Γενικά ταξίδι με μωρό στην ευρωπη

kougis

Member
Μηνύματα
328
Likes
210
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Από το site της Ryanair (http://www.ryanair.com/en/terms-and-conditions#regulations-checkedbaggage)
There is no checked/hand baggage allowance for infants. However, one fully collapsible pushchair/double pushchair/travel system/baby sling per child may be carried free of charge. Additional infant equipment such as car/booster seats and travel cots may be carried in addition to your personal checked baggage allowance. Infant equipment up to a maximum of 20kilos (car/booster seats and travel cots) booked online is charged at the rate of £10/€10 per item/per one way flight or at the airport or through a Ryanair call centre, the higher rate of £20/€20per item/per one way flight will apply. Any infant equipment weighing over the 20 kilos allowance will be charged for the excess at the applicable excess baggage rate per kilo.

Πρακτικά δηλαδή δικαιούσαι καρότσι και αν θες και extra αποσκευή πχ καθισμα αυτοκινητου, πάρκο κτλ πάει στα 10€ ανά κομμάτι
Δηλαδή ένα παιδί 4 χρονών δικαιούται ένα καρότσι και μια χειραποσκευή ή μόνο το καρότσι;
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Ενα παιδί 4 ετών είναι μεγάλο και βαρύ πλεον για να κάθεται σε καρότσι.Μια χαρά περπατάει!Μην είμαστε και υπερβολικοί βρε παιδιά!
 

kougis

Member
Μηνύματα
328
Likes
210
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Δηλαδή ένα παιδί 4 χρονών δικαιούται ένα καρότσι και μια χειραποσκευή ή μόνο το καρότσι;
Σε αυτή την ερώτηση ξέρει κάποιος την απάντηση;

Μπορώ να παρω κάπου τηλέφωνο να μου πουν;
 
Last edited by a moderator:

HummingBird

Member
Μηνύματα
582
Likes
826
Τη Ryanair προφανώς, + 44 871 246 0002
Και σόρρυ αλλά αμάν με αυτή τη φωτογραφία προφίλ σου, μέχρι κι εγώ αποσυντονίζομαι και είμαι γυναίκα.
 
  • Like
Reactions: GTS

kougis

Member
Μηνύματα
328
Likes
210
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Τη Ryanair προφανώς, + 44 871 246 0002
Και σόρρυ αλλά αμάν με αυτή τη φωτογραφία προφίλ σου, μέχρι κι εγώ αποσυντονίζομαι και είμαι γυναίκα.
Ευχαριστώ.
Έναν ωραίο κ..ο, πισινό, τον θαυμάζεις είτε είσαι γυναίκα είτε άντρας.
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.279
Likes
1.348
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
και μαλιστα με πολυ μωρο!!!
Γεια σας μετα απο πολυ καιρο! Εχουμε πολυ καιρο να παμε ταξιδι γιατι περισυ που θα πηγαιναμε Λονδινο και ενω ειχαμε κλεισει τα εισιτηρια προεκυψε εγκυμοσυνη!!! Οποτε δεν πηγαμε εξωτερικο. Φετος η μπεμπα μας ειναι 4,5 μηνων τωρα και τον Ιουλιο θα ειναι 6 μηνων(οποτε θα εχει τελειωσει και η αποστειρωση...). Λεγαμε αρχικα να παμε Χαλκιδικη ή Ζακυνθο αλλα μετα σκεφτηκαμε μηπως ειναι πιο ευκολο να παμε κανενα Βερολινο ή καπου αλλου στην Ευρωπη. Το εχει κανει κανεις αυτο με μωρο τοσο μικρο; Ενω στην αρχη μας φαινοταν αδυνατο και κουραστικο, μετα λεμε μηπως ειναι πιο βολικο που υπαρχουν πεζοδρομια, που εχουν παρκα και ειναι πιο ευκολη η βολτα με καροτσακι. Το εχει κανει κανεις; Ποσο κουραστικο ειναι ενα τετοιο ταξιδι; Θα ηθελα γνωμες και προτασεις απο ατομα που εχουν παιδια. Τι δυσκολιες αντιμετωπισατε;
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.605
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Καλησπέρα. Το μήνυμά σου μεταφέρθηκε σε ένα θέμα του group 'Ταξίδι μαζί με τα παιδιά μας'. Ψάχνοντας εδώ ή στην αναζήτηση σίγουρα θα βρεις πολλές πληροφορίες και απόψεις, μέχρι να σου απαντήσουν οι γνώστες.
 

Vereniki

Member
Μηνύματα
44
Likes
204
Ταξίδι-Όνειρο
Φινλανδία
Ασφαλώς και κάποια μουσεία μπορεί να παρουσιάζουν ενδιαφέρον και για παιδιά. Εμείς τον πήγαμε στο μουσείο του Loch Ness και τρελάθηκε, επίσης πολύ ωραίο είναι για παιδιά το μουσείο με τις βασιλικές άμαξες στη Λισσαβόνα (έχει άμαξες και για μωρά). Ξέχασα να γράψω ότι κάτι που αρέσει πολύ σε παιδιά και μεγάλους είναι και τα aquarium , έχει και η Λισσαβόνα ,ιδίως τα υπόγεια (π.χ. Βαλένθια, Σαν Σεμπαστιάν -εκπληκτικά).
Όσον αφορά τη Λισσαβόνα, δεν έχει ιδιαίτερους λόφους, έχει ανηφόρες στην περιοχή γύρω από το κάστρο.
Η Λισσαβόνα και η βόρεια Πορτογαλία έχει αυτό το κομμάτι της ιστορίας της κουλτούρας και των εικόνων που δεν έχουμε εμείς στην Ελλάδα, δηλαδή σε μεταφέρει στην εποχή των μεγάλων θαλασσοπόρων και εξερευνητών. Αυτά μπορεί κάποιος να τα δεί και στη Λισσαβόνα , αλλά και στη Sintra (όλο κάστρα και παλάτια- ενδιαφέρον και για παιδιά), Nazare, Coimbra, Porto, Braga, πόλεις που συναντάς καθώς ανεβαίνεις προς βορρά.
Όσον αφορά το Galicia+Πορτογαλία, πολύ καλή ιδέα το σκέφτηκα και εγώ, αλλά προτίμησα τελικά να το κάνω ξεχωριστά (δεν έχω πάει ακόμη στη Galicia). Ο λόγος είναι ότι κατά τη άποψη μου εγώ για αυτό το ταξίδι χρειάζομαι δύο εβδομάδες, χρόνος που είναι υπερβολικός για ένα παιδί αυτής της ηλικίας.
Καλησπερα!!Ψαχουλευοντας σε αναζητηση πληροφοριων για Σκωτια επεσα πανω στο σχολιο σου!!Αν μπορεις διαφωτισε με οσον αφορα το ταξιδι σας στη Σκωτια με το μικρο σας!Εχουμε κανει 2 roadtrips με το μικρο μας οταν ηταν 6 μηνων και τωρα προσφατα οταν ηταν 18 μηνων στην Αλσατια.Ειναι ευκολη η Σκωτια με μικρο παιδι?Κλεισατε απο πριν ξενοδοχειο η μεινατε σε b&b που βρισκατε εκεινη τη στιγμη?Πολυ με προβληματιζει αυτο !
 

pilotina

Member
Μηνύματα
9
Likes
3
Καλησπέρα σας!
Είμαι κι εγώ νέο μέλος της παρέας σας και σαν νέο μέλος αλλά καί σαν νεα traveller στο εξωτερικό θα ήθελα τη βοήθεια σας καθώς σκεφτόμαστε με τον άντρα μου να ταξιδέψουμε με το μωρό μας στο εξωτερικό το Μάρτιο. Το μωρό τότε θα είναι 5,5 μηνών. Είναι η μόνη περίοδος που βολεύει λόγω αδειών.

Έχω μιλήσει με τον παιδίατρο που που μου εδωσε την πολυπόθητη "άδεια" . Με το μικρό μέχρι στιγμής κάνουμε ταξίδια με το αυτοκίνητο 2 ωρών που κάποιες φορές γκρινιάζει γιατί δεν του αρέσει στο κάθισμα του κι άλλες κοιμάται του καλού καιρού.

Συγχωρήστε με αν επαναλαμβάνω παλιότερο θέμα αλλά θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με διακοπές στο εξωτερικό με ένα βρέφος , πού μου προτείνετε ότι είναι καλά να πάμε που να μην έχει και πολύ κρυο ( για το μικρούλι μας). Όσοι το έχετε καταφέρει να το κάνετε πείτε μου ότι είναι εφικτό!!!!!!! Θέλω τόσο πολύ να πάμε!

Ξέχασα να πω πως εκτός από νέα traveller του εξωτερικού είμαι και νέα μαμά. Διπλό το άγχος όπως καταλαβαίνετε

Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας!!!!
 
Μηνύματα
1.992
Likes
6.323
Καλώς την, και καλά ταξίδια να έχετε με το μικρούλι σας! Υγεία να έχει, κι εσείς μαζί, και να γυρίζετε όσο πιο πολύ θέλετε. :)
Όσο για το ταξίδι, δεν έχω ιδέα για τι μπάτζετ μιλάμε, πόσο διαθέσιμο χρόνο κτλ, μιας και οι επιλογές είναι πολλές.
Εμείς είχαμε ταξιδέψει στη Ρωσία όταν ήταν έξι μηνών, στο πρώτο του αεροπορικό. Πιο πριν οδικά ταξίδια αρκετά, και αρκετών ωρών. Το βασικό είναι ο ένας από τους δύο αν απασχολείται με το μωρό, διάβασμα, ποιήματα, παιχνιδάκια.
Αν θηλάζεις, όλα είναι πιο εύκολα. Οπότε, δώσε info και με χαρά θα συνδράμουμε!
 

pilotina

Member
Μηνύματα
9
Likes
3
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση! Εύχομαι να κάνουμε καλή αρχή με τα ταξίδια το Μάρτιο

Ναι σωστά, παρέλειψα βασικές πληροφορίες. Το μπάτζετ μας είναι περίπου 1000 ευρώ για τέσσερις διανυκτερεύσεις μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Το ευτύχημα είναι ότι θηλάζω και μία ερώτηση τελευταίας στιγμής, το καρότσι φαντάζομαι το παίρνουμε στις αποσκευές έτσι?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.275
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom