Ρωσία Πρόγραμμα για Μόσχα...

Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Το novi Arbat ειναι μια βλακεια και μιση σε αντιθεση με το παλιο Arbat το οποιο ειναι γλυκο ( εχει καποια αξιολογα σημεια αναφορας , θα προτιμουσα να το κανεις μερα και οχι βραδυ)Βολτα στη Stary Arbat και γυρω απο αυτην.
Επισης κατι που δεν ειπα πιο πριν για μενα ηταν μεγαλη εκπληξη το μουσειο Μαγιακοφσκι ! Θα σου προτεινα να πας αν εχεις χρονο , ειναι μικρο , βρισκεται πισω απο ενα μικρο βιβλιοπωλειο στη περιοχη του μετρο Lubyanka
Επισης το Novodevichy θα σου φαει μιση μερα , αλλα νομιζω αξιζει τον κοπο και το μοναστηρι και η λιμνη και το νεκροταφειο ( πολλα celebrities μαζεμενα :p )
Το Muzeon Sculpture Park δε με τρελλανε , το Gorky park ηταν υπο "ανακαινηση "οταν πηγα το μισο ηταν σκαμμενο .
Gorky House Museum, Ice Sculpture Gallery, δεν πηγα , δε μπορω να σου πω .
Αν εισαι φαν των 7 αδερφων ( ε θα μενεις σε μια απο αυτες στο Ukraina ) θα σου ελεγα να κατεβεις στο Peking hotel στη σταση Μayakovskaya και να κατεβεις οοοολη την Tverskaya ulitsa ( νομιζω το χεις ) περιπου μεχρι τα Μπολσοι . Σταση περικαλω εστω για ενα καφε στο Pushkin cafe.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.678
Likes
50.534
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Άψογοι παιδιά, βοηθάτε πολύ, ευχαριστώ τα μάλα.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Χωρίς να θέλω να το υποτιμήσω, προσωπικά νομίζω ότι το Πούσκιν δεν ανταποκρίνεται στο μεγάλο χρόνο αναμονής για την είσοδο, ειδικά όταν σε περιμένει μετά το Ερμιτάζ. Μάλλον το κυριότερο έκθεμα του είναι η διευθύντρια του, η οποία στέκεται εκεί ακλόνητη από την εποχή του Στάλιν, καμιά εβδομηνταριά χρόνια περίπου!
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Σοβαρά εχει αναμονή; Οταν πήγα είμασταν σχεδόν μόνοι μας και το ειχα σχολιάσει αρνητικά στην παρέα ... Παντως το βρήκα κακοφωτισμενο και λίγο παραμελημενο
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.393
Likes
14.315
Πρίν μερικά χρόνια,και καλοκαίρι μάλιστα,δεν είχε καθόλου κόσμο.
Πάντως ηταν και κακοφωτισμένο και παραμελημένο.
Αξίζει κατά την γνώμη μου έστω και για μια γρήγορη επίσκεψη.
Υποτίθεται οτι θα έτρεχε στο Πούσκιν ένα πρόγραμμα ανακαίνισης και αξιοποίησης.Δεν έγινε τίποτα;
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Το πιο πιθανό είναι να εχετε εσείς δίκαιο γιατί όταν το επισκέφτηκα εγώ ήταν σε εξέλιξη η μεγάλη έκθεση του Τζιότο, και πιθανότατα αυτό ήταν και η αιτία της κοσμοσυρροής.
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
1η μέρα: .... (kitaygorod; προλαβαίνω; Κάτι άλλο; Arbat με το μετρό; ) και μετά το καραβάκι που θα κάνει κρύο και δε θα έχει και κόσμο στο μετρό να πάμε να δούμε 5-6 σταθμούς μετρό, πριν κλείσει (διάβασα ότι κλείνει στις 1 το πρωί).

2η μέρα: Κρεμλίνο με τα όλα του. Τι ώρα πάω για εισιτήρια; Σε αντίθεση με το Ερμιτάζ δεν μπορώ να τα βγάλω online, σωστά; Θα ήθελα να κάνω και Αγ. Βασίλειο την ίδια ημέρα, αλλά αφού κλείνει στις 5.00 δεν προλαβαίνω ή υπερεκτιμώ το πόσο χρόνο χρειάζεται κανείς για να επισκεφθεί το όλο σύμπλεγμα του Κρεμλίνου; Δηλαδή αν είμαι μέσα στις 11.00 είναι ρεαλιστικό να έχω τελειώσει στις 15.30-16.00 για να προλάβω να δω τον Άγιο Βασίλειο τουλάχιστον;

Και μετά έχω δυο ολόκληρες μέρες για να δω τα εξής που με ενδιαφέρουν :
4. Kolomonskoe (στα νότια είναι αυτό, στην ομώνυμη στάση μετρό), αν έχει πάει κανείς θα ήθελα την άποψή σας.
1η μέρα: πιστεύω προλαβαίνετε και arbat, και κάποιες στάσεις μετρό (νομίζω έκλεινε στις 12 το βράδυ)
2η μέρα: Το Κρεμλίνο έχει ενδιαφέρον αλλά δε ξετρελάθηκα κιόλας να θέλω να περάσω εκεί πολλές ώρες. Εξάλλου δεν έχει πολλούς επισκέψιμους χώρους. Κάποιες εκκλησίες θυμάμαι και τον προαύλιο χώρο με τον "τσάρο" και την "τσαρίνα". Δε μπορείς να βγεις έξω από την διαδρομή που είναι για τους τουρίστες. Η ουρά ήταν μεγαλούτσικη αλλά όχι κατι φοβερό (πήγαμε παρόμοια περίοδο, μέσα μαρτίου).
Ο άγιος Βασίλειος λένε πως κλείνει 5 αλλά όταν πήγαμε εμείς καμιά ώρα νωρίτερα ο φύλακας δεν άφηνε κανέναν να περάσει. Καλύτερα προγραμματίστε το για νωρις.

Κοlomenskaya μου άρεσε όπως και στο Sculpture park. Λόφο σπουργιτιών δε θέλετε να πάτε;
Για φαγητό θυμάμαι μας άρεσε πολύ το Ragout.. Kαι το Taras bulba ήταν καλό με μεγάλη ποικιλία αλλά αρκετά τουριστικό..

+1 για καφέ/γλυκό στο gogol mogol (όμως δε μιλάνε καθόλου αγγλικά, ούτε το "hello" δε καταλαβαίνουν) και για βόλτα στην Tverskaya
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.572
Μπλιαχ ο λόφος των σπουργιτιων δε ξέρω γιατι λυσσανε οι Μοσχοβιτες με δαύτο !
Δοκίμασε για φαγητο ή καφε και το K44
Πιστεύω ότι λυσσάνε λόγω της θέας! :) Eίναι καλή ευκαιρία να δεις τη Μόσχα από το ψηλότερο σημείο της. Ακόμα και στη "νεκρή" περίοδο που πήγαμε εμείς που είχε και πολύ χιόνι, στο λόφο υπήρχε πολλή ζωή, κόσμος, πλανόδιοι.. Βλέπεις και το εντυπωσιακό Lomonosov university. Ωραία ήταν..
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Το Lomonosov ειναι όντως άκρως εντυπωσιακό και εκει αξίζει να δώσει χρόνο , στο άλλο νιετ ! Αντιθέτως αν κατέβει μια στάση πριν την universitat ( γμτ δε θυμαμαι όνομα ) θα βόλταρει παράλληλα στον Μοσκβα
 

vivyen

Member
Μηνύματα
96
Likes
51
αν βρεθείς στο σταθμό Κομσολοσκαγια
,
Λέγεται Κομσομόλσκαια (Комсомольская).
να δεις το σύμπλεγμα από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Λένινγκραντ του Καζάν και ακόμη ένα που ξεχνώ το όνομα.
Ιαροσλάβσκι.
Το σημείο που λες το ονομάζουν *πλατεία τριών σιδηροδρομ. σταθμών.*
Yorgos, κοίτα αυτό το σα'ι'τ, έχει πληροφορίες για Κρεμλίνο.Είναι στα ρώσικα, βέβαια, αλλά με τη βοήθεια του google, ελπίζω, κάτι να καταλάβεις.
http://www.msk-guide.ru/page_10203.htm
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.829
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom