HKLEOPATRA
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Το επόμενο !!!!
Αφού συνεχίσαμε λίγο ακόμη τις βόλτες μας στην παλιά πόλη πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο. Στο δρόμο σταματήσαμε σε ένα υπέροχο μαγαζί που το είχα βάλει στο μάτι από την πρώτη ημέρα με τα ωραιότερα σουβενίρ που έχω δει στην πόλη. Δεν θυμάμαι το όνομα αλλά ήταν στο μέσο της διαδρομής μεταξύ του Μνημείου της Ελευθερίας (Brivibas Piemineklis)και της ορθόδοξης εκκλησίας της γέννησης του Χριστού. Το αναφέρω γιατί είχε απίστευτη ποικιλία και μπορούσες να βρεις εκεί όλα τα τοπικά προϊόντα για τα οποία φημίζεται η Ρίγα, από το περίφημο “μαύρο βάλσαμο” μέχρι τις σαρδέλες Βαλτικής καθώς και όμορφα κοσμήματα, πετσετούλες κλπ . Το "μαύρο βάλσαμο" (Black Balsam) είναι ένα ποτό με μια ιδιαίτερη ελαφρώς πικρή γεύση που παρασκευάζεται εδώ και 250 χρόνια με την ίδια συνταγή από 24 βότανα . Αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό αλκοολούχο ποτό της χώρας και σερβίρεται σε όλα τα bars και τα εστιατόρια. Δυστυχώς το δοκίμασα σε μαγαζί αφού το είχα αγοράσει ...θεόπικρο !!! Αν καποιος μου πει τρόπο να το πιω σε κάποιο κοκτέιλ πολύ θα το εκτιμούσα.
Εντύπωση μου έκαναν τα γλυκά με κάνναβη που είχε το μαγαζί....αν δεν φοράς μασέλα είναι καλά, πολύ σκληρά και κολλάνε στα δόντια
Η Ρίγα φημίζεται για την νυχτερινή της ζωή σε σχέση με τις υπόλοιπες πρωτεύουσες της Βαλτικής πάντα. Το βράδυ είπαμε να επισκεφτούμε λοιπόν ένα από τα πολλά μαγαζιά με live μουσική για τα οποία φημίζεται. Κάναμε πρώτα μια βόλτα για να απολαύσουμε την όμορφα φωτισμένη πόλη.
Η πλατεία δημαρχείου και ο οίκος των Μαυροκέφαλων είναι το ίδιο όμορφος μέρα ή νύχτα.
η καφετέρια που είχαμε καθίσει χθες στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού
ένας πολύ δημοφιλής τρόπος διασκέδασης στη Ρίγα είναι τα ανοιχτά μαγαζιά με live μουσική. Το συγκεκριμένο μαγαζί άξιζε να το δεις μόνο για λίγο και να απολαύσεις τις ενδυματολογικές επιλογές της τραγουδίστριας
Καταλήξαμε σε ένα ροκαδικο με live μουσική λίγο πιο κάτω από την πλατεία Livu. Νόμιζα ότι ήταν το Rocabilly μέχρι τώρα γιατί αυτό μου είχε γράψει το κινητό μου. Τελικά ψάχνοντας το στο ιντερνετ διαπίστωσα πως με αυτό το όνομα ήταν το ροκάδικο στην πλατεία livu που δεν καθίσαμε γιατί μας φάνηκε πολύ κιτσ. Κρίμα που δεν μπορώ να σας πω το όνομα του μαγαζιού γιατί αν και δεν είμαι φαν αυτής της μουσικής το μαγαζί ειχε ενδιαφέρουσα διακόσμηση και ωραία ατμόσφαιρα.

Εντύπωση μου έκαναν τα γλυκά με κάνναβη που είχε το μαγαζί....αν δεν φοράς μασέλα είναι καλά, πολύ σκληρά και κολλάνε στα δόντια

Η Ρίγα φημίζεται για την νυχτερινή της ζωή σε σχέση με τις υπόλοιπες πρωτεύουσες της Βαλτικής πάντα. Το βράδυ είπαμε να επισκεφτούμε λοιπόν ένα από τα πολλά μαγαζιά με live μουσική για τα οποία φημίζεται. Κάναμε πρώτα μια βόλτα για να απολαύσουμε την όμορφα φωτισμένη πόλη.

Η πλατεία δημαρχείου και ο οίκος των Μαυροκέφαλων είναι το ίδιο όμορφος μέρα ή νύχτα.

η καφετέρια που είχαμε καθίσει χθες στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού

ένας πολύ δημοφιλής τρόπος διασκέδασης στη Ρίγα είναι τα ανοιχτά μαγαζιά με live μουσική. Το συγκεκριμένο μαγαζί άξιζε να το δεις μόνο για λίγο και να απολαύσεις τις ενδυματολογικές επιλογές της τραγουδίστριας

Καταλήξαμε σε ένα ροκαδικο με live μουσική λίγο πιο κάτω από την πλατεία Livu. Νόμιζα ότι ήταν το Rocabilly μέχρι τώρα γιατί αυτό μου είχε γράψει το κινητό μου. Τελικά ψάχνοντας το στο ιντερνετ διαπίστωσα πως με αυτό το όνομα ήταν το ροκάδικο στην πλατεία livu που δεν καθίσαμε γιατί μας φάνηκε πολύ κιτσ. Κρίμα που δεν μπορώ να σας πω το όνομα του μαγαζιού γιατί αν και δεν είμαι φαν αυτής της μουσικής το μαγαζί ειχε ενδιαφέρουσα διακόσμηση και ωραία ατμόσφαιρα.

Last edited by a moderator: