Γενικά Πρώτο ταξίδι Ευρώπη, λίγη βοήθεια

Despinadmk

Member
Μηνύματα
289
Likes
1.123
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα... <3
Μην σνομπάρεις την Ιταλια ειναι κοντά,έχει τόση ομορφιά που θα σε μαγέψει. Αλλα τέλος πάντων, η Βουδαπέστη ειναι εμάς όμορφος προορισμός και οικονομικός. Αρχιτεκτονική,μνημεία,φυση,τα παραδουναβια χωριά... Πολυ όμορφη πόλη. Αν εχεις κάποιες επιπλέον μέρες,πηγαίνεις και Βιέννη ή Μπρατισλάβα,γενικα εκεί γύρω. Αν θες κατι πιο εναλλακτικό,δεν εχω παει αλλα εχω διαβάσει εδω μεσα πολλά καλα λόγια για την Πολωνία. Επίσης,και η Σκανδιναβια θα μπορούσε να ειναι εμάς άλλος προορισμός αλλα ειναι σχετικά ακριβός.
Ποσο συμφωνω μαζι σου...οταν ειδα οχι Ιταλια, λεω ουπς? Γιατι τετοιο ακυρο??? Η Ιταλια βγαζει απο μονη της εναν ιδιαιτερο ρομαντισμο και την θεωρω προορισμο για ζευγαρια.. Στις προτασεις σου θα προσεθετα και το Παρισι, το οποιο το ειχα συνδυασει με την Κοιλαδα του Λιγηρα. Εξαρταται βεβαια ποσες μερες θα ειναι η διαρκεια του Ταξιδιου σας. Επισης, θα συμβουλευα επειδη ειναι το πρωτο ταξιδι σας στο εξωτερικο, να επιλεξετε Ευρωπαικο προορισμο.
 

rev26

Member
Μηνύματα
195
Likes
119
Γεια σας,

Είμαι καινούριο μέλος, θα ήθελα πάρα πολύ να με βοηθήσετε μιας και έχετε αρκετές εμπειρίες από ταξίδια, (εγώ δυστυχώς από εξωτερικό καθόλου!) αλλά αποφάσισα να αλλάξει παντελώς αυτό και θέλω να κάνω μαζί με τη κοπέλα μου ένα ταξίδι, μάλλον Ευρώπη (αλλά δεχόμαστε και εναλλακτικούς προορισμούς) μιας και είναι λίγο πιο οικονομικά φαντάζομαι.....

Έχουμε σκοπό να πάμε Απρίλιο μήνα (μάλλον αρχές) και θα ήθελα εσείς που ξέρετε να με βοηθήσετε με προτάσεις για τον προορισμό.

Θα προτιμούσαμε να μην είναι Ιταλία μιας και είναι λίγο πολύ ένας κλασσικός προορισμός που θα θέλαμε να αποφύγουμε σαν πρώτο ταξίδι όσο και αν είναι και το πιο λογικό, αλλά ούτε και Τουρκία,Αίγυπτο,κτλπ γιατί δεν σας κρύβω πως έχω πάρει έναν φόβο με όλα αυτά που συμβαίνουν τη τελευταία περίοδο στο κόσμο που ζούμε!

Θα θέλαμε έναν προορισμό που να προσφέρει όμορφα αξιοθέατα, φύση, μια εναλλακτική εμπειρία καθώς δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ αν θα έχει την απίστευτη νυχτερινή ζωή (βέβαια καλοδεχούμενη και αυτή!),

όσον αφορά το budget ας μην είναι και πολύ οικονομικό, αρκεί να αξίζει την εμπειρία.

Μακάρι να με βοηθήσετε γιατί πραγματικά έχω ψάξει παντού και δεν ξέρω τι να διαλέξω, όσον αφορά αν θα είναι οργανωμένο ή το κλείσουμε μόνοι μας, δεν πιστεύω να δυσκολευτούμε ιδιαίτερα καθώς έχω κάνει αρκετές κρατήσεις-οργανώσεις ταξιδιών διαδικτυακά απλά ήταν για ελληνικούς προορισμούς.
Εγώ θα πήγαινα Σκωτία,θα νοίκιαζα ένα αυτοκίνητο και θα γυρνούσα όσο μπορώ περισσότερο.αλλα όπου και να επιλεξετε να πάτε τελικά,ένα ειναι σίγουρο οτι θα περάσετε τέλεια
 

kyriakoss

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Σας χιλιοευχαριστώ για τις απίθανες συμβουλές!

Δυστυχώς αυτό έχω καταλάβει και εγώ πως από ότι και αν έψαξα Ιταλία - Γαλλία Θεωρούνται must προορισμοί, απλά με χαλάει λίγο ότι η Ιταλία είναι πολύ κοντά σε εμάς, αν ζούσαμε Αμερική θα το βλέπαμε αλλιώς :p και το σκέφτομαι πάντα με την λογική ότι σίγουρα θα είναι το επόμενο ταξίδι Ιταλία...αλλά για Γαλλία το βλέπω σαν επιλογή.

Όσον αφορά το budget θα μπορούσα να διαθέσω 1500 με 2000 για ξενοδοχείο,εισιτήρια,φαγητό,περιπλάνηση για 2 άτομα και με σκοπό διαμονής για 4-8 μέρες ανάλογα την περιπλάνηση και το ταξίδι,

γιαυτό και με τις σκανδιναβικές χώρες που θα ήταν πιστεύω πρώτη επιλογή για μένα δεν το βλέπω να είναι εφικτό.

Επίσης θα ήθελα κάποια γνώμη για Ισπανία-Πορτογαλία αν Απρίλιο μήνα είναι κάτι που λέει και αν παίζει σε αυτό το επίπεδο του budget για 5-7 μέρες.

Εγώ θα πήγαινα Σκωτία,θα νοίκιαζα ένα αυτοκίνητο και θα γυρνούσα όσο μπορώ περισσότερο.αλλα όπου και να επιλεξετε να πάτε τελικά,ένα ειναι σίγουρο οτι θα περάσετε τέλεια
Σκωτία είναι μια επιλογή που θα ήθελα σίγουρα να μάθω περισσότερα,

Ψάχνω κάτι που μπορεί να προσφέρει αξιοθέατα, φύση και μια ωραία εμπειρία από περίεργες τοπικές κουζίνες
 
Last edited by a moderator:

alice~

Member
Μηνύματα
714
Likes
1.167
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Σκέψου όμως πόσοι αμερικανοί ταξιδεύουν στην Ιταλία ή θέλουν να δουν την Κωνσταντινούπολη (που ειναι ακομα πιο κοντά σε εμάς). Γεγονός που σημαίνει οτι αξίζουν σαν προορισμοί και είμαστε τυχεροί να τους εχουμε κοντά :p Για πρώτο ταξίδι η Ιταλία θα ήταν πολυ καλή επιλογή,και μετά σιγά σιγά πηγαίνεις και σε πιο μακρινά μέρη. Απ'ολα τα μέρη που εχω παει,η ομορφιά της Ιταλίας μου έχει μείνει πολυ έντονη όποτε σκέψου και αυτο το ενδεχόμενο :)
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
η Ιταλία είναι πολύ κοντά σε εμάς
Thank god! ;)
Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία είναι ωραιότατοι προορισμοί που προσφέρουν πλήθος επιλογών (αρχιτεκτονική, τέχνη, ενδιαφέρουσες πόλεις, γραφικά χωριά, καταπληκτική φύση, πανέμορφες διαδρομές με αυτοκίνητο, φαγητό κλπ) για όλους τους ταξιδιώτες είτε αρχάριους είτε βετεράνους. Η Ισπανία είναι σίγουρα πιο οικονομική απ' τις άλλες δυο. Βέβαια και ο νότος της Ιταλίας μια χαρά είναι από οικονομικής άποψης. Η Γαλλία είναι πιο ακριβή απ' τις υπόλοιπες. Όμως το μπάτζετ που διαθέτεις πιστεύω πως είναι ικανοποιητικό για όποια απ' τις τις τρεις χώρες κι αν επιλέξεις. Απλά θα αυξομειώσεις ανάλογα τις μέρες σου. Πάντως τις 5 δ/ν τις έχεις στο τσεπάκι. Και οι Απρίλιος - Μάιος είναι εξαιρετικοί μήνες για εξόρμηση!

Σχετικά με την Σκωτία τώρα, θα σου έλεγα για πρώτο ταξίδι να αποφύγεις να οδηγήσεις εκεί, καθώς οδηγούν ανάποδα. Επίσης να ξέρεις πως είναι πιο ακριβή χώρα και από τοπική κουζινα δεν... Είναι πανέμορφη όμως!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.393
Likes
14.315
Με 2000 πάς σχετικά άνετα Ισπανία ή Πορτογαλία για 4-5 μέρες(ίσως και 1-2 παραπάνω και με μετρημένο budget).
 

Kikagr75

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα, Τσεχία
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
Καλημέρα! Θα συμφωνήσω με όσους πρότειναν Ιταλία, η Ρώμη είναι εξαιρετική επιλογή καθώς και το Μιλάνο απ' όπου μπορείς να επισκεφθείς τη λίμνη Κόμο για ημερήσια εκδρομή για ν'απολαύσεις την φύση. Επίσης για οικονομικό ταξίδι και άκρως ρομαντικό θα σου πρότεινα την Πράγα, έχω πάει ήδη μια φορά και το Πάσχα ετοιμάζομαι για δεύτερη επίσκεψη με τον άντρα μου. Άν έχεις και μέρες μπορείς άνετα να πεταχτείς μέχρι το Cesky Krumlov το οποίο ανακυρήχτηκε το 1992 ως ένα από τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Άκρως μεσαιωνική πόλη, βρίσκεται στα 170 χλμ νότια της Πράγας κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Κάποιος αναφέρθηκε στη Βουδαπέστη την οποία επισκέφτηκα τον Δεκέμβριο του 2014 και μπορώ να πώ οτι με μάγεψε παρά το τσουχτερό κρύο. Οικονομική πόλη, με φοβερή αρχιτεκτονική, φαγητό και αξιοθέατα. Την προτείνω σαν οικονομικό και κοντινό προορισμό.Και φυσικά υπάρχει πάντα το Παρίσι το οποίο θα ξαναπήγαινα άνετα!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ομορφες οι Πραγα-Βουδαπεστη κ οικονομικες αλλα οχι να μην εχεις δει πρωτα τις πανεμορφες χωρες που σου αναφεραμε. Κριμα ειναι ειδικα εφοσον το budget σου επιτρεπει να πας. Η εγγυτητα η η αποσταση μιας χωρας απο τη δικη μας πιστευω δεν θα επρεπε να αποτελει κριτηριο επιλογης της. Συμφωνω κι εγω οτι η Ισπανια κ Πορτογαλια ειναι ωραια επιλογη με πολλα πραγματα να δεις.
 

Despinadmk

Member
Μηνύματα
289
Likes
1.123
Ταξίδι-Όνειρο
Αλασκα... <3
Τον καημενο νομιζω τον προβληματισαμε περισσοτερο... :confused:
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Από τη στιγμή που διαθέτεις περίπου 2000€ για δυο άτομα που για μένα είναι πολύ καλό ποσό για 5-6 μέρες τότε λογικό να έχουν πέσει στο τραπέζι όλοι οι προορισμοί και να έχεις μπερδευτεί. Η Ευρώπή διαθέτει από τα ομορφότερα μέρη παγκοσμίως και σε πόλεις και σε χωριά και σε φύση. Προσπάθησε να προσανατολιστείς στο τι θέλεις περισσότερο.Κάποια πρωτεύουσα και εκδρομή πέριξ? Γραφικά χωριά και φύση? Τι?

Θες μια μεγάλη μηρόπολη? Τότε Λονδίνο (κορυφαίο) και Παρίσι.
Θες μια εναλλακτική πόλη με ιστορία, μουσεία και έντονη ζωή? Βερολίνο
Θες μεσαίωνα και τρελό τουρισμό? Πράγα
Θες μια πανέμορφη πόλη πιο οικονομική? Βουδαπέστη
Θες μια αριστοκρατική πόλη με αμέτρητα αξιοθέατα? Βιέννη
Θες αρχαία και γραφικές γειτονιές? Ρώμη
Θες κάτι πιο μακρινό αλλά εξαιρετικό με απίσετυτα μέρη? Λισαβώνα και γενικά Πορτογαλία με κλειστά μάτια.
Θες συνδυασμό Μαδρίτη-Βαρκελώνη? Θα είναι ένα καταπληκτικό ταξίδι κι αυτό.
Καλά για επιλογές εκτός μεγάλων πόλεων με χωριά και φύση αμέτρητες!

Εχείς κάποιο ταξίδι όνειρο? Όπως βλέπεις προτάσεις υπάρχουν αλλά προσπάθησε να κατασταλλάξεις κάπου. Κάνε ένα Top3 και ψήφισε:p

Εγώ πρώτο ταξίδι είχα πάει Μιλάνο-Βενετία. Θυμάμαι πως κι εγώ ψαχνόμουν και αυτό έκατσε στην τύχη και επειδή είχα κουραστεί να προβληματίζομαι:DΩραία επιλογή όμως και σαν πρώτο ταξίδι δεν ξεχνιέται.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.729
Likes
15.107
Επίσης θα ήθελα κάποια γνώμη για Ισπανία-Πορτογαλία αν Απρίλιο μήνα είναι κάτι που λέει και αν παίζει σε αυτό το επίπεδο του budget για 5-7 μέρες.



Ψάχνω κάτι που μπορεί να προσφέρει αξιοθέατα, φύση και μια ωραία εμπειρία από περίεργες τοπικές κουζίνες

Και η Ισπανία και η Πορτογαλία ναι βγαίνουν σε αυτό το μπάτζετ.Πανέμορφες χώρες, πολλά και ενδιαφέροντα αξιοθέατα, ευγενέστατοι κάτοικοι, νόστιμο φαγητό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.790
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom