underwater
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική
Επιστροφή-Σκέψεις και Συμπεράσματα
Η επιστροφή
Την επόμενη ημέρα ξυπνήσαμε σχετικά νωρίς, μαζέψαμε τα μπογαλάκια μας, πήραμε το Modlin Bus και φτάσαμε με την ησυχία μας στο μικρό αεροδρόμιο του Modlin. Όπως ανέφερα και στην αρχή της ιστορίας πρόκειται για ένα λιλιπούτειο αεροδρόμιο-καινούριο και μοντέρνο μεν, με βασικότατες παροχές δε. Επίσης, ό, τι είχε να κάνει με ελέγχους αποσκευών και τα σχετικά ήταν πολύ χαλαρό και σε καμία περίπτωση οι άνθρωποι δεν ήταν ψείρες με κουτιά και τα γνωστά παρατράγουδα της ryan!
Η πτήση αυτή τη φορά στην ώρα της, ενώ απολαύσαμε μια υπέροχη προσγείωση, καθώς το αεροπλάνο κατά την κάθοδό του πέρασε πάνω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η θέα προς το Λευκό Πύργο, τη Ροτόντα και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά μνημεία της πόλης ήταν μοναδική! Φαντάζομαι ότι οι φίλοι Θεσσαλονικείς που θα το διαβάσουν θα γελάσουν, καθώς απολαμβάνουν συχνά τέτοιες προσγειώσεις! Για μένα όμως που πάντα πετάω από την άλλη πλευρά της πόλης ήταν ένα πανέμορφο θέαμα και ο ωραιότερος τρόπος να κλείσει αυτό το ταξίδι.
Σκόρπιες σκέψεις
Όταν ξεκίνησα να γράφω αυτή την ιστορία το ταξίδι μου ήταν ακόμα πολύ πρόσφατο, οπότε είχα ακόμα έντονο αυτό το συναίσθημα της απομυθοποίησης που ανέφερα εξαρχής. Ότι ναι μεν καλά πέρασα, αλλά η χώρα δεν με γοήτευσε όσο την πρώτη φορά. Παρ' όλα αυτά, καθώς έγραφα την ιστορία και αναβίωνα νοερά διάφορες σκηνές της εξόρμησης, συνειδητοποίησα ότι το μακροπρόθεσμο συναίσθημα που μου έχει εντυπωθεί από αυτό το ταξίδι είναι πολύ γλυκό!
Σίγουρα λείπει ο ενθουσιασμός της πρώτης επαφής με τη χώρα, υπάρχει όμως μια αίσθηση ηρεμίας, χαλάρωσης, ευχαρίστησης! Σα να έφυγε ο αρχικός έρωτας, αλλά να παρέμεινε κάτι όμορφο και ζεστό! Επομένως μπορώ με σιγουριά να πω ότι η συγκεκριμένη απόδραση συνοδεύεται από ένα θετικό πρόσημο.
Γενικά συμπεράσματα
Σαν σούμα θα πω τα εξής:
Η επιστροφή
Την επόμενη ημέρα ξυπνήσαμε σχετικά νωρίς, μαζέψαμε τα μπογαλάκια μας, πήραμε το Modlin Bus και φτάσαμε με την ησυχία μας στο μικρό αεροδρόμιο του Modlin. Όπως ανέφερα και στην αρχή της ιστορίας πρόκειται για ένα λιλιπούτειο αεροδρόμιο-καινούριο και μοντέρνο μεν, με βασικότατες παροχές δε. Επίσης, ό, τι είχε να κάνει με ελέγχους αποσκευών και τα σχετικά ήταν πολύ χαλαρό και σε καμία περίπτωση οι άνθρωποι δεν ήταν ψείρες με κουτιά και τα γνωστά παρατράγουδα της ryan!
Η πτήση αυτή τη φορά στην ώρα της, ενώ απολαύσαμε μια υπέροχη προσγείωση, καθώς το αεροπλάνο κατά την κάθοδό του πέρασε πάνω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η θέα προς το Λευκό Πύργο, τη Ροτόντα και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά μνημεία της πόλης ήταν μοναδική! Φαντάζομαι ότι οι φίλοι Θεσσαλονικείς που θα το διαβάσουν θα γελάσουν, καθώς απολαμβάνουν συχνά τέτοιες προσγειώσεις! Για μένα όμως που πάντα πετάω από την άλλη πλευρά της πόλης ήταν ένα πανέμορφο θέαμα και ο ωραιότερος τρόπος να κλείσει αυτό το ταξίδι.
Σκόρπιες σκέψεις
Όταν ξεκίνησα να γράφω αυτή την ιστορία το ταξίδι μου ήταν ακόμα πολύ πρόσφατο, οπότε είχα ακόμα έντονο αυτό το συναίσθημα της απομυθοποίησης που ανέφερα εξαρχής. Ότι ναι μεν καλά πέρασα, αλλά η χώρα δεν με γοήτευσε όσο την πρώτη φορά. Παρ' όλα αυτά, καθώς έγραφα την ιστορία και αναβίωνα νοερά διάφορες σκηνές της εξόρμησης, συνειδητοποίησα ότι το μακροπρόθεσμο συναίσθημα που μου έχει εντυπωθεί από αυτό το ταξίδι είναι πολύ γλυκό!
Γενικά συμπεράσματα
Σαν σούμα θα πω τα εξής:
- Η Πολωνία σαν χώρα αξίζει πολύ! Συνδυάζει κουλτούρα, ιστορία, θετικούς ανθρώπους με παιδεία, προσιτές τιμές, καλό φαγητό και οικονομικό αλκόολ! Η φύση είναι άνιση-υπάρχουν σημεία που σου κόβουν την ανάσα, αλλά και πολλές περιοχές με μονότονα, φλατ πεδινά τοπία όπου απλά πλήττεις. Αλλά όπως και να 'χει τα συν είναι πολλά!
- Μέσα σε δύο χρόνια παρατήρησα αύξηση των τιμών και αρκετή τουριστικοποίηση. Νομίζω ότι σαν προορισμός γίνεται σαφέστατα πιο mainstream, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να ανακαλύψει το ξεχωριστό και διαφορετικό!
- Προσωπικά θεωρώ ότι όλα τα μέρη που πήγα άξιζαν. Παρ' όλα αυτά, επιμένω ότι ο ιδανικός προορισμός για κάποιον που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Πολωνία είναι η ευρύτερη περιοχή της Κρακοβίας, για την οποία είχα γράψει (όπως και αρκετά άλλα μέλη) σε προηγούμενη ιστορία. Αυθεντική πολωνική πόλη με γοητευτική ατμόσφαιρα και πολύ σημαντικά ιστορικά και πολιτισμικά σημεία ενδιαφέροντος σε πολύ κοντινή απόσταση! Αν κάποιος πρωτοπάει στη χώρα και έχει λίγες ημέρες στη διάθεσή του θα του πρότεινα να κατευθυνθεί προς τα εκεί και να αφήσει το Βορρά για επόμενη επίσκεψη ή αν έχει μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια. Τα παραπάνω πάντα βάσει του δικού μου προσωπικού γούστου, ενδιαφερόντων και αισθητικής. Οι ενστάσεις πάντα δεκτές!
- Με λίγο ψάξιμο και καλό προγραμματισμό το ταξίδι μπορεί να βγει πολύ οικονομικό! Μολονότι τα ξενοδοχεία και τα αστικά ΜΜΜ είναι σχεδόν σε τιμές Ελλάδας, μπορεί κανείς να χτυπήσει αρκετά χαμηλά αεροπορικά, ενώ οι μετακινήσεις μέσα στη χώρα με polskibus είναι οικονομικότατες! Όσον αφορά το φαγητό υπάρχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλα τα βαλάντια, ενώ οι είσοδοι σε μουσεία, το αλκόολ και τα διάφορα μκροπράγματα που μπορούν να προκύψουν σε ένα ταξίδι νομίζω ότι κυμαίνονται σε αρκετά ανταγωνιστικά ακόμα επίπεδα.
ΤΕΛΟΣ
Attachments
-
350,2 KB Προβολές: 127
Last edited: