Ουγγαρία Βουδαπέστη για ρομαντικούς καλοφαγάδες εξερευνητές με low μπάτζετ

Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική

Η τέταρτη μέρα άρχισε στην αγορά πίνοντας καφέ και τρώγοντας ένα παραδοσιακό γλυκό που ήταν ζύμη (κάτι ανάμεσα σε λουκουμά και σε ντόνατς ) που πάνω της είχε λιωμένη σοκολάτα-ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα. Έπρεπε να πάρουμε δυνάμεις γιατί το πρόγραμμα έλεγε «ζωολογικός κήπος». Ωραίος και τεράστιος! Χρειάζεσαι οπωσδήποτε τον χάρτη που σου δίνουν στην είσοδο για να μην χαθείς, και ένα ολόκληρο πρωί για να τον γυρίσεις. Ευτυχώς είχε μέσα και μαγαζάκια με νερό, παγωτά κλπ και παγκάκια για ξεκούραση. Αξίζει να τον επισκεφτείς αλλά να μην σε πιέζει ο χρόνος για να τον χαρείς χωρίς να σε κουράσει, περιττό βέβαια να πω ότι ήταν γεμάτος με πιτσιρίκια! Μόλις είδαμε και το τελευταίο ζωάκι πήραμε τις τσαντούλες μας και πήγαμε για spa στο Κirally bath.Ήμασταν πολύ τυχεροί γιατί είχε απίστευτη μέρα με πολύ ήλιο και αρκετή ζέστη. Είχαμε μαζί μας μαγιό, πετσέτα μπάνιου και σαγιονάρες πλαστικές. Έλεγαν ότι αν θες μπορείς να νοικιάσεις μαγιό και πετσέτα ( η οποία δεν είναι ακριβώς πετσέτα αλλά κάτι σαν σεντόνι) αλλά και για λόγους υγιεινής εμείς είχαμε φέρει τα δικά μας. Μας δίνουν λοιπόν ένα πλαστικό βραχιόλι, το φοράμε και μπαίνουμε στο χώρο με τα αποδυτήρια. Αλλάζουμε γρήγορα αφήνουμε τα πράγματα μας στο ντουλαπάκι που το ανοίξαμε με το μαγνητάκι που είχε ενσωματωμένο το βραχιόλι. Μπαίνεις, κάνεις ντουζάκι και απλά χάνεσαι στις άπειρες πισίνες. Είχε 3 εξωτερικές πισίνες (γι’αυτό μας ενδιέφερε και ο καιρός) και πάρα πολλές εσωτερικές με διαφορετικές θερμοκρασίες, δύο σάουνες και αρκετά ντουζ. Χαλαρώσαμε απίστευτα στις εσωτερικές πισίνες. Βγαίνοντας καναμε ντουζ, αλλάξαμε και στεγνώσαμε μαλλιά στα μπιστολάκια που είχε. Βγαίνοντας δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα πόδια μας από την χαλάρωση. Κάναμε βόλτα στο πάρκο που φιλοξενούσε το spa, γήπεδα, και ένα υπέροχο κάστρο που είχε μπροστά του μια λίμνη. Καταλαβαίνεται ότι μετά από το μπάνιο στις θερμαινόμενες πισίνες και την βόλτα σε 1 τεράστιο πάρκο με ένα παραμυθένιο κάστρο νομίζαμε ότι ζούσαμε σε παραμύθι. Φαγητό σε 1 μαγαζάκι κοντά στο πάρκο που είχαμε διαβάσει ότι μαγείρευαν γυναίκες από έναν συνεταιρισμό της Βουδαπέστης (Bagolyv) . Απ’έξω ήταν απλό, μέσα ήταν κυριλέ και έξω στην αυλή που κάτσαμε εμείς ήταν ρομαντικά και όμορφα, ένας κύριος έπαιζε κύμβαλο. Είχε καλό φαγητό και δεν ήταν πολύ ακριβά, δοκίμασα φιλέτο από γατόψαρο (θεωρείται παραδοσιακό φαγητό).Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο και νιώθαμε πτώματα ενώ το πρόσωπο μου ξεφλούδιζε από το spa.Ξεκουραστήκαμε, ξαναντυθήκαμε και πήγαμε στην Ανάσταση στον ορθόδοξο ναό της Βουδαπέστης. Στην αρχή ήταν άδεια η εκκλησία μετά από λίγο όμως δεν μπορούσες να κουνηθείς από τον πολύ κόσμο. Το «Χριστός Ανέστη» το ακούσαμε και στα Ελληνικά και στα Ουγγρικά! Γενικά οι Ούγγροι έχουν έθιμα για εκείνη την μέρα διαφορετικά από τα δικά μας. Σβήσαμε τις λαμπάδες μας και πήγαμε για ύπνο. Ο τελευταίος ύπνος μας στην Βουδαπέστη.

 

Attachments

Last edited by a moderator:

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Εκείνο που με τράβηξε στην ιστορία σου είναι το καλοφαγάδες... και το low μπάτζετ...όχι οτι η Βουδαπέστη είναι άσχημη!Είναι πολύ όμορφη πόλη και ρομαντική!Το νησάκι της Μαργαρίτας ήταν κάτι ιδιαίτερο;Εγώ είχα πάει χειμώνα και νομίζω πως δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση.Ωραία η δραστηριότητα με το διθέσιο ποδήλατο!
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Το νησάκι της Μαργαρίτας είναι ουσιαστικά ένα τεράστιο πάρκο, αν δεν νοικιάσεις αμαξάκι ή ποδήλατο ίσως είναι λίγο κουραστικό να περιηγηθείς με τα πόδια. Μέσα είχε παγώνια και κάποια άλλα ζωάκια σαν μικρούλη ζωολογικό κήπο, εκκλησάκι, είχε ένα ξενοδοχείο με spa και μια αίθρια καφετέρια καθώς και κάποια αρχαία.Λέγεται ότι εκεί έμενε η Μαργαρίτα η κόρη του βασιλιά της Βουδαπέστης.Είχε έναν λοιμό στην πόλη και ο βασιλιάς είχε τάξει στον θεό να μονάσει η κόρη του σε αυτό το νησί μιας και δεν μπορούσε να την βάλει χωρίς την θέληση της σε μοναστήρι. Είναι όμορφα και το συντριβάνι της εισόδου εντυπωσιακότατο.Οταν πήγαμε και εμείς γίνονταν κάποια έργα στο τραμ και ενώ υπήρχε στάση που σε έβγαζε απ΄εξω απο το νησάκι έπρεπε να κατεβούμε στην επόμενη και να περπατήσουμε,δεν μας κούρασε καθόλου το περπάτημα!Αν έχεις πάει σε όσα μέρη έχεις προγραμματίσει αξίζει να πας βόλτα...το bringohinto αξίζει πολύ,έχει πλάκα!!!! :)
 

vpg

Member
Μηνύματα
91
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip στην Αμερική
Βουδαπέστη πολυαγαπημένη!
Πήγαμε πριν τρία χρόνια και περάσαμε υπέροχα! Θα ξαναπήγαινα
με μεγάλη χαρά!
Ευχαριστούμε για την ιστορία!
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
αγαπητή i love travels μηπώς εννοείς αυτό?
afarm1.static.flickr.com_113_261395938_b5f7bc1f7b.jpg

;)

Ακριβώς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Σ'άρεσε;Εμένα πάρα πολύ,διαλέξαμε με γεύση κανέλλα (είχε και σοκολάτας και βουτύρου) !!! Αχ να είχαμε ένα τωρα!!!!!:D
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
εγώ το έχω βαρεθεί το Trdelník, μιας κι το φτιάχνουν στην Πολώνια (είναι διάσημο Σλοβάκικο γλυκάκι αυτό)

Trdeln
 
Μηνύματα
252
Likes
383
Επόμενο Ταξίδι
καλοκαιρινές διακοπές!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Δεν ήξερα πως το έλεγαν!Και εγώ είχα διαβάσει κάπου ότι το φτιάχνουν κυρίως στα πανηγύρια της Βουδαπέστης.Τυχερός που μπορείς να τρως όποτε θέλεις :p
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
αγαπητή i love travels μηπώς εννοείς αυτό?
afarm1.static.flickr.com_113_261395938_b5f7bc1f7b.jpg

;)
Ακριβώς το ίδιο έτρωγα, καθημερινά γιατί μου άρεσε πολύ, και στην Πράγα. Και το έψηναν σε κυλίνδρους, όπως ακριβώς φαίνεται και στη φωτογραφία στο λινκ που έδωσε ο ThanasisU2.
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
για όποιον θέλει να το φτιάξει σπίτι του

κι αν είστε φρόνιμοι, κι περάσω μαθηματικά 4 κι φυσική 4, θα σας το μεταφράσω ;Ρ
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.162
Μηνύματα
882.493
Μέλη
38.878
Νεότερο μέλος
pennykk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom