marydim
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Μεσόγειος
- Ταξίδι-Όνειρο
- Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Κεφάλαιο 2ο (Πέμπτη)][I]Τι πράγμα είναι και αυτό να ξυπνάς πρωί- πρωί όταν μπορείς να μείνεις όσο θέλεις στο κρεβάτι! Στις 6 ακριβώς, ώρα Λονδίνου, το μάτι γαρίδα! Δεν πειράζει λέω θα ετοιμαστώ και θα πάω βόλτα. Τρομάρα μου που θα μπορούσα να κυκλοφορήσω έξω τόσο πρωί με θερμοκρασία 2-3 βαθμούς υπό το μηδέν! Μετά από μια δεκάλεπτη βόλτα γύρω από το Paddington αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω στο δωμάτιο αφού τα χέρια μου κόντευαν να κοκαλώσουν![/I
- Κεφάλαιο 3ο (Παρασκευή)] [I]Το κρύο και η βροχή της προηγούμενης ημέρας είχε ενισχυθεί με παγωμένο αέρα στο κέντρο του Λονδίνου ενώ το χιόνι που έπεφτε στα βόρεια της πόλης διατηρούσε τη θερμοκρασία σταθερά υπό του μηδενός καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και εμείς νιώθαμε ότι ήμασταν σε καταψύκτη![/I
- Κεφάλαιο 4ο (Σάββατο)][I]Κόσμος πολύς στο σταθμό του Paddington. Διαδήλωση να έχουν άραγε; Αποκλείεται! Η ώρα ήταν 9 το πρωί και όλοι έπιναν μπύρες και ήταν ντυμένοι παράξενα! Ξαφνικά θυμήθηκα ότι είναι εποχή καρναβαλιού και το Notting Hill, το κέντρο του Λονδρέζικου καρναβαλιού, είναι μόλις ένα- δυο χιλιόμετρα μακριά. Μπλεχτήκαμε με το πλήθος και ακολουθήσαμε ένα γκρουπ που είχαν ντυθεί γκαρσόνια και γκαρσόνες, χωρίς να έχουμε την κατάλληλη αμφίεση, βέβαια. Χορός, ποτό, τραγούδι, πάγκοι με πολλά καλούδια στην αγορά του Πορτομπέλο, θα θέλαμε να μείνουμε κι άλλο αλλά η πολυκοσμία άρχισε να μου δημιουργεί πονοκέφαλο.[/I
- Κεφάλαιο 5ο (Κυριακή)][I
Ηρεμήσαμε και χαλαρώσαμε κάνοντας βόλτα στους κήπους του Κένσινγτον. Δεν είχε τόσο πολύ κρύο σήμερα και κάποιες φορές έκανε την εμφάνισή του και ο ήλιος!
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (www.nhm.ac.uk) είχε πολύ κόσμο κυρίως γονείς με τα παιδάκια τους αλλά και πολλά σχολεία. Eνδιαφέρον μουσείο, συνεπήρε τον Παναγιώτη.
Η συνέχεια είχε Harrods, μια μικρή βόλτα μέχρι τη Sloane square για καφέ, λεωφορειάκι και Oxford Street για φαγητό, πάλι στην Pizza Express (www.pizzaexpress.com) αλλά επιλέγοντας διαφορετικά πιάτα αυτή τη φορά.

Σήμερα, όμως, ήταν Σάββατο και η πιτσαρία έκανε χρυσές δουλειές με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν λίγο παραπάνω στο σερβίρισμα. Τουλάχιστον, ήμασταν τυχεροί και βρήκαμε αμέσως τραπέζι σε αντίθεση με άλλους που περίμεναν στο μπαρ μέχρι και μισή ώρα μέχρι να αδειάσει κάποιο.
Το περπάτημα στην Oxford Street δεν είναι εύκολη υπόθεση Σάββατο μεσημέρι και η προσπάθειά μας να δούμε βιτρίνες έπεσε στο κενό καθώς το πλήθος σε κάποια σημεία γινόταν απροσπέλαστο!
Έτσι ο Παναγιώτης επέστρεψε στο στενάκι που είχαμε γευματίσει για να πιει κάτι ζεστό σε κάποια από τις καφετέριες που βρίσκονται εκεί δίπλα ενώ εγώ συνέχισα να ρίχνω κλεφτές ματιές προς τις βιτρίνες. Γενικά, η συγκεκριμένη οδός, η James Street, στον δεύτερο δρόμο μετά το Selfridges προς Regent Street, έχει πολλά καφέ, αρκετά εστιατόρια ιταλικής κουζίνας, ένα τούρκικο εστιατόριο, μια κρεπερί, 2-3 μαγαζιά με σάντουιτς και διάφορα άλλα που δεν κοίταξα τι κουζίνα προσφέρουν. Πολλά εστιατόρια και καφέ για όλα τα γούστα υπάρχουν και στις παραπλήσιες οδούς.
Σε πολλά μαγαζιά οι εκπτώσεις συνεχίζονταν και οι προσφορές ήταν τόσο δελεαστικές που δεν μπόρεσα να αντισταθώ! 3 μαγιό πήρα αλλά στα 3 το 1 ήταν δώρο και είπα να μην χάσω την ευκαιρία! Εξάλλου, 3 μήνες έμειναν μέχρι να αρχίσουμε τα καλοκαιρινά μπάνια! Κάτι, τέτοια ψέλλιζα στον φίλο μου που με κοιτούσε σαν να ήμουν τρελή που ψώνισα μαγιό μέσα στο καταχείμωνο!
Καμιά ωρίτσα την περάσαμε σε ένα Λονδρέζικο στοιχηματικό πρακτορείο, "LadBrokes" ονομαζόταν, όπου μπορούσες να δεις όλες τις φυλές του κόσμου να στοιχηματίζουν, να παίζουν και να παρακολουθούν αγώνες διαφόρων αθλημάτων.
Το βράδυ πήγαμε σε μια παμπ κοντά στο ξενοδοχείο κατάμεστη από Άγγλους που έπιναν συνέχεια και μίλαγαν δυνατά. Δεν αντέξαμε πάνω από δίωρο εκεί μέσα και έτσι βρεθήκαμε να κάνουμε βόλτες στους παγωμένους δρόμους. Το Σαββατόβραδο στο Λονδίνο είναι πολύ ζωντανό. Τα εστιατόρια και τα μπαρ είναι όλα γεμάτα ενώ κόσμος όλων των ηλικιών πηγαινοέρχεται στους δρόμους και στα πεζοδρόμια.
Attachments
-
2,3 KB Προβολές: 3.422