Ρωσία Πρόγραμμα για Μόσχα...

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
χμμ τις δύο πρώτες μερες είχε αρκετό κρύο, έπεσε ως -10 ίσως και χαμηλότερα. Είχε χιονίσει πολύ τις προηγούμενες μερες..Τις δύο επόμενες βελτιώθηκε αισθητά..Σήμερα π.χ. ήταν νορμάλ κρύο, κοντα στους 0C και παραπάνω.. Πάντως με ισοθερμικά έκανες άνετα βόλτα με τα πόδια χωρίς πρόβλημα. Σκεφτομαι να γράψω ιστορία να σας πω λεπτομέριες..
Ναι, γράψε! Θέλουμε κι άλλες ιστορίες από Ρωσία! :)
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.714
Likes
11.276
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
έχουμε είδη μία, on the writing ;D
Καλέ ναι, το ξέρω! :D
Απλά είναι από αυτές που παίρνουν χρόνο και προτιμώ να τις απολαμβάνω όταν τελειώνουν για να τις ευχαριστιέμαι! :)
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
έχουμε είδη μία, on the writing ;D
Οπότε πάρε φόρα να γράψουμε παράλληλα..Εγώ θέλω να οργανώσω λίγο τις φωτογραφίες που τράβηξα πρώτα και ξεκινάω. Παντως απ'οσο έχω διαβάσει τα γράφεις όλα πολύ αναλυτικά με σημαντικές πληροφορίες! Οπότε εγώ θα γράψω περίληψη (για να μην επαναλαμβανόμαστε!) :) ;)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.679
Likes
50.536
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλημέρα, σε ελάχιστες μέρες θα είμαι σε Μόσχα και Αγ. Πετρούπολη και θα ήθελα όποιος συμφορουμίτης γνωρίζει από Ρωσία να σχολιάσει το πρόγραμμα που «έφτιαξα». Είμαι απαράδεκτος στο να κάνω προγράμματα γιατί έχω συνηθίσει να περιφέρομαι με άπλετο χρόνο και να μην έχω ημερομηνία αναχώρησης από κάθε πόλη, αλλά αυτή τη φορά ο χρόνος μου είναι συγκεκριμένος: 3,5 μέρες στη Μόσχα και 3 στην Αγ. Πετρούπολη, όπου δεν έχω ξαναβρεθεί.

Ξεκινάω με τη Μόσχα, παρακαλώ όποιος θέλει να σχολιάσει ελεύθερα και να κάνει συστάσεις:

1η μέρα: Άφιξη στο αεροδρόμιο στις 13.30, υπολογίζω ότι μέχρι τις 17.00 θα είμαστε έτοιμοι κι από το ξενοδοχείο (ε, του κερατά, πόσο να αργήσουμε; ) και στις 20.00 έχουμε να πάρουμε ένα καραβάκι από το HotelUkraine. Σε αυτό το τρίωρο σκοπεύουμε να κάνουμε καμιά βόλτα στην Κόκκινη Πλατεία για φωτό συν κάτι άλλο (kitaygorod; προλαβαίνω; Κάτι άλλο; Arbat με το μετρό; ) και μετά το καραβάκι που θα κάνει κρύο και δε θα έχει και κόσμο στο μετρό να πάμε να δούμε 5-6 σταθμούς μετρό, πριν κλείσει (διάβασα ότι κλείνει στις 1 το πρωί).


2η μέρα: Κρεμλίνο με τα όλα του. Τι ώρα πάω για εισιτήρια; Σε αντίθεση με το Ερμιτάζ δεν μπορώ να τα βγάλω online, σωστά; Θα ήθελα να κάνω και Αγ. Βασίλειο την ίδια ημέρα, αλλά αφού κλείνει στις 5.00 δεν προλαβαίνω ή υπερεκτιμώ το πόσο χρόνο χρειάζεται κανείς για να επισκεφθεί το όλο σύμπλεγμα του Κρεμλίνου; Δηλαδή αν είμαι μέσα στις 11.00 είναι ρεαλιστικό να έχω τελειώσει στις 15.30-16.00 για να προλάβω να δω τον Άγιο Βασίλειο τουλάχιστον;



Και μετά έχω δυο ολόκληρες μέρες για να δω τα εξής που με ενδιαφέρουν :

1. Κόκκινη Πλατεία: Μαυσωλείο Λένιν (δε γίνεται καμία από τις δύο πρώτες, θα είναι κλειστό), Αγ. Βασίλειος

2. Khamovniki: Μοναστήρι Novodevichy, Christ the Saviour, Pushkin Art Museum Art, Muzeon Sculpture Park

3. Presnya: Gorky House Museum, Ice Sculpture Gallery, Moscow City, θέατρα

4. Kolomonskoe (στα νότια είναι αυτό, στην ομώνυμη στάση μετρό), αν έχει πάει κανείς θα ήθελα την άποψή σας

5. VDNKh (στα βόρεια, στην ομώνυμη στάση μετρό), ομοίως αν έχει κάποιος…

Αν έχετε μια γνώμη για το τι έχω παραλείψει, πώς μπορούν να διανεμηθούν τα 1-5 σε δύο μέρες και γενικές παρατηρήσεις, είμαστε ευγνώμονες. Μετά τη Μόσχα θα σας ταλαιπωρήσω και με τις 2,5 μέρες στην Αγ. Πετρούπολη.
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Λοιπον βαλτε τα αθλητικα σας και αρχιστε :
Την πρωτη μερα πιστευω θα εχετε ξεμπερδεψει πιο νωρις απο το ξενοδοχειο. Οποτε ναι σε παιρνει να κανετε Kitay Gorod , το οποιο προσωπικα μου αρεσει καλυτερα το βραδυ . Παραπλευρως του GUM υπαρχει η οδος Nikolskaya .Την περπατατε μεχρι το μετρο Lubyanka .Βολταρεις απλα , εκει υπαρχει το printing house ενα ομορφο κτηριο δεν υπαρχει κατι να δεις μεσα . Στο νουμερο 23 και στο 8 εκανε καποιες εκτελεσεις ο Σταλιν και σε ενα απο το δυο βρηκαν κατι πτωματα απο τοτε πριν 5-6 χρονια. Κανεις μια σταση να θαυμασεις :p την πλακετα του Βενιζελου?? αν θυμαμαι καλα εξω απο το Zaikonospassky ( μοναστηρι αντρικο - αλλα θυμαμαι ειχα παει την Μεγαλη Παρασκευη στον επιταφιο , ετυχε να βρισκομαι στη γειτονια ).
Παρτε το μετρο απο τη σταση Lubyanka , κατεβειτε στη σταση Kitay Gorod ανηφοριζετε ολη την Varvaka ulitsa μεχρι να βγειτε στον αγιο Βασιλειο και φυσικα στην κοκκινη Πλατεια.
Μετα διασχιζετε την κοκκινη πλατεια και βγαινετε πισω απο το Μουσειο Ιστοριας και πεφτετε μουρη με μουρη με τον Ζουκοφ και το αλογο του στο δρομο προς την περιοχη Teatralnaya ( Βλεπετε το hotel Metropol , τo Bolshoi κλπ .
Νομιζω οτι αυτο σας γεμιζει ενα 3ωρο ανετα.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.679
Likes
50.536
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μια χαρα κατανοητότατη, αν σου περισσέυει χρόνος, κατανέμεις και τς μέρες 3 & 4...
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
To Κρεμλινο δε θυμαμαι τι ωρα ανοιγει , αλλα πηγαινε νωρις 2 φορες επιχειρησα να παω γυρω στη μια και ειχε ουρα στα εισητηρια ( δε το μιλανε και το αγγλικο εκει και γινεται μπαχαλο με τους τουριστες)
Μην αγχωνεσαι με τον Αγιο Βασιλειο το πολυ 40 λεπτα θα σου παρει ( και πολυ σου λεω )
Το Κρεμλινο τωρα εχει αρκετα να δεις , αλλα παλι πανω απο 3 ωρες δε θα κανεις . Οποτε ναι βαλτα μαζι αυτα τα δυο.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Με εντελώς προσωπικά κριτήρια, αν βρεθείς στο σταθμό Κομσολοσκαγια, που είναι και από τους πιο ωραίους από όσους είδα, αξίζει να ανέβεις πάνω για να δεις το σύμπλεγμα από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Λένινγκραντ του Καζάν και ακόμη ένα που ξεχνώ το όνομα. Από εδώ ξεκίνησε το γνωστό ταξίδι του Λένιν στην ανατολή και κάτι έχει απομείνει στον αέρα.
Η γκαλερί Τρετακοβσκαγια, όχι η παλιά με τις ρώσικες εικόνες αλλά η νέα, είναι πραγματική εμπειρία κυρίως για τη Σταλινική τέχνη και εποχή.
Αφού θα πας στο ναό του Σωτήρα, το πραγματικό διαμάντι βρίσκεται πέρα από τη γέφυρα στο εργοστάσιο Κράσνι Οκτόμπρι, ο ίδιος ο ναός είναι παντελώς αδιάφορος από κάθε άποψη.
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Μετα απο το Κρεμλινο γνωμη μου ειναι να πας προς Pushkin museum . Λιγα μετρα πιο κατω βρισκεται και ο ναος του Σωτηρος Χριστου.Την διαδρομη την ειχα κανει με το ποδι θυμαμαι βγαινοντας απο το Κρεμλινο αριστερα προς τη Biblioteka Lenina προχωρας την οδο Μokhovaya ( καπως ετσι ) στο δεξι σου χερι ειναι το Pushkin και στο αριστερο ο ναος. Κανε μια σταση στο Gogol Mogol για καφεδακι .
Απο εκει βλεπεις αν σε παιρνει να ανεβεις προς Arbat η να το αφησεις για την επομενη μερα
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.837
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom