Ηνωμένο Βασίλειο Φωτο-ιστορία: Λονδίνο

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική

Ημέρα 4η

Άλλη μια ηλιόλουστη και ζεστή μέρα ξεκινά όπου προβλέπεται αρκετό περπάτημα. Αφού φάγαμε ένα πλούσιο πρωινό (σχεδόν το διπλάσιο από όσο τρώμε στην καθημερινότητά μας, για να έχουμε δυνάμεις!)


Συνεχίζουμε τη βόλτα κατά μήκος της νότιας όχθης του Τάμεση που είχαμε αφήσει στη μέση. Εδώ, στα στενά μπροστά από το ξενοδοχείο μας. Κλασικό "easter egg" που βρίσκεις σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Αυτό νομίζω είναι το δεινοσαυράκι απο το bubble bobble.

Σε αυτή τη διαδρομή τα περισσότερα κτίρια έχουν αυτό το τυπικό Λονδρέζικο στυλ με τα καφε-κόκκινα τούβλα. Πολύ όμορφα!

Περνώντας την ιστορική pub "The Anchor" και προχωρώντας κατά της μήκος της Cling Street, φτάσαμε στο The Clink Prison Museum, που βρίσκεται στην τοποθεσία που ήταν οι πραγματικές, διαβόητες φυλακές Clink το 1144.


Η επίσκεψη δεν ήταν στο πρόγραμμα όμως δεν είναι να δουν οι υπόλοιποι βασανιστήρια, μεσαιωνικές φυλακές κλπ. Δεν τους κρατάς με τίποτα. Οπότε είπαμε να ρίξουμε μια ματιά.





Είχε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία των φυλακών και τις συνθήκες της τότε εποχής γενικότερα.


Μάθαμε μάλιστα από που βγήκε και η λέξη "Waterloo".
Όταν ακόμα δεν υπήρχε αποχετευτικό σύστημα, οι Γάλλοι πετούσαν το περιεχόμενο από τα δοχεία νυχτός τους από το παράθυρο. Πριν το πετάξουν φώναζαν στους περαστικούς από κάτω (πάλι καλά...) "gardez l'eau!" που σημαίνει "προσοχή στο νερό!". Η θεωρία λέει ότι οι Βρετανοί το προφέρανε λάθος και σιγά σιγά το άλλαξαν σε "gardyloo", απ'όπου αργότερα βγήκε και το "waterloo".


Και μετά την μικρή περιήγησή μας στις φυλακές Cling συνεχίζουμε τη βόλτα μας.



Φτάσαμε στο Golden Hinde II, ρέπλικα της φημισμένης γαλέρας του Sir Francis Drake με την οποία εξερεύνησε την υφήλιο μεταξύ 1577 και 1580.





Ακριβώς δίπλα, ο 800 χρονών καθεδρικός Southwark Cathedral.



Και ήρθε η ώρα για περιπλάνηση στην Borough Market. Μεγάλο food market με ότι μπορείτε να φανταστείτε από γλυκά, τυριά και κουζίνες από όλο τον κόσμο. Από τα καλύτερα πράγματα που είδα στο Λονδίνο και κάτι που δεν έχω δει πουθενά αλλού προσωπικά στο εξωτερικό, τουλάχιστον σε αυτή την έκταση. Τα food markets είναι απλά κάτι το φανταστικό, ειδικά αν αγαπάτε το φαγητό.

Εδώ ένας πάγκος με διάφορα είδη σοκολάτας.



Βγαίνοντας από την Borough Market.



Τυπικό αγγλικό κουρείο. Gentlemen only!



H ανατολική όψη καθεδρικού Southwark.



Duck tours! Εξαιρετική ιδέα. Τουριστικό βανάκι που μπαίνει και στο ποτάμι. Ευρηματικότατο!



Για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης...



Συνεχίζουμε. Η Ηay's Galleria...


...και ακριβώς απέναντι το HMS Belfast, πολεμικό σκάφος του Β' Παγκοσμίου πολέμου που τώρα λειτουργεί ως μουσείο.


Και πάλι η Tower Bridge.


Φτάσαμε και στο New Concorida Wharf. Ενδιαφέρον αστικό τοπίο θα έλεγε κανείς.





Μέχρι εδώ ήταν ο περίπατος κατά μήκος του Τάμεση. Ώρα για να επιστρέψουμε πίσω.

Είχαμε κλείσει στο "The London Bridge Experience - and London Tombs". Θεματικό-διαδραστικό τουρ σε ειδικό χώρο με ηθοποιούς (με εξαιρετικές κριτικές) που μαθαίνεις την ιστορία της London Bridge αλλά και γενικότερα του Λονδίνου. Ξεκινώντας από τη Ρωμαϊκή εποχή μέχρι την πιο πρόσφατη ιστορία της πόλης. Ο πρώτος ηθοποιός ενδεδυμένος με την ανάλογη ενδυμασία σε προετοίμαζε για μια μάχη κατά των Ρωμαίων. Το πάτωμα άρχισε να δονείται κάποια στιγμή και γενικά συνέβαιναν διάφορα τέτοια. Υπερπαραγωγή! Για τη Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου για παράδειγμα, είχαν κάνει αναπαράσταση ενός στενού του Λονδίνου, μέσα από τα τζάμια των σπιτιών φαινόντουσαν φλόγες και ακουγόντουσαν κραυγές.
Οι κατακόμβες ήταν κάτι διαφορετικό. Δεν είναι για όλους. Περνάς από κάτι υπόγειους διαδρόμους ειδικά διαμορφωμένους, με ελάχιστο φωτισμό και σου πετάγονται κάθε λίγο και λιγάκι και σε τρομάζουν ζόμπι. Θα μας περνάτε για μαζοχιστές, είμαι σίγουρος :)

Περισσότερα εδώ:
https://www.thelondonbridgeexperience.com/

Δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν επιτρέπονταν.

Επιστρέφοντας πίσω. Αν κάποιος καταλάβει τι ακριβώς είναι αυτό μπορεί να μου πει κι εμένα (εκτός από ένα τεράστιο τσαγερό).


Υπέθριο yoga session. Συμμετείχε όποιος ήθελε. Όχι ότι καλύτερο βέβαια υπό τους 35 βαθμους Κελσίου.


Άποψη της Tower Bridge και του Πύργου του Λονδίνου.


Μετά το "The London Bridge Experience" σειρά είχε το Camden. Γειτονιά του βορειοδυτικού Λονδίνου με τεράστια γκάμα σε εστιατόρια, αγορές, καταστήματα κλπ.

Πριν απο τη βόλτα όμως, γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Fish & Chips (σα να λέμε το σουβλάκι του Λονδίνου).



Και μερικές λήψεις από το Camden Town.




To Camden είναι σαν να λέμε το Μοναστηράκι του Λονδίνου, ή για να ακριβολογώ σαν την "Ηφαίστου" του Λονδίνου. Τα μαγαζιά με τα μπλουζάκια και τα παπούτσια ήταν το ένα δίπλα από το άλλο. Ο κόσμος άπειρος.


Το Camden θεωρώ πως είναι ένα από το must see για κάποιο επισκέπτη του Λονδίνου. Είναι το urban κλίμα που επικρατεί παντού; Είναι οι αγορές; Είναι και τα δύο μάλλον.

Εδώ, το όμορφο κανάλι. Νεαρόκοσμος παντού.




Πέσαμε και σε μια Ελληνίδα υπάλληλο σε ένα κατάστημα δίσκων. Μας έλεγε πως δεν αλλάζει το Λονδίνο και το Camden με τίποτα, ότι εκεί έχει βρει το νόημα της ζωής και δε θέλει να γυρίσει με τίποτα στην Ελλάδα. Μετά το απόγευμα μας είπε, γίνεται χαμός στο κανάλι όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται και περνούν καλά πίνοντας αλκοόλ και καπνίζοντας ότι μπορεί να καπνιστεί...





Σεργιανίζοντας στα μαγαζιά.


Με τη ζέστη ένας παγωμένος φυσικός χυμός τραβιέται!


Ε, Βασίλη;







Όπως και ένα παγωτό σε σχέδιο τριαντάφυλλου.


Κάποιες ακόμα γωνιές του Camden.



Φεύγουμε κι από το Camden και σειρά έχει η βόλτα στο City, την κομητεία της πόλης που περιλαμβάνει το ιστορικό και επιχειρηματικό κέντρο του Λονδίνου. Αλλά πριν από αυτό, ένα πέρασμα από το Neal's Yard. Το Neal's Yard είναι ένα δρομάκι στην περιοχή του Covent Garden το οποίο οδηγεί σε μια όμορφη αυλή. Το είχα δει τυχαία στο instagram και παρ'όλο που δεν είχε κάτι άλλο να κάνουμε εκεί εκτός απο καφέ κλπ, ήθελα να το δω και να το φωτογραφίσω οπωσδήποτε.

Αυτός είναι ο δρόμος.


Και η αυλή.


Μια διαφορετική γωνιά της πόλης! Τα φυτά και τα λουλούδια στους τοίχους δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Κρίμα που δεν είχαμε χρόνο να χαλαρώσουμε λίγο σε ένα καφέ εδώ.







Συνεχίζουμε με κατεύθυνση την περιοχή του City.
Κατάστημα με είδη τσαγιού, αν όχι στο Λονδίνο τότε που; :)


Έξω από το Covent Garden Market.


To Lyceum Theatre που παίζεται η παράσταση The Lion King.


Φτάσαμε στην οδό Strand. Είμαστε στην περιοχή του City.


Αυτά είναι τα κεντρικά δικαστήρια του Λονδίνου (ή επισήμως τα Βασιλικά Δικαστήρια Δικαιοσύνης). Το πολύ εντυπωσιακό κτίριο είναι βικτωριανού - γοτθικού στυλ που χτίστηκε τη δεκαετία του 1870 και άνοιξε από τη Βασίλισσα Βικτώρια το 1882. Είναι από τα μεγαλύτερα δικαστήρια στην Ευρώπη.


Σε αυτή την περιοχή παίρνεις μια γερή δόση Μεσαίωνα. Εδώ, o δράκος στο Temple Bar που σηματοδοτεί τα όρια του City. Κάτω από το δράκο το άγαλμα της Βασίλισσας Βικτώριας.




Βρισκόμαστε πια στην Fleet Street. Εδώ υποτίθεται έδρασε ο φανταστικός χαρακτήρας του μιούζικαλ (και αργότερα ταινία του Tim Burton) "Sweeney Todd, ο δαιμόνιος κουρέας της Fleet Street". Ξέρετε, ο γνωστός κουρέας που σκότωνε τους πελάτες του και η Mrs. Lovett στο υπόγειο τους έκανε κρεατόπιτα. Όμορφα πράγματα :)




Διασχίζοντας την Fleet Street και τη συνέχειά της, τη Ludgate Hill, πλησιάζουμε στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου.


Από τις ομορφότερες γειτονιές του Λονδίνου, η περιοχή του City είναι η απάντηση σε αυτούς που λένε ότι το Λονδίνο δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες γραφικές πόλεις της Ευρώπης.


Saint Paul's Cathedral.







Από εδώ, θα πάρουμε το λεωφορείο με κατεύθυνση το Νότιο Λονδίνο. Στην pub που πάμε τα δύο μέλη της παρέας θα παίξουν ένα mini escape game στον επάνω ειδικά διαμορφωμένο χώρο της pub που έχει πάρει καλές κριτικές και τα άλλα δύο (εγώ και η Νατάσα) θα πιούμε το ποτάκι μας περιμένοντας στο μπαρ.

Από τον επάνω όροφο του λεωφορείου με κατεύθυνση το Νότιο Λονδίνο.


Πετύχαμε και ωραίο φως.


Και η γειτονιά που βρίσκεται η pub. Έχουμε απομακρυνθεί αρκετά από το κέντρο του Λονδίνου. Όμορφα κτίρια, ωραίοι δρόμοι. Τουρίστες ελάχιστοι.




Έξω από την pub. Περιμένοντας να περάσουμε από έλεγχο. Πλέον λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων, έξω από σχεδόν όλες τις pub και γενικότερα μέρη που μαζεύουν πολύ κόσμο, κάνουν ένα τυπικό έλεγχο των πραγμάτων που έχεις επάνω σου.

Προσέξτε τις όμορφες κατοικίες αριστερά και δεξιά του δρόμου.


Η pub αποδείχτηκε αρκετά θορυβώδης για τα γούστα μας, αλλά τα παιδιά περάσανε πολύ καλά στο παιχνίδι. Ήταν η κουραστικότερη ημέρα του ταξιδιού (αλλά και από τις πιο ενδιαφέρουσες) και η γκρίνια είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της. Ήταν ωραία βραδιά και θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε κάπου αλλού αλλά η κούραση νίκησε τελικά κι έτσι πήραμε πάλι το δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο. Η επόμενη μέρα ήταν η μέρα της επιστροφής στην Ελλάδα. Αλλά αυτό θα συνέβαινε το βράδυ. Το πρωί το πρόγραμμα είχε Greenwich.

Tέλος 4ης μέρας.



Ημέρα 5η


Πήραμε το πλοιάριο με προορισμό το Greenwich. Η διαδομή διαρκεί περίπου 20 λεπτά και είναι πολύ όμορφη.

Στο Greenwich pier που σε αφήνει το πλοιάριο, σε υποδέχεται το Cutty Sark, το γνωστό ιστιοφόρο που μετέφερε τσάι από την Ασία στη Βικτωριανή Αγγλία και σήμα κατατεθέν του γνωστού ουίσκι.


Εμείς αφήνουμε το Cutty Sark και αρχίσαμε να περιφερόμαστε στις γειτονιές του Greenwich.


Το Greenwich είναι ένα άλλο ένα must-see κατά τη γνώμη μου γιατί ξεφεύγει τελείως από το υπόλοιπο Λονδίνο όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στις φωτογραφίες. Έχει έναν πιο παραδοσιακό αέρα.



Το Greenwich θυμίζει γραφικό ψαροχώρι. Μας άρεσε πάρα πολύ, στο ένα μέλος της παρέας μάλιστα ήταν και το highlight όλου του ταξιδιού απ'ότι μας είπε.




Τι είναι ένα ταξίδι στο Λονδίνο χωρίς αναμνηστική φωτογραφία δίπλα από κόκκινο τηλεφωνικό θάλαμο;


Στα στενά του Greenwich.


Κι άλλο food market! Εξαιρετικό κι αυτό. Βρήκαμε από ελληνική κουζίνα με χωριάτικη χορτόπιτα μέχρι Νιγηριανή vegan κουζίνα, όλα αυτά σε υπαίθριους πάγκους.


Εμείς επιλέξαμε Ιταλικό, αφού πιάσαμε και λίγο την κουβέντα με τη συμπαθέστατη Ιταλίδα από το Μιλάνο που μας ετοίμασε το γεύμα. Μας το έβαλε σε πακέτο και κατευθυνθήκαμε προς το Greenwich Park για πικ-νικ.


Η ανάβαση προς το πάρκο ήταν μαρτύριο. Η ζέστη ανυπόφορη. Εκείνη τη στιγμή ανταλλάζαμε τη ζέστη και τη λιακάδα του Λονδίνου με συννεφιά και κρύο, χαλαρά. Αλλά η θέα μετά μας αποζημίωσε.

Για να δεις τον περιβόητο μεσημβρινό του Greenwich έπρεπε να μπεις στο Αστεροσκοπείο. Χρόνο δεν είχαμε κι έτσι είδαμε απλά ένα τμήμα της γραμμής που περνούσε έξω από το κτίριο. Αφήσαμε τη γραμμή, πάνω στην οποία είχαν πέσει όλοι και έβγαζαν φωτογραφίες και πήγαμε για ξάπλα και φαγητό στο πάρκο.

Και αυτή είναι η εκπληκτική θέα που προσφέρει. Σε πρώτο φόντο το Πανεπιστήμιο του Greenwich και πίσω οι ουρανοξύστες του Canary Wharf.


Ο καιρός είναι κατάλληλος για λίγη ραστώνη.


Δίπλα μας, το Αστεροσκοπείο του Greenwich.










The Gang!


Καλό το πικ νικ, τέλειο το Greenwich αλλά ήμασταν ήδη λίγο εκτός χρόνου και έπρεπε να προλάβουμε και μια πτήση.
Κατάβαση λοιπόν.
Επιστροφή με το πλοιάριο στο ξενοδοχείο και παραλαβή αποσκευών. Προτιμήσαμε να καλέσουμε uber για το αεροδρόμιο. Σε καμία περίπτωση δε θα επιλέγαμε κανονικό ταξί για αυτή τη διαδρομή. Το uber μας βγήκε αρκετά οικονομικό για 4 άτομα.

Κι έτσι το ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Αυτό ήταν το Λονδίνο. Μια μεγάλη έκπληξη για μας, κάτι που δεν περιμέναμε να μας ενθουσιάσει τόσο πολύ αλλά τελικά μας κέρδισε από την πρώτη μέρα. Μια μοντέρνα μητρόπολη που μπορείς να δεις και να κάνεις άπειρα πράγματα. Είναι ανεξάντλητο. Νομίζω πήραμε μόνο μια μικρή γεύση. Άλλωστε είναι τόσα πολλά αυτά που δεν είδαμε! Notting Hill, Hyde Park, Βρετανικό Μουσείο και τόσα άλλα (και πόσες παραστάσεις!). Είπαμε όλοι ομόφωνα ότι θα ξανά έρθουμε. Τελικά 5 μέρες είναι πολύ λίγες για μια πόλη όπως αυτή, ειδικά όταν την επισκέπτεται κάποιος για πρώτη φορά.
Είναι μια πόλη τελείως διαφορετική από ότι είχαμε δει ως τώρα στην Ευρώπη και σε αυτό συμφωνήσαμε όλοι. Συνδυάζει τη μοντέρνα ζωή και τους γρήγορους ρυθμούς μιας μεγαλούπολης, τα όμορφα κτίρια και τους ουρανοξύστες, τα μεγάλα πάρκα, τα αναρίθμητα μουσεία και χώρους ψυχαγωγίας, τις μεσαιωνικές γειτονιές. Και φυσικά είναι ο βωμός του θεάματος και της τέχνης.
Το Λονδίνο είναι η Νέα Υόρκη της Ευρώπης.

Το βίντεο του ταξιδιού:
 
Last edited:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Ζηλεύω! Θέλω Λονδίνο!
Λατρεμένη πόλη. Thanks για την μνεία George, χαίρομαι που βοήθησα. Σαν χθες θυμάμαι το ταξίδι μου εκεί. Εξακολουθεί να είναι μέσα στο Τοπ 5 μου σαν ταξίδι και το Νο1 μου σαν πόλη. Επίσης χαίρομαι που εκτόπισε το Παρίσι στην κορυφή της αγαπημένης σου πόλης. Μάλλον ισοψηφούν στην πρώτη θέση!

Όντως τέλειος ο καιρός αν και έπρεπε να το δείτε και με λίγη βροχούλα:p Μα αντηλιακό στο Λονδίνο?
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Ζηλεύω! Θέλω Λονδίνο!
Λατρεμένη πόλη. Thanks για την μνεία George, χαίρομαι που βοήθησα. Σαν χθες θυμάμαι το ταξίδι μου εκεί. Εξακολουθεί να είναι μέσα στο Τοπ 5 μου σαν ταξίδι και το Νο1 μου σαν πόλη. Επίσης χαίρομαι που εκτόπισε το Παρίσι στην κορυφή της αγαπημένης σου πόλης. Μάλλον ισοψηφούν στην πρώτη θέση!

Όντως τέλειος ο καιρός αν και έπρεπε να το δείτε και με λίγη βροχούλα:p Μα αντηλιακό στο Λονδίνο?
Ισχύει, θα ήθελα να το δω και με λίγη μουντάδα το Λονδίνο! Αλλά θα ξαναπάω σίγουρα κάποια στιγμή οπότε νομίζω θα έχω την ευκαιρία. Όσο για το Παρίσι, δεν θα έλεγα ότι το εκτόπισε. Μου αρέσουν και οι δύο πόλεις πολύ, η καθεμιά για διαφορετικούς λόγους. Το ποια είναι στην πρώτη θέση της προτίμησής μου νομίζω έχει να κάνει καθαρά με τα κριτήρια για τα οποία μιλάμε. :)
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Ημέρα 2η:

Το πρόγραμμα ξεκινούσε με Μουσείο Madame Tussauds. Μέχρι και τελευταία στιγμή δεν ξέραμε αν αξίζει να πάμε (είχαμε ακούσει χλιαρές εντυπώσεις) αλλά αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε τελικά. Και πολύ καλά κάναμε γιατί πραγματικά περάσαμε υπέροχα. Διότι το Madame Tussauds δεν είναι πλέον μόνο ένα μουσείο κέρινων ομοιωμάτων αλλά μια entertainment attraction γενικότερα. Από animatronics με το κεφάλι του King Kong, καρέκλες κριτών του The Voice που κάνεις τον κριτή που πατάει το buzzer μέχρι μικρό υποπαιχνίδι που παίζεις το βοηθό του Sherlock Holms για να εξιχνιάσεις ένα μυστήριο.

Με την Britney... όταν ήταν ακόμη στις δόξες της!
_MG_3667.jpg


To -όχι και τόσο πιστό κατά τη γνώμη μου- ομοίωμα της Lady Gaga
_MG_3668.jpg


Ο Brad, μόνος του πλέον.
_MG_3676.jpg



To ζεύγος Beckham.
_MG_3680.jpg


Κάτω από μια γιγαντιαία αράχνη, ο Βασίλης το καταδιασκεδάζει.
_MG_3686.jpg



Ή είσαι παιδί των 80's ή δεν είσαι!
_MG_3690.jpg


"Εχμ, Steven εγώ πιστεύω πώς πρέπει να την ξαναπάμε τη σκηνή, τι λες κι εσύ;"
_MG_3695.jpg


H Αmy.
_MG_3706.jpg


Και αυτός είναι ο χώρος που ξεκινούσε το "The Sherlock Holmes Experience". Πραγματικά η δουλειά που έχουν κάνει για να αναπαραστήσουν το Βικτωριανό Λονδίνο είναι εξαιρετική.
_MG_3709.jpg



_MG_3710.jpg


_MG_3715.jpg



Ποζάροντας δίπλα στην Princess Leia υπό το άγρυπνο βλέμμα του Jabba!
_MG_3760.jpg


(περισσότερα στιγμιότυπα από Madame Tussauds το στο video που ακολουθεί στο τέλος της ιστορίας)


Η γειτονιά έξω από το μουσείο.
_MG_3761.jpg


_MG_3763.jpg


Επόμενη στάση τα Ανάκτορα του Buckingham.
_MG_3771.jpg



Το Victoria Memorial.
_MG_3772.jpg



Hello!
_MG_3775.jpg


_MG_3776.jpg


_MG_3781.jpg

Άποψη του St. James Park.
_MG_3786.jpg



_MG_3787.jpg


_MG_3788.jpg



_MG_3790.jpg



_MG_3800.jpg


Η πύλη των ανακτόρων
_MG_3801.jpg


Και οι φρουροί, οι οποίοι παλαιότερα ήταν έξω από την πύλη αλλά πλέον για λόγους ασφαλείας μετακινήθηκαν στο εσωτερικό της αυλής.
_MG_3804.jpg



Περπατώντας στο St. James Park με κατεύθυνση προς τον Τάμεση.
_MG_3815.jpg


Το άγαλμα του Robert Clive, ενός βαρώνου που κάτι έκανε στις Ινδίες. Δεν έδωσα και πολύ προσοχή. :)
_MG_3819.jpg


_MG_3820.jpg


_MG_3822.jpg


Πλησιάζουμε και στο Big Ben.
_MG_3823.jpg


To Αβαείο του Westminster.
_MG_3827.jpg


_MG_3832.jpg



Και μερικές ακόμα φωτογραφίες του ρολογιού. Ωστόσο, ήταν καταμεσήμερο και η ζέστη είχε αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη.

Γίνεται να πάω κάπου στο εξωτερικό και να μην κάνουν έργα συντήρησης στα βασικά landmarks; Δε γίνεται!
_MG_3846.jpg



Τhe team!
_MG_3850.jpg



_MG_3851.jpg



Στη Westminster Bridge έχεις μια πολύ ωραία θέα των Ανακτόρων του Westminster.
_MG_3879.jpg



_MG_3852.jpg


_MG_3855.jpg


_MG_3859.jpg



Ώρα για επίσκεψη στο London Eye. Ακριβούτσικο, αλλά έχοντας δει φωτογραφίες από τη θέα της πόλης που προσφέρει νομίζω αξίζει. Ιδανικά ήθελα να μπούμε κατά τη δύση του ήλιου αλλά έκλεινε στις 20:00-20:30 αν θυμάμαι καλά και τον Ιούνιο η δύση στο Λονδίνο είναι μετά τις 21:00. Οπότε αποφασίσαμε να πάμε το μεσημέρι ώστε να προλάβουν τα παιδιά το απόγευμα να δουν το Lion King σε παράσταση. Εμείς δεν ψηνόμασταν πολύ, προτιμήσαμε να δούμε κάποια άλλη γειτονιά της πόλης.
_MG_3892.jpg


_MG_3893.jpg



Περιμένοντας στην αναμονή (που ευτυχώς δεν ξεπέρασε τα 10 λεπτά).
_MG_3895.jpg


_MG_3896.jpg


Ανεβαίνοντας!
_MG_3912.jpg


Η θέα όντως μας δικαίωσε. Φανταστική άποψη των Ανακτόρων και της πόλης!
_MG_3917.jpg


_MG_3918.jpg


Παρ'όλο που στις κάψουλες υπήρχε κλιματισμός, η ζέστη ήταν τόσο έντονη που ένιωθες σα να είσαι σε σάουνα. Στο Λονδίνο, ξαναλέω. :)
_MG_3920.jpg


Ο Τάμεσης σε όλο του το μεγαλείο!
_MG_3927.jpg



_MG_3931.jpg


_MG_3934.jpg



Μερικές ακόμα φωτογραφίες της γέφυρας και των Ανακτόρων φεύγοντας από το London Eye.
_MG_3943.jpg


Γλάροι! Πολύ τα συμπαθώ αυτά τα πουλιά. Το κρώξιμό τους μου φέρνει πάντα στο νου θάλασσα, ταξίδια με καράβι αλλά και κάτι άγονα τοπία από το Εδιμβούργο, σε ένα μικρό νησάκι με ένα Αβαείο που είχαμε πάει και μας έχει μείνει αξέχαστο.
_MG_3947.jpg


Τυπική φωτογραφία!
_MG_3958.jpg


Ωπ... Κι άλλος μικρός φίλος.
_MG_3960.jpg


Ώρα για καφεδάκι μέχρι να περάσει λίγο η ώρα. Προορισμός Starbucks φυσικά. Βρήκαμε κρύο καφέ στο εξωτερικό και θα ρισκάραμε να πάμε αλλού;

Αναρωτιέμαι γιατί γελούσαν όλοι και φωτογράφιζαν αυτό το άγαλμα...
_MG_3961.jpg


Μετά τον καφέ, και αφού φύγανε οι 2 της παρέας για να προλάβουν την παράσταση εμείς αποφασίσαμε να πάμε για φαγητό στο Soho. Πριν από αυτό όμως ήθελα να τραβήξω μερικές φωτογραφίες ακόμα τώρα που το φως ήταν πιο ωραίο, από τα Ανάκτορα (πόση υπομονή έχει αυτός ο Βασίλης!)
_MG_3962.jpg


Προς τα πίσω και πάλι...
_MG_3964.jpg


Ε ναι, πολύ καλύτερα νομίζω τώρα.
_MG_3970.jpg


Τηλεφακός εν δράση!
_MG_3971.jpg



_MG_3972.jpg



_MG_3980.jpg



Στη στάση, περιμένοντας το λεωφορείο για το Soho. Αποφασίσαμε να πάμε στο Busaba, Ταϊλανδέζικο που μας είχαν προτείνει φίλοι από την Αθήνα και μας είχαν πει τα καλύτερα.
_MG_3985.jpg



_MG_3986.jpg


_MG_3987.jpg



Κατεβήκαμε 2 στάσεις μετά την Πλατεία Trafalgar.
_MG_4001.jpg


Το Soho με ενθουσίασε! Ζωντανό, γεμάτο κόσμο, με pubs σχεδόν σε κάθε τετράγωνο. Σε όλες τις pubs ο κόσμος καθόταν έξω όρθιος με το ποτό του. Παντού όμως. Το είχα δει και στο Παρίσι και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση. Δε νομίζω στην Ελλάδα να το κάναμε ποτέ αυτό.
_MG_4002.jpg



Στο Λονδίνο σου λέει, σχεδόν όλοι μετά τις δουλειές τους πηγαίνουν για ποτό. Κι ας είναι η ώρα μόνο 17:00. Μερικοί δε, πίνουν τόσο πολύ ώστε να γίνουν επίτηδες λιώμα, γιατί αυτός είναι ο τρόπος που διασκεδάζουν. Γνωστός μου που ζει μόνιμα εκεί, έχει γίνει μάρτυρας ουκ ολίγες φορές εντυπωσιακής μεταμόρφωσης συναδέλφων του με κοστούμι και γραβάτα που φεύγουν από τη δουλειά σωστοί bussinessmen και καταλήγουν να τους μαζεύουν ημιλιπόθυμους από το δρόμο.
Προφανώς αυτό δεν ξέρω αν αφορά την πλειοψηφία των Λονδρέζων, είναι όμως κάτι που συμβαίνει.


"You know nothing..."? Φωτογραφία τραβηγμένη από το κινητό για να τη στείλω απευθείας σε φίλη fan του Game of Thrones. :)
IMG_20170615_204355_AO_HDR.jpg


_MG_4003.jpg

Είναι πανέμορφη γειτονιά!
_MG_4008.jpg


_MG_4012.jpg


_MG_4014.jpg

Το εστιατόριο ήταν εξαιρετικό και το προτείνω ανεπιφύλακτα.
http://www.busaba.com/

Αυτό είναι σούπα με διάφορα λαχανικά, tofu και noodles. Το σερβίρουν σε αυτό το σκεύος ώστε να μπορείς να την ανακατεύεις ευκολότερα. Επίσης, στο εσωτερικού του κυλίνδρου στη μέση, υπάρχουν καρβουνάκια ώστε να διατηρούν τη σούπα ζεστή όλη την ώρα.
IMG_20170615_211747_AO_HDR.jpg

Και το πιάτο του Βασίλη, κάτι με κοτόπουλο.
IMG_20170615_211752_AO_HDR.jpg


Να'μαστε και στην China Town, λίγο παραδίπλα.
_MG_4016.jpg


Παράσταση, "Οι Άθλιοι". Κλασικό.
_MG_4017.jpg



Το Λονδίνο ίσως έχει την καλύτερη νυχτερινή ζωή από όλες τις πόλεις που έχω δει. Πραγματικά, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να μην υπάρχει το οποίο θα ευχαριστεί ακόμα και τον πιο δύστροπο, είτε αφορά στα εστιατόρια είτε σε κάποιο θέαμα οποιασδήποτε μορφής.
_MG_4021.jpg


_MG_4023.jpg


Ασιατικά εστιατόρια παντού όπως είναι φυσικό. Αυτό μου τράβηξε την προσοχή λόγω της εξαιρετικής διακόσμησής του.
_MG_4026.jpg


Λίγος περίπατος ακόμα στην περιοχή πριν πάμε στη στάση του λεωφορείου.
_MG_4027.jpg



_MG_4030.jpg


Η αρχιτεκτονική και τα κτίρια του Λονδίνου με εντυπωσίασαν. Καμία σχέση με αυτό που περίμενα. Είναι μια πραγματικά πολύ όμορφη πόλη. Απ'έχει χιλιόμετρα από τον όρο "τσιμεντούπολη" που μου είχαν πει κάποιοι.
_MG_4031.jpg


Εδώ αρχικά αυτό το κτίριο φωτιζόταν πράσινο.
_MG_4032.jpg

Ύστερα από λίγο άσπρο, ύστερα κόκκινο.
_MG_4034.jpg


Έτοιμοι για την επιστροφή στο ξενοδοχείο.
_MG_4035.jpg

Μου άρεσε πάρα πολύ το Soho και το θυμάμαι πολύ έντονα. Μία από τις επόμενες ημέρες το ξαναεπισκεφτήκαμε και με την υπόλοιπη παρέα. Έπρεπε να το δουν!


Το λεωφορείο μας άφησε κοντά στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου. To ξενοδοχείο ήταν περίπου 10-15 λεπτά με τα πόδια, περνώντας την Millenium Bridge.
_MG_4037.jpg



_MG_4041.jpg



Περνώντας τη γέφυρα είχες μια εξαιρετική θέα του Shard και άλλων φωτισμένων κτιρίων και ήταν κάτι μαγικό.

Στο βάθος, η Tower Bridge.
_MG_4043.jpg



_MG_4044.jpg


_MG_4048.jpg



Κατεβαίνοντας από τη γέφυρα, κοιτώντας πίσω.
19620606_10155165751565873_9101509802821246953_o.jpg


19621245_10155165750355873_2777961894337010119_o.jpg


Τέλος 2ης ημέρας.
 

yllos

Member
Μηνύματα
451
Likes
2.961
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία-Τσεχία-Ουγγαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Λατρεμένο Λονδίνο, εκπληκτικές φωτογραφίες. Δεν το χορταίνω ποτέ όσες φορές κι αν έχω πάει. Περιμένω την συνέχεια για να ζηλέψω λίγο ακόμα μέχρι το Νοέμβριο που θα πάω ξανά.
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Είστε πολύ τυχεροί...Πρέπει να ήταν οι μοναδικές συνεχόμενες ζεστές και ηλιόλουστες μέρες που είχαμε φέτος το καλοκαίρι σε αυτό το κομμάτι του νησιού.:p Την επόμενη φορά πρέπει οπωσδήποτε να δείτε το Λονδίνο μουντό κρύο και στολισμένο Χριστουγεννιάτικα. Περιμένω και άλλες υπέροχες φωτογραφίες. :)
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
Ευχαριστούμε Γιώργο για την υπερπαραγωγή. Εξαιρετικές και αυτές οι φωτογραφίες.
Πάντως πάλι καλά να λες που είδατε τον Big Ben και το κοινοβούλιο με ένα μικρό μέρος τους να είναι καλυμμένο με σκαλωσιές. Έχει λίγες βδομάδες και για 4 χρόνια θα γίνουν έργα συντήρησης άρα θα είναι καλυμμένος ολόκληρος και μάλιστα το ρολόι θα είναι εκτός λειτουργίας.
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Είστε πολύ τυχεροί...Πρέπει να ήταν οι μοναδικές συνεχόμενες ζεστές και ηλιόλουστες μέρες που είχαμε φέτος το καλοκαίρι σε αυτό το κομμάτι του νησιού.:p Την επόμενη φορά πρέπει οπωσδήποτε να δείτε το Λονδίνο μουντό κρύο και στολισμένο Χριστουγεννιάτικα. Περιμένω και άλλες υπέροχες φωτογραφίες. :)
Πραγματικά ήμασταν τυχεροί και δεν τολμώ να παραπονεθώ περαιτέρω για τη ζέστη (που δε συμπαθώ καθόλου). Καλύτερα ζέστη παρά να πλατσουρίζεις στη βροχή. Όμως πολύ θέλω να το δω και όπως το περιγράφεις. Μουντό, κρύο και στολισμένο. Τέλειο ακούγεται.
Αλήθεια, ζεις στην Αγγλία; :)
 

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Πραγματικά ήμασταν τυχεροί και δεν τολμώ να παραπονεθώ περαιτέρω για τη ζέστη (που δε συμπαθώ καθόλου). Καλύτερα ζέστη παρά να πλατσουρίζεις στη βροχή. Όμως πολύ θέλω να το δω και όπως το περιγράφεις. Μουντό, κρύο και στολισμένο. Τέλειο ακούγεται.
Αλήθεια, ζεις στην Αγγλία; :)
Ναι! :) Και μετά από 4 χρόνια σε αυτήν τη χώρα νομίζω και εσύ θα άλλαζες γνώμη για τη ζέστη. (ζέστη=λατρεία)
 

georgeant

Member
Μηνύματα
603
Likes
2.518
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Ευχαριστούμε Γιώργο για την υπερπαραγωγή. Εξαιρετικές και αυτές οι φωτογραφίες.
Πάντως πάλι καλά να λες που είδατε τον Big Ben και το κοινοβούλιο με ένα μικρό μέρος τους να είναι καλυμμένο με σκαλωσιές. Έχει λίγες βδομάδες και για 4 χρόνια θα γίνουν έργα συντήρησης άρα θα είναι καλυμμένος ολόκληρος και μάλιστα το ρολόι θα είναι εκτός λειτουργίας.
Εντάξει, αν το πετύχαινα έτσι δε θα το άντεχα πραγματικά! Πόση γκαντεμιά θα ήταν! Ευτυχώς!

Ναι! :) Και μετά από 4 χρόνια σε αυτήν τη χώρα νομίζω και εσύ θα άλλαζες γνώμη για τη ζέστη. (ζέστη=λατρεία)
Δεν έχω θέμα τόσο με τη ζέστη όσο με τις θερμοκρασίες καύσωνα που έχουμε τα καλοκαίρια στην Ελλάδα. Υποφέρω, ιδρώνω, δυσανασχετώ, κολλάω, κάνω 2 φορές τη μέρα ντους. Δεν είναι κατάσταση αυτή! Ούτε πολύ fan της παραλίας και της θάλασσας είμαι (παρ'όλο που έχω καταγωγή από νησιά). Προτιμώ βουνά και δάση. Ψυχρούλα, μπουφανάκι... μια χαρά. Αλλάζουμε αν θες :)
 
Last edited by a moderator:

Kanel28

Moderator
Μηνύματα
1.431
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δεν έχω θέμα τόσο με τη ζέστη όσο με τις θερμοκρασίες καύσωνα που έχουμε τα καλοκαίρια στην Ελλάδα. Υποφέρω, ιδρώνω, δυσανασχετώ, κολλάω, κάνω 2 φορές τη μέρα ντους. Δεν είναι κατάσταση αυτή! Ούτε πολύ fan της παραλίας και της θάλασσας είμαι (παρ'όλο που έχω καταγωγή από νησιά). Προτιμώ βουνά και δάση. Ψυχρούλα, μπουφανάκι... μια χαρά. Αλλάζουμε αν θες :)
Αλλάζω μόνο για καλοκαίρι αν θες :p
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.778
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom