Με λενε ΕΡΣΗ και ειμαι καλα! /Προσπαθειες απεξαρτησης

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Φίλε def ένας λόγος που δεν πολυμπαίνω πια - και μιλάω για τον εαυτό μου και όχι για τους άλλους - είναι ότι μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά με εντάσεις κλπ μπαίνω στο φόρουμ να ξεσκάσω λίγο.
Και αντί να χαλαρώσω και να πω καμιά χαζομάρα ( η ιστορία για το Έβερεστ μένει ατέλειωτη εδώ και μήνες), εισπράττω αγένεια, επιθέσεις και άλλα χαρωπά υποπροϊόντα του νεοέλληνα.
Και το χαλάρωμα γίνεται σύγχιση και προκειμένου να συγχίζομαι, κλείνω το φόρουμ και πάω σε άλλες ιστοσελίδες.
Η αποχή από το φόρουμ - ή η απεξάρτηση όπως την αναφέρει η ερση - μου έφερε πολύ περισσότερη ηρεμία, γιατί δεν έχω να διαφωνώ με κανέναν.
Και δεν θέλω να διαφωνώ, θέλω ηρεμία και χαμηλούς ρυθμούς γιατί στη δουλειά μου οι ρυθμοί είναι εξοντωτικοί.
Δεν έχω καμμία όρεξη να μπαίνω εδώ μέσα, να ανεβάζω ένα σχόλιο και να δέχομαι φραστικές επιθέσεις από άτομα που δεν γνωρίζω και δεν με γνωρίζουν επίσης.

Νόμισα ότι οι ταξιδιώτες είναι άνθρωποι με ψυχή - τέτοιους έχω συναντήσει στα ταξίδια μου- και δεν αναλώνονται σε online διενέξεις που δεν οδηγούν πουθενά.

Και όπως διαπίστωσες στο τόπικ αυτό ήμουν κοσμιότατος, ανέφερα απλά τα πράγματα που με ενοχλούν και εισέπραξα μια αγενέστατη επίθεση.

Μα το ίδιο εισπράτει και ο taver, ο traveller και κάποιοι άλλοι, γιατί οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται το πνεύμα τους.
Εγώ στην αρχή ήμουν πολύ αρνητικός με τον traveller, τον θεωρούσα ψεύτη, εριστικό και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.
Επειδή όμως ξέρω από ταξίδια, στην πορεία διαπίστωσα ότι στα περισσότερα θέματα έχει δίκιο. Και όχι μόνο δίκιο, έχει και χιούμορ, που οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται.

Και δεν μπορεί εκείνος, ή εγώ, ή ο οποιοσδήποτε άλλος να ανέχεται τη χαζομάρα κάποιων που αναμασούν τα ίδια και τα ίδια, θεωρούν κάποια πράγματα δεδομένα - ενώ δεν είναι - αφού σου λέει ένας έμπειρος ταξιδιώτης μαντάμ ότι δεν θα πας έτσι αλλά έτσι, τι αρπάζεσαι και διαφωνείς, τότε τι ρωτάς?

Τις περισσότερες φορές τα μέλη περιμένουν την απάντηση που ΘΕΛΟΥΝ να ακούσουν και όχι την απάντηση που πρέπει να ακούσουν.

Και επαναλαμβάνω: Δεν γράφω τίποτα π.χ. για το Ισραήλ και το πόσο ωραία πέρασα εκεί, γιατί οι 9 στις 10 απαντήσεις θα είναι: υπάρχουν καλύτερα μέρη, ή δεν πατάω το πόδι μου εκεί, ή καλά και ωραία όλα αλλά οι Παλαιστίνιοι καταπιέζονται, ότι έχει το Ισραήλ το χρωστά στους Αμερικάνους, με τα λεφτά μας σκοτώνουν τους Παλαιστίνιους, traveladdict είσαι πράκτορας των εβραιομασόνων κλπ κλπ.
Αμφιβάλλεις ότι θα είναι έτσι?
Αφού οι περισσότεροι μπαίνουν εδώ μέσα για να διαφωνήσουν.

Το φόρουμ είναι μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας: Με τα καλά και τα κακά της.
Τα καλά τα γνωρίζουμε, άλλωστε είναι ο λόγος για τον οποίο συμμετέχουμε στο φόρουμ.
Τα κακά είναι αυτά που πρέπει να προσέξουμε λοιπόν.
Τι κακό έχει η ελληνική κοινωνία σήμερα? Ευθυνοφοβία, φθόνος, μπουρδολογίες, κόμπλεξ, εγωισμός, μούρη, δυστυχία, ένταση και κυρίως θυμός, πολύς θυμός. ( Και για να μη παρεξηγηθώ - που θα παρεξηγηθώ 100% - δεν αναφέρομαι ονομαστικά σε κανέναν).

Δεν είναι τυχαίο που στις τελευταίες έρευνες οι πιο ευτυχισμένες χώρες είναι η Δανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία, χώρες χωρίς ήλιο και ζέστη, χώρες που τις κατηγορούμε - εμείς πάντα - ότι κάνουν τους πολίτες τους να αυτοκτονούν. Εμείς? πατώσαμε όπως πάντα, απαισιόδοξοι και θυμωμένοι.
Παρεπιπτόντως το κακό Ισραήλ, με την ανασφάλεια και τον πόλεμο, είναι μέσα στις 10 πιο ευτυχισμένες χώρες. Τυχαίο? Δεν νομίζω...
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάντως σε ιστορία που ανέβηκε πρόσφατα για το Ισραήλ δεν έγινε κανενός είδος χαμός.
Επίσης κι εγώ όταν θα πάω Τοσκάνη τον Traveller θα ρωτήσω κι ας έχουμε σιχτιριστεί 100 φορές εδώ μέσα (ελπίζω να μην καταλήξω σε καμιά τρώγλη) γιατί έχω αντιληφθεί που έχει γνώσεις και που όχι.Απλώς ο τρόπος που διαφωνεί ενοχλεί πολύ κόσμο,πιθανόν από κοντά να είναι κι άλλος άνθρωπος.Αλλά ασφαλώς και μια τραχειά απάντηση μπορεί να αποθαρύνει ένα νέο μέλος ή κάποιον καινούργιο με το μέσο.Αυτό δηλαδή δεν το αναγνωρίζετε ρε παιδιά,για να καταλάβω;
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.517
Likes
7.748
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
.... :( Εγω περιμενω να κοπασει η μπορα...που θα παει θα περασει...;)
 

Kingston

Member
Μηνύματα
64
Likes
15
Ολοι εχουμε δικιο και αδικο μαζι,μπερδεμενη η κατασταση...Το φορουμ παντως ειναι πολυ χρησιμο,τουλαχιστον για μενα,και αξιζουν συγχαρητηρια στα παιδια που το δημιουργησαν και αφιερωνουν χρονο και πολλα αλλα.Ολοι εχουμε να μαθουμε και να δωσουμε ταυτοχρονα,αρκει να υπαρχει ορεξη,θεληση και καλη πιστη.Σιγουρα δεν μπορει να ειναι ολα ροδινα και οσον αφορα τις διαφωνιες μες στο προγραμμα ειναι.Ενα τελευταιο που θα ηθελα να πω ειναι ενα respect στον Traveladdict,αν ξαναπας στο Πακισταν σε παρακαλω παρε με μαζι σου!:DΑντε παιδια πρωτα να μαστε καλα και εχει ο θεος.Yeah man!
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Να πω και εγω δυο λογια.Εγω μπαινω ελαχιστα στο φορουμ.Μπαινω και σε αλλα ταξιδιωτικα και σε αλλα,με διαφορετικο περιεχομενο.Μου αρεσουν οι ταξιδιωτικες ιστοριες,εδω,αλλωστε τωρα γραφω και εγω την πρωτη μου.Μερικες φορες ψαχνω και χρηστικες πληροφοριες.
Οταν πρωτο μπηκα εδω,εμπαινα πιο συχνα αλλα αρχισε να με απωθει το στυλακι ορισμενων κτλ,μη λεμε παλι τα ιδια.
Διαβαζω αυτα που θελω να δω και απανταω σε κατι που θα μπορουσα να φανω χρησιμος.
Γεγονος ειναι οτι θεωρω αρνητικο καποιος να μου λεει,΄΄εχει ξαναγραφτει στο φορουμ,βρες το΄΄,οταν στο tripadvisor συνεχως οι πιο εμπειροι ποσταρουν την απαντηση στο ιδιο ζητημα,απο οσους και αν ζητηθει.Και προφανως,για να ρωταω ξανα κατι,σημαινει οτι δε βρισκω αυτο που θελω.
Για το προσφατο ταξιδι μου,κατα 90% το tripadvisor με καλυψε ενω θα μπορουσε να το κανει και καποιος απο εδω.Για πρακτικα θεματα κυριως.Οποιος στο παρον φορουμ δεν θελει να απανταει στο ιδιο θεμα,ας μην λεει τιποτα.
Σεβομαι την προσπαθεια των διαχειριστων να διατηρησουν τα σωστα πλαισια και θεωρω οτι καταφερνουν,οταν υπαρχουν τοσα μελη.Απο εκει και περα,οι πολυταξιδεμενοι ας ειναι πιο ελαστικοι.
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Γεγονος ειναι οτι θεωρω αρνητικο καποιος να μου λεει,΄΄εχει ξαναγραφτει στο φορουμ,βρες το΄΄,οταν στο tripadvisor συνεχως οι πιο εμπειροι ποσταρουν την απαντηση στο ιδιο ζητημα,απο οσους και αν ζητηθει.Και προφανως,για να ρωταω ξανα κατι,σημαινει οτι δε βρισκω αυτο που θελω.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν κάποιοι ρωτούν τα ίδια και τα ίδια και μάλιστα για χιλιοειπωμένα και χιλιογραμμένα θέματα, δεν είναι γιατί ψάχνουν και δε βρίσκουν την πληροφορία που θέλουν, αλλά γιατί απλά βαριούνται να το κάνουν.
Εσύ και κάποιοι άλλοι, μπορεί να ψάχνουν πρώτα και μετά να ρωτούν λεπτομέρεις ή επιπλέον πληροφορίες, αλλά οι περισσότεροι φαίνεται ότι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ψάξουν.

Αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο συναντάται καθημερινά σε διάφορες συναναστροφές που έχουμε. Συνηθέστατο στις δουλειές μας, που πάντα υπάρχουν οι συνάδελφοι που θα αναζητήσουν την εύκολη λύση της έτοιμης απάντησης από κάποιον άλλον, παρά να ψάξουν κάτι από μόνοι τους. Σύνηθες επίσης και στους γείτονες, τους φίλους μας, ακόμα και μέσα στο σπίτι μας.

Γι'αυτό, λάβε υπόψη σου και την πλευρά αυτών που ακολουθούν την πρακτική πρώτα ψάχνω και μετά ρωτώ και ίσως καταλάβεις γιατί "σιχτιρίζουν" με αυτούς που φαίνεται ότι βαριούνται.
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Το ζητημα ειναι γιατι καποιος να σιχτιρισει.Απλως δεν απαντα.Τεσπα,το καλυτερο ειναι να ψαχνεις ολα τα σχετικα φορουμ και τις αλλες πηγες,ωστε να βρεις αυτο που θελεις.
Μια που το συζηταμε,πηγα προχθες να ανεβασω 10 φωτο και εμεινα στο,΄΄γινεται η επεξεργασια των φωτο,περιμενετε΄΄.Καποια στιγμη θα ανεβουν:haha:
 

micmic

Member
Μηνύματα
178
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βotswana
Ταξίδι-Όνειρο
Trans-African Highways
Ως νέο μέλος εδώ αλλά με αρκετά μεγάλη ως τεράστια πείρα σε άλλα φόρουμ, δεν μπορώ να πω ότι βλέπω κάτι διαφορετικό από τα συνήθη. Όπως έγραψαν και άλλοι παραπάνω, αυτό το φόρουμ όπως και τόσα άλλα είναι ένας καθρέφτης της κοινωνίας. Το ότι (μάλλον) αρέσουν σε όλους τους συμμετέχοντες τα ταξίδια, δεν κάνει σε καμμία περίπτωση δύο τυχαία μέλη αυτού του φόρουμ να ταιριάζουν μεταξύ τους περισσότερο από ότι δύο τυχαίοι άνθρωποι γενικότερα. Ο λόγος είναι απλός: Ταξίδι από ταξίδι διαφέρει όσο διαφέρει και ταξιδιώτης από ταξιδιώτη.

Κι εδώ, όπως σε όλα τα φόρουμ, υπάρχουν οι "υπερευαίσθητοι". Με συγκριτικά μειωμένες συναισθηματικές άμυνες, οι οποίοι παρεξηγούνται με το παραμικρό και θεωρούν ότι οποιαδήποτε διαφωνία αποτελεί επίθεση προς την προσωπικότητά τους. Συχνά φεύγουν μετά από κάποια παρεξήγηση ακόμα κι αν είναι παλιά μέλη, ή παραμένουν και συμπεριφέρονται ως "drama queens". Έχουν μια μεγάλη ανικανότητα να αγνοήσουν κάποια άτομα ή posts. Η λειτουργία "ignore" εφευρέθηκε γι'αυτούς.

Αντίθετοι με τους υπερευαίσθητους είναι οι "ιδιώτες" (idiots). Αυτοί είναι τόσο απορροφημένοι στον εαυτό τους ή έχουν τόσο ανύπαρκτες κοινωνικές ικανότητες που αδυνατούν να καταλάβουν πότε ένα ποστ είναι προσβλητικό και πότε μια έκφραση μπορεί να παρεξηγηθεί. Αυτό δε σημαίνει ότι έχουν κακές προθέσεις ή ότι δεν θέλουν να βοηθήσουν, απλώς έχουν μειωμένο "συναισθηματικό IQ". Συνήθως είναι εκείνοι που σε ταξιδιωτικά φόρουμ αδυνατούν να κατανοήσουν την ιδέα του "γούστου". Βρίσκουν αδιανόητο και ανεπίτρεπτο π.χ. το να μην αρέσουν σε κάποιον τα μουσεία ή ένας άλλος να μην μπορεί να εκτιμήσει την ομορφιά της φύσης.

Ύστερα υπάρχουν οι "επαγγελματίες παλιοί". Αυτοί που την βρίσκουν (περισσότερο απ'το σύνηθες) με το να έχουν μεγάλη εμπειρία και πολλά ποστς. Δεν τους αρέσει να τους αμφισβητούν και την καταβρίσκουν όταν τους ευχαριστούν. Συνήθως αυτοί θα συστήσουν πρώτοι σε έναν νέο να ψάξει πριν ρωτήσει.

Υπάρχουν οι "αιθεροβάμονες". Αυτοί θεωρούν ότι μπορούν να αλλάξουν ένα φόρουμ προτρέποντας δύο (ή πέντε, ή δέκα ή εκατό) φορές τα μέλη να κάνουν το Α και να μην κάνουν το Β ή το Γ. Σε ένα φόρουμ με κίνηση, τέτοιες προτροπές έχουν την ίδια επίδραση στην γενική εικόνα του φόρουμ, με αυτή που θα έχει κάποιος ο οποίος θα σταθεί μια μέρα στην Ομόνοια και θα φωνάξει "ας μη ρυπαίνουμε το περιβάλλον".

Υπάρχουν οι "κακεντρεχείς". Αυτοί απλά χαίρονται με το να δημιουργούν εντάσεις, διαφωνίες και τσακωμούς. Για κάποιους μυστήριους λόγους που αποτελούν αντικείμενο ψυχιατρικής μελέτης, κατ'αυτόν τον τρόπο ευχαριστιούνται.

Ακολουθούν οι "πειραματιζόμενοι". Δεν ενδιαφέρονται τόσο για τα περιεχόμενα ενός φόρουμ, όσο για το κατά πόσο μπορούν να προκαλέσουν συγκεκριμένες αντιδράσεις ή να πετύχουν συγκεκριμένους στόχους. Αντιμετωπίζουν εν ολίγοις το φόρουμ ως δοκιμαστικό σωλήνα.

Υπάρχουν ακόμα τα "sockpuppets". Εκείνοι που μπαίνουν στο φόρουμ με δύο ή περισσότερους λογαριασμούς, π.χ. με άλλον από το σπίτι και με άλλον από τη δουλειά. Πολλές φορές το ένα nickname χρησιμοποιείται για να επιβεβαιώνει τα γραφόμενα του άλλου, αλλά κάποιες φορές μπορεί και να δημιουργούν τεχνητές εντάσεις μεταξύ των δύο. Υπάρχουν πολλών ειδών βλάβες.

Η άποψή μου είναι ότι πως ο αριθμός των ταξιδιών δεν λέει και πολλά πράγματα για το τί έχει αποκομίσει κάποιος από αυτά τα ταξίδια (όπως δηλώνει και η υπογραφή μου). Υποτίθεται ότι τα ταξίδια διευρύνουν τους ορίζοντές μας, αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί που στόκοι γεννήθηκαν και στόκοι θα πεθάνουν (πολυταξιδεμένοι μεν, στόκοι δε). Επίσης ο αριθμός των ταξιδιών δεν δηλώνει σχεδόν τίποτα για το τί έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί κάποιος. Ίσως να έχει αποκομίσει εκπληκτικές εμπειρίες αλλά ως δάσκαλος-αφηγητής να είναι χάλια. Υπάρχουν trip reports σε μέρη μαγευτικά τα οποία είναι πιο βαρετά κι απ'τον τηλεφωνικό κατάλογο. Από την άλλη, κάποιος μπορεί να έχει τέτοιο ταλέντο στο γράψιμο και τόσο ριζοσπαστική ματιά, που να γράψει ένα υπέροχο trip report για τη διαδρομή Αμπελόκηποι - Παγκράτι.

Ύστερα παίζουν κι άλλα ρόλο: Κάποιοι έχουν μεγαλύτερη ικανότητα στο να δίνουν χρηστικές πληροφορίες ενώ άλλοι μπορεί να μεταφέρουν καλύτερα την ατμόσφαιρα ενός μέρους. Κάποιοι έχουν καλή μνήμη ενώ άλλοι δεν θυμούνται τίποτα. Υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν παρα-ταξιδέψει. Σε κάποιο φόρουμ είχα γνωρίσει κάποιον ο οποίος είχε ως στόχο να πάει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Του έλειπαν ακόμα καμμιά δεκαριά. Όπως ομολογούσε κι ο ίδιος, τα είχε πλέον τόσο μπλεγμένα στο μυαλό του που δε θυμόταν τί έζησε πού, και ακόμα δε θυμόταν αν κάποιες χώρες του άρεσαν ή όχι. Επίσης είναι (ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι) προφανές ότι υπάρχουν κάποιοι που έχουν τεράστια εμπειρία από ένα μέρος, κι ας μην έχουν πάει πουθενά αλλού στη ζωή τους. Ακόμα, άλλα πράγματα μαθαίνεις από κάποιον που έζησε ως μόνιμος κάτοικος π.χ. στην Αυστραλία πριν 10 χρόνια, και άλλα από κάποιον που πήγε στην Αυστραλία πριν ένα μήνα ως τουρίστας.

Είναι πραγματικά απορίας άξιον το πώς κάποιοι περιμένουν να συμπίπτουν οι γνώμες σχετικά με το τί αξίζει και τί όχι, τη στιγμή κατά την οποία ακόμα και ένα ζευγάρι μπορεί να πάει κάπου και όταν επιστρέψουν ο ένας εκ των δύο να είναι ενθουσιασμένος ενώ ο άλλος απογοητευμένος. Τα περισσότερα προβλήματα προκύπτουν από την μνημειώδη, ασύλληπτη, τραγική ανικανότητα των περισσότερων να μπουν έστω και λίγο στη θέση του άλλου. Φαντασστείτε έναν παππού 80 ετών που μαθαίνει ίντερνετ στο ΚΑΠΗ. Μετά από κανά εξάμηνο καταφέρνει για πρώτη φορά στη ζωή του να γραφτεί σε ένα φόρουμ τελείως μόνος του, και νιώθει εξαιρετικά υπερήφανος γι'αυτό. Ύστερα από μάχη με το πληκτρολόγιο που κρατά ένα τέταρτο, καταφέρνει επιτέλους να κάνει το πρώτο του ποστ. Την άλλη μέρα μπαίνει να τσεκάρει την απάντηση, η οποία είναι "τα έχουμε πει χίλιες φορές αυτά, το search δεν το βλέπεις;" (<- αληθινή ιστορία). Όσο σπαμάρουν οι νέοι που βαριούνται να χρησιμοποιήσουν το search, άλλο τόσο και περισσότερο σπαμάρουν αυτοί που αντί να στείλουν ένα pm (με παράλληλο σβήσιμο του θέματος αν είναι moderators) την πέφτουν σε κάθε νέο που δεν έκανε καλό search. Και φυσικά, όσο θα σταματήσουν να υπάρχουν οι πρώτοι, άλλο τόσο θα σταματήσουν να υπάρχουν και οι δεύτεροι. Σε ένα φόρουμ που ήμουν moderator παλιότερα, και στο οποίο ο administrator τσαντιζόταν πολύ με τους νέους που ρωτούσαν τα ίδια και τα ίδια χωρίς να κάνουν search, του είχα προτείνει και είχε υλοποιήσει μια πολύ απλή ιδέα: Κάθε καινούριο μέλος υποχρεωτικά πέρναγε στις πρώτες 10 επισκέψεις του από ένα interactive flash tutorial που του έδειχνε πώς να χρησιμοποιεί το search. Οι επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις από νέους μειώθηκαν πολύ.

Είναι όμως και απόλυτα φυσιολογικό κάποια στιγμή να υπάρχουν και αποχωρήσεις από ένα φόρουμ. Περνάς σε μια άλλη φάση, δεν έχεις χρόνο, ανακαλύπτεις κάτι που σε ενθουσιάζει και ασχολείσαι μόνο μ'αυτό.... δεν είναι ανάγκη κάποιος να μείνει σ'ένα φόρουμ μέχρι να πεθάνει ή αυτός ή το φόρουμ.

Η κεντρική ιδέα είναι απλή: 1) Μπαίνεις σε ένα φόρουμ χωρίς να το αφήνεις να σου γίνει ψύχωση 2) αποδέχεσαι τη διαφορετικότητα των συμμετεχόντων 3) βρίσκεις κάποια άτομα που σου ταιριάζουν και αγνοείς τους υπόλοιπους 4) άσχετα με το ποιοί σου ταιριάζουν για παρέα, όταν πρόκειται για ταξιδιωτικές συμβουλές δίνεις περισσότερη σημασία στις απόψεις εκείνων που έχεις καταλάβει ότι τα γούστα σας ταιριάζουν περισσότερο.

Το τί αποκομίζει κανείς από το φόρουμ (και από κάθε φόρουμ), έχει μεγάλη σχέση με το τί αποκομίζει και από τα ταξίδια του. Αν είσαι στόκος στο φόρουμ, τότε θα είσαι στόκος και στο ταξίδι.

Τώρα βέβαια θα μου πείτε, και με το δίκιο σας: "και που τα έγραψες αυτά, αλλάζει κάτι;". Όχι βέβαια. Για να τα διαβάζω εγώ τα έγραψα :D
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Kατ αρχήν έδωσες μια πλήρη κοινωνικοψυχολογοτεχνολογική ανάλυση για τον όρο forum.
κατανοητό και ορθότατο!
ειδες τι κάνει η εμπειρία??
συμφωνώ απόλυτα με την παραπάνω ανάλυση..μπερδεύομαι μόνο να δώ που ανήκω αλλα θα το βρώ!
και το τελευταίο...μοναδικό avatar με τον αλπίνο ...
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Αψογη αναλυση!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.533
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom