thessaris
Member
Καλησπέρα, να μεταφέρω μία εμπειρία μου από πρόσφατη ενοικίαση αυτοκινήτου στην Κύπρο. Παρέλαβα από την budget στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, κράτηση μέσω booking.com και με πλήρη ασφάλεια της booking (+30 € περίπου για 3 μέρες-πολύ σοφή κίνηση). Στην παράδοση υπάρχει σαφής εντολή για μη χρησιμοποίηση του αυτοκινήτου στα κατεχόμενα, την οποία τελικά παραβίασα, μιας και έκανα ολοήμερο τουρ σε Κερύνεια και Αμμόχωστο. Πρακτικά δεν μπορεί η εταιρεία να γνωρίζει αν πέρασες ή όχι στα κατεχόμενα, στα σύνορα είναι πολύ εύκολο να περάσεις, αρκεί να δείξεις στην τουρκική πλευρά τη σύμβαση με το γραφείο (από το τηλέφωνο, μιας και δεν σου δίνουν χαρτιά) και πληρώνοντας 30 ευρώ για μία τοπική ασφάλεια.
Είπα πριν για το πόσο σοφή κίνηση ήταν η πλήρης ασφάλεια, στην Κύπρο ως γνωστόν τα αυτοκίνητα είναι δεξιοτίμονα, έτσι σε μια μανούβρα στο γκαράζ δεν μπόρεσα να υπολογίσω τον όγκο του αυτοκινήτου και γρατσούνισα όλη την πόρτα. Με χρέωσε η budget 238 € από τα χρήματα που είχαν δεσμευθεί στην πιστωτική μου, τα οποία τελικά μέσα από μία εύκολη διαδικασία μέσω booking μου επιστράφηκαν στην κάρτα μου ύστερα από 3-4 ημέρες στο ακέραιο. Να σημειώσω ότι η πλήρης ασφάλεια της booking ήταν περίπου στη μισή τιμή από αυτή που πρόσφερε το γραφείο της budget.
Είπα πριν για το πόσο σοφή κίνηση ήταν η πλήρης ασφάλεια, στην Κύπρο ως γνωστόν τα αυτοκίνητα είναι δεξιοτίμονα, έτσι σε μια μανούβρα στο γκαράζ δεν μπόρεσα να υπολογίσω τον όγκο του αυτοκινήτου και γρατσούνισα όλη την πόρτα. Με χρέωσε η budget 238 € από τα χρήματα που είχαν δεσμευθεί στην πιστωτική μου, τα οποία τελικά μέσα από μία εύκολη διαδικασία μέσω booking μου επιστράφηκαν στην κάρτα μου ύστερα από 3-4 ημέρες στο ακέραιο. Να σημειώσω ότι η πλήρης ασφάλεια της booking ήταν περίπου στη μισή τιμή από αυτή που πρόσφερε το γραφείο της budget.