και οι καλύτερες θέσεις που μπορούσαμε να βρούμε αλλά γενικά οι παραστάσεις είναι ακριβές. Όσο καλύτερη η θέση τόσο μεγαλύτερη και η τιμή του εισιτηρίου.
_MG_3654.jpg

_MG_3656.jpg

Η παράσταση ήταν από τα καλύτερα πράγματα που έχω δει ποτέ. Απίστευτη παραγωγή, δεν έχω λόγια να περιγράψω το τι γινόταν επάνω στη σκηνή, τι μηχανισμούς χρησιμοποιούσαν, το cast, τα σκηνικά και βέβαια οι φωνές των ηθοποιών. Άξιζε και με το παραπάνω.

Αυτό ήταν το τέλος της πρώτης μέρας στο Λονδίνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μετά από μια γεμάτη μέρα.

 
Last edited:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Ζηλεύω! Θέλω Λονδίνο!
Λατρεμένη πόλη. Thanks για την μνεία George, χαίρομαι που βοήθησα. Σαν χθες θυμάμαι το ταξίδι μου εκεί. Εξακολουθεί να είναι μέσα στο Τοπ 5 μου σαν ταξίδι και το Νο1 μου σαν πόλη. Επίσης χαίρομαι που εκτόπισε το Παρίσι στην κορυφή της αγαπημένης σου πόλης. Μάλλον ισοψηφούν στην πρώτη θέση!

Όντως τέλειος ο καιρός αν και έπρεπε να το δείτε και με λίγη βροχούλα:p Μα αντηλιακό στο Λονδίνο?
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ονειρεμένο Ταξίδι
Road trip B. Αμερική
Ζηλεύω! Θέλω Λονδίνο!
Λατρεμένη πόλη. Thanks για την μνεία George, χαίρομαι που βοήθησα. Σαν χθες θυμάμαι το ταξίδι μου εκεί. Εξακολουθεί να είναι μέσα στο Τοπ 5 μου σαν ταξίδι και το Νο1 μου σαν πόλη. Επίσης χαίρομαι που εκτόπισε το Παρίσι στην κορυφή της αγαπημένης σου πόλης. Μάλλον ισοψηφούν στην πρώτη θέση!

Όντως τέλειος ο καιρός αν και έπρεπε να το δείτε και με λίγη βροχούλα:p Μα αντηλιακό στο Λονδίνο?
Ισχύει, θα ήθελα να το δω και με λίγη μουντάδα το Λονδίνο! Αλλά θα ξαναπάω σίγουρα κάποια στιγμή οπότε νομίζω θα έχω την ευκαιρία. Όσο για το Παρίσι, δεν θα έλεγα ότι το εκτόπισε. Μου αρέσουν και οι δύο πόλεις πολύ, η καθεμιά για διαφορετικούς λόγους. Το ποια είναι στην πρώτη θέση της προτίμησής μου νομίζω έχει να κάνει καθαρά με τα κριτήρια για τα οποία μιλάμε. :)
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ονειρεμένο Ταξίδι
Road trip B. Αμερική
Ημέρα 2η:

Το πρόγραμμα ξεκινούσε με Μουσείο Madame Tussauds. Μέχρι και τελευταία στιγμή δεν ξέραμε αν αξίζει να πάμε (είχαμε ακούσει χλιαρές εντυπώσεις) αλλά αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε τελικά. Και πολύ καλά κάναμε γιατί πραγματικά περάσαμε υπέροχα. Διότι το Madame Tussauds δεν είναι πλέον μόνο ένα μουσείο κέρινων ομοιωμάτων αλλά μια entertainment attraction γενικότερα. Από animatronics με το κεφάλι του King Kong, καρέκλες κριτών του The Voice που κάνεις τον κριτή που πατάει το buzzer μέχρι μικρό υποπαιχνίδι που παίζεις το βοηθό του Sherlock Holms για να εξιχνιάσεις ένα μυστήριο.

Με την Britney... όταν ήταν ακόμη στις δόξες της!
_MG_3667.jpg


To -όχι και τόσο πιστό κατά τη γνώμη μου- ομοίωμα της Lady Gaga
_MG_3668.jpg


Ο Brad, μόνος του πλέον.
_MG_3676.jpg



To ζεύγος Beckham.
_MG_3680.jpg


Κάτω από μια γιγαντιαία αράχνη, ο Βασίλης το καταδιασκεδάζει.
_MG_3686.jpg



Ή είσαι παιδί των 80's ή δεν είσαι!
_MG_3690.jpg


"Εχμ, Steven εγώ πιστεύω πώς πρέπει να την ξαναπάμε τη σκηνή, τι λες κι εσύ;"
_MG_3695.jpg


H Αmy.
_MG_3706.jpg


Και αυτός είναι ο χώρος που ξεκινούσε το "The Sherlock Holmes Experience". Πραγματικά η δουλειά που έχουν κάνει για να αναπαραστήσουν το Βικτωριανό Λονδίνο είναι εξαιρετική.
_MG_3709.jpg



_MG_3710.jpg


_MG_3715.jpg



Ποζάροντας δίπλα στην Princess Leia υπό το άγρυπνο βλέμμα του Jabba!
_MG_3760.jpg


(περισσότερα στιγμιότυπα από Madame Tussauds το στο video που ακολουθεί στο τέλος της ιστορίας)


Η γειτονιά έξω από το μουσείο.
_MG_3761.jpg


_MG_3763.jpg


Επόμενη στάση τα Ανάκτορα του Buckingham.
_MG_3771.jpg



Το Victoria Memorial.
_MG_3772.jpg



Hello!
_MG_3775.jpg


_MG_3776.jpg


_MG_3781.jpg

Άποψη του St. James Park.
_MG_3786.jpg



_MG_3787.jpg


_MG_3788.jpg



_MG_3790.jpg



_MG_3800.jpg


Η πύλη των ανακτόρων
_MG_3801.jpg


Και οι φρουροί, οι οποίοι παλαιότερα ήταν έξω από την πύλη αλλά πλέον για λόγους ασφαλείας μετακινήθηκαν στο εσωτερικό της αυλής.
_MG_3804.jpg



Περπατώντας στο St. James Park με κατεύθυνση προς τον Τάμεση.
_MG_3815.jpg


Το άγαλμα του Robert Clive, ενός βαρώνου που κάτι έκανε στις Ινδίες. Δεν έδωσα και πολύ προσοχή. :)
_MG_3819.jpg


_MG_3820.jpg


_MG_3822.jpg


Πλησιάζουμε και στο Big Ben.
_MG_3823.jpg


To Αβαείο του Westminster.
_MG_3827.jpg


_MG_3832.jpg



Και μερικές ακόμα φωτογραφίες του ρολογιού. Ωστόσο, ήταν καταμεσήμερο και η ζέστη είχε αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη.

Γίνεται να πάω κάπου στο εξωτερικό και να μην κάνουν έργα συντήρησης στα βασικά landmarks; Δε γίνεται!
_MG_3846.jpg



Τhe team!
_MG_3850.jpg



_MG_3851.jpg



Στη Westminster Bridge έχεις μια πολύ ωραία θέα των Ανακτόρων του Westminster.
_MG_3879.jpg



_MG_3852.jpg


_MG_3855.jpg


_MG_3859.jpg



Ώρα για επίσκεψη στο London Eye. Ακριβούτσικο, αλλά έχοντας δει φωτογραφίες από τη θέα της πόλης που προσφέρει νομίζω αξίζει. Ιδανικά ήθελα να μπούμε κατά τη δύση του ήλιου αλλά έκλεινε στις 20:00-20:30 αν θυμάμαι καλά και τον Ιούνιο η δύση στο Λονδίνο είναι μετά τις 21:00. Οπότε αποφασίσαμε να πάμε το μεσημέρι ώστε να προλάβουν τα παιδιά το απόγευμα να δουν το Lion King σε παράσταση. Εμείς δεν ψηνόμασταν πολύ, προτιμήσαμε να δούμε κάποια άλλη γειτονιά της πόλης.
_MG_3892.jpg


_MG_3893.jpg



Περιμένοντας στην αναμονή (που ευτυχώς δεν ξεπέρασε τα 10 λεπτά).
_MG_3895.jpg


_MG_3896.jpg


Ανεβαίνοντας!
_MG_3912.jpg


Η θέα όντως μας δικαίωσε. Φανταστική άποψη των Ανακτόρων και της πόλης!
_MG_3917.jpg


_MG_3918.jpg


Παρ'όλο που στις κάψουλες υπήρχε κλιματισμός, η ζέστη ήταν τόσο έντονη που ένιωθες σα να είσαι σε σάουνα. Στο Λονδίνο, ξαναλέω. :)
_MG_3920.jpg


Ο Τάμεσης σε όλο του το μεγαλείο!
_MG_3927.jpg



_MG_3931.jpg


_MG_3934.jpg



Μερικές ακόμα φωτογραφίες της γέφυρας και των Ανακτόρων φεύγοντας από το London Eye.
_MG_3943.jpg


Γλάροι! Πολύ τα συμπαθώ αυτά τα πουλιά. Το κρώξιμό τους μου φέρνει πάντα στο νου θάλασσα, ταξίδια με καράβι αλλά και κάτι άγονα τοπία από το Εδιμβούργο, σε ένα μικρό νησάκι με ένα Αβαείο που είχαμε πάει και μας έχει μείνει αξέχαστο.
_MG_3947.jpg


Τυπική φωτογραφία!
_MG_3958.jpg


Ωπ... Κι άλλος μικρός φίλος.
_MG_3960.jpg


Ώρα για καφεδάκι μέχρι να περάσει λίγο η ώρα. Προορισμός Starbucks φυσικά. Βρήκαμε κρύο καφέ στο εξωτερικό και θα ρισκάραμε να πάμε αλλού;

Αναρωτιέμαι γιατί γελούσαν όλοι και φωτογράφιζαν αυτό το άγαλμα...
_MG_3961.jpg


Μετά τον καφέ, και αφού φύγανε οι 2 της παρέας για να προλάβουν την παράσταση εμείς αποφασίσαμε να πάμε για φαγητό στο Soho. Πριν από αυτό όμως ήθελα να τραβήξω μερικές φωτογραφίες ακόμα τώρα που το φως ήταν πιο ωραίο, από τα Ανάκτορα (πόση υπομονή έχει αυτός ο Βασίλης!)
_MG_3962.jpg


Προς τα πίσω και πάλι...
_MG_3964.jpg


Ε ναι, πολύ καλύτερα νομίζω τώρα.
_MG_3970.jpg


Τηλεφακός εν δράση!
_MG_3971.jpg



_MG_3972.jpg



_MG_3980.jpg



Στη στάση, περιμένοντας το λεωφορείο για το Soho. Αποφασίσαμε να πάμε στο Busaba, Ταϊλανδέζικο που μας είχαν προτείνει φίλοι από την Αθήνα και μας είχαν πει τα καλύτερα.
_MG_3985.jpg



_MG_3986.jpg


_MG_3987.jpg



Κατεβήκαμε 2 στάσεις μετά την Πλατεία Trafalgar.
_MG_4001.jpg


Το Soho με ενθουσίασε! Ζωντανό, γεμάτο κόσμο, με pubs σχεδόν σε κάθε τετράγωνο. Σε όλες τις pubs ο κόσμος καθόταν έξω όρθιος με το ποτό του. Παντού όμως. Το είχα δει και στο Παρίσι και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση. Δε νομίζω στην Ελλάδα να το κάναμε ποτέ αυτό.
_MG_4002.jpg



Στο Λονδίνο σου λέει, σχεδόν όλοι μετά τις δουλειές τους πηγαίνουν για ποτό. Κι ας είναι η ώρα μόνο 17:00. Μερικοί δε, πίνουν τόσο πολύ ώστε να γίνουν επίτηδες λιώμα, γιατί αυτός είναι ο τρόπος που διασκεδάζουν. Γνωστός μου που ζει μόνιμα εκεί, έχει γίνει μάρτυρας ουκ ολίγες φορές εντυπωσιακής μεταμόρφωσης συναδέλφων του με κοστούμι και γραβάτα που φεύγουν από τη δουλειά σωστοί bussinessmen και καταλήγουν να τους μαζεύουν ημιλιπόθυμους από το δρόμο.
Προφανώς αυτό δεν ξέρω αν αφορά την πλειοψηφία των Λονδρέζων, είναι όμως κάτι που συμβαίνει.


"You know nothing..."? Φωτογραφία τραβηγμένη από το κινητό για να τη στείλω απευθείας σε φίλη fan του Game of Thrones. :)
IMG_20170615_204355_AO_HDR.jpg


_MG_4003.jpg

Είναι πανέμορφη γειτονιά!
_MG_4008.jpg


_MG_4012.jpg


_MG_4014.jpg

Το εστιατόριο ήταν εξαιρετικό και το προτείνω ανεπιφύλακτα.
http://www.busaba.com/

Αυτό είναι σούπα με διάφορα λαχανικά, tofu και noodles. Το σερβίρουν σε αυτό το σκεύος ώστε να μπορείς να την ανακατεύεις ευκολότερα. Επίσης, στο εσωτερικού του κυλίνδρου στη μέση, υπάρχουν καρβουνάκια ώστε να διατηρούν τη σούπα ζεστή όλη την ώρα.
IMG_20170615_211747_AO_HDR.jpg

Και το πιάτο του Βασίλη, κάτι με κοτόπουλο.
IMG_20170615_211752_AO_HDR.jpg


Να'μαστε και στην China Town, λίγο παραδίπλα.
_MG_4016.jpg


Παράσταση, "Οι Άθλιοι". Κλασικό.
_MG_4017.jpg



Το Λονδίνο ίσως έχει την καλύτερη νυχτερινή ζωή από όλες τις πόλεις που έχω δει. Πραγματικά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να μην υπάρχει το οποίο θα ευχαριστεί ακόμα και τον πιο δύστροπο, είτε αφορά στα εστιατόρια είτε σε κάποιο θέαμα οποιασδήποτε μορφής.
_MG_4021.jpg


_MG_4023.jpg


Ασιατικά εστιατόρια παντού όπως είναι φυσικό. Αυτό μου τράβηξε την προσοχή λόγω της εξαιρετικής διακόσμησής του.
_MG_4026.jpg


Λίγος περίπατος ακόμα στην περιοχή πριν πάμε στη στάση του λεωφορείου.
_MG_4027.jpg



_MG_4030.jpg


Η αρχιτεκτονική και τα κτίρια του Λονδίνου με εντυπωσίασαν. Καμία σχέση με αυτό που περίμενα. Είναι μια πραγματικά πολύ όμορφη πόλη. Απ'έχει χιλιόμετρα από τον όρο "τσιμεντούπολη" που μου είχαν πει κάποιοι.
_MG_4031.jpg


Εδώ αρχικά αυτό το κτίριο φωτιζόταν πράσινο.
_MG_4032.jpg

Ύστερα από λίγο άσπρο, ύστερα κόκκινο.
_MG_4034.jpg


Έτοιμοι για την επιστροφή στο ξενοδοχείο.
_MG_4035.jpg

Μου άρεσε πάρα πολύ το Soho και το θυμάμαι πολύ έντονα. Μία από τις επόμενες ημέρες το ξαναεπισκεφτήκαμε και με την υπόλοιπη παρέα. Έπρεπε να το δουν!


Το λεωφορείο μας άφησε κοντά στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου. To ξενοδοχείο ήταν περίπου 10-15 λεπτά με τα πόδια, περνώντας την Millenium Bridge.
_MG_4037.jpg



_MG_4041.jpg



Περνώντας τη γέφυρα είχες μια εξαιρετική θέα του Shard και άλλων φωτισμένων κτιρίων και ήταν κάτι μαγικό.

Στο βάθος, η Tower Bridge.
_MG_4043.jpg



_MG_4044.jpg


_MG_4048.jpg



Κατεβαίνοντας από τη γέφυρα, κοιτώντας πίσω.
19620606_10155165751565873_9101509802821246953_o.jpg


19621245_10155165750355873_2777961894337010119_o.jpg


Τέλος 2ης ημέρας.
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.960
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Λατρεμένο Λονδίνο, εκπληκτικές φωτογραφίες. Δεν το χορταίνω ποτέ όσες φορές κι αν έχω πάει. Περιμένω την συνέχεια για να ζηλέψω λίγο ακόμα μέχρι το Νοέμβριο που θα πάω ξανά.
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.428
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Είστε πολύ τυχεροί...Πρέπει να ήταν οι μοναδικές συνεχόμενες ζεστές και ηλιόλουστες μέρες που είχαμε φέτος το καλοκαίρι σε αυτό το κομμάτι του νησιού.:p Την επόμενη φορά πρέπει οπωσδήποτε να δείτε το Λονδίνο μουντό κρύο και στολισμένο Χριστουγεννιάτικα. Περιμένω και άλλες υπέροχες φωτογραφίες. :)
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Ευχαριστούμε Γιώργο για την υπερπαραγωγή. Εξαιρετικές και αυτές οι φωτογραφίες.
Πάντως πάλι καλά να λες που είδατε τον Big Ben και το κοινοβούλιο με ένα μικρό μέρος τους να είναι καλυμμένο με σκαλωσιές. Έχει λίγες βδομάδες και για 4 χρόνια θα γίνουν έργα συντήρησης άρα θα είναι καλυμμένος ολόκληρος και μάλιστα το ρολόι θα είναι εκτός λειτουργίας.
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ονειρεμένο Ταξίδι
Road trip B. Αμερική
Είστε πολύ τυχεροί...Πρέπει να ήταν οι μοναδικές συνεχόμενες ζεστές και ηλιόλουστες μέρες που είχαμε φέτος το καλοκαίρι σε αυτό το κομμάτι του νησιού.:p Την επόμενη φορά πρέπει οπωσδήποτε να δείτε το Λονδίνο μουντό κρύο και στολισμένο Χριστουγεννιάτικα. Περιμένω και άλλες υπέροχες φωτογραφίες. :)
Πραγματικά ήμασταν τυχεροί και δεν τολμώ να παραπονεθώ περαιτέρω για τη ζέστη (που δε συμπαθώ καθόλου). Καλύτερα ζέστη παρά να πλατσουρίζεις στη βροχή. Όμως πολύ θέλω να το δω και όπως το περιγράφεις. Μουντό, κρύο και στολισμένο. Τέλειο ακούγεται.
Αλήθεια, ζεις στην Αγγλία; :)
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.428
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Πραγματικά ήμασταν τυχεροί και δεν τολμώ να παραπονεθώ περαιτέρω για τη ζέστη (που δε συμπαθώ καθόλου). Καλύτερα ζέστη παρά να πλατσουρίζεις στη βροχή. Όμως πολύ θέλω να το δω και όπως το περιγράφεις. Μουντό, κρύο και στολισμένο. Τέλειο ακούγεται.
Αλήθεια, ζεις στην Αγγλία; :)
Ναι! :) Και μετά από 4 χρόνια σε αυτήν τη χώρα νομίζω και εσύ θα άλλαζες γνώμη για τη ζέστη. (ζέστη=λατρεία)
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ονειρεμένο Ταξίδι
Road trip B. Αμερική
Ευχαριστούμε Γιώργο για την υπερπαραγωγή. Εξαιρετικές και αυτές οι φωτογραφίες.
Πάντως πάλι καλά να λες που είδατε τον Big Ben και το κοινοβούλιο με ένα μικρό μέρος τους να είναι καλυμμένο με σκαλωσιές. Έχει λίγες βδομάδες και για 4 χρόνια θα γίνουν έργα συντήρησης άρα θα είναι καλυμμένος ολόκληρος και μάλιστα το ρολόι θα είναι εκτός λειτουργίας.
Εντάξει, αν το πετύχαινα έτσι δε θα το άντεχα πραγματικά! Πόση γκαντεμιά θα ήταν! Ευτυχώς!

Ναι! :) Και μετά από 4 χρόνια σε αυτήν τη χώρα νομίζω και εσύ θα άλλαζες γνώμη για τη ζέστη. (ζέστη=λατρεία)
Δεν έχω θέμα τόσο με τη ζέστη όσο με τις θερμοκρασίες καύσωνα που έχουμε τα καλοκαίρια στην Ελλάδα. Υποφέρω, ιδρώνω, δυσανασχετώ, κολλάω, κάνω 2 φορές τη μέρα ντους. Δεν είναι κατάσταση αυτή! Ούτε πολύ fan της παραλίας και της θάλασσας είμαι (παρ'όλο που έχω καταγωγή από νησιά). Προτιμώ βουνά και δάση. Ψυχρούλα, μπουφανάκι... μια χαρά. Αλλάζουμε αν θες :)
 
Last edited by a moderator:

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.428
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Δεν έχω θέμα τόσο με τη ζέστη όσο με τις θερμοκρασίες καύσωνα που έχουμε τα καλοκαίρια στην Ελλάδα. Υποφέρω, ιδρώνω, δυσανασχετώ, κολλάω, κάνω 2 φορές τη μέρα ντους. Δεν είναι κατάσταση αυτή! Ούτε πολύ fan της παραλίας και της θάλασσας είμαι (παρ'όλο που έχω καταγωγή από νησιά). Προτιμώ βουνά και δάση. Ψυχρούλα, μπουφανάκι... μια χαρά. Αλλάζουμε αν θες :)
Αλλάζω μόνο για καλοκαίρι αν θες :p
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.636
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom