Με λενε ΕΡΣΗ και ειμαι καλα! /Προσπαθειες απεξαρτησης

thanosth

Member
Μηνύματα
3.356
Likes
6.701
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Happy Slam, AO
ισχύουν τα παραπάνω, για την υπαρξη δηλαδή της ιντερνετικής φυλής των moderators, με ολα αυτά τα αρνητικά χαρακτηριστικά που περιέγραψες.

δεν νομίζω ομως οτι ισχύουν για τους moderators αυτού του φόρουμ, γιατί 1ον δεν εχουν δώσει ακόμη τέτοια δικαιώματα, ευτυχώς και 2ον είναι αρκετά νέοι με αυτή την ιδιότητα...


εύχομαι να παραμείνουν έτσι....:cool:

αλλού είναι τα προβλήματα που ευστόχως έχουν αναφερθεί απο τους προλαλήσαντες

και για να ειμαι ον τοπικ: εκτός από το ταξιδεύειν, πως αλλιώς περιορίζεται η χρήση του travelstories.gr?:roll:
πχ τις καθημερινές, μετά την δουλειά; :haha:
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.618
Likes
50.267
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Να πω κι εγώ τη γνώμη μου:

Πώς μου φαίνεται το φόρουμ γενικώς:
Πολύ καλό, θεωρώ πως το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό. Εκτός από την καλή δουλειά από τους (εθελοντές, για να μην ξεχνιόμαστε) mods, υπάρχει και το πλεονέκτημα πως το ταξίδι είναι -ακόμη τουλάχιστον- χόμπι για λίγους Έλληνες, με αποτέλεσμα a priori το επίπεδο να είναι υψηλότερο από το γενικώς τραγικό επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας. Ας ρίξουμε μια ματιά σε φόρουμ γενικού ενδιαφέροντος κι ας ανασάνουμε ανακουφισμένοι για το επίπεδο του travelstories.

Οι ιστορίες μου φαίνονται πολύ καλές, σε γενικές γραμμές. Θα ήθελα να είναι περισσότερες, αλλά γενικώς βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα πράγματα να διαβάσω. Σε αντίθεση με άλλους, οι πρακτικές πληροφορίες δε με αφορούν καθόλου, αυτές τις βρίσκω αλλού ή αν με ενδιαφέρει κάτι πρακτικό απευθύνομαι με πμ σε όποιον νομίζω πως μπορεί να με βοηθήσει (και κανείς δε μου έχει αρνηθεί, ακόμη κι από αυτούς που δεν είμαστε και κολλητοί, δείγμα υγείας του φόρουμ). Οι ιστορίες τουρισμού τύπου LP (πήγα εκεί, είδα το Χ, Ψ, Ω, πλήρωσα τόσα, έμεινα στο τάδε, έφαγα στο δείνα, έφυγα, γεια σας) δε με αφορούν ιδιαίτερα, προτιμώ τις ιστορίες με προσωπικές απόψεις, επαφή με τους ντόπιους και αν είναι δυνατόν και μακρά διαμονή στον προορισμό. Για να δώσω ένα παράδειγμα, η πρόσφατη ιστορία του Dva Scra για την Ουκρανία ή οι εμπειρίες του 10900km για τη διαμονή του στη Βραζιλία, ή η περιγραφή του kalspiros από τη Γκάνα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσες από άλλη μια διήγηση με πρακτικές πληροφορίες για τα αξιοθέατα που προτείνει ο κάθε τουριστικός οδηγός. Και τέτοιες ιστορίες βρίσκω σε αυτό το φόρουμ, όχι πάρα πολλές, αλλά αυτές που βρίσκω είναι πολύ καλού επιπέδου.

Τι με ενοχλεί στο φόρουμ:

ΔΕΝ με ενοχλούν οι επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει με πολλούς άλλους. Απλώς συνήθως δε σπαταλώ χρόνο στο να τις απαντήσω, ακόμη κι αν έχω την απάντηση, αλλά ούτε με εκνευρίζουν ούτε τις θεωρώ πληγή: απλώς τις προσπερνώ.

Με ενοχλεί το spamming και αυτό είναι θέμα αυτοελέγχου, δηλαδή θέμα των μελών κι όχι των moderators. Αν στα 30 σου μηνύματα τα 29 είναι κοινωνικού περιεχόμενου (εκτός Social Forum, εκεί είναι λογικά κι αναμενόμενα τέτοια μηνύματα), αχαχούχα ποστς και σχόλια παντελώς άσχετα με το πνεύμα του ποστ... ε μάλλον είσαι spammer και μάλλον ενοχλείς αρκετούς. Η δικαιολογία του ότι "δεν ήξερα πως είμαι spammer" μου θυμίζει κάτι γραβατωμένους που τις αμολάνε στους ανελκυστήρες και μετά κοιτάνε την οροφή, ελπίζοντας πως κανείς μας δεν κατάλαβε από πού μας ήρθε η μυρωδιά κλανίλας. Λίγος αυτοέλεγχος, ρε παιδιά, δε χρειάζεται ανούσιο σχόλιο σε κάθε -μα σε κάθε- ποστ. Με καλή διάθεση το λέω, διότι είθισται οι spammers να είναι συμπαθητικά άτομα και πολλές φορές χρήσιμα στην κοινότητα.

Με ενοχλεί ο ελιτισμός (λιγότερο) και η ερειστικότητα (περισσότερο). Φυσικά και δεν περιμένω να τα πηγαίνουν όλοι καλά με όλους, άλλωστε φόρουμ είμαστε, όχι παιδιά των λουλουδιών μετά από σερβίρισμα space cake, αλλά ορισμένοι (χρήσιμοι ή μη, δεν το εξετάζω αυτό) πολλές φορές πάνε γυρεύοντας. Δε λέω, μερικές φορές έχει την πλάκα του -ποιο φόρουμ δεν έχει character clashes;- αλλά υπήρχαν και περιπτώσεις που ξεφύγαμε... νομίζω. Πέραν τούτου, λογικό είναι να υπάρχουν συμπάθειες, αντιπάθειες, συνδικάτα, ακόμη και gang attacks, όλα αυτά συμβαίνουν και στα καλύτερα φόρουμ. Σε γενικές γραμμές, νομίζω πως είμαστε σε αρκετά καλά επίπεδα.

Τι λείπει;
Περισσότερες ιστορίες.

Ίσως να είχαμε περισσότερες αν έλειπε η ερειστικότητα. Πριν λίγους μήνες έλαβα πμ από... 54 πόστερς, διαμαρτυρόμενους για την ερειστικότητα μερικών (δεν είμαι γραφείο παραπόνων, ούτε διεκδίκησα ποτέ τέτοιο ρόλο) και εξεπλάγην να μάθω πως πολλοί πλέον δε γράφουν ιστορίες διότι βαριούνται να ασχολούνται με τους ερειστικούς και τους είρωνες. Περιέργως, τουλάχιστον 3-4 από αυτούς είναι από τους -κατά τη γνώμη μου- πολύ καλούς πόστερς, μακράν πιο χρήσιμοι από τους ερειστικούς ή είρωνες, και πλέον έφτιαξαν δική τους... offline κοινότητα όπου μοιράζονται ιστορίες, εμπειρίες και πληροφορίες... πέφτοντας όμως στη λούμπα του ελιτισμού (πάλι κατά τη γνώμη μου), μην επιθυμώντας σχόλια "από τους άσχετους, τουρίστες που το παίζουν ταξιδιώτες και τους ψωνισμένους". Το λέω με διάθεση εποικοδομητική κι ας μη ληφθεί ως αχαριστία για την πρόσκλησή μου στο... offline club (το οποίο και απολαμβάνω). Αν μπήκαμε σε ένα online φόρουμ για να φτιάξουμε... ένα offline forum, μάλλον κάτι κάνουμε λάθος.

Προφανώς κίνητρα τύπου διαγωνισμών και "ευχαριστώ" αποτελούν κίνητρο για το γράψιμο περισσότερων ιστοριών. Αν κάποιος νομίζει πως μπορεί να επινοήσει άλλο κίνητρο, καλό είναι να το συνεισφέρει στην κουβέντα. Κάνοντας την αυτοκριτική μου, ομολογώ πως τις καλύτερες ιστορίες μου τις κρατάω για μένα.

Τι αλλαγές θέλω να δω;

-Επιστροφή του παλιού συστήματος αναζήτησης (πάρα πολύ σημαντικό για μένα).
-Υπηρεσία greeklish.
-Κάποιον που να κατευθύνει τις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις σε προγενέστερα ποστς (όποιος το κάνει είναι ήρωας...).
- Πιο πολλούς διαγωνισμούς.
- Ορθογραφική αστυνομία (πλάκα κάνω).
- Επιστροφή αυτών που την έκαναν διότι συγχύστηκαν από τους "άσχετους που το παίζουν ειδικοί". Share the knowledge, ρε λεβέντες (και λεβέντισσα).
- Σύστημα ειδοποίησης λήψης "ευχαριστώ".
- Περισσότερες φωτό με μπικίνι από τα θηλυκά μέλη.
- Περισσότερο χώρο και ευκολότερη διαχείριση των πμ. Για μένα είναι τόσο μπελαλίδικο που δεν τα απαντώ πια.

Και πάλι ευχαριστώ στους δημιουργούς κι εθελοντές που το κρατάνε afloat.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
yorgo απο όλα όσα έγραψες κατάλαβα τι φταίει..
τα μέλη πρέπει να "κυκλοφοράνε" με μπικίνι...:D:D
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
offline κοινότητα


Άλλο και τούτο πάλι.:roll:
Υπάρχει και παρασύνθημα να μπείς;
Χτυπάς την πόρτα με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο;
Έχει αλκοόλ ή το χτύπησε και αυτό το club η ποτοαπαγόρευση;
Θέλει συγκεκριμένο IQ για να γίνεις μέλος;
:cool::cool::cool:
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
τι ακριβώς είναι η offline κοινότητα;
δεν θέλω να γίνω αδιάκριτη, από περιέργεια ρωτάω. Γιατί για offline εγώ καταλαβαίνω ότι βρίσκεστε offline, δλδ πρόσωπο με πρόσωπο...
κάτι δεν πιάνω μάλλον.
 

dmdoc

Member
Μηνύματα
1.413
Likes
899
τι ακριβώς είναι η offline κοινότητα;
δεν θέλω να γίνω αδιάκριτη, από περιέργεια ρωτάω. Γιατί για offline εγώ καταλαβαίνω ότι βρίσκεστε offline, δλδ πρόσωπο με πρόσωπο...
κάτι δεν πιάνω μάλλον.
Το εξηγεί ο Yorgos...επικοινωνία μέσω pm
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.618
Likes
50.267
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
ερΙστικότητα

Καλά τα λες, dmdoc. Μόνο που ο ορθογράφος που εγκατέστησα μετά από προτροπή του Manos με εξέθεσε: κι εγώ με "ι" το έβαλα, αλλά μου το διορθώνει σε "ει"... και η λέξη υπάρχει, αλλά έχει να κάνει με σκελετούς και στηρίγματα...

ερειστικός - Βικιλεξικό

 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι κάποιοι μπορεί να ντρέπονται να γράψουν ταξιδιωτικές ιστορίες; Τα μέρη στα οποία έχω πάει εγώ τα έχουν ήδη επισκεφτεί πάρα πολλοί εδώ μέσα και έχουν γράψει πολύ ωραίες ιστορίες, γλαφυρές, γεμάτες ενδιαφέροντα τιπς και λεπτομέρειες. Δε θεωρώ ότι έχω να προσθέσω πολλές πληροφορίες εγώ.
Ναι, θα μπορούσα να σας διηγηθώ το δικό μου ταξίδι, τον τρόπο με τον οποίο το βίωσα εγώ, τι μου έμεινε, τι δε μου άρεσε, πώς πέρασα... δεν ξέρω όμως κατά πόσο ενδιαφέρει τους συμφορουμίτες αυτό ή αν είναι καλύτερα να γράφω μόνο αν έχω να προσφέρω κάποια σημαντική πληροφορία.



Άσχετο, αλλά πολύ καλό σάιτ! Δεν το γνώριζα.

πολύ σωστή η παρατήρηση σου.. είμαι και γω από αυτά τα μέλη τα οποία δεν το έχουν να γράφουν ιστορίες ή γιατί δεν έχουν χρόνο για να το κάνουν αυτό...παρόλα αυτά διαβάζω όλες τις υπόλοιπες και νομίζω ότι από την κάθε μία κάτι έστω και λίγο χρήσιμο μπορεί να πάρεις...
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μετά από 10 χρόνια!!
(μέσα στα οποία ήρθαν τα πάνω κάτω στις ζωές μας με μνημόνια και τώρα με καραντίνες) επαναφέρω αυτό το θέμα ...
να ξαναθυμηθούμε οι παλαιότεροι κάποια μέλη αγαπημένα(η και όχι..)που έχουν χαθεί(οι περισσότεροι)
να ξαναθυμηθούμε τα όσα είχαμε αποτυπώσει τότε ...
και να καταθέσουν όσοι θέλουν τις απόψεις τους για τον αντίκτυπο θετικό η αρνητικό του φόρουμ στη ζωή τους....
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
καλημερα... αντε να δουμε και παλι ενα μεγάλο come back των αγαπημένων που απεχουν καιρο τωρα απο το φορουμ...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.579
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom