Ειναι ΟΚ το Booking.com?

prowler13

Member
Μηνύματα
14
Likes
0
Υφισταται και στη πιστωτικη 0 :cool: αν φτασεις το πιστωτικο οριο παπαλα μετα.τεσπα καταλαβα τι λες οποτε θα προχωρησω
 

Doug

Member
Μηνύματα
518
Likes
2
Οχι οτι ξερω απο πιστωτικες καρτες αλλα αυτο που καταλαβα εγω ειναι πως σου δεσμευουν καποια χρηματα (προκαταβολη ή ολοκληρο το ποσο) και οταν πας εκει τα αποδεσμευουν!
Οποτε αυτο που λες για μηδενικο υπολοιπο δεν υφισταται!
 

greeklad

Member
Μηνύματα
172
Likes
52
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η έλληψη ενημέρωσης όσον αφορά τις κάρτες στην Ελλάδα.

Πιστωτική είναι η κάρτα (VISA, MASTERCARD, AMEX, DINERS) η οποία έχει πιστωτικό όριο αγορών, συνδρομή η όχι και για την οποία λαμβάνουμε λογαριασμό κάθε μήνα με υποχρέωση να καταβάλουμε είτε όλο το ποσό που έχουμε χρεώσει σε αυτή είτε ένα μέρος του ποσού ανάλογα με την πολιτική της κάθε τράπεζας. Στον επόμενο λογαριασμό το ποσό που παραμένει ανεξόφλητο τοκίζεται με το εκάστοτε επιτόκιο της κάθε τράπεζας.

Χρεστική είναι η κάρτα (VISA KAI MAESTRO ΣΥΝΗΘΩΣ) η οποία είναι συνδεδεμένη με το λογαριασμό ταμιευτηρίου μας στην τράπεζα έκδοσης της κάρτας και με την οποία μπορούμε να κάνουμε άμεσες αγορές , με ταυτόχρονη χρέωση του λογαριασμού στο ταμιευτήριο μας.

Στο booking συγκεκριμένα η κάρτα μας πρέπει να είναι πιστωτική γιατί το ξενοδοχείο έχει το δικαίωμα προέγκρισης του ποσού της κάρτας ή ελέγχου της εγκυρότητας της κάρτας. Πρακτικά το ξενοδοχείο εγκρίνει ένα τυχαίο ποσό , συνήθως ενός ευρώ το οποίο δεσμευεται για ένα μικρό χρονικό διάστημα για να είναι σίγουρο το ξενοδοχείο ότι η κάρτα βρίσκεται σε λειτουργία και δεν είναι ακυρωμένη ή κατά απερίπτωση ελέγχει και τη διαθεσιμότητα όλου του ποσού. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κάρτα χρεώνεται. Η πληρωμή γίνεται στο ξενοδοχείο με την άφιξη ή την αναχώρηση είτε με την κάρτα που χρησιμοποιήσαμε κατά την κράτηση στο booking.com είτε με άλλη κάρτα (πιστωτική ή χρεωστική) είτε με μετρητά.

Ελπίζω να το ξεκαθάρισα λίγο το τοπίο. Επιπλέον ενημερωτικά σας λέω ότι δουλεύω σε τουριστικό γραφείο, έχουμε συνεργασία με το booking.com και πολλές φορές για τους καλούς πελάτες έχουμε χρησιμοποιήσει την κάρτα visa του γραφείου σαν εγγύηση και ποτέ δεν έχει χρεωθεί από λάθος.
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Ετσι ειναι οπως τα λες.Ταξιδευω χρονια και κλεινω hotels μονο απ'το booking.Παντα εδινα πιστωτικη σαν εγγυηση και πληρωνα μολις εφευγα με την ιδια ή αλλη πιστωτικη ή πολλες φορες και με μετρητα.
 

tsolias1979

Member
Μηνύματα
419
Likes
189
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Eγω παντως ειμαι της αποψεις..........μακρια απο αυτες τις καρτες!Εχεις λεφτα κανεις δουλειες δεν εχεις κατσε στα αυγα σου!Εγω εχω μια προπληρωμενη απο την Κυπρου και οταν εχω λεφτα και θελω να παω καπου βαζω να μην τα κουβαλαω μαζι μου,δεν εχω καθομαι σπιτακι μου και δεν κανω οπως μερικοι περνουν καρτες να πανε διακοπες!Το βλεπω πολυ γελιο,γιατι μετα γινετε ο χαμος!
 

greeklad

Member
Μηνύματα
172
Likes
52
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Και ποια η διαφορά δηλαδή; Κάρτα η μία κάρτα και η άλλη. Δηλαδή αν εγώ έχω ένα αυτοκίνητο που το στουκαρω συνέχεια και εσυ έχεις ένα αυτοκίνητο που το οδηγείς σωστά τότε φταίει το αυτοκίνητο; Μην τρελαθούμε κιόλας!! Η παραπληροφόρηση στην Ελλάδα και τα στεγανά αυτής της χώρας είναι εκ των ουκ άνευ.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.370
Likes
6.861
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
αν και εχουμε ξεφυγει κάπως απο το θεμα μας
που είναι αν ειναι οκ το booking.com
και οχι αν ειναι οκ οι credit cards

πιστεύω πως οι πιστωτικές κάρτες θέλουν "έξυπνη" χρήση,
τα υπόλοιπα εδώ:
http://www.travelstories.gr/showthread.php?p=21257#post21257
 

domenica

Member
Μηνύματα
63
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
??????
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ
Αν και δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα από την αρχή μπορώ να σας πω μια γνώμη από τη πλευρά του ξενοδοχείου μια και εκεί δουλεύω.Είναι αξιόπιστες οι κρ;ατήσεις του booking όπως και του hotel reservation system(hrs.com) αφού οι εταιρίες αυτές κρατάνε την αντίστοιχη προμήθεια από τα ξενοδοχεία.Συν του ότι οι πελάτες αντιμετωπίζονται σαν individuals αφού το ξενοδοχείο εισπράτει άμεσα την τιμή του δωματίου και όχι μια νέτη τιμή τουριστικού γραφείου.Σε απλά λόγια θα σας δώσουν καλύτερο δωμάτιο από ότι αν κλείσετε μέσω τουριστικού γραφείου.Όσο για το πότε θα χρεωθείτε έγκειται στην πολιτική του κάθε ξενοδοχείου.Η πιο ορθή τακτική και πιο σύνηθες είναι με το που φτάνει η κράτηση το ξενοδοχείο να πέρνει προέγκριση του ποσού για να δει ότι ισχύει η κάρτα άρα και η κράτηση και κατα την άφιξη ίσως να κρατηθεί μια προκαταβολή οπότε με την αναχώρηση εξοφλείτε με όποιο τρόπο θέλετε.Άρα η κάρτα που θα δώσετε κάνοντας τη κράτηση πρέπει να έχει δυνατότητα μίνιμουμ το συνολικό ποσό της κράτησης..Εμπειρικά πάλι θεωρώ ότι το hrs system παίρνει καλύτερες προσφορές από το booking κι αυτό γιατί το booking μέχρι πέρυσι συνεργαζόταν με μεγάλο τουριστικό γραφείο οπότε δεν επέτρεπε στους ξενοδοχους να βάζουν last minute προσφορές.Τώρα αρχίζει και φτιάχνει..Ελπίζω να βοήθησα και να μην σας ζάλισα..
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.370
Likes
6.861
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Πρόσφατα πήγα στους Δελφούς.
Το δωμάτιο κλείστηκε μέσω booking.com για το χωριό των Δελφών
Κανένα πρόβλημα. Μάλιστα αντί για δίκλινο κρεβάτι που είχε κλειστεί, το δωμάτιο ήταν τρίκλινο. Τιμή 59Ευρω με πρωινό
Και η θέα μοναδική προς την Ιτέα:


Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!:clap:
 

monter

Member
Μηνύματα
130
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΓΛΑΣΚΩΒΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ-Ν.ΖΗΛΑΝΔ
εγω 3 φορες που εχω κλειση ηταν ολα οκ.
 

FOTINI

Member
Μηνύματα
68
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
ΤΕΝΕΡΙΦΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΙΝΑ,ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
είχα και εγώ πρόβλημα με τέτοια κάρτα στο ξενοδοχείο στο λονδίνο που εκλεισα μέσω booking αλλά τελίκα τη δέχτηκαν
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.441
Μέλη
38.896
Νεότερο μέλος
η μεγάλη η ζωή

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom