Ταϊλάνδη Ασία, η πρώτη επαφή....!

ganlayer3

Member
Μηνύματα
165
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
MANADO - INDONESIA

Πέρασαν αρκετές στιγμές. Βυθισμένος στην σκέψη μου, προσπαθούσα βρω πειστική εξήγηση. Δεν χρειαζόταν το μεγάλο ψέμα. Ούτε και το ήθελα. Χρειαζόταν απλά μια διαφορετική εκδοχή της αλήθειας, μια άλλη τροπή των γεγονότων.

Τότε μου ήρθε….Εκπληκτικό….. και συνάμα τόσο αθώο.

Κρατούσα στα χέρια μου ένα εξαιρετικό χαρτί. Μιας πρώτης τάξεως πιθανότητα για να τα καταφέρουμε. Ένα διαβατήριο για το όνειρο. Γέμισα ελπίδες. Πολλές ελπίδες. Μπορούσα να το υποστηρίξω. Θα τα κατάφερνα. Το ίδιο ίσχυε και για την σύζυγο μου. Θα έπρεπε να το διαχειριστούμε προσεκτικά με σύνεση. Χωρίς πολλές σάλτσες. Στα απλά βρίσκεται η ουσία.
Την Παρασκευή το απόγευμα όταν έφυγα από την δουλειά, όλοι γνώριζαν το πρόβλημα μου. Με κοιτούσαν με συμπάθεια και φιλευσπλαχνία. Ήξεραν για την κατάληψη του αεροδρομίου της Ταϊλάνδης, ήξεραν για τους περιορισμένους οικονομικούς μου πόρους και τις πιστωτικές κάρτες.
Αυτό όμως που δεν γνώριζαν, ήταν η μετέπειτα έκβαση των γεγονότων. Δεν γνώριζαν για την ακύρωση των εισιτηρίων από την αεροπορική και την επιστροφή των χρημάτων εντός επτά ημερών στον λογαριασμό μου. Ούτε επίσης γνώριζαν, για την ακύρωση των ξενοδοχείων και των εκδρομών και την επιστροφή των χρημάτων ενός μηνός στην κάρτα μου. Επίσης, δεν γνώριζαν την ύπαρξη της Άννας και την παροχή πίστωσης στο πρόσωπο μου.

Εξαιρετικά εργαλεία σκέφτηκα. Γιατί να μην τα χρησιμοποιήσω προς όφελος μου. Να δώσω μια ελαφριά διαφορετική τροπή στα γεγονότα, προκειμένου να υποστηρίξω την αναγκαία αλλαγή στην άδεια.
Η σύζυγος μου δεν είχε καταλάβει τίποτα από όσα είπα και άκουσε. Δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα γινόταν αυτό. Με κοιτούσε απορημένη. Αρχίζω και της εξηγώ:

Αύριο στην δουλειά, θα τους πω ότι τελικά η αεροπορική εταιρεία μας ακύρωσε την πτήση και μας ενημέρωσε για την επιστροφή των χρημάτων εντός ενός μηνός. Μας έδωσε όμως την εναλλακτική επιλογής άλλου προορισμού, εφόσον υπάρχει αντίστοιχος ναύλος.
Τα ξενοδοχεία δεν δέχονται την ακύρωση της κράτησης λόγω ανωτέρας βίας. Θεωρούν ότι δεν συντρέχει τέτοιος λόγος, αφού υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι προσέγγισης της χώρας. και η χώρα δεν είναι αποκλεισμένη. Οπότε δεν μας επιστρέφουν τα 1600 ευρώ και ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΕ…Μοναδική δυνατότητα που μας παρέχουν είναι η πραγματοποίηση κράτησης σε άλλη ημερομηνία ή η αλλαγή της κράτησης σε άλλη χώρα στην ίδια αλυσίδα και σε παρεμφερείς ημερομηνίες.

Όποτε, προκειμένου να μην χάσουμε τα μισά μας χρήματα και να αποδειχτεί το ταξίδι ναυάγιο, υπάρχει η μοναδική δυνατότητα επιλογής άλλων ξενοδοχείων της ίδιας αλυσίδας, καθώς και αεροπορικού προορισμού. Επειδή όμως τα ξενοδοχεία είναι Ασιατικά, η αλυσίδα τους περιορίζεται μόνο στην Ασία. Η Μαλαισία είναι η μόνη χώρα, εκτός της Ταϊλάνδης, που έχει και τις 3 αλυσίδες των ξενοδοχείων στα οποία είχαμε προπληρωμένες κρατήσεις. Επίσης τα μοναδικά εισιτήρια στον ίδιο ναύλο, είναι αυτά που έχουμε κλείσει. Τετάρτη 10/12 με Δευτέρα 29/12. Οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία μας επιβαρύνει κατά 500 ευρώ το άτομο. Όλοι γνώριζαν ότι χρήματα επιπλέον δεν υπήρχαν.
Θα είχαν την ευκαιρία να δείξουν την φιλευσπλαχνία τους. Ποιός θα έπαιρνε το βάρος στα χέρια του, να μας καταστρέψει το ταξίδι και να μας χρεώσει 1600 ευρώ; Για μια ημέρα μόνο επιπλέον άδεια!
Βέβαια το συγκεκριμένο ψέμα είχε και τα ελαττώματα του, όπως όλα τα ψέματα. Τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει. Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφερόταν να κάνει έλεγχο, θα βρισκόμασταν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι. Μετά όμως από όσα είχα τραβήξει, δεν είχα άλλον δρόμο. Άσε που γνώριζαν την κατάσταση από πρώτο χέρι και δεν πιστεύω ότι θα επιθυμούσαν να σκαλίσουν τις καταστάσεις περισσότερο. Δεν πιστεύω ότι θα επέλεγαν μια στάση αντίστοιχη με την μομφή δυσπιστίας προς τα πρόσωπά μας. Ο πρωτύτερος έντιμος βίος μας, δεν τους έδινε καμία αφορμή.
Η γυναίκα μου με κοίταγε έκπληκτη. Μόλις τότε συνειδητοποιούσε τον κίνδυνο να την έχω ξεγελάσει στο παρελθόν. Απλό και πανούργο αναφώνησε. Συνάμα όμως με τρομάζεις μου είπε. Κάτω από πίεση, γνώρισα μια πλευρά του εαυτού σου που αγνοούσα. Είχε δίκιο. Όλο εκείνο το ΣΚ, δεν ήμουν ο εαυτός μου.

Θα γίνονταν όμως τα πράγματα έτσι; Όλα αυτά ήταν θεωρίες. Ασκήσεις επί χάρτου. Η πραγματικότητα συνήθως είναι πολύ διαφορετική. Πόσοι στο παρελθόν προσπάθησαν να σχεδιάσουν το τέλειο έγκλημα, αλλά προδόθηκαν από τις λεπτομέρειες. Αγχώθηκα αφάνταστα. Δεν κινδυνεύω να μην πάω διακοπές, αλλά και να χάσω την δουλειά μου. Να χαρακτηριστώ ψεύτης και ξεδιάντροπος. Και καλά εγώ. Η γυναίκα μου πάλι, τι θα φταίει;

Ο Διευθυντής μου ήταν άνθρωπος σκληρός. Χωρίς συναισθηματισμούς. Είχε μείνει ορφανός από πολύ μικρός και είχε χάσει κάθε ίχνος ευαισθησίας. Οι αναφορές στα θεία, ήταν σχεδόν καθημερινές, όταν κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν τελειομανής και άνθρωπος του καθήκοντος. Εξήντα χρονών, της παλιάς σχολής. Κέρδιζε τον σεβασμό με τον εκφοβισμό και την ψυχολογική πίεση. Μπροστά στην δουλειά δεν δίσταζε να θυσιάζει την οικογένεια του επί χρόνια. Γιατί να δείξει ευαισθησία σε εμένα. Γιατί τώρα. Τα πράγματα ήταν δύσκολα και το ήξερα. ΕΨΑΧΝΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ.

Ο Διευθυντής της γυναίκας μου από την άλλη, ήταν απλά κυκλοθυμικός και αλλοπρόσαλλος. Εάν τον πετυχαίναμε σε καλή μέρα, είχαμε τις πιθανότητες με το μέρος μας. Αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις.

Τον αρχικό ενθουσιασμό μου διαδέχθηκε η ανασφάλεια και ο φόβος. Συναισθήματα γνώριμα, για το τρέχων ΣΚ, αλλά πολύ διαφορετικά τώρα. Δεν έπαιζα μόνο το ταξίδι, αλλά και την δουλεία μου, σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά. Άρχιζα πάλι να κάνω δεύτερες σκέψεις. Ήμουν πολύ κουρασμένος και σε αδιέξοδο. Η ώρα αισίως είχε φτάσει 23:00 το βράδυ της Κυριακής. Ένιωθα ότι βρισκόμουν πάλι στην αρχή. Πάλι στο μηδέν.
To be continued
 
Last edited by a moderator:

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Ελπίζω να μη μας αργήσεις τη συνέχεια γιατί θα με φάει το άγχος...σα να το ζω εγώ!
 

alex23

Member
Μηνύματα
312
Likes
49
Ταξίδι-Όνειρο
N.Y,ΙΝΔΙΑ,ΚΙΝΑ,ΜΑΛΔΙΒΕΣ
χαρά στο κουράγιο σου! εγώ θα τους είχα ρίξει μια ωραιότατη μούτζα και θα περίμενα την άνοιξη για ένα εξωτικό ταξιδάκι στην καραϊβικη!
 

ganlayer3

Member
Μηνύματα
165
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
MANADO - INDONESIA
Σκέφτομαι για λίγο τις επιλογές μου. Πως μπορώ μα πάω στο Phuket ; Έχω εξαντλήσει άραγε όλες μου τις επιλογές; Μήπως μένει κάτι επιπλέον που μπορώ να κάνω;
Είναι Παρασκευή βράδυ. Φτάνω σπίτι και ενημερώνω την σύζυγο μου. Αρχίζουμε να σκεφτόμαστε όλες μας τις επιλογές. Χρήματα.. Πρέπει να εξασφαλίσω χρήματα.. Η πιστωτική μου σχεδόν στο όριο, το ίδιο και της συζύγου. Μιλάω με τα ξενοδοχεία που είχα κλείσει μέσω ιντερνέτ και live chat όπου είναι διαθέσιμο. Με ενημερώνουν ότι θα μου γίνει refund στην κάρτα, αλλά σίγουρα θα αργήσει.
Ωραία σκέφτομαι….Καβατζάραμε τον μήνα στα σίγουρα.. Η ώρα 22:00, η μέρα εξακολουθεί να είναι Παρασκευή. Υπόσχομαι στην σύζυγό μου ότι θα προσπαθήσω να βρω λύση. Είναι απαρηγόρητη. Τότε μου έρχεται η ιδέα του Παρισιού. Κάνω τον γύρο του Παρισιού μέρα σε 2 ώρες. Δεν της έχω μιλήσει για την ιδέα μου. Προσπαθώ να φτιάξω ένα δελεαστικό πρόγραμμα, ένα ωραίο πακέτο πριν μιλήσω. Αφού έχω συγκεντρώσει ότι χρειάζομαι. Συνειδητοποιώ ότι εξακολουθώ να νιώθω άδειος. Όσο περισσότερο σκέφτομαι το Παρίσι, τόσο περισσότερο καταθλίβομαι. Δεν μπορώ να ξεγελάσω τον εαυτό μου. Αποκλείεται να το καταφέρω απέναντι στην σύζυγο μου. Σαφέστατα δεν είναι το ταξίδι που θέλουμε. Δεν μπορεί να αποτελεί ρεαλιστική εναλλακτική. Τότε σκέφτομαι ξανά, να κάνω ένα νέο γύρω στην Ασία μέσα από τον υπολογιστή μου.
Η ώρα μια τα ξημερώματα του Σαββάτου. Δεν νυστάζω καθόλου. Απεναντίας έχω υπερένταση και αγωνία. Η νύχτα προμυνήεται μεγάλη.
Με βρίσκει το ξημέρωμα μπροστά από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Είμαι εξαντλημένος και απογοητευμένος. Ότι και να έψαξα είχε τουλάχιστον απαγορευτικό κόστος εισιτηρίων. Τελευταία στιγμή και high season στην Ασία, τι να περιμένω. Οι οικονομικοί μου πόροι περιορισμένη. Πρέπει να βρω πίστωση. Χρειάζομαι λίγη τύχη.
Ώρα 09:00 το πρωί, μπαίνω στο σμαρτάκι και κατευθύνομαι στο κέντρο. Είχα παραγγείλει ένα WATERCASE HOST για την φωτογραφική μηχανή μου και πάω να το παραλάβω.
Επόμενη στάση το Κολωνάκι και το τουριστικό γραφείο της φίλης μου, τις εξηγώ την κατάσταση. Με καθησυχάζει. Θα κλείσουμε ότι θέλεις και θα το πληρώσεις όποτε σου επιστρέψουν τα χρήματα των ακυρώσεων από την Ταϊλάνδη. Ανακουφίζομαι. Βέβαια δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να κλείσω τρελές τιμές και ας είναι με πίστωση. Πίστωση ξεπίστωση θα πρέπει να τα πληρώσω. Ξανά αγχώνομαι. Έχω κλείσει αισίως 29 ώρες ξύπνιος, έχω καταναλώσει 6 καφέδες και δεν σκέφτομαι λογικά. Ότι και να μουπρότινε ξεπερνούσε το budget μου.
Επιστρέφω σπίτι και προσπαθώ να ηρεμήσω. Ξανά στο ιντερνέτ. Οι τιμές των εισιτηρίων οι ίδιες. Τζίφος…… Η γυναίκα μου ανήσυχη. Τώρα πλέον περισσότερο με την δική μου εμμονή και κατάσταση και μετά για το ταξίδι. Ψάχνω μέσα από τον υπολογιστή για εξιλέωση, αλλά δεν μου κάνει την χάρη. Επικοινωνώ άλλη μια φορά με τα ξενοδοχεία της Ταϊλάνδης για τις ακυρώσεις καθώς και με κάποια πρακτορεία για τις εκδρομές. Ευτυχώς, παίρνω τα πρώτα θετικά μηνύματα. Τουλάχιστον θα πάρω σχεδόν το 95% των χρημάτων μου πίσω, 3 χιλιάδες ευρώ. Ξενοδοχεία, αεροπορικά και κάποιες εκδρομές. Ξανά βράδιασε…..Σκατά…Δεν έχω πλέον κουράγιο για τίποτα…. Είμαι εξαντλημένος. Ας πάνε όλα στο διάβολο. Δεν το πιστεύω όμως. 40 ώρες άυπνος. Πάλι καλά που ξυρίστηκα. Θα θύμιζα ναυαγό.
Η φίλη μου με το ταξιδιωτικό, μου είχε πεί στο παρελθόν οτι το ΣΚ πέφτουν συνήθως οι κρατήσεις των αεροπορικών από τα πρακτορεία. Θα ξαναπροσπαθούσα. To be continued..
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
ελααααααααααα δωσε κι αλλοοοοοοοοοοοοοοοοο.........:clap:
 

deka

Member
Μηνύματα
471
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
Και μετά;;; και μετά; :?::?::?: Μη μας κρατάς σε αγωνία!
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Aν κρίνουμε απ'τον τίτλο η συνέχεια θαναι ευχάριστη! Είμαι περίεργη πως τα καταφέρατε, continue plz!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.226
Μηνύματα
884.339
Μέλη
38.918
Νεότερο μέλος
Gvar

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom