Η βιομηχανία του τουρισμού (σκέψεις για το παρόν και το μέλλον)

panpan

Member

Eagle Fly

Member
Εγώ τα 150 τη βραδιά ΔΕΝ τα δίνω και ΑΣ τα έχω εύκολα...Ούτε τα 30 ευρώ για την ξαπλώστρα είναι και ΘΈΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ....
Δεν τους νοιάζει, αν εγώ κι εσυ δεν τα δίνουμε, γι αυτό βλέπεις στους ακριβους προορισμους ( νησιά Ελληνικά) εννοώ, να είναι γεμάτο ξένους,

Ουτε εγώ τα δίνω, αλλά
Χωρίς να είμαι ιδιοκτήτης υποθέτω ότι ανέβηκαν τα κόστη σε συνδιασμό με την αύξηση της ζήτησης.
Σε όλους τους τομείς, οικοδομή ( πολυκατοικίες - οικόπεδα) ή τουρισμός, αυτοί που έβλεπαν μπροστά, που εβλεπαν πως η οικονομία μας είναι σε υφεση, φέρνουν κόσμο από το εξωτερικό, που μπορεί να πληρωσει , αυτά που θέλουν όποτε τον Έλληνα έχουν παψει να τον υπολογίζουν.

Εγώ όπου έχω συναναστροφει με ξενοδόχους, στη Μάνη, στη Σαντορίνη, στη Κρήτη κλπ, αυτά μου έχουν πει .

Γι αυτό τα σπίτια στις καλές περιοχες , τα αγοράζουν Εβραίοι και Κινέζοι. Σε όλες τις περιοχες , για την ακρίβεια.

Πληρώνουν οι εργολάβοι, ανθρώπους ( Dealers) αδρά , για να βρουν ανθρώπους που μπορουν να δώσουν, τα χρήματα που ζητάνε.

Αντίστοιχα και στον τουρισμό.

Όποτε σε μια 15ετια θα είμαστε μειονότητα, στην ίδια μας τη χώρα :cool:

Eagle Fly

Member
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες θέλω να μπορώ να πάω Μύκονο,Σαντορίνη, Πάρο,Νάξο, κτλ και όχι μόνο Αρτέμιδα,
Ανήκει σε αυτους που μπορουνε να δώσουν και να πανε , δυστυχώς .

Φίλοι μου που πανε κάθε χρόνο στη Μυκονο , μου λένε πως δεν ακους πουθενα Ελληνικά να μιλάνε πλεον :cool:

alma

Member
Κάθε νησί έχει τη δική του πορεία. Για Νάξο που τυγχάνει να ξέρω ιδιοκτήτες δωματιών είναι όλα γεμάτα κ με Έλληνες κ με ξένους(αλλά οι άνθρωποι ρίχνουν πολύ δουλειά,οι καθαρίστριες παίρνουν πολύ καλύτερους μισθούς από το βασικό των πτυχιούχων,το ίδιο κ σε άλλα νησιά)

Το γκούγκλαρα λίγο κ είδα πως αναφέρουν σε άρθρα πως την προτιμούν κ Αμερικάνοι.

Tουρισμός | Κρήτη, Νάξος, Λευκάδα και Ζάκυνθος στα hotspots των Αμερικανών αυτό το καλοκαίρι | TornosNews.gr

Τουρισμός: Δεύτερη παγκοσμίως η Κρήτη στις επιλογές των Αμερικανών - Ψηλά και η Νάξος

Τουρισμός: Οι Αμερικανοί επιλέγουν Ισπανία και Ελλάδα για τις διακοπές τους

Θα μάθω κ για Πάρο προσεχώς.

Γενικά δεν έχει νόημα να αρνηθούμε πως ο τουρισμός πάει καλά,το βλέπεις πως η Ελλάδα έχει κόσμο,αλλά σίγουρα δεν είναι όλοι προορισμοί το ίδιο.Πχ η Σαντορίνη λόγω σεισμικής δραστηριοτητας έπαθε ζημιά για μήνες....

Κυκλάδες σε δύο "ταχύτητες": Πάνω η Πάρος και η Νάξος σε αφίξεις, κάτω Μύκονος και Σαντορίνη

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ακριβοί και φθηνοί προορισμοί πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Για παράδειγμα ο Βαλκάνιος που δεν μπορεί να πάει Κασσάνδρα ή Σιθωνία ή Θάσο θα πάει Παραλία Κατερίνης ή Καλλικράτεια ή Ασπροβάλτα ή Επανομή ή σε χίλια δυο άλλα μέρη που είναι πιο οικονομικά. Προφανώς για Κασσάνδρα και Σιθωνία υπάρχει ζήτηση, οι επαγγελματίες έχουν επενδύσει πολλά χρήματα, τα εργασιακά κόστη είναι πολύ ακριβότερα και από αυτά των Αθηνών όπως και όλα τα προϊόντα είναι σημαντικά ακριβότερα. Για παράδειγμα το χειμώνα για ανακαίνιση μπάνιου 7 τ.μ. σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη το κόστος ήταν 4000€ ενώ για ανακαίνιση 10 μπάνιων από 2,5-3,5 τ.μ. στη Χαλκιδική το κόστος ξεπέρασε τις 65000€.
Μια καμαριέρα χωρίς εμπειρία που εργάζεται 40 ώρες την εβδομάδα παίρνει μίνιμουμ μισθό 1300€ καθαρά + ατομική (σε σπάνιες περιπτώσεις με μία ακόμη) διαμονή + διατροφή και φυσικά όλα τα νόμιμα δώρα, επιδόματα και ένσημα.
Στα τουριστικά καταλύματα ευτυχώς λειτουργεί άψογα ο ανταγωνισμός. Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές. Από πολύ φθηνές μέχρι πολύ ακριβές. Από δωμάτια που έχουν μείνει στη δεκαετία του '60 μέχρι υπερσύγχρονα. Από υπόγεια στα κατσαβραχα μέχρι βίλες μπροστά στο κύμα. Και οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με το τι προσφέρει ο καθένας και τη ζήτηση στην περιοχή του. Αν δεν άξιζαν δεν θα πατούσε κανείς το πόδι του. Για να έχουν πελάτες και καλές κριτικές δεν είναι και τόσο κακό το value for money. Ο Έλληνας πρέπει να καταλάβει κάποια στιγμή πως είναι φτωχός. Δυστυχώς. Και ως φτωχός θα απολαμβάνει μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη του.

Ακριβοί και φθηνοί προορισμοί πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Για παράδειγμα ο Βαλκάνιος που δεν μπορεί να πάει Κασσάνδρα ή Σιθωνία ή Θάσο θα πάει Παραλία Κατερίνης ή Καλλικράτεια ή Ασπροβάλτα ή Επανομή ή σε χίλια δυο άλλα μέρη που είναι πιο οικονομικά. Προφανώς για Κασσάνδρα και Σιθωνία υπάρχει ζήτηση, οι επαγγελματίες έχουν επενδύσει πολλά χρήματα, τα εργασιακά κόστη είναι πολύ ακριβότερα και από αυτά των Αθηνών όπως και όλα τα προϊόντα είναι σημαντικά ακριβότερα. Για παράδειγμα το χειμώνα για ανακαίνιση μπάνιου 7 τ.μ. σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη το κόστος ήταν 4000€ ενώ για ανακαίνιση 10 μπάνιων από 2,5-3,5 τ.μ. στη Χαλκιδική το κόστος ξεπέρασε τις 65000€.
Μια καμαριέρα χωρίς εμπειρία που εργάζεται 40 ώρες την εβδομάδα παίρνει μίνιμουμ μισθό 1300€ καθαρά + ατομική (σε σπάνιες περιπτώσεις με μία ακόμη) διαμονή + διατροφή και φυσικά όλα τα νόμιμα δώρα, επιδόματα και ένσημα.
Στα τουριστικά καταλύματα ευτυχώς λειτουργεί άψογα ο ανταγωνισμός. Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές. Από πολύ φθηνές μέχρι πολύ ακριβές. Από δωμάτια που έχουν μείνει στη δεκαετία του '60 μέχρι υπερσύγχρονα. Από υπόγεια στα κατσαβραχα μέχρι βίλες μπροστά στο κύμα. Και οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με το τι προσφέρει ο καθένας και τη ζήτηση στην περιοχή του. Αν δεν άξιζαν δεν θα πατούσε κανείς το πόδι του. Για να έχουν πελάτες και καλές κριτικές δεν είναι και τόσο κακό το value for money. Ο Έλληνας πρέπει να καταλάβει κάποια στιγμή πως είναι φτωχός. Δυστυχώς. Και ως φτωχός θα απολαμβάνει μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη του.
Εν τω μεταξύ, 9 στους 10 νομίζουν ότι ανήκουν στην "μεσαία τάξη". Ας νομίζουν.

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Ο Έλληνας πρέπει να καταλάβει κάποια στιγμή πως είναι φτωχός. Δυστυχώς. Και ως φτωχός θα απολαμβάνει μέχρι εκεί που φτάνει η τσέπη του.
Δεν είναι εύκολο και νομίζω ούτε και πρέπον να το αποδεχτεί αυτό κανείς με τον τρόπο που το θέτεις. Στην ίδια σου τη χώρα θα έπρεπε να υπάρχει αντιστοιχία στις τιμές με τους μισθούς,τις αμοιβές κλπ. Δε λέω ότι τα πεντάστερα και οι βίλες με θέα καλντέρα οφείλουν να είναι προσβάσιμα για όλους προφανώς. Πολύ απέχει όμως αυτό από το σημερινό χάλι.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Τη δεκαετία του 90-00 είχα μικρά παιδιά. Αρκετές φορές το σ/κ πηγαίναμε στο πρώτο πόδι, βρίσκαμε επιτόπου ένα απλό δωμάτιο, τρώγαμε το βράδι στην ταβέρνα και πίναμε κ ένα ποτάκι το βράδι πριν τεντώσου τα μικρά. 4μελής οικογένεια τότε με 2 μέσους μισθούς. Με τις σημερινές αναλογίες αδύνατον.

Αρα ναι φτωχοποιηθήκαμε. Η Καλντέρα δεν ήταν ποτέ ίσως για μας. Η Χαλκιδική όμως τότε ήταν. Σήμερα όχι.

panpan

Member
Φυσικά φτωχοποιηθηκε ο Έλληνας. Θα έπρεπε όμως το ανάθεμα να το ρίχνουμε στους εαυτούς μας που ψηφίζουμε ανίκανους απατεώνες και όχι να βρίζουμε την κυρά Μαρίκα που θέλει να βγάλει ένα εισόδημα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Για την φτωχοποιηση όμως δεν φταίει ο κάθε επιχειρηματίας. Και τέλος πάντων το οικονομικό πρόβλημα του Έλληνα σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερο από το αν μπορεί να κάνει διακοπές στους δημοφιλείς ακριβούς προορισμούς ή όχι.

maria91

Member
Φυσικά φτωχοποιηθηκε ο Έλληνας. Θα έπρεπε όμως το ανάθεμα να το ρίχνουμε στους εαυτούς μας που ψηφίζουμε ανίκανους απατεώνες και όχι να βρίζουμε την κυρά Μαρίκα που θέλει να βγάλει ένα εισόδημα.
Το πιο πολυ αναθεμα σωστα πρεπει να παει στους ανικανους απατεωνες που βγαινουν τοσα χρονια αλλα και παρα πολυ σωστα πηγαινει και στη κυρα Μαρικα που θελει μεσα σε 3 μηνες να βγαλει λεφτα για 12 μηνες...γιατι ειδικα στα νησια το 80% που εχουν δωματια αυτο κανουν...ε καπου οπα...ας τα τρωνε απο τους ξενους οσο ακομα μπορουν διοτι κ αυτοι ξυπνησανε κ αγοραζουν σωρηδων ακινητα στα νησια οποτε να δω τι θα κανει η κυρα Μαρικα σε μερικα χρονακια

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.111
Μέλη
39.868
Νεότερο μέλος
angel1995

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom