Ταϊλάνδη Ασία, η πρώτη επαφή....!

ganlayer3

Member
Μηνύματα
165
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
MANADO - INDONESIA

Το μικρόβιο είχε ριζώσει για τα καλά μέσα μας. Ήταν Απρίλιος, έτος 2008. ‘Έπειτα από ένα εξαιρετικό Γαμήλιο Ταξίδι, 2 εβδομάδων στις Μαλδίβες και 5 ημερών στο Dubai, από το 2006 μέχρι και εκείνο το πρωινό του Σαββάτου, δεν μπορούσαμε να ξεχάσουμε την τροπική ζώνη. Το δεκαήμερο ταξίδι για σκι και αξιοθέατα στην Τσεχία τα Χριστούγεννα του 2007, δεν ήταν αρκετό να σβήσει τις μνήμες και την δίψα μας.
Σχεδόν από κοινού, εκείνο το πρωινό, ορκιστήκαμε ότι το 2008 δεν θα φύγει χωρίς να μυρίσουμε Ασία. Είχα πολύ δουλειά για ψάξιμο μπροστά μου. Οι υπόλοιποι μήνες πέρασαν, βρίσκοντας με καθισμένο στον Η/Υ να συλλέγω αχόρταγα πληροφορίες και να κάνω Tour στην Νοτιοανατολική Ασία μέσα από την οθόνη του υπολογιστεί μου.
Μέσα Ιουλίου και η απόφαση είχε ληφθεί. Τ Α Ϋ Λ Α Ν Δ Η.. Συγκεντρωμένος πλέον σε συγκεκριμένη χώρα ξεκίνησα την έρευνα. Βασικά κριτήρια, η θάλασσα, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, η πυκνή βλάστηση και η Ασιατικής Τεχνοτροπίας κατασκευή του καταλύματος. Έ υ ρ η κ α.
Θα πηγαίναμε μια εβδομάδα στο Phuket, πέντε ημέρες στα Phi Phi, πέντε ημέρες στο Κράμπι και τρεις στην Μπανγκόκ. Εξαιρετικά σκέφτηκα. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο μου θα τον πέρναγα προκειμένου να βρω καταλύματα, εσωτερικά δρομολόγια καθώς αξιοθέατα και εκδρομές. Και έτσι έγινε. Ο ενθουσιασμός μου μεγάλος. Βρέθηκα τον Αύγουστο για μία εβδομάδα στην Ικαρία ψάχνοντας internet café, προκειμένου να προχωρήσω την έρευνα μου. Το ταξίδι με είχε συνεπάρει.
Οι υπόλοιποι μήνες πέρασαν, βρίσκοντας εμένα και την σύζυγο μου να συζητάμε το ταξίδι και να κλείνουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες.
Όλα αυτά μέχρι εκείνο το πρωινό της Τρίτης, στις αρχές του Δεκέμβρη. Βρίσκομαι στο αυτοκίνητο μου. Η ώρα 08:30 το πρωί. Είμαι στην Αττική Οδό με κατεύθυνση την λεωφόρο Κηφισίας. Πάω στην δουλειά μου. Ακούω, τι άλλο Kosmos fm. Παίζει ένα κομμάτι της Cesaria Evora. Πριν καλά καλά τελειώσει, διακόπτεται απότομα για τις ειδήσεις σε ένα λεπτό. Μου του σπάει όταν γίνεται αυτό. Απρόθυμα ακούω τις ειδήσεις περιμένοντας το επόμενο κομμάτι, το οποίο θα σπάσει την βαρεμάρα του ξεκίνα-σταμάτα κάτω από την γέφυρα της Πεντέλης. Και τότε το άκουσα. Δεν το συνειδητοποίησα αμέσως.

«ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΜΠΑΝΓΚΟΚ».

Πέρασαν κάποες στιγμές αμηχανίας, μέχρι να ξεκινήσω να σκέφτομαι. Έφευγα το Σάββατο το μεσημέρι, με πτήση της Gulf. Είχα διανυκτέρευση το Σαββάτο βράδυ στον Αραβικό Κόλπο, complimentary της εταιρείας. Κυριακή απόγευμα θα έφτανα στην Μπανγκόκ και από εκεί με την Thai κατευθείαν στο Phuket. Υπολόγιζα ότι στο ξενοδοχείο θα έφτανα κατά τις 10 το βράδυ. Τώρα τι θα γίνει σκέφτομαι; Πόσο θα κρατήσει; Θα είναι σαν τις Ελληνικές απεργίες; Μέχρι την Κυριακή θα είχαν εξομαλυνθεί τα πράγματα. Σε περίπτωση που συμβεί το χειρότερο, τι θα γίνουν τα χρήματα των αεροπορικών, των ξενοδοχείων, των εκδρομών; Θα επιστραφούν; Εάν ναι πώς, πότε και σε ποιο βαθμό; Το Ταξίδι μου; Οι επένδυση σε όνειρα που είχα κάνει; Πως θα το πάρει η σύζυγος μου;
Οι ημέρες που ακολούθησαν ήταν εφιαλτικές. Κανείς δεν ήξερε τι θα γίνει. Πλήρη άγνοια. Οι αεροπορικές εταιρίες ακύρωναν η μία μετά την άλλη τα δρομολόγια τους για Μπανγκοκ. Δούλευα ελάχιστα. Το ιντερνέτ συνεχώς ανοιχτό στην ιστοσελίδα της Bangkok Post και την Daily. Περίμενα την ροή των ειδήσεων. Τα πράγματα δεν ακούγονταν καλά και το πράγμα χόντραινε. Πέμπτη πρωί. Μαθαίνω ότι οι Red Shirt κατέλαβαν και το δεύτερο αεροδρόμιο της Bangkok, το παλιό διεθνές Don Muang, που εκτελούσε τώρα εσωτερικές πτήσεις, αλλά ήταν μια πρώτης τάξεως εναλλακτική επιλογή για τις αεροπορικές εταιρείες. Μετά κατέλαβαν και τον πύργο εναέριας κυκλοφορίας. ΣΚΑΤΑ…..

Άρχισα να συνειδητοποιώ την πικρή πραγματικότητα. Έχασα κάθε ελπίδα. Ήμουν απαρηγόρητος. Όλα τα όνειρα, όλος ο κόπος πήγε χαμένος. Τι θα έκανα τώρα; Επίσημη ενημέρωση από την αεροπορική δεν είχα ακόμη.
Παρασκευή απόγευμα, χτυπάει το κινητό μου. Έχω ήδη σχολάσει. Έχω καταφέρει να εξασφαλίσω με το ζόρι 3 εβδομάδες άδεια από την δουλειά μου, αλλά πιθανόν να μην έχω προορισμό και λεφτά. ΣΚΑΤΑ….. Εάν είχαν πάει όλα καλά, θα βρισκόμουν στους Ουρανούς. KING OF THE WORLD. Άλλα όχι. Τώρα ήμουν σαν τεθλιμμένος συγγενής από κηδεία. Σηκώνω το κινητό, μια ευγενική φωνή, μου ζητάει συγνώμη και μου ανακοινώνει την ακύρωση της πτήσης μου. Τα χρήματα θα επιστρέφονταν εντός μιας εβδομάδας στον τραπεζικό μου λογαριασμό. Ταϊλάνδη τέλος;
Προσπαθώ να μην το βάλω κάτω. Μιλάω με μια φίλη που έχει ταξιδιωτικό. Ψάχνει απεγνωσμένα να μου βρει για αύριο Σάββατο πτήσεις απευθείας για Phuket, έστω και charter. Τζίφος……. Η Καλύτερη περίπτωση μέσω τσάρτερ Φρανκφούρτης, με συνολικό κόστος 2500 ευρώ για 2 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Αθήνα-Φρανκφούρτη, αναχώρηση Κυριακή ξημερώματα. Το σκέφτομαι λίγο, αλλά το κόστος είναι απαγορευτικό. To be continued…

 
Last edited by a moderator:

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Ελπίζω να μη μας αργήσεις τη συνέχεια γιατί θα με φάει το άγχος...σα να το ζω εγώ!
 

alex23

Member
Μηνύματα
312
Likes
49
Ταξίδι-Όνειρο
N.Y,ΙΝΔΙΑ,ΚΙΝΑ,ΜΑΛΔΙΒΕΣ
χαρά στο κουράγιο σου! εγώ θα τους είχα ρίξει μια ωραιότατη μούτζα και θα περίμενα την άνοιξη για ένα εξωτικό ταξιδάκι στην καραϊβικη!
 

ganlayer3

Member
Μηνύματα
165
Likes
63
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
MANADO - INDONESIA
Σκέφτομαι για λίγο τις επιλογές μου. Πως μπορώ μα πάω στο Phuket ; Έχω εξαντλήσει άραγε όλες μου τις επιλογές; Μήπως μένει κάτι επιπλέον που μπορώ να κάνω;
Είναι Παρασκευή βράδυ. Φτάνω σπίτι και ενημερώνω την σύζυγο μου. Αρχίζουμε να σκεφτόμαστε όλες μας τις επιλογές. Χρήματα.. Πρέπει να εξασφαλίσω χρήματα.. Η πιστωτική μου σχεδόν στο όριο, το ίδιο και της συζύγου. Μιλάω με τα ξενοδοχεία που είχα κλείσει μέσω ιντερνέτ και live chat όπου είναι διαθέσιμο. Με ενημερώνουν ότι θα μου γίνει refund στην κάρτα, αλλά σίγουρα θα αργήσει.
Ωραία σκέφτομαι….Καβατζάραμε τον μήνα στα σίγουρα.. Η ώρα 22:00, η μέρα εξακολουθεί να είναι Παρασκευή. Υπόσχομαι στην σύζυγό μου ότι θα προσπαθήσω να βρω λύση. Είναι απαρηγόρητη. Τότε μου έρχεται η ιδέα του Παρισιού. Κάνω τον γύρο του Παρισιού μέρα σε 2 ώρες. Δεν της έχω μιλήσει για την ιδέα μου. Προσπαθώ να φτιάξω ένα δελεαστικό πρόγραμμα, ένα ωραίο πακέτο πριν μιλήσω. Αφού έχω συγκεντρώσει ότι χρειάζομαι. Συνειδητοποιώ ότι εξακολουθώ να νιώθω άδειος. Όσο περισσότερο σκέφτομαι το Παρίσι, τόσο περισσότερο καταθλίβομαι. Δεν μπορώ να ξεγελάσω τον εαυτό μου. Αποκλείεται να το καταφέρω απέναντι στην σύζυγο μου. Σαφέστατα δεν είναι το ταξίδι που θέλουμε. Δεν μπορεί να αποτελεί ρεαλιστική εναλλακτική. Τότε σκέφτομαι ξανά, να κάνω ένα νέο γύρω στην Ασία μέσα από τον υπολογιστή μου.
Η ώρα μια τα ξημερώματα του Σαββάτου. Δεν νυστάζω καθόλου. Απεναντίας έχω υπερένταση και αγωνία. Η νύχτα προμυνήεται μεγάλη.
Με βρίσκει το ξημέρωμα μπροστά από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Είμαι εξαντλημένος και απογοητευμένος. Ότι και να έψαξα είχε τουλάχιστον απαγορευτικό κόστος εισιτηρίων. Τελευταία στιγμή και high season στην Ασία, τι να περιμένω. Οι οικονομικοί μου πόροι περιορισμένη. Πρέπει να βρω πίστωση. Χρειάζομαι λίγη τύχη.
Ώρα 09:00 το πρωί, μπαίνω στο σμαρτάκι και κατευθύνομαι στο κέντρο. Είχα παραγγείλει ένα WATERCASE HOST για την φωτογραφική μηχανή μου και πάω να το παραλάβω.
Επόμενη στάση το Κολωνάκι και το τουριστικό γραφείο της φίλης μου, τις εξηγώ την κατάσταση. Με καθησυχάζει. Θα κλείσουμε ότι θέλεις και θα το πληρώσεις όποτε σου επιστρέψουν τα χρήματα των ακυρώσεων από την Ταϊλάνδη. Ανακουφίζομαι. Βέβαια δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να κλείσω τρελές τιμές και ας είναι με πίστωση. Πίστωση ξεπίστωση θα πρέπει να τα πληρώσω. Ξανά αγχώνομαι. Έχω κλείσει αισίως 29 ώρες ξύπνιος, έχω καταναλώσει 6 καφέδες και δεν σκέφτομαι λογικά. Ότι και να μουπρότινε ξεπερνούσε το budget μου.
Επιστρέφω σπίτι και προσπαθώ να ηρεμήσω. Ξανά στο ιντερνέτ. Οι τιμές των εισιτηρίων οι ίδιες. Τζίφος…… Η γυναίκα μου ανήσυχη. Τώρα πλέον περισσότερο με την δική μου εμμονή και κατάσταση και μετά για το ταξίδι. Ψάχνω μέσα από τον υπολογιστή για εξιλέωση, αλλά δεν μου κάνει την χάρη. Επικοινωνώ άλλη μια φορά με τα ξενοδοχεία της Ταϊλάνδης για τις ακυρώσεις καθώς και με κάποια πρακτορεία για τις εκδρομές. Ευτυχώς, παίρνω τα πρώτα θετικά μηνύματα. Τουλάχιστον θα πάρω σχεδόν το 95% των χρημάτων μου πίσω, 3 χιλιάδες ευρώ. Ξενοδοχεία, αεροπορικά και κάποιες εκδρομές. Ξανά βράδιασε…..Σκατά…Δεν έχω πλέον κουράγιο για τίποτα…. Είμαι εξαντλημένος. Ας πάνε όλα στο διάβολο. Δεν το πιστεύω όμως. 40 ώρες άυπνος. Πάλι καλά που ξυρίστηκα. Θα θύμιζα ναυαγό.
Η φίλη μου με το ταξιδιωτικό, μου είχε πεί στο παρελθόν οτι το ΣΚ πέφτουν συνήθως οι κρατήσεις των αεροπορικών από τα πρακτορεία. Θα ξαναπροσπαθούσα. To be continued..
 

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
ελααααααααααα δωσε κι αλλοοοοοοοοοοοοοοοοο.........:clap:
 

deka

Member
Μηνύματα
471
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
Και μετά;;; και μετά; :?::?::?: Μη μας κρατάς σε αγωνία!
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Aν κρίνουμε απ'τον τίτλο η συνέχεια θαναι ευχάριστη! Είμαι περίεργη πως τα καταφέρατε, continue plz!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.446
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom