Grerena
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Μαδρίτη πάλι :)
- Ταξίδι-Όνειρο
- Tromso, Las Vegas
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- 1η ημέρα. (ταξίδι για Αλμερία)
- 2η ημέρα (Αλμερία/ταξίδι για Γρανάδα)
- 3η ημέρα. (Γρανάδα)
- 4η ημέρα. (Κόρδοβα/ταξίδι για Σεβίλλη)
- 5η ημέρα (Σεβίλλη)
- 6η ημέρα (Σεβίλλη/ημερήσια σε La Rabida)
- 7η ημέρα. (Cadiz/ταξίδι για Algeciras)
- 8η ημέρα (Ταγγέρη)
- 9η ημέρα (Gibraltar/Ronda/ταξίδι για Malaga)
- 10η ημέρα (Malaga)
- 11η ημέρα (ταξίδι επιστροφής/Ζυρίχη)
Η ημέρα μας ξεκίνησε πάλι ευχάριστα λόγω του πρωινού. Νομίζω ότι το ξενοδοχείο πρέπει να μπήκε μέσα με το πρωινό που έφαγα. Φτάσαμε πολύ εύκολα με το metro στο αεροδρόμιο και φύγαμε χωρίς καθυστέρηση. Η πτήση ήταν μέσω Ζυρίχης με 4ωρη αναμονή σε αυτήν. Εννοείτε ότι ήθελα στο 4ωρο που είχαμε στη διάθεσή μας να πάμε μια βόλτα στη Ζυρίχη. Τελικά πήγαμε, παρόλο που ο άνδρας μου δεν ήθελε, γιατί ένοιωθε μεγαλύτερη ασφάλεια «να είναι κοντά στην πτήση».
Στη Ζυρίχη δέχονται και τα δύο νομίσματα. Και το Ελβετικό φράγκο και το euro. Τα ρέστα όμως τα δίνουν σε euro. Έτσι πληρώσαμε το εισητήριο με το τρένο αλέ ρετούρ 25? το ζευγάρι για 10 λεπτά διαδρομή και είχαμε σαν ρέστα 3,25φράγκα. Έπρεπε να καταναλώσουμε τα φράγκα χωρίς όμως να χαλάσουμε άλλα λεφτά στην Ελβετία, η οποία μας φαινόταν πανάκριβη ειδικά μετά από ένα ταξίδι στην Ισπανία. Έτσι κάναμε μια πολύ μεγάλη βόλτα κάνοντας πικ-νικ παραποτάμια και πίνοντας νερό από τις βρύσες της και θυμήθηκα τα παλιά φοιτητικά χρόνια που είχα ξαναβρεθεί περαστική από τη Ζυρίχη μόνο που τότε ήμουν με το σακίδιο στον ώμο.
Η ανατολική όχθη είχε πολλά μαγαζιά κάποια εκ των οποίων μου φάνηκαν και λίγο κακόφημα. Η δυτική όμως ήταν σαφώς πιο γραφική, πιο ήσυχη και την ευχαριστήθηκα πιο πολύ. Που όμως θα κατανάλωνα τα 3,25φράγκα, που όλα ήταν ακριβά; Τελικά πήραμε ένα κουλούρι με 2 φράγκα και 1,25 χύμα (6τεμ.) ωραιότατα σοκολατάκια με λικέρ μέσα στο αεροδρόμιο. Πραγματικά δεν ξέρω για τα ρολόγια, στα σοκολατάκια πάντως είναι «άπαιχτοι» οι Ελβετοί.
Η πτήση έγινε κανονικά και η Swiss μας κέρασε και άλλα σοκολατάκια.
Ήταν ένα πολύ γεμάτο ταξίδι με πολλές εναλλαγές που μου «γέμισε μπαταρίες». Η καταγραφή των αναμνήσεών μου με ταξίδεψε ξανά.
Κάναμε περίπου 2.000χλμ. σε 10 ημέρες.
Κόστος ξενοδοχείων: για 10 διανυκτερεύσεις 600?
Ενοικίαση αυτοκινήτου: για 9 ημέρες 180?
Βενζίνη 180?
Διόδια 8?.
Εύχομαι να ξαναπάω Ισπανία.
Στη Ζυρίχη δέχονται και τα δύο νομίσματα. Και το Ελβετικό φράγκο και το euro. Τα ρέστα όμως τα δίνουν σε euro. Έτσι πληρώσαμε το εισητήριο με το τρένο αλέ ρετούρ 25? το ζευγάρι για 10 λεπτά διαδρομή και είχαμε σαν ρέστα 3,25φράγκα. Έπρεπε να καταναλώσουμε τα φράγκα χωρίς όμως να χαλάσουμε άλλα λεφτά στην Ελβετία, η οποία μας φαινόταν πανάκριβη ειδικά μετά από ένα ταξίδι στην Ισπανία. Έτσι κάναμε μια πολύ μεγάλη βόλτα κάνοντας πικ-νικ παραποτάμια και πίνοντας νερό από τις βρύσες της και θυμήθηκα τα παλιά φοιτητικά χρόνια που είχα ξαναβρεθεί περαστική από τη Ζυρίχη μόνο που τότε ήμουν με το σακίδιο στον ώμο.
Η ανατολική όχθη είχε πολλά μαγαζιά κάποια εκ των οποίων μου φάνηκαν και λίγο κακόφημα. Η δυτική όμως ήταν σαφώς πιο γραφική, πιο ήσυχη και την ευχαριστήθηκα πιο πολύ. Που όμως θα κατανάλωνα τα 3,25φράγκα, που όλα ήταν ακριβά; Τελικά πήραμε ένα κουλούρι με 2 φράγκα και 1,25 χύμα (6τεμ.) ωραιότατα σοκολατάκια με λικέρ μέσα στο αεροδρόμιο. Πραγματικά δεν ξέρω για τα ρολόγια, στα σοκολατάκια πάντως είναι «άπαιχτοι» οι Ελβετοί.
Η πτήση έγινε κανονικά και η Swiss μας κέρασε και άλλα σοκολατάκια.
Ήταν ένα πολύ γεμάτο ταξίδι με πολλές εναλλαγές που μου «γέμισε μπαταρίες». Η καταγραφή των αναμνήσεών μου με ταξίδεψε ξανά.
Κάναμε περίπου 2.000χλμ. σε 10 ημέρες.
Κόστος ξενοδοχείων: για 10 διανυκτερεύσεις 600?
Ενοικίαση αυτοκινήτου: για 9 ημέρες 180?
Βενζίνη 180?
Διόδια 8?.
Εύχομαι να ξαναπάω Ισπανία.
Attachments
-
54,1 KB Προβολές: 492
Last edited by a moderator: