Ουγγαρία Βουδαπέστη για ρομαντικούς καλοφαγάδες εξερευνητές με low μπάτζετ

Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική

Δεν ήξερα πραγματικά τι να βάλω μέσα στην βαλίτσα… καλοκαιρινά ή χειμωνιάτικα ρούχα; Έφτιαξα λίστα για να μην ξεχάσω κάτι και φυσικά κάθε τρεις και λίγο πρόσθετα και κάτι ακόμα. Η προετοιμασία ευτυχώς πήγε μια χαρά και η βαλίτσα έφτασε τα 18 περίπου κιλά. Κατά τις 12 μου φώναζαν να ξαπλώσω γιατί θα σηκωνόμουν στις 03:30 μιας και πετάγαμε στις 05:15. Είχα τόση υπερένταση που δεν μου κολούσε ύπνος λες και δεν έχω ξαναταξιδέψει στην ζωή μου. Τελικά κοιμήθηκα ελάχιστα και ξύπνησα φρέσκια σαν να είχα κοιμηθεί άπειρες ώρες.

Φτάνουμε στο αεροδρόμιο κάνουμε check-in και είναι η πρώτη φορά που δεν είχαμε χρόνο να χαζέψουμε στα duty free γιατί η ώρα επιβίβασης μας ήταν 3 τέταρτα πριν την αναχώρηση. Το αεροπλάνο μας τελικά όχι μόνο δεν είχε κάποια καθυστέρηση αλλά στις 05:15 που αναχωρούσαμε ήταν ήδη εν κινήσει στον αεροδιάδρομο. Μας καλωσόρισαν από τα μεγάφωνα ενώ πλάκα είχε το ηχογραφημένο μήνυμα σε σπαστά ελληνικά. Η πρώτη απίστευτη εικόνα αυτού του ταξιδιού ήρθε στο αεροπλάνο. Στο αριστερό παράθυρο είχε σκοτάδι ενώ στο δεξί ξημέρωνε. Μέσα σε 1 ώρα και 40 λεπτά βρισκόμασταν στο Ferihegy. Κάναμε συνάλλαγμα σύρω στα 50 ευρώ για τα πρώτα έξοδα γιατί η ισοτιμία του αεροδρομίου ήταν χάλια. Κοιτάξαμε την προσφορά για το mini bus που σε πηγαινοφέρνει από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο σου αλλά ήταν 34 ευρώ οι δύο διαδρομές και τελικά αποφασίσαμε να πάμε με τα ΜΜΕ. Πήραμε το λεωφορείο 200 και κατεβήκαμε στην στάση του μετρό Kobanya-Kispet (μπλε γραμμή-γραμμή 3 ) , αν και ήμουν επιφυλακτική λίγο ως προς την ευκολία της μετάβασης τελικά δεν ήταν τίποτα μας κόστισε 760 φιορίνια το άτομο δηλαδή γύρω στα 2,5 ευρώ και συνολικά χρειαστήκαμε γύρω στα 45 λεπτά για να φτάσουμε στο Hotel Astoria. Εντυπωσιακές ήταν οι κυλιόμενες σκάλες του μετρό οι οποίες είχαν την τριπλάσια ταχύτητα από τις δικές μας. Ο ξενοδόχος ήταν ευγενικός το ξενοδοχείο μέτριο απέξω αλλά πολύ καθαρό και κομψό από μέσα. Ήμασταν τυχεροί γιατί υπήρχε ένα δωμάτιο άδειο σαν αυτό που είχαμε κλείσει και μας το έδωσε από 07:30 το πρωί που φτάσαμε! Αράξαμε κάνα μισάωρο γιατί όλα ανοίγουν στις 9 π.μ.

Η πρώτη μας επίσκεψη ήταν στην Εβραϊκή Συναγωγή η οποία ήταν κλειστή εκείνες τις μέρες και με τα πόδια κατευθυνθήκαμε στο Κalvin ter γιατί εκεί βρίσκεται το γραφείο πληροφοριών για τους τουρίστες και θέλαμε να αγοράσουμε Budapest Card.Κάναμε και άλλο συνάλλαγμα και πήγαμε στο Gerbaud για καφέ και γλυκό. Η τούρτα Dobos για την οποία φημίζεται έχει κεϊκοειδή μορφή και είναι νόστιμη κατά την γνώμη μου ενώ ο Παναγιώτης μου πήρε κάτι σαν τάρτα σφολιάτας με κρέμα και φράουλες. Η πρώτη βόλτα στην Vaci Utca ήταν γεγονός. Προχωρώντας καταλήξαμε στην αγορά, NAGYCSARNOK. Μου αρέσουν πάρα πολύ τέτοιου είδους αγορές γιατί ζεις σε ρυθμούς ντόπιους. Η αγορά ήταν τεράστια και στον τελευταίο όροφο είχε μαγαζάκια για φαγητό, είχα διαβάσει τα καλύτερα για το εστιατόριο Fakanal και ήθελα να το δω αναγνωριστικά ώστε να καταλήξουμε εκεί για μεσημεριανό. Πήραμε τραμ και βρεθήκαμε στο Εθνικό Μουσείο της Βουδαπέστης, απέξω ήταν απίστευτο με κήπο και πολλά άτομα αραγμένα στο γκαζόν και στα σκαλάκια του μουσείου ήρεμα να λιάζονται. Ένιωθες μια ηρεμία βλέποντας αυτή την εικόνα. Για να βγάλουμε εισιτήριο περιμέναμε αρκετά μιας και είχε μόνο μια υπάλληλο που εξυπηρετούσε. Μας έβγαλαν φοιτητικό εισιτήριο γιατί είδαν το πάσο του Παναγιώτη αλλά πληρώσαμε και ξεχωριστό εισιτήριο για να μπορούμε να βγάλουμε φωτογραφίες.

Το εισιτήριο για φώτο ήταν 2500 φιορίνια ενώ εμείς και για τα 2 εισιτήρια δώσαμε 1100!Εβγαλα πραγματικά πολλές φωτογραφίες ενώ είχε πλάκα γιατί σε κάθε αίθουσα με σταμάταγαν και μόλις τους έδειχνα το αυτοκόλλητο που μου είχαν δώσει από το ταμείο με το εισιτήριο μου λέγανε “I’m sorry”.Εντύπωση από το εσωτερικό του μουσείου; Μέτρια.. ήταν πολύ μεγάλο και τα εκθέματα αναμενόμενα ,μας κούρασε λίγο. Μετρό και απευθείας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Δεν το βρήκαμε αμέσως και παραλίγο να μπούμε σε ένα κολλέγιο. Σε αντίθεση με το άλλο αυτό ήταν αρκετά μικρότερο. Μουμιοποιημένα ζώα ενώ τα 2 πράγματα που θα θυμάμαι είναι το ομοίωμα του ανθρώπου της εποχής των παγετώνων που ήταν σαν αληθινό και νόμιζες ότι θα κουνηθεί και η αίθουσα με τα ψάρια που περπάταγες πάνω δε γυάλινο πάτωμα και από κάτω έβλεπες έναν κοραλλιογενή ύφαλο. Σου δημιουργούσε μεγάλη ανασφάλεια το γυάλινο πάτωμα. Πήραμε μετρό και ξαναβρεθήκαμε στην αγορά για το γεύμα στο Fakanal. Έπαιρνες δίσκο και σου έβαζαν στο πιάτο σου ότι φαγητό ήθελες έβαζες και κρασί από βαρέλι ή σου έβαζαν μπύρα και πλήρωνες στο τέλος για όσα έχεις πάρει. Εγώ πήρα κάτι σαν mix grill αρκετά πικάντικο και νόστιμο και ο Παναγιώτης κοτόπουλο καλυμμένο με μια τύπου μπεσαμέλ που ήταν έκπληξη γιατί όταν πήγε να το κόψει μέσα από την μπεσαμέλ βγήκαν διάφορα λαχανικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Κατά τις 20:30 είχαμε ήδη ξαναβγεί και βρισκόμασταν στην είσοδο ενός μικρού κρουαζιερόπλοιου μου έκανε κρουαζιέρα στον Δούναβη. Κάτσαμε στο έξω μέρος για να βλέπουμε καλύτερα μας κέρασαν ένα ποτήρι σαμπάνια και είχε ξενάγηση και στα Ελληνικά.

Η Βουδαπέστη φωτισμένη ήταν μαγευτική. Το πρωί δεν είχαμε πάει προς το ποτάμι και έτσι η πρώτη μας επαφή με το κάστρο, τις γέφυρες , το λόφο Gellert κλπ ήταν τότε. Είχαμε μείνει έκπληκτοι. Ήταν σαν παραμύθι! Μετά την κρουαζιέρα συνεχίσαμε την βόλτα μας και για φαγητό στο all time classic burger king!Αν πας εξωτερικό σίγουρα πρέπει μια μέρα να φας χάμπουργκερ εκεί...είναι άπαιχτο! Μια πολύ γεμάτη μέρα τελείωσε και φυσικά κοιμηθήκαμε σαν πουλάκια!

 

Attachments

Last edited by a moderator:

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Εκείνο που με τράβηξε στην ιστορία σου είναι το καλοφαγάδες... και το low μπάτζετ...όχι οτι η Βουδαπέστη είναι άσχημη!Είναι πολύ όμορφη πόλη και ρομαντική!Το νησάκι της Μαργαρίτας ήταν κάτι ιδιαίτερο;Εγώ είχα πάει χειμώνα και νομίζω πως δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση.Ωραία η δραστηριότητα με το διθέσιο ποδήλατο!
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Το νησάκι της Μαργαρίτας είναι ουσιαστικά ένα τεράστιο πάρκο, αν δεν νοικιάσεις αμαξάκι ή ποδήλατο ίσως είναι λίγο κουραστικό να περιηγηθείς με τα πόδια. Μέσα είχε παγώνια και κάποια άλλα ζωάκια σαν μικρούλη ζωολογικό κήπο, εκκλησάκι, είχε ένα ξενοδοχείο με spa και μια αίθρια καφετέρια καθώς και κάποια αρχαία.Λέγεται ότι εκεί έμενε η Μαργαρίτα η κόρη του βασιλιά της Βουδαπέστης.Είχε έναν λοιμό στην πόλη και ο βασιλιάς είχε τάξει στον θεό να μονάσει η κόρη του σε αυτό το νησί μιας και δεν μπορούσε να την βάλει χωρίς την θέληση της σε μοναστήρι. Είναι όμορφα και το συντριβάνι της εισόδου εντυπωσιακότατο.Οταν πήγαμε και εμείς γίνονταν κάποια έργα στο τραμ και ενώ υπήρχε στάση που σε έβγαζε απ΄εξω απο το νησάκι έπρεπε να κατεβούμε στην επόμενη και να περπατήσουμε,δεν μας κούρασε καθόλου το περπάτημα!Αν έχεις πάει σε όσα μέρη έχεις προγραμματίσει αξίζει να πας βόλτα...το bringohinto αξίζει πολύ,έχει πλάκα!!!! :)
 

vpg

Member
Μηνύματα
91
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στην Αμερική
Βουδαπέστη πολυαγαπημένη!
Πήγαμε πριν τρία χρόνια και περάσαμε υπέροχα! Θα ξαναπήγαινα
με μεγάλη χαρά!
Ευχαριστούμε για την ιστορία!
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
αγαπητή i love travels μηπώς εννοείς αυτό?
afarm1.static.flickr.com_113_261395938_b5f7bc1f7b.jpg

;)

Ακριβώς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Σ'άρεσε;Εμένα πάρα πολύ,διαλέξαμε με γεύση κανέλλα (είχε και σοκολάτας και βουτύρου) !!! Αχ να είχαμε ένα τωρα!!!!!:D
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
εγώ το έχω βαρεθεί το Trdelník, μιας κι το φτιάχνουν στην Πολώνια (είναι διάσημο Σλοβάκικο γλυκάκι αυτό)

Trdeln
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Δεν ήξερα πως το έλεγαν!Και εγώ είχα διαβάσει κάπου ότι το φτιάχνουν κυρίως στα πανηγύρια της Βουδαπέστης.Τυχερός που μπορείς να τρως όποτε θέλεις :p
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
αγαπητή i love travels μηπώς εννοείς αυτό?
afarm1.static.flickr.com_113_261395938_b5f7bc1f7b.jpg

;)
Ακριβώς το ίδιο έτρωγα, καθημερινά γιατί μου άρεσε πολύ, και στην Πράγα. Και το έψηναν σε κυλίνδρους, όπως ακριβώς φαίνεται και στη φωτογραφία στο λινκ που έδωσε ο ThanasisU2.
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
για όποιον θέλει να το φτιάξει σπίτι του

κι αν είστε φρόνιμοι, κι περάσω μαθηματικά 4 κι φυσική 4, θα σας το μεταφράσω ;Ρ
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.380
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom