vasiliss
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ;;;
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Νόβισαντ
- Ζάγκρεμπ
- Σπήλαιο Σκόκγιαν
- Τεργέστη
- Βενετία
- Μουράνο - Μπουράνο κ νυχτερινή Βενετία
- Lago del Predil - Mangart pass - Vrsic pass
- Bled - Bohinj - Λιουμπλιάνα
- Ζανταρ - Σιμπένικ
- Πάρκο Krka - Τρογκίρ - Σπλιτ
- Pocitelj - Ποντγκόριτσα
- Διάσχιση Αλβανίας -Spille - Πρεμετή
- Πρεμετή - Llixhat e Benjes - Μολυβδοσκέπαστος
- Επίλογος
Επίλογος
Λίγα στατιστικά και ένας μικρός επίλογος και γι’ αυτό το ταξίδι μας.
Χιλιόμετρα: 4.370
Καύσιμα (υγραέριο και λίγη βενζίνη): 300€
Διαμονή: 472€
Είσοδοι σε αξιοθέατα: 180€
Μετακινήσεις στη Βενετία + γόνδολα(μισή):115€
Πάρκινγκ: 38€
Διόδια Ελλάδα:62€
Διόδια και βινιέτα εξωτερικό 110€
Συνήθως αυτά τα οδικά ταξίδια μας είναι χαμηλού μπάτζετ, όμως η επίσκεψη σε Βενετία και Σλοβενία - Κροατία βοήθησαν να ξεφύγει ο προϋπολογισμός και να επιστρέψουμε μείον. Μείον σε χρήματα βέβαια και όχι σε εικόνες και εντυπώσεις. Τα Βαλκάνια σιγά - σιγά εξαντλούνται για εμάς, οπότε πρέπει δυστυχώς να βάλουμε βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, αν θέλουμε να φτάσουμε βορειότερα.
Συνήθως την τελευταία ημέρα του ταξιδιού κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση και ψηφοφορία για τα 3 καλύτερα που είδαμε σε αυτό το ταξίδι. Αυτή τη φορά όμως ξεχαστήκαμε, μας έλειπε και από μία οικογένεια στην αρχή και στο τέλος, οπότε ψηφοφορία δεν έγινε.
Το top 3 το δικό μου είναι λίγο αναμενόμενο.
σε βαθμό που να σκέφτομαι από τώρα πώς θα αποφύγω την επιστροφή των μεταναστών το καλοκαίρι του 2021!!! Ή πρέπει να αλλάξω ημερομηνίες ( δύσκολο) ή να μην ανηφορίσω από Σερβία (εξίσου δύσκολο).
Ήταν το τέταρτο συνεχόμενο μεγάλο ταξίδι που κάναμε πολλά άτομα μαζί, αλλά κάτι μου λέει ότι τουλάχιστον του χρόνου θα υπάρξει μια μεγάλη πτωτική τάση συμμετοχών αν καταφέρουμε να κάνουμε το ταξίδι που έχω στο μυαλό μου. Το πρόγραμμα για το επόμενο καλοκαίρι λέει Τουρκία και οι περισσότεροι το άκουσαν από διστακτικά μέχρι πολύ αρνητικά. Ένας ανεξήγητος κατ’ εμέ φόβος τους έχει σχεδόν όλους κυριεύσει. Ακόμη και η γυναίκα μου, μετά την εισβολή των Τούρκων στη Συρία και τις συνεχόμενες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν, μου είπε να φτιάξω και ένα πλαν β. Εμένα όμως μου έχει καρφωθεί ότι πρέπει να το κάνω αυτό το ταξίδι, γιατί πολλά χρόνια το έχω αναβάλει. Το βλέπω και σαν αλλαγή εικόνων, γιατί καλά τα Βαλκάνια και τα πέριξ αυτών, αλλά ήρθε καιρός να δούμε και κάτι διαφορετικό. Επίσης ελπίζω ότι θα είναι και αυτό ένα ταξίδι χαμηλού μπάτζετ, γιατί η αλήθεια είναι ότι κάπου ξεφύγαμε (οικονομικά) την φετινή χρονιά και μάλλον πρέπει να μαζευτούμε. Εκτός λοιπόν αναπάντεχων εξελίξεων και σθεναρών συζυγικών αντιρρήσεων, ελπίζω του χρόνου τέτοια εποχή να σας γράφω για το οδικό ταξίδι μας στην Τουρκία, με λίγα ή και πολλά άτομα, εμένα προσωπικά δεν με νοιάζει.
Ευχαριστώ όσους παρακολούθησαν την ιστορία μου.
Υγεία και καλά ταξίδια εύχομαι σε όλους.
Λίγα στατιστικά και ένας μικρός επίλογος και γι’ αυτό το ταξίδι μας.
Χιλιόμετρα: 4.370
Καύσιμα (υγραέριο και λίγη βενζίνη): 300€
Διαμονή: 472€
Είσοδοι σε αξιοθέατα: 180€
Μετακινήσεις στη Βενετία + γόνδολα(μισή):115€
Πάρκινγκ: 38€
Διόδια Ελλάδα:62€
Διόδια και βινιέτα εξωτερικό 110€
Συνήθως αυτά τα οδικά ταξίδια μας είναι χαμηλού μπάτζετ, όμως η επίσκεψη σε Βενετία και Σλοβενία - Κροατία βοήθησαν να ξεφύγει ο προϋπολογισμός και να επιστρέψουμε μείον. Μείον σε χρήματα βέβαια και όχι σε εικόνες και εντυπώσεις. Τα Βαλκάνια σιγά - σιγά εξαντλούνται για εμάς, οπότε πρέπει δυστυχώς να βάλουμε βαθύτερα το χέρι στην τσέπη, αν θέλουμε να φτάσουμε βορειότερα.
Συνήθως την τελευταία ημέρα του ταξιδιού κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση και ψηφοφορία για τα 3 καλύτερα που είδαμε σε αυτό το ταξίδι. Αυτή τη φορά όμως ξεχαστήκαμε, μας έλειπε και από μία οικογένεια στην αρχή και στο τέλος, οπότε ψηφοφορία δεν έγινε.
Το top 3 το δικό μου είναι λίγο αναμενόμενο.
- Βενετία. Ότι και να πεις για τη Βενετία είναι λίγο. Ένας μικρός φόβος ότι θα με χαλάσει ο πολύς κόσμος υπήρχε. Όμως αυτό που βλέπεις, ας το έχεις δει χιλιάδες φορές σε φωτογραφίες, σου δημιουργεί την αίσθηση ότι όλα τα βλέπεις για πρώτη φορά τώρα. Οπότε ξεχνάς και τον υπερτουρισμό και τα γκρουπ και όλα. Εγώ προσωπικά δεν ένιωσα ότι βρίσκομαι σε μία “Ντίσνεϋλαντ για Ασιάτες με σελφοκόνταρα” όπως διάβασα σε κάποιο άλλο θέμα εδώ στο φόρουμ. Η πόλη είναι τόσο μεγάλη και τα στενά τόσα πολλά που αν απομακρυνθείς από το κέντρο μπορείς να νιώσεις ακόμα και μόνος. Πόσο μάλλον που εμείς δεν μείναμε και εντός τα βράδια, όπου πιστεύω ότι θα ήταν ακόμη καλύτερα.
- Τα ορεινά περάσματα της Σλοβενίας (Mangart και διαδρομή για Vrsic). Αγαπάω την φύση, αγαπάω τα όρη και τα βουνά, οπότε αν δεν υπήρχε η Βενετία, το συγκεκριμένο μέρος θα είχε πάρει την πρώτη θέση. Η Σλοβενία έχει πάρει θέση στον διετή ταξιδιωτικό προγραμματισμό μου, οπότε ελπίζω ότι θα μπορέσω να κολλήσω και μια διανυκτέρευση στο συγκεκριμένο μέρος και να την γνωρίσω καλύτερα.
- Το πάρκο Krka. Αν και οι συνταξιδιώτες μου γύρισαν απογοητευμένοι από το συγκεκριμένο πάρκο, εμένα μου άρεσε. Θα μου άρεσε βέβαια ακόμη περισσότερο εάν δεν χρειαζόταν να δώσεις περίπου 45€ το άτομο για να κάνεις μία ολοκληρωμένη επίσκεψη, να πάρεις δηλαδή και το καραβάκι που σε ανέβαζε πιο ψηλά στο ποτάμι, ώστε να μπορέσεις να έχεις μια συνολική εικόνα του πάρκου.
Ήταν το τέταρτο συνεχόμενο μεγάλο ταξίδι που κάναμε πολλά άτομα μαζί, αλλά κάτι μου λέει ότι τουλάχιστον του χρόνου θα υπάρξει μια μεγάλη πτωτική τάση συμμετοχών αν καταφέρουμε να κάνουμε το ταξίδι που έχω στο μυαλό μου. Το πρόγραμμα για το επόμενο καλοκαίρι λέει Τουρκία και οι περισσότεροι το άκουσαν από διστακτικά μέχρι πολύ αρνητικά. Ένας ανεξήγητος κατ’ εμέ φόβος τους έχει σχεδόν όλους κυριεύσει. Ακόμη και η γυναίκα μου, μετά την εισβολή των Τούρκων στη Συρία και τις συνεχόμενες προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν, μου είπε να φτιάξω και ένα πλαν β. Εμένα όμως μου έχει καρφωθεί ότι πρέπει να το κάνω αυτό το ταξίδι, γιατί πολλά χρόνια το έχω αναβάλει. Το βλέπω και σαν αλλαγή εικόνων, γιατί καλά τα Βαλκάνια και τα πέριξ αυτών, αλλά ήρθε καιρός να δούμε και κάτι διαφορετικό. Επίσης ελπίζω ότι θα είναι και αυτό ένα ταξίδι χαμηλού μπάτζετ, γιατί η αλήθεια είναι ότι κάπου ξεφύγαμε (οικονομικά) την φετινή χρονιά και μάλλον πρέπει να μαζευτούμε. Εκτός λοιπόν αναπάντεχων εξελίξεων και σθεναρών συζυγικών αντιρρήσεων, ελπίζω του χρόνου τέτοια εποχή να σας γράφω για το οδικό ταξίδι μας στην Τουρκία, με λίγα ή και πολλά άτομα, εμένα προσωπικά δεν με νοιάζει.
Ευχαριστώ όσους παρακολούθησαν την ιστορία μου.
Υγεία και καλά ταξίδια εύχομαι σε όλους.
Last edited by a moderator: