Πολωνία Erasmus Πολωνία Lodz

Raccoon

Member
Μηνύματα
74
Likes
153
Επόμενο Ταξίδι
Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Έχω και αρκετές φώτο από τα μουσεία, αλλά είναι πάρα πολλές και ψιλοβαριέμαι να τις ανεβάσω (πρέπει να τις ξεχωρίζω, γιατί κάποιες μπορεί να είναι ίδιες), αν όμως κάποιος θέλει θα τις ανεβάσω, γιατί δεν χαλάω χατίρια:haha: Παρακάτω θα βάλω φώτο από το τείχος του Βερολίνου.
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.747
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Ρακουνάκι, την ξέκανες την μάνα!!! Τέσσερα μουσεία στο νησί των μουσείων σε μία μέρα!!! :clap:
Ούτε εγώ που είμαι museum animal θα άντεχα... Μετά τα 2 εγκατέλειψαν τα γυμνασμένα μέλη της οικογένειας και μετά το τρίτο τους επισκέφτηκα και εγώ για ανασύνταξη δυνάμεων! :xalara:
Μου αρέσει που περιέγραψες άμεσα και συνοπτικά την εμπειρία σου από το Βερολίνο! Επίσης, μου αρέσει που τα περιγράφεις τόσο χαλαρά, με χιούμορ και με νεανική ορμή και πνεύμα!! Keep going!!
Χαίρομαι που βοήθησα έστω και λίγο και σου εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσεις να κάνεις όμορφα ταξίδια και να γεμίζεις ξεχωριστές εμπειρίες!
 

Raccoon

Member
Μηνύματα
74
Likes
153
Επόμενο Ταξίδι
Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Φώτο από το τείχος του Βερολίνου
 

Attachments

Raccoon

Member
Μηνύματα
74
Likes
153
Επόμενο Ταξίδι
Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Γεια χαρά ξανά και χρόνια πολλά σε όλους με υγεία! Λίγα πραγματάκια για το Γκντανσκ που πήγα τις προάλλες.

Έμεινα στο Cycle On Hostel για 2 βράδια, σε μικτό κοιτώνα και πλήρωσα γύρω στα 14 ευρώ (και για τις 2 νύχτες). Το χόστελ ήταν μια χαρά, καθαρό και θα’ταν και ήσυχο αν το ζευγαράκι στο δίπλα δωμάτιο δεν το ζούσε τόσο έντονα (if you know what I mean :haha:). Το μόνο ενοχλητικό ήταν ότι δεν υπήρχαν κάδοι για τα χαρτιά μέσα στις τουαλέτες και έπρεπε να βγεις έξω από την τουαλέτα για να τα πετάξεις (ποια η λογική?) καθώς και μέσα στους κοιτώνες δεν υπήρχαν πάλι καλαθάκια για σκουπίδια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανα και τίποτα σε αυτό το μίνι ταξιδάκι, γιατί πολύ απλά δεν ήθελα να κάνω. Κουράστηκα όπου πηγαίνω να πρέπει να τρέχω από δω και από κει για να δω διάφορα. Έτρεχα και με κάτι εργασίες, μου τα είχε πρήξει και η συγκάτοικός μου και απλά ήθελα να αλλάξω παραστάσεις. Πήγα πάλι με poskibus και πλήρωσα 12,40 ευρώ πάνε έλα. Από το Λοτζ είναι γύρω στις 5 ώρες απόσταση και είχα την ‘’τύχη’’ να κάθομαι δίπλα σε έναν πολύ ομιλητικό και ανήσυχο ηλικιωμένο κύριο. Με άλλα λόγια ο τυπάς δεν με άφησε σε ησυχία, μου μιλούσε συνέχεια και γω το καψερό του έλεγα no polish!! Αυτός εκεί μπούρου μπούρου χαχα Όταν καταλάβαινα ότι με ρωτούσε κάτι του έλεγα tak tak (ναι, ναι) και συνέχιζε. Έβαζα ακουστικά μπας και σταματήσει και με σκουντούσε για να μου δείξει κάτι έξω από το παράθυρο. Πρέπει σε κάποια φάση να μου έλεγε και τίποτα ιστορίες από τα παλιά (μη με ρωτήσετε πως το κατάλαβα, είχε το ανάλογο ύφος χαχα) Φάγαμε την πάρλα τόσες ώρες και δεν καταλάβαμε και τίποτα. Όταν φεύγαμε μου είπε κάτι, νομίζω καλές γιορτές. Καλούλης μωρέ, αλλά 5 ώρες μας τάραξε στο μπίρι μπίρι.


Φτάνω που λέτε και παίρνω το τρένο για να πάω σε μια περιοχή (1 στάση μόνο θα έκανα) και πέτυχα ελεγκτές. Τους δίνω το εισιτήριο μου και μου λένε αυτό δεν είναι εισιτήριο και τους λέω αφού το έβγαλα από το μηχάνημα κτλ. Φωνάζουν έναν άλλον ελεγκτή και έρχεται και μου λέει ποιο είναι το πρόβλημα (με κείνη την προφορά που έχουν οι ρώσοι στις αμερικάνικες ταινίες που σχεδόν κάθε φορά παίζουν τους μαφιόζους χαχα) του εξηγώ τη φάση και μου δείχνει το εισιτήριο που έγραφε denial. Λέω από μέσα μου ένα όχι ρε π@.. μου και τους λέω να μην φάω πρόστιμο δεν το πρόσεξα κτλ και μου λένε να πληρώσω το εισιτήριο. Ντάξει δεν το είχαν με τα αγγλικά και κατάλαβα ότι απλά θα πλήρωνα την τιμή του εισιτηρίου και πλήρωσα 42 ζλότυ περίπου και τον ρωτάω αυτό είναι πρόστιμο και μου έλεγε τόσο κοστίζει το εισιτήριο..Ή αυτός δεν με καταλάβαινε ή δεν ήξερε πώς να μου πει κοπελιά ναι έφαγες πρόστιμο. Είχα τσατιστεί που πήγαν χαμένα τόσο λεφτά, θα μου πεις ντάξει δεν ήταν και τρομερό ποσό, αλλά για μένα ήταν. Τεσπα κάνω μια βόλτα και πηγαίνω στο χόστελ, γιατί ήθελα να κοιμηθώ νωρίς.

Την επόμενη μέρα είχα σκοπό να πήγαινα στο κάστρο του Μάλμπορκ, αλλά ΒΑΡΕΘΗΚΑ. Γι’αυτό και γύρισα πλευρό και ξανακοιμήθηκα λίγο ακόμα (έτσι γιατί μπορούσα). Είχα ανάγκη πολύ τον ύπνο και την ξεκούραση, γιατί την εβδομάδα αυτή τα νεύρα ήταν στην τσίτα και δεν κοιμόμουν καλά. Μετά πήγα μια βόλτα στην πόλη, όμορφη δεν λέω, αλλά μου θύμιζε έντονα το Βρότσλαβ. Ένιωθα ότι δεν ήταν κάτι που δεν είχα ξαναδεί. Γενικά δεν είχε πολύ κίνηση στο δρόμο. Έχω ερώτηση. Ξέρεις κανείς τι παίζει με το κεχριμπάρι στην Πολωνία; Παντού κοσμήματα πουλάνε από κεχριμπάρι και στην Κρακοβία το ίδιο. Ξανά επιστροφή στο χόστελ. Το βράδυ βγήκα πάλι μια βόλτα αν και ο καιρός δεν βοηθούσε ιδιαίτερα, καθώς φυσούσε πάρα πολύ και είχε και ένα ψιλόβροχο. Περίεργο μου φάνηκε που οι δρόμοι γενικά δεν είχαν πολύ κόσμο. Περίμενα να γίνεται πιο χαμός, αλλά όχι ότι με χάλασε.

Την επόμενη έφυγα από το χόστελ και είπα να πάω μια βόλτα μέχρι το Σόποτ μέχρι να φύγω. Έτσι ρε παιδί μου να δούμε λίγο θαλασσίτσα:cool: Αν και εννοείται πως δεν είχε ήλιο και ο αέρας του έδινε να καταλάβει (ντάξει δεν θα σήκωνε και τυφώνα, απλά μαρέσει να είμαι και λίγο υπερβολική :p) μου έκανε πολύ καλό η όλη ατμόσφαιρα. Είχε αρκετούτσικο κόσμο στην προβλήτα (το καλοκαίρι φαντάζομαι θα γίνεται χαμούλης). Να προσθέσω ότι γενικά με το τρένο δυσκολεύτηκα να κατατοπιστώ γενικά, γιατί στο google maps δεν έγραφε ποιο τρένο έπρεπε να πάρω και μέχρι να καταλάβω ανέβηκα και κατέβηκα πολλά σκαλιά..

Σε γενικές γραμμές δεν τρελάθηκα με την πόλη. Σίγουρα όμως το καλοκαίρι θα είναι τέλεια. Αυτά τα ολίγα (ελπίζω να μην πάρλαρα κι εγώ σαν το παππού χαχα). Παρακάτω θα βάλω κάποιες φωτο.
 
Last edited:

Orfeasraf

Member
Μηνύματα
581
Likes
484
Πραγματικα πολυ ωραιες οι περιγραφες σου απο την πολωνια και τις γυρω χωρες! Εμεις δυο ατομα απο Gdansk για Gdynia πληρωσαμε 13 zlt οποτε για μια σταση φανταζομαι το ποσο θα ηταν μικροτερο αρα μαλλον προστιμο πληρωσες. Οσο αναφορα τον κοσμο εγω θα ελεγα πως ηταν αρκετα ζωντανη πολη. Δεν ξερω πως και σου φανηκε τοσο ερημικη. Φυγαν ολοι οταν εφυγα κι εγω;
 

Raccoon

Member
Μηνύματα
74
Likes
153
Επόμενο Ταξίδι
Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Ε ναι οι άτιμοι δεν με λυπήθηκαν :p Αυτή τη ζωντάνια που λες δεν την είδα. Το πρωί ελάχιστοι άνθρωποι κυκλοφορούσαν και το βράδυ πιο πολύ οικογένειες με παιδιά, αλλά και πάλι δεν είχε τόσο πολύ κόσμο. Ίσως ειδικά την παραμονή χριστουγέννων κάθονται στα σπίτια οικογενειακά κτλ.
 

Raccoon

Member
Μηνύματα
74
Likes
153
Επόμενο Ταξίδι
Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Ε τότε θα ισχύει μάλλον αυτό για τις γιορτές.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.540
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom