go2dbeach
Member
- Μηνύματα
- 6.032
- Likes
- 9.900
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Λατινική Αμερική

Σήμερα ξεκινήσαμε να οδηγήσουμε όλη την παραλιακή, από τη Nagua μέχρι την Cabrera, και από κει μέχρι το Rio San Juan.

Ας δω τι έγραφα-χωρίς να βάζω τόνους- το 2003: "Παντου κατα μηκος της Bahia Escondida επικρατουσε το ιδιο σκηνικο: Πανεμορφα μικρα ή μεγαλυτερα κολπακια με ψηλους φοινικες , ζαχαρενια αμμο, τσουκαλι να μαγειρευει στην παραλια και φυσικα ουτε ιχνος τουριστα , ξαπλωστρας και ομπρελας."
Κρατήστε τα έτσι ακριβώς μέχρι τη ζαχαρένια άμμο. Πλέον δεν υπάρχουν οι κυρίες να σου μαγειρέψουν σε τσουκάλια στην άμμο ενώ κολυμπάς, ξαπλώστρες υπάρχουν στις πιο μεγάλες και γνωστές παραλίες και τουρίστες επίσης υπάρχουν, όχι πολλοί βέβαια στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αυτό που υπάρχει σε αφθονία σε όλη την ακτογραμμή, είναι οι ατελείωτες παραλίες και πολλά ακόμα αξιοθέατα, θενότες, καταρράκτες. Αλλά και μόνο να οδηγήσεις αυτό το δρόμο που διασχίζει ένα απέραντο φοινικόδασος, είναι αξιοθέατο από μόνο του!

Πρώτη μας στάση ήταν η Laguna Dudu, για να την προλάβουμε την ώρα που ανοίγει χωρίς κόσμο. Και έτσι ήταν άδεια εντελώς, γιατί με το πέρασμα της ώρας γεμίζει επίδοξους zipliners, κανό, κολυμβητές και κόσμο που περιμένει για μια φωτο- γιατί αν δεν το ανεβάσεις στο ινστα είναι σα να μην ήρθες. Εμείς μέχρι που φύγαμε ήμασταν με ελάχιστους άλλους σε όλο το πάρκο.
Οι φωτογραφίες που διαφημίζουν τη laguna δείχνουν την κυρίως λίμνη, αυτή με το ολοστρόγγυλο σχήμα, με τα γαλαζοπράσινα νερά που περιβάλλεται από βράχια ύψους 10 μέτρων.

Από τα βράχια κρέμονται δέντρα, πλούσια πρασινάδα και κληματσίδες, προσθέτοντας στην ομορφιά της. Τα νερά είναι πολύ διαυγή παρόλο που επιπλέουν βλάστηση και φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα, αλλά το βάθος είναι μεγάλο, δε βλέπεις κάτω.

Το όνομα Dudu λέγεται οτι το πήρε από κάποιον ιθαγενή που κατοικούσε εδώ σε μία σπηλιά και τον έλεγαν Dudu. Άλλοι λένε οτι προέρχεται απο την αμφιβολία (duda) για το βάθος της λίμνης.

Στο πάρκο βρίσκονται τρεις τιρκουάζ λιμνούλες με γλυκό νερό που περιβάλλονται από σπηλιές και τροπικό δάσος. Μεταξύ τους συνδέονται με ένα υποβρύχιο σύστημα σπηλαίων, μπορείς να βουτήξεις στη μια και να βγεις στην άλλη. Εγώ ακολούθησα την επίγεια οδό και κατέβηκα από τα σκαλιά.
Στην πίσω πλευρά υπάρχει η δεύτερη λιμνούλα η οποία βρίσκεται σε μια σπηλιά βάθους 20 μέτρων.

Από τα σκαλιά ακόμα σε υποδέχεται δυνατή μουσική (reggaeton κυρίως) από ένα μικρό μπαρ στο βράχο.

Εδώ τα νερά είναι ακόμα πιο διαυγή αφού δεν πέφτουν δέντρα και φύλλα μέσα, επίσης η μουσική, η πάρτυ ατμόσφαιρα και τα ποτά από το μπαρ, κάνουν το σημείο το πιο δημοφιλές του πάρκου, στους ντόπιους κυρίως.

Πίσω από το μπαρ υπάρχει η τρίτη λίμνη που δεν κολυμπάς (δεν ξέρω γιατί) , αλλά είναι πανέμορφη και μέσα στην απόλυτη ηρεμία της φύσης.

Συνδέεται με τη λίμνη της σπηλιάς με υποβρύχια σήραγγα που περνά κάτω από το μπαράκι που παίζει μουσική! Από την ξύλινη εξέδρα μπορείς να δεις πολλά ψάρια και χελώνες να κολυμπούν.

Το πάρκο περιλάμβάνει έναν κήπο με αιώρες, παλάπες με παγκάκια, εστιατόριο, μπαράκι, μια μηχανή για φωτογραφίες

και μια κούνια γίγας με την επιγραφή "ήμουν κι εγώ στη Dudu" συμπληρώνουν το σκηνικό.


Τρία χιλιόμετρα πιο πριν βρίσκεται το χωριό La Entrada με την παραλία του. Υπάρχει μια διακριτικότατη πινακίδα που σου δείχνει που να στρίψεις.

Μια παραλία εντυπωσιακή, ανέγγιχτη με ψιλή λευκή άμμο και ένα φοινικόδασος. Δεν υπήρχε κόσμος εκτός από δυο-τρια άτομα, αλλά εκείνες τις μέρες είχε δυνατό αέρα και κύμματα. ΟΙ παραλίες εδώ στην πλευρά του ατλαντικού,είναι ατελείωτες και εκτεθειμένες, δεν κόβει πουθενά. Πρέπει να τις πετύχεις σε πλήρη άπνοια για να τις απολαύσεις.

Εκεί που τελειώνει η Εντραδα, ξεκινά ή μάλλον συνεχίζει η παραλία Arroyo Salado, και αυτό είναι ένα πολύ δημοφιλές σημείο που κάνουν μπάνιο οι ντόπιοι κυρίως τα Σαββατοκύριακα- συνοδευόμενοι πάντα από τα ηχεία κομοδίνα.

Τη λένε έτσι γιατί το ποτάμι που εκβάλλει εδώ, είναι στο επίπεδο της θάλασσας και όταν ανεβαίνει η παλίρροια, η θάλασσα μπαίνει στο ποτάμι και το γλυκό νερό του γίνεται αλμυρό (salado). Οι ντόπιοι προτιμούν το μπάνιο στο ποτάμι και κατά μήκος του πολύχρωμες καλύβες έχουν μετατραπεί σε φαγάδικα και πρόχειρα υπαίθρια μπαρ. Πραγματικά είναι από τα πιο ωραία κομμάτια της διαδρομής. Μακάρι να μη φύσαγε τόσο!
Last edited: