Γενικά Πρώτο ταξίδι Ευρώπη, λίγη βοήθεια

stgn

Member
Μηνύματα
39
Likes
3
Και μερικές τεχνικές ερωτήσεις:

Μέσω ποιάς εταιρείας κλείνουμε δωμάτιο? Εδώ μέσω του travelstories.gr βλέπω έχει ένα σωρό από τις οποίες γνωρίζω μόνο το hotels.com. Το booking.com το είχα χρησιμοποιήσει για να κλεισω για Σμύρνη αλλά εδώ δεν το βλέπω. Οι υπόλοιπες είναι αξιόπιστες? Ποιές προτείνετε περισσότερο?

Χρειάζεται πιστωτική? Ρωτάω γιατί έχω μόνο την Enter Visa της Alpha Bank (χρεωστική) την οποία είχα χρησιμοποιήσει μέσω booking.com για να κλείσω ξενοδοχείο Σμυρνη, και δεν είχα πρόβλημα. Η συγκεκριμένη κάρτα περνάει στο εξωτερικό για συναλλαγές αντί μετρητών ή ζητάνε πιστωτική?

Επίσης όταν έκλεισα για Σμύρνη δεν χρεώθηκε η κάρτα από πριν και είχα το δικαίωμα ακύρωσης μέχρι την προηγούμενη μέρα χωρίς κάποια ποινή, στην περίπτωσή μας τώρα τι παίζει, χρεώνομαι όλο το κόστος με το που κλείνω το δωμάτιο? Σε περίπτωση ακύρωσης τί γίνεται?

Σορρυ αν ακούγομαι εντελώς άσχετος, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή πραγματικά είμαι. :D
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.138
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Για δες δεξια απο τα μηνυματα μπας και τη βρεις τη booking.com, το κιτρινο.

α.jpg
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Το Λονδινο ειναι ακριβουτσικο...νεα 15 ημερων αυτα απο φιλους που γυρισαν απο κει.
Το Βερολινο ναι το προτεινω..αν και θα σε φαει το κρυο και το αγιαζι:bleh::bleh:.(οι γλωσσες δεν ειναι για σενα)
Η Βερονα που εχεις φιλους δεν εχει καμια σχεση με Ρωμη ..εμεις μιλαμε για Ρωμη ,η οποια ειναι απο τις βασικες πρωτευουσες που ζητας.
Η Κολωνια ,Ντυσσελντορφ δε λενε και πολλα.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.328
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για την ακρίβεια η πρώτη προτεραιότητα είναι να ανοίξει λίγο το μάτι και να δούμε μέρη/μνημεία/αρχιτεκτονική/μουσεία και γενικότερα αξιοθέατα
à paris αδερφές μου à paris! (παραφράζοντας Τσέχωφ)

Και μουσεία, και αξιοθέατα και ρομαντζάδα, και βαρκάδα, και πολλές μέρες θες και και και και...

Ε δεν είναι βέβαια και κάτι τρομερά ξένο σε μας (δεν πας και στο Τόκιο) αλλά είναι γκαραντί επιλογή. Τσίμπα λίγο το μπάτζετ και μπες στο αεροπλάνο.

Υ.Γ. Τα ίδια ισχύουν και για Ρώμη.
Υ.Γ.2. Τέλοσπάντων πήγαινε Παρίσι και μετά Ρώμη. Και μετά μας λες.
Υ.Γ.3 Ή πήγαινε πρώτα Ρώμη και μετά Παρίσι. Και μετά μας λες.
Υ.Γ.4 Βέβαια ακόμα πιο καλή επιλογή είναι η Αβάνα αλλά όχι ε?
 

stgn

Member
Μηνύματα
39
Likes
3
Καλησπέρα,

Ποιά σελίδα θεωρείτε ως την καλύτερη, πιο αξιόπιστη και οικονομική για κλείσιμο ξενοδοχείου?

Επιπλέον, πότε διαμορφώνονται συνήθως οι καλύτερες τιμές για το πάσχα?
Για παράδειγμα (καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι εντελώς άκυρο αυτό που ρωτάω, αλλά δεν έχω ιδέα τι παίζει με τις τάσεις στις τιμές) λίγο μετά τα Χριστούγεννα, πέφτουν οι τιμές ας πούμε? Εμφανίζονται προσφορές στα ξενοδοχεία/σελίδες ή δεν ισχύει κάτι τέτοιο και όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο??
 

greg_thess

Member
Μηνύματα
993
Likes
547
Οι τιμές πάνε ανάλογα με τη ζήτηση..Συνήθως αρχίζω με tripadvisor,booking για ξενοδοχεία.Απλά συνήθως κάποια ξενοδοχεία δεν τα έχουν οι μηχανές αναζήτησης οπότε αναγκαστικά κλείνεις απευθείας.Γενικότερα πάντως,όταν επικοινωνώ απευθείας με το το ξενοδοχείο σχεδόν πάντα παίρνω την καλύτερη τιμή.
 

stgn

Member
Μηνύματα
39
Likes
3
Επικοινωνείς εννοείς μέσω mail, site ή τηλ?

Καλύτερη περίοδος για να κλείσεις για πάσχα?
 

greg_thess

Member
Μηνύματα
993
Likes
547
Προτιμώ το mail..Προσωπικά θα άρχιζα να κοιτάω από τώρα και αν μου αρέσει κάτι και σε στυλ και σε τιμή θα το έκλεινα.Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει πως θα κινηθούν οι τιμές.
 

Zames

Member
Μηνύματα
107
Likes
71
Επόμενο Ταξίδι
Νάξος
Ταξίδι-Όνειρο
Παρίσι-Άμστερνταμ-Ιαπωνία
Καλησπέρα σε όλους.

Για λόγους που δε θα αναλύσω τώρα δεν έχει τύχει να ταξιδέψω Ευρώπη/Εξωτερικό, παρ' όλο που πάντα ήθελα. Το πρώτο ταξίδι που έκανα στο εξωτερικό ήταν φέτος το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας στη Σμύρνη.

Αυτή τη φορά σκεφτόμαστε με την κοπέλα μου να κάναμε κανα ταξιδάκι Ευρώπη το Πάσχα οπότε αρχίζουμε να το ψάχνουμε από τώρα για να πετύχουμε και σχετικά καλύτερες τιμές. Και εδώ θα ήθελα τη βοήθειά σας ως πιο έμπειροι στα ταξίδια.

Ψάχνουμε κάτι σχετικά οικονομικό στο θέμα των αεροπορικών + ξενοδοχείου, 5-6 διανυκτερεύσεις, σε πόλη που να έχει να δεις αρκετά πράγματα (αξιοθέατα/μουσεία/αρχιτεκτονική), υπάρχει δηλαδή όρεξη για περπατάδα και βόλτα. Αλλά σε σχετικά λογικά πλαίσια (όχι ξεπάτωμα) γιατί είμαστε 35, όχι 18 ;)

Χαζεύοντας φωτογραφίες φίλων από τα ταξίδια τους στην Ευρώπη περισσότερο μου έχουν αρέσει βόρειες χώρες, και κυρίως Γερμανία/Αυστρία/Βέλγιο/Τσεχία/Ολλανδία. Αντίθετα φωτογραφίες από Παρίσι ας πούμε δεν με ξετρέλαναν κιόλας. Επίσης διάφορα νήματα από ταξίδια σε σκανδιναβικές χώρες που έχω δει εδώ στο φόρουμ μου άρεσαν. Θα προτιμούσα περισσότερο "βόρεια" από μεσογειακή χώρα. Όχι πως Βαρκελώνη ή Μαδρίτη θα με χάλαγε, γενικά συμπαθώ Ισπανία αλλά δεν ξέρω αν ενδείκνυται για πρώτο ταξίδι Ευρώπη και για τόσες διανυκτερεύσεις.

Από την άλλη υπάρχει και το οικονομικό θέμα και απ όσο γνωρίζω βόρεια = ακριβότερα. Γι αυτό θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεία σας.

υγ. Και οι δύο έχουμε άριστη γνώση Αγγλικών, αν βοηθάει κάπου αυτό.
Για 7 μέρες θα σου έλεγα Παρίσι-Λονδίνο-Βερολίνο.
Αλλα μπορεις να συνδιάσεις Άμστερνταμ-Αμβέρσα που είναι ωραια.
Με αεροπλάνο προς Αμστερνταμ και με τρένο ή νοικιαζόμενο ΙΧ Αμβέρσα και απο Βρυξελλες αεροπλανο.
 

greg_thess

Member
Μηνύματα
993
Likes
547
Να πάει Βέλγιο και να προτιμήσει Αμβέρσα από Μπρυζ,Γάνδη ή Βρυξέλλες;;Δεν νομίζω αλλά γούστα είναι αυτά.
 

chillysauce

Member
Μηνύματα
106
Likes
56
Επόμενο Ταξίδι
Ομάν, ωχ αμάν!
Ταξίδι-Όνειρο
Αφγανιστάν,Ειρηνικός
άντε και καλώς να κολλήσετε το μικρόβιο!

Λοιπόν εφόσον μιλάμε για κλασσική , όμορφη, όχι μεσογειακή(αλλιώς θα λεγα Πορτογαλία!) Ευρώπη θα πω Πολωνία(χωρίς Βαρσοβία!!!). Όμορφη αρχιτεκτονική/ιστορία μπλα μπλα μπλα πλας πολύ οικονομικά! Λόγω εποχής συνδυάστε και μια χιονοδρομική εξόρμηση και θα την λατρέψετε! Με τα αγγλικά ίσως να χετε λίγο θεματάκι, όχι εσείς αλλά οι τριγύρω σας! :p αλλά θα την παλέψετε! αν σε προβληματίζει η γλώσσα τότε μια Βουδαπέστη.

Πάντως για να σε βάλω και σε δίλημμα μου με κάτι που δεν νομίζω θα παιζόταν, από Βόρεια Ευρώπη Ιρλανδία τι σου λέει? ;)

Ενώ οι Σκανδιναβικές μετράνε απ'όλες τις απόψεις, ανέφερες το μπάτζετ να μην ξεφύγει οπότε ιδίως Νορβηγία -Σουηδία αφήστε το(για Δανία-Φιλανδία λίίίίίγο καλύτερα αλλά και πάλι κλαίνε τα πορτοφόλια!)..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.529
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom