Αυστρία Εκλεισα για Βιεννη!Τη βοηθεια σας παρακαλω..!!

haristso

Member
Μηνύματα
51
Likes
4
Επόμενο Ταξίδι
βαρκελωνη
Ταξίδι-Όνειρο
κινα
καλημερα κι απο μενα και καλη χρονια.αφου εκλεισες ξενοδοχειο,θα μπορουσα να σου προτεινω για καφε το centraal(νομιζεις πως εισαι σε αλλη εποχη,δοκιμασε και το γλυκο με το καστανο),καθως και το landsman απεναντι απο το δημαρχειο.για φαγητο ειχαμε γινει θαμωνες στο figlmuller(εχει απιστευτα σνιτσελ,αν πας προτιμησε αυτο που ειναι στην οδο buckerstrasse 6 η 8 αν θυμαμαι καλα,μπες και στο site του) καθως και στο einstein cafe διπλα στο δημαρχειο.οι τιμες τους ηταν πολυ καλες και οι μεριδες μεγαλες.τωρα,σε περιοδο εορτων δεν ξερω τι παιζει.οπως και να χει καλα να περασετε,η βιεννη στολισμενη ειναι απλα μαγευτικη!!!α,φατε σιγουρα και βρωμικο απο υπαιθρια χριστουγεννιατικη αγορα...το σαντουιτσακι με το σνιτσελ ηταν υπεροχο!
 

Maria Lamprou

Member
Μηνύματα
41
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
NEW YORK ?
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ - ΑΝΔΕΙΣ - ΑΜΑΖΟΝΙΟ
Καλημέρα! Για φαγητό πολύ ωραίο περιβάλλον και φαγητό στο Griechenbeisl (Fleischmarkt 11), πολύ παλιό και εκεί λένε σύχναζαν προσωπικότητες όπως ο Mozart, o Beethoven, και ο Schuber οπότε τσιμπίσαμε κι εμείς! Παραδοσιακά βιεννέζικα πιάτα, γερές μερίδες, και όταν είχαμε πάει εμείς μέσα όλα τα τραπέζια ήταν κλεισμένα από Αυστριακούς και όχι τουρίστες... Καλά να περάσετε, είναι πολύ όμορφα στη Βιέννη!

Επίσης για "εναλλακτική" εκδρομή και αν έχετε ΠΟΛΛΕΣ μέρες θα πρότεινα και Μπρατισλάβα με το τρένο, το ιστορικό τους κέντρο είναι πολύ γραφικό, περνάει ο Δούναβης από κει πάλι, όταν είχα πάει το 2000 το αναψυκτικό στην καφετέρια είχε 20cents...
 

giorgos_o

Member
Μηνύματα
46
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Χριστούγεννα στην Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδιβες..
παιδια ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους!Σημερα θα κατσω να οργανωσω τις πληροφοριες που μου εχετε προσφερει κ το Σαββατο......ΒΙΕΝΝΗ!!!
Καλη χρονια σε ολους!!
 

giorgos_o

Member
Μηνύματα
46
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Χριστούγεννα στην Ελλάδα
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδιβες..
Πριν δυο μερες γυρισα απο Βιεννη!Ηταν καταπληκτικα!!Ειδα χειμερινο κ θερινο ανακτορο συμπεριλαμβανομενων των μουσειων του χειμερινου (συμφερει να βγαλετε κατευθειαν τη Sissy card εφοσον θα πατε κ στα δυο ανακτορα), ειδα Οπερα (εισιτηριο ορθιων με 4 ευρω για οποιον θελει απλα να δει για λιγο κ οχι να παρακολουθησει), τις εκκλησιες του Αγιου Στεφανου,του Αγιου Πετρου κ μια σε μια πλατεια (Minoriten), το Δημαρχειο (απο πιο εντυπωσιακα κτιρια) και το Θεατρο απεναντι.Επισης αφιερωσα μια μερα για να παω στο χιονοδρομικο Semmering και στη Μπρατισλαβα.
Για πιο συγκεκριμενες συμβουλες, να ξεκινησω με το ξενοδοχειο (Νovotel) το οποιο ηταν καταπληκτικο!!! Πεντακαθαρο,μεγαλο δωματιο,τεραστια ποικιλια στο πρωινο,10 λεπτα απο το κεντρο,ηχομονωση στα δωματια,100 μετρα σταση μετρο για οποιοδηποτε πιθανο προορισμο σας στην πολη.
Συνεχιζω με το φαγητο, πηγα στα Griechen-κατι και στο Apostelkeller τα οποια ηταν ψιλοτουριστικα. Στο πρωτο εφαγα σνιτσελ (μεγαλο πιατο αλλα τιποτα το ιδιαιτερο για το 20ευρω που το χρεωναν,χαλια σαλατες κ ορεκτικα), ενω στο δευτερο ποικιλια κρεατικων (πολυ βαρυ φαγητο, θα συνιστουσα να μην πατε). Αυτο που πρεπει να επισκεφθειτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ειναι μια ταβερνα στην πλατεια Albertina κοντα στην οπερα, που λεγεται Αugustina-κατι. Απιστευτο φαγητο,να παρετε ποικιλια κρεατικων για 3 ατομα(εμεις ζητησαμε για δυο κ μας εφτιαξαν,τεραστια κ φοβερο κρεας,κοτοπουλο,σνιτσελ,χοιρινο,λουκανικο κλπ) κ mixed salad με φοβερη πατατοσαλατα,αλλα κ αλλα ορεκτικα..
Τελος,απο καφε πηγαμε Demel (φοβερα γλυκα), Sacher (σκηνικο αριστοκρατικο,περιμενεις στανταρ στην ουρα,αφηνεις υποχρεωτικα το μπουφαν πληρωνοντας 1 ευρω,κ αξιζει να δοκιμασεις την sacher torte,με ιδιαιτερο χαρακτηριστικο μικρες στρωσεις μαρμελαδας κατω απο τη σοκολατα), το Μοτζαρτ καφε (αδιαφορη σοκολατα παντως,πιο καλα να δοκιμασετε γλυκακι) και τον πυργο Donauturn, ο οποιος ειναι στο κεντρο ενος μεγαλου παρκου κ απο τον οποιο βλεπεις ολη τη Βιεννη!Εμεις ειμασταν τυχεροι κ το προηγουμενο βραδυ χιονισε κ ηταν ολα κατασπρα!!Φανταζομαι ομως οτι θα ειναι ομορφα κ αλλες εποχες (αντε ψαξε τετοιο παρκο στην Αθηνα,10 λεπτα με το μετρο απο το κεντρο της πολης)
Οι τιμες για καφε ή γλυκο κλπ ηταν στα επιπεδα των καφετεριων της Αθηνας νομιζω..
Αυτα, τα εγραψα λιγο γρηγορα,αν θυμηθω κατι αλλο, εδω ειμαστε...
 

Kamarado

Member
Μηνύματα
38
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Ελβετία σου έρχομαι......
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα
Αχ Βιεννη!!!! Κι εγω πριν απο λιγες μερες γυρισα απο Βιεννη και πολυ θα μου αρεσε να ξαναφυγω..... :p
 

katsapleouras

Member
Μηνύματα
90
Likes
48
Επόμενο Ταξίδι
Σέρρας
Ταξίδι-Όνειρο
Με καλή παρέα:παντού
θα μπορουσες να δείς το Kummer hotel.πολυ καλο ξενοδοχείο,πλουσιο πρωινό,στάση μετρο ακριβως κατω απο το ξενοδοχείο και πολυ καλη τοποθεσία....
Συγνωμη για την ενοχληση αλλα επειδη ξερεις απο βιεννη το ξενοδοχειο kummer ειναι σε ασφαλη περιοχη??το βραδυ στην επιστροφη υπαρχει προβλημα??Σε ευχαριστω!
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Συγνωμη για την ενοχληση αλλα επειδη ξερεις απο βιεννη το ξενοδοχειο kummer ειναι σε ασφαλη περιοχη??το βραδυ στην επιστροφη υπαρχει προβλημα??Σε ευχαριστω!
Γιατί να υπάρχει πρόβλημα?Η τοποθεσία του ξενοδοχείου είναι πολύ ασφαλής(όπως κι όλη σχεδόν η Βιέννη), πάνω στην αντίστοιχη Ερμού της Βιέννης, και μπροστά από σταθμό του μετρό.
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.316
Likes
1.420
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Το Ανανας ειναι κατεξοχην ξενοδοχειο για γκρουπς απο Ελλαδα.
 

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
το ξενοδοχειο kummer ειναι σε ασφαλη περιοχη??το βραδυ στην επιστροφη υπαρχει προβλημα??Σε ευχαριστω!

Το συστήνω ανεπυφύλακτα!!!!πάνω σε κεντρικό δρόμο..οπως ειπωθηκε..η αντιστοιχη ερμού....το μετρο στα 20 -30 μετρα....τελειο πρωινό..πολύ ζεστό....τέλειο!!!
 

fenaki

Member
Μηνύματα
43
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη
Καλησπέρα σε όλους! Καινούργια, επομένως συγχωρέστε με για οποιοδήποτε λάθος!(φυσικά διορθώστε με!) Μπαίνω κατευθείαν στα βαθιά καθώς πριν από ένα μήνα οργάνωσα για τον Μάρτιο το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό, Βιέννη! Θα ήθελα πληροφορίες για ό,τι νομίζεται πως θα μου φανεί χρήσιμο, όπως αξιοθέτα, φαγητό και ο,τιδήποτε άλλο!
(Και εγώ...μόλις γυρίσω σας ετοιμάζομω ένα full extra άρθρο!)
 

dimitrak

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
501
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Αξιοθεατα: Αγ.Στεφανος,Μπελβεντερ,Σονμπρουν,Χοφμπουργκ,Δημαρχειο,Παλατι Αλμπερτινα,Μουσειο Kunsthistorisches,Μuseumsquartier,Oπερα της Βιεννης

Cafe: demel,central,hotel sacher(απ τα κλασσικα) ,skybar στον 7 οροφο ενος εμπορικου κοντα στην πλατεια του αγ.Στεφανου

Φαγητο: Oπωσδηποτε fuglmuller,motto (αν θυμηθω κ αλλα θα τα γραψω)

παρκα: βολτα στο στατπαρκ

γενικα βόλτες σ ολα τα στενα τις πολης...μαγεια
tip: Θες να δεις οπερα και δεν εχεις εισιτηρια ή σου φαινονται ακριβα?υπαρχει λυση...Πας εξω απ την όπερα 2 ωρες πριν την παρασταση ,μπαινεις στην ουρα και περιμενεις να παρεις εισιτηριο για ορθιους (με 3-4 ευρω αν θυμαμαι).Τα εισιτηρια αυτα είναι λίγα γι αυτο θελει νωρις κ υπομονη!η θέση για ορθιους σου εξασφαλιζει και μια οθονιτσα που μεταφραζει στα αγγλικα το εργο!:clap:
Aν θέλετε μπουτικ με ψαγμενα ρουχα στο κέντρο 1 , 2, 3, 4,5
η sachertort δε μ αρεσε...α και για βρωμικο στην καντινα διπλα στο παλατι albertina!to be continued!

δες και αυτο το site : http://vienna.unlike.net/
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.273
Μηνύματα
885.878
Μέλη
38.949
Νεότερο μέλος
anthger

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom