IrisAthens
Member
- Μηνύματα
- 97
- Likes
- 548
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Μέρα 1- Αφιξη στο Ανόι – 12 Απριλίου
- PHO
- Μέρα 2- ΑΝΟΙ- Αξιοθέατα- 13 Απριλίου
- Μέρα 3- Εκδρομή Ninh Binh- 14 Απριλίου
- Μέρα 4- Αξιοθέατα ΑΝΟΙ- Μέρος δεύτερο
- Μέρα 5- Κρουαζιέρα-16 Απριλίου
- Μυθολογία του Halong Bay
- Μέρα 6-Halong bay- Cat Ba- Hanoi- 17 Απριλίου
- Μερα 7 - Τελευταία μέρα ΑΝΟΙ-18 Απριλίου- Παρασκευή
- Συμπεράσματα σκέψεις για ΑΝΟΙ και HALONG BAY
- ΜΕΡΑ 8- Bac ha- 19 Απριλίου
- ΜΕΡΑ 9 Bac Ha- το μεγάλο παζάρι - ΣΑΠΑ
- Μέρα 10- SAPA- Δευτέρα 21 Απριλίου
- Μέρα 11-Hue- Τρίτη 22 Απριλίου
- Ιστορία της Χουέ
- Μέρα 12-Hue- Τετάρτη 23 Απριλίου
- Μέρα 13- Πέμπτη 24 Απριλίου (part 1)- Marble Mountains
- Μέρα 13- Πέμπτη 24 Απριλίου (part 2)- My Son-Hoi An
- Μέρα 14- Παρασκευή 25 Απριλίου- Hoi An
- Μέρα 15- Σάββατο 26 Απριλίου- Hoi An
- Μέρα 16- Κυριακή 27 Απριλίου- HCMC-
- Μέρα 17- Δευτέρα 28 Απριλίου- HCMC
- Μέρα 18- Τρίτη 29 Απριλίου- HCMC
PHO
Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο Ανόι είναι η σχέση των Βιετναμέζων με το φαγητό. Όλοι έτρωγαν κάτι όπως ο Έλληνας πάντα πίνει καφέ! Όλη η προετοιμασία, παρασκευή, κατανάλωση και ο καθαρισμός των πιάτων γίνεται στα πεζοδρόμια. Μικρά σκαμπό βρίσκονται πάντα ευκαιρία για να καθίσουν οι πελάτες και να απολαύσουν την μπουκιά τους. Η σούπα Pho κυριαρχεί σε αυτά τα μικρά μαγαζάκια. Νομίζω είναι και το επίσημο πρωινό τους. Την είχε σε όλα τα ξενοδοχεία που μείναμε σαν επιλογή. Εδώ να πω ότι πολύ μου άρεσε που το πρωινό τους ήταν ένα φουλ γεύμα. Τι μοσχαράκια, τι ψάρια, ζυμαρικά, ομελέτες! Καταλαβαίνω ότι δεν είναι όλοι του πρωινού φαγητού αλλά εγώ το ευχαριστήθηκα. Pho λοιπόν! Βράζει ώρες το ζουμί με τα κόκαλα, από 2 έως 7 έμαθα στο μάθημα μεγειρικής. Ακόμα βάζουν αστεροειδή γλυκάνισο, τζιντζερ, κρεμμυδι και σκόρδο. Αυτά αλλάζουν ανάλογα με την περιοχή. Δοκίμασα και pho χωρίς μπαχαρικά. Όταν είναι η ώρα για σερβίρισμα ψήνουν και την πρωτεΐνη αν είναι μοσχάρι. Αλλιώς, είναι το κοτόπουλο ή το ψάρι ξεψαχνισμένα κάπου και τα αναμειγνύουν την ίδια στιγμή στο μπολάκι σου. Συνήθως είναι ένα πιάτο που το τρώνε έξω και όχι στο σπίτι. Θα ήθελα να το δοκιμάσω και εδώ στο σπίτι να δω αν θα βγει παρόμοιο!
Pho που έφτιαξα από το μηδέν( ναι και τα νούντλς) στο μάθημα μαγειρικής
Pho στην Bac ha περιοχή στο Βορρά
Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο Ανόι είναι η σχέση των Βιετναμέζων με το φαγητό. Όλοι έτρωγαν κάτι όπως ο Έλληνας πάντα πίνει καφέ! Όλη η προετοιμασία, παρασκευή, κατανάλωση και ο καθαρισμός των πιάτων γίνεται στα πεζοδρόμια. Μικρά σκαμπό βρίσκονται πάντα ευκαιρία για να καθίσουν οι πελάτες και να απολαύσουν την μπουκιά τους. Η σούπα Pho κυριαρχεί σε αυτά τα μικρά μαγαζάκια. Νομίζω είναι και το επίσημο πρωινό τους. Την είχε σε όλα τα ξενοδοχεία που μείναμε σαν επιλογή. Εδώ να πω ότι πολύ μου άρεσε που το πρωινό τους ήταν ένα φουλ γεύμα. Τι μοσχαράκια, τι ψάρια, ζυμαρικά, ομελέτες! Καταλαβαίνω ότι δεν είναι όλοι του πρωινού φαγητού αλλά εγώ το ευχαριστήθηκα. Pho λοιπόν! Βράζει ώρες το ζουμί με τα κόκαλα, από 2 έως 7 έμαθα στο μάθημα μεγειρικής. Ακόμα βάζουν αστεροειδή γλυκάνισο, τζιντζερ, κρεμμυδι και σκόρδο. Αυτά αλλάζουν ανάλογα με την περιοχή. Δοκίμασα και pho χωρίς μπαχαρικά. Όταν είναι η ώρα για σερβίρισμα ψήνουν και την πρωτεΐνη αν είναι μοσχάρι. Αλλιώς, είναι το κοτόπουλο ή το ψάρι ξεψαχνισμένα κάπου και τα αναμειγνύουν την ίδια στιγμή στο μπολάκι σου. Συνήθως είναι ένα πιάτο που το τρώνε έξω και όχι στο σπίτι. Θα ήθελα να το δοκιμάσω και εδώ στο σπίτι να δω αν θα βγει παρόμοιο!
Pho που έφτιαξα από το μηδέν( ναι και τα νούντλς) στο μάθημα μαγειρικής

Pho στην Bac ha περιοχή στο Βορρά


Last edited: