alma viajer@
Member
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Άνοιξη του 2025 και συγκεκριμένα αρχές Απρίλη. Συζητάμε με τον συνταξιδιώτη μου μήπως κάνουμε άλλο ένα ταξίδι στο εξωτερικό προς τα τέλη Μαΐου. Ψάχνουμε έναν προορισμό που να αρέσει και στους δύο και με τα πολλά καταλήγουμε στην Φλωρεντία. Μας άρεσε η επιλογή της πόλης και ας μην είχαμε πάει ξανά στην Ιταλία. Ωστόσο, η επιλογή μας αυτή θα άλλαζε πολύ σύντομα, καθώς το χρηματικό ποσό που επιθυμούσαμε να διαθέσουμε εκτινασσόταν μόνο από το σύνολο αεροπορικών και διαμονής. Η πτήση προς Φλωρεντία (που δεν ήταν και απευθείας) ήταν ακριβή και η εναλλακτική για πτήση προς Μπολόνια και μετάβαση στον προορισμό μας ήταν τσιμπημένη. Θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε την μετάβαση, αν δεν υπήρχε ο σκόπελος της διαμονής. Οι τιμές των καταλυμάτων μου φαίνονταν υπερβολικά φουσκωμένες, ακόμα και εκτός κέντρου. Δεν ξέρω αν έπρεπε να ψάξουμε νωρίτερα, αν έφταιγε η εποχή ή είναι γενικά ακριβή πόλη. Αποφασίσαμε να αφήσουμε την Φλωρεντία για άλλη φορά. Ωστόσο, ο προορισμός που επιλέξαμε ήταν πάλι εντός Ιταλίας και ήταν το Μιλάνο. Θα μου πείτε εκεί ήταν φθηνά; Όχι. Απλά, τα αεροπορικά ήταν πολύ πιο φθηνά (Ryanair 68 ευρώ μετ επιστροφής δίχως χειραποσκευή εγώ και 108 ευρώ μετ επιστροφής με χειραποσκευή ο συνταξιδιώτης μου ) και η διαμονή ήταν διαχειρίσιμη εκτός κέντρου (193 ευρώ/άτομο τα 4 βράδια στο Μιλάνο και 38 ευρώ/άτομο ένα βράδυ στο Μπέργκαμο. Σύνολο 231 ευρώ/άτομο. Έτσι, αποφασίσαμε να κλείσουμε εκεί, κυρίως για τις εκδρομές στα πέριξ. Ποια πέριξ; Το Μπέργκαμο, την λίμνη Κόμο, την λίμνη Ματζόρε (Στρέσα και νησιά Borromeo) και αν προλαβαίναμε μια βόλτα στο Λουγκάνο και την ομώνυμη λίμνη. Το Μιλάνο ήταν η βάση για όλα αυτά και όχι ο κύριος προορισμός του ταξιδιού. Δεν ήταν ποτέ μια πόλη που ήταν στα ταξιδιωτικά μας πλάνα, απλά προέκυψε λόγω συγκυριών. Όμως, στο συγκεκριμένο ταξίδι πήγαν πολλά πράγματα στραβά και βγήκαμε εντελώς εκτός σχεδιασμού. Σχεδόν όλα πήγαν λάθος! Ακόμα και η υγεία μου! Με ταλαιπώρησε η αλλεργία μου και ένα έντονο κρυολόγημα. Παρόλα αυτά, περάσαμε πολύ όμορφα! Απλά τελικά κάναμε ένα άλλο ταξίδι, ένα ταξίδι εκτός πλάνου, ανακαλύπτοντας άλλες γωνιές της Ιταλίας. Ήταν κακό αυτό; Όχι. Ίσα ίσα. Βγήκαμε από το comfort zone μας και ενεργήσαμε σε απρόβλεπτες συνθήκες. Και που πήγαμε τελικά; Επισκεφθήκαμε το Μιλάνο, το Μπέργκαμο, την λίμνη Κόμο, την Μπρέσια, την Βερόνα και το Τορίνο. Δηλαδή, αντί για ένα ταξίδι γεμάτο από τις λίμνες της Βόρειας Ιταλίας, είδαμε την λίμνη Κόμο και κάποιες από τις πόλεις του Βορρά. Πάμε να τα δούμε όμως πιο αναλυτικά.