Η βιομηχανία του τουρισμού (σκέψεις για το παρόν και το μέλλον)

dammys

Member
Ξέρεις ποσους Ρώσους έχει η Χαλκιδικη, με μαυρο χρημα ; Έχουν αγοράσει τα παντα και ξοδευουμε πολυ χρημα.

Επίσης οι Γιουκοσλαβλι πανε χρόνια στη Χαλκιδικη, έχει 2 γενιές Γιουγκοσλαβους.

Εχω φίλο μου που μένει και έχει εξοχικο στη Καλλιθέα Χαλκιδικής, και μου τα λέει.

Πριν από 10 μέρες που μιλουσα μαζί του μου έλεγε πως το Σαββατοκύριακο, δεν είχε ουτε πετσετα να βάλεις στη παραλια , άρα και ο Έλλη
Ξέρεις ποσους Ρώσους έχει η Χαλκιδικη, με μαυρο χρημα ; Έχουν αγοράσει τα παντα και ξοδευουμε πολυ χρημα.

Επίσης οι Γιουκοσλαβλι πανε χρόνια στη Χαλκιδικη, έχει 2 γενιές Γιουγκοσλαβους.

Εχω φίλο μου που μένει και έχει εξοχικο στη Καλλιθέα Χαλκιδικής, και μου τα λέει.

Πριν από 10 μέρες που μιλουσα μαζί του μου έλεγε πως το Σαββατοκύριακο, δεν είχε ουτε πετσετα να βάλεις στη παραλια , άρα και ο Έλληνας να μη παει θα παει ο ξένος.

Ακόμα το 90 ℅ των Θεσσαλονικέων, το Σαββατοκύριακο παει στη Χαλκιδικη, άρα κόσμο έχει :cool:
Επειδή είμαι στη Χαλκιδική καθημερινή κόσμο ΔΕΝ έχει...Το σ/κ ναι έχει...Τον Αύγουστο θα δούμε...
Να κάνουμε μια ανάλυση...Οι Έλληνες ΔΕΝ έρχονται πλέον ούτε στα εξοχικά τους .Τον Αύγουστο θα ρθουν αλλά το πολύ για 15 μέρες.Θα ξοδέψουν συνετά.
Οι ξένοι έρχονται αλλά ΔΕΝ ΞΟΔΕΥΟΥΝ. Πρώτη στάση στο ΛΙΝΤΛ στην Καλιθέα που είναι πάντα γεμάτο. Είναι ΟΛΗ την μέρα παραλία και το πολύ να φάνε ένα παγωτό ή ένα πιτόγυρο. Μέχρι εκεί. ΔΕΝ ΞΟΔΕΥΟΥΝ και καλά κάνουν.Να δώσουν 15 ευρώ για ένα κοκτέιλ;

Επίσης κι εγώ θα δούλευα 14 ώρες ένα τρίμηνο ΑΜΑ έβγαζα 3 με 5 ετήσιους μισθούς Δ.Υ και μετά τους υπόλοιπους 9 θα άραζα και θα πήγαινα και για μπάνια στην
Ταυλάνδη και στο Μπαλί.

Ο τουρισμός μας έχει πεθάνει από τη στιγμή που το τουριστικό προιόν μας ΔΕΝ απευθύνεται στους Έλληνες αλλά κυρίως στους ξένους.

alma

Member
Ναι εδώ μιλάς για οικονομίες που είναι χάλια, δηλαδή πολυ φτώχεια, και επίσης άλλης νοοτροπίας, και μπράβο τους.

Ο Ευρωπαίος, ο Αμερικανός κλπ, δυσκολα να το κάνει αυτό, εκτός εάν το επιβάλλει το κράτος :cool:
Μου έχει συμβεί στην Ευρώπη να μου πουν το ίδιο,δηλαδή να μου πουν είναι φθηνότερα για πολίτες της ΕΕ αλλά δε μπορώ να θυμηθώ που...

alma

Member
Ναι μεν επιβεβαιώνω και εγώ ότι και σε άλλες χώρες συμβαίνει αυτό δηλαδή ότι πολύ φτηνότερα πλήρωνει ο Αιγυπτιος και ο κάτοικος Σρι Λανκα και όχι μόνο για τα αξιοθέατα του τόπου του από ότι ένας ξενοσ τουρίστας όχι μόνο από Ευρώπη αλλά από οπουδήποτε.

Αλλά πρόσεχε εμείς αν μειώσουμε ας πούμε για την είσοδο στην Ακρόπολη αυτή η μείωση δεν θα πρέπει να αφορά μόνο τους κατοίκους Ελλάδας αλλά και όλους τους πολίτες της ΕΕ σχετίζεται με το Ευρωπαϊκό δίκαιο που έχουμε ψηφίσει για αυτόν δεν γίνεται εκπτώσεις όπως παλαιότερα για τους ντόπιους στη χώρα μας πια.
Έτσι είναι και εκεί. Για πολίτες Mercosur φθηνότερα. Για αυτό ακριβώς το έγραψα. Πως και στην ΕΕ θα ήταν φθηνότερα για πολίτες ΕΕ...

alma

Member
Η Παρασκευή δεν είναι σ/κ
View attachment 505278
Πού είναι αυτή η κοσμοπλημμύρα Παρασκευή; Εσείς έχετε περισσότερο κόσμο κι από παραλίες στην Αττική (που οκ είναι πολύ κατώτερες της Χαλκιδικής)...
Έλεος σε λέω...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν ξέρω τι εικόνα έχετε και πως προκύπτει η τόσο μεγάλη πτώση στη Χαλκιδική. Εμείς φέτος έχουμε παρόμοιες πληρότητες με πέρυσι και σε τζίρο κλείσαμε τον Ιούλιο με +6% (βέβαια τα έξοδα έχουν αυξηθεί 15-20% οπότε τα καθαρά έσοδα είναι λίγο μείον). Από κει και πέρα το feedback που παίρνω από συναδέλφους και επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή είναι θετικό ή ουδέτερο. Όλοι είναι λίγο πάνω ή κάτω σε σχέση με πέρυσι. Ακόμη και η μικρή πτώση είναι αποδεκτή και αναμενόμενη μετά από τις εξαιρετικές post covid χρονιές.
Το μόνο που ανησυχεί αρκετούς στο χωριό μου είναι πως εμφανίζονται σημάδια χαμηλού ποιοτικά τουρισμού, δηλαδή τουριστών που δεν ξοδεύουν μια στα μαγαζιά. Πρόκειται για Βαλκάνιους κυρίως οι οποίοι νοικιάζουν σε airbnb ή σε παράνομα καταλύματα που έχουν αγοράσει τα τελευταία χρόνια συμπατριώτες τους και τους τα νοικιάζουν μαύρα, βάζοντας σε πρώην υπόγειες αποθήκες και ισόγεια γκαράζ των 40-50τ.μ. 8 και 10 άτομα.
Κατά τα άλλα σήμερα έψαχνα για 5 μέρες για οικογένεια φίλων και δεν μπόρεσα να βρω πουθενά δωμάτιο στην Άφυτο. Στα δε εστιατόρια χωρίς κράτηση δύσκολα βρίσκεις τραπέζι.
Αλλά βγαίνουν και κάτι άρθρα για να τα βλέπει η @paefstra και να χαίρεται που δεν είναι η μόνη που μιζεριαζει στην οθόνη της.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.113
Μέλη
39.868
Νεότερο μέλος
angel1995

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα