Πολωνία Bydgoszcz i Poznań, όπως λέμε Wódki i Piwa

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Bydgoszcz i Poznań, όπως λέμε Wódki i Piwa

Wódki i Piwa, δηλαδή Βότκα και Μπύρα, ομοίως με το όνομα της αντίστοιχης αλυσίδας καταστημάτων στην Πολωνία, όπου αν θέλεις να είσαι σωστός τύπος πρέπει να παραγγείλεις και τα δύο παράλληλα. Αντίστοιχα συμβαίνει και με τα ταξίδια κατά την ίδια λογική, εφόσον το πρόγραμμα σου το επιτρέπει, γιατί να δεις μόνο μία και όχι δύο;

Με αυτό το πολύ σοβαρό σκεπτικό λοιπόν οργάνωσα το solo ταξιδάκι που ετοιμάζομαι να σας περιγράψω και θεωρώ ότι δεν εκπλήσσει πια κανέναν. Έχω αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στην Πολωνία, έχω ήδη γράψει αρκετές ιστορίες γι’ αυτήν που ακόμα μία ίσως να μη κάνει τη διαφορά. Στο μυαλό μου όμως έχω ως δεδομένο και συμπέρασμα πως τούτη εδώ η χώρα αποτελεί την αγαπημένη μου για σύντομες εξορμήσεις εντός Ευρωπαϊκής ηπείρου, γιατί με λίγα λόγια και χωρίς μεγάλη ανάλυση τα έχει όλα και συμφέρει, έτσι δε γίνεται να περάσει χρονιά δίχως επίσκεψη σ’ αυτήν, αν και για το 2025 είναι η δεύτερη.

Βασικό ρόλο βέβαια σε όλο αυτό έπαιξε και η νέα πτήση – πρόκληση της Ryanair της καρδιάς μας (μακάρι να ήρθε για να μείνει) που έτσι ξαφνικά αποφάσισε να συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με το Poznań, γεγονός που μόνο αδιάφορο δε μπορούσε να μ’ αφήσει. Για να την έβαλε κάτι καλό θα έχει κι εκεί σκέφτηκα εν συντομία περιμένοντας απλά να έρθει το πλήρωμα του χρόνου ώστε να το ανακαλύψω.

Cover2.jpg

Όταν αυτό τελικά συνέβη και χωρίς καμία σκέψη κούμπωσε απόλυτα πάνω σε τριήμερο Πρωτομαγιάς, τότε ήταν που διαπίστωσα πάρα πολύ απλά πως δεν επρόκειτο αποκλειστικά για μια πτήση σε μια ακόμη πόλη της χώρας, αλλά για έναν εξαιρετικό τρόπο πρόσβασης στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειο-δυτικής Πολωνίας που κρύβει πολλές πόλεις διαμαντάκια, άλλες γνωστές κι άλλες όχι στο τουριστικό κοινό.

Μια τέτοια πόλη αποφάσισα κι εγώ να δω, ίσως τη λιγότερο εμπορική από τις υπόλοιπες αν και σε τελική ανάλυση μόνο τέτοια δεν αποδείχτηκε, καθώς ήταν σχετικά γνωστή στο κοινό του στίβου έχοντας φιλοξενήσει παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μη μου ζητήσετε μόνο να την προφέρω, κάτι τέτοιο δε κατέστη δυνατόν όσο κι αν προσπάθησα, με τα συνεχόμενα σύμφωνα του Bydgoszcz να μην είναι για πολλά πειράματα.

Cover1.jpg

Σημασία έχουν αυτά που είδα κι έκανα, σ’ ένα πολύ ωραίο τελικά ταξιδάκι που αξίζει την προσοχή, ένα εύκολο Πολωνικό «σετ» πόλεων που μου έμεινε και θέλω σε μια –σύντομη υπόσχομαι- ιστοριούλα να σας περιγράψω.

Ξεκινάμε! 🇵🇱 ✌ :heart:

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή,Χιλή,Ουρουγουάη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
γιατί να δεις μόνο μία και όχι δύο
Ορθότατα! Όσο πιο πολλές τόσο πιο καλά.

σε μια –σύντομη υπόσχομαι- ιστοριούλα
Σύντομη; Γιατί σύντομη; Δεν θα περιγράψεις όλα τα μπαράκια και μπυραρίες αυτών των 2 πόλεων;
Όχι τίποτα άλλο, δεν έχω πάει σε καμιά από τις 2 και περιμένω εκτεταμένη πληροφορία...

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ορθότατα! Όσο πιο πολλές τόσο πιο καλά.
Βολεύουν οι μετακινήσεις παρόλο που φαίνονται μακρινές οι αποστάσεις, βολεύουν οι πτήσεις, η μορφολογία, όλα μαζί, είναι πλέον πολλοστή φορά που ταξιδεύω κατ' αυτό τον τρόπο στην Πολωνία και μου βγαίνει. :)
Σύντομη; Γιατί σύντομη;
Γιατί πρέπει, υπάρχουν κι άλλες ιστορίες στα σκαριά. :cool:
Δεν θα περιγράψεις όλα τα μπαράκια και μπυραρίες αυτών των 2 πόλεων;
Εννοείται αυτό, πότε σας άφησα παραπονεμένους;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.085
Μέλη
39.830