Γενικά Προορισμοι Ρημαδια στην Ευρωπη

ludovica

Member
Μηνύματα
216
Likes
1.746
Δε νιώθουν Ιταλοί και επίσης γκρινιάζουν γιατί νοιώθουν ρηγμενοι. Δε θα έλεγα ότι είναι η επιτομή της ευτυχίας.
Το Λουξεμβούργο αν όλα κλείνουν στις 7 μάλλον δε θα το επέλεγα για να διασκεδασω. Για αξιοθέατα ίσως. Όμως δε θα έπαιρνα και όρκο ότι οι Λουξεμβουργιοι είναι πιο δυστυχισμένοι από τους Ναπολιτανους επειδή δεν έχουν αυτό το τεράστιο πάρτι.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.016
Likes
40.986
Ισως ειναι ευτυχεις γιατι μενουν Τριερ και Μετζ (αλλο ωραιο ρημαδακι) και πηγαινοερχονται ως μικροαστοι?
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.016
Likes
40.986
Ε, καλά αν η ευτυχία βρίσκεται οπουδήποτε στην παρακμή να μη σου χαλάσω χατίρι.
Ε καλα, δεν παμε ταξιδια για να γινουμε ευτυχισμενοι ουτε τα θεωρουμε "επενδυση". Παμε να περασουμε καλα. Αμα κι αυτο ειναι προβλημα για την νεοελισαβετιανη ενοχικη ηθικη, ας τρωει τα νυχια της μονη της.
 
Last edited:

ludovica

Member
Μηνύματα
216
Likes
1.746
Δεν κατάλαβες τι είπα. Φυσικά πάω για να περάσω καλά και μόνο για αυτό. Δεν περνάω καλά όταν νιώθω ότι οι γύρω μου δεν έχουν τις στοιχειώδεις ανέσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν στη ζωή όλων.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Τα Τίρανα είναι μια καλή τέτοια περίπτωση. Έχει αρκετές γειτονιές που θα σου δώσουν αυτό που ζητάς, με εξτραδάκι τα απομεινάρια του καθεστώτος (πολυβολεία-δύο εκ των οποίων έχουν γίνει πολύ ενδιαφέροντα μουσεία, η πυραμίδα που είπε και η Φένια κλπ κλπ). Βέβαια είναι παράλληλα και μια πόλη που αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και αλλάζει (είδα διαφορές μεταξύ των δύο επισκέψεών μου το 2017 και το 2019).

Σαράγεβο με τα χίλια, για μένα από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις που έχω πάει! Πανέμορφη, με τα παρακμιακά σημεία να εναλλάσσονται με στερεοτυπικά όμορφα και φυσικά άπειρη, ΑΠΕΙΡΗ σύγχρονη ιστορία παντού. Και εννοείται ότι αν πας Σαράγεβο δεν παραλείπεις μια επίσκεψη και Μόσταρ.

Επίσης αν θεωρήσουμε και τον Καύκασο Ευρώπη, σίγουρα Τυφλίδα και Γερεβάν. Εμπειρίες! Γεωργία έχω ήδη πάει δύο φορές και δεν την χορταίνω. Το Κουτάισι ανταποκρίνεται ακόμα περισσότερο σε αυτό που θες, ενώ μισή ώρα έξω είναι και το Τσκαλτούμπο, φημισμένη λουτρόπολη επί ΕΣΣΔ, όπου στην παρούσα φάση μπορείς να δεις πλήθος από εγκαταλελειμμένα σανατόρια (σε καμία περίπτωση μη μπείτε μόνοι σε κανένα από αυτά, υπάρχουν μισογκρεμισμένα σημεία και καλό είναι να τα επισκεφτείτε με το φως της ημέρας. Εγώ είχα κάνει μια έρευνα πριν και είχαμε μπει σε σχετικά ασφαλή κτίρια).
 

vikara

Member
Μηνύματα
475
Likes
4.029
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Καλά που διάολο μένετε όλοι και βλέπετε παρακμή στο Πόρτο μπορείτε να μου εξηγήσετε;
Συμφωνώ 100% ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό ο χαρακτηρισμός ρημαδι για το Πόρτο.
Στο βαθιά ανατολικό τμήμα του ίσως(από Warschauer strasse, Pankow και κάτω). Κατά τ'αλλα,υπέροχη,πολυ-πολιτισμικη πόλη,με ιστορικότητα άνευ προηγουμένου, το πολυ δυτικό κομμάτι δε (Zelendorf, Grunewald και πέριξ) θυμίζει Εκαλη για τους Αθηναίους, Πανόραμα για τους Θεσσαλονικείς.

Την εντύπωση ως αφημένη και βρώμικη,μου έχει αφήσει η Κωνσταντινούπολη δυστυχώς...Βέβαια έχω να πάω από το 2009,δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι έκτοτε.
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Γεωγραφικα ειναι Ευρωπη και εχω βαλει τη Γεωργια στα υποψιν σοβαρα.
Κοίτα, είναι στο μεταίχμιο. Και πολιτισμικά ακόμα περισσότερο, ειδικά η Αρμενία που σε κάποια πράγματα μου θύμισε λίγο και Ιράν. Και δεν έχω πάει ακόμα Αζερμπαϊτζάν (άτιμη πανδημία) που είμαι σίγουρη ότι θα βιώσω βαθιά Ασία.
 
Last edited:

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Μου διέφυγε η Πρίστινα που ανέφερε και η Φένια! Εμπειρία. Από τη μια η μπρουταλιστική αρχιτεκτονική στα καλύτερά της, από την άλλη οθωμανικές γειτονιές. Σε 10' περπάτημα φεύγεις από τις περιοχές με τα χίπστερ μαγαζιά που αράζουν οι Αμερικανοί και λογής άλλοι "expats" και καταλήγεις σε δρόμους όλο λασπουριά.

Και βέβαια Βόρεια Μακεδονία. Όχι όλη, πχ η Οχρίδα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την υπόλοιπη χώρα. Αλλά τα Σκόπια και ακόμα περισσότερο το Τέτοβο έχουν σίγουρα την "παρακμή" που αναζητάς. Παραθέτω μια σχετική ιστορία που είχα γράψει για αυτές τις δύο πόλεις το μακρινό 2013. Τότε κάποιοι με είχαν χλευάσει για τις ταξιδιωτικές μου επιλογές. :p
Π.Γ.Δ.Μ. - Π.Γ.Δ.Μ.-Ένας τόπος γεμάτος αντιθέσεις
 

ludovica

Member
Μηνύματα
216
Likes
1.746
Σίγουρα άλλο να πας σε ένα μέρος και άλλο να δεις μια εκπομπή για αυτό αλλά ένα ταξιδιωτικό οδοιπορικό στα Τίρανα δε με έκανε να ψήνομαι για την πόλη. Ο παρουσιαστής ήταν από αυτούς που και στην κόλαση να τους βάλεις θα προσπαθήσουν να πουν κάτι καλό, έστω πως τα καζάνια είχαν ωραία διακόσμηση και κατέληξε να λέει ότι συνδυάζεται το παλιό με το νέο (ισχύει για κάθε πόλη πάνω από 10 ετών) και πως υπάρχουν όλες οι γενιές και μωρά και γέροι.
Δυο-τρία σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος υπάρχουν αλλά δεν ξέρω να αξίζει να πας μόνο για αυτά.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.541
Likes
8.517
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Μετα τις αγριες νυχτες στο Λουξεμβουργο με τις Πορσε που μετα τις 7 κυκλοφορουν μονο αδεσποτα σκυλια και αστεγοι, πειτε μας για τη μπιχλα της Ναπολης που το καλοκαιρι ειναι ενα τεραστιο παρτι ολη η πολη και γιατι γουσταρουμε.
Δεν έχω πάει καλοκαίρι, αλλά βάζω στοίχημα, αν κρίνω από αυτό που είδα το χειμώνα, ότι το καλοκαίρι θα γίνεται χαμός στη rives de Clausen. Δεν θα μπορείς να περάσεις από εκεί. Σε πολιτιστικά δρώμενα, φεστιβάλ, συναυλίες και clubbing η σύγκριση με πόλεις τύπου Metz και Trier δεν υφίσταται. Είμαι σίγουρος ότι σε συναυλίες μεγάλων ονομάτων πατάει κάτω και την Αθήνα. Δεν είμαι τρελός φαν της πόλης αλλά νεκρή δεν θα την έλεγα.

Οφτόπικ αλλά την περίμενα πολύ πιο αποστειρωμένη. Εκτός του "κουκλίστικου" κέντρου δεν θα την χαρακτήριζα καλογυαλισμένη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.277
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom