taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Τόσο το Σκίπχολ όσο και το CDG βρίσκονται εντός της ζώνης Σέγκεν όπως και η Ελλάδα, που σημαίνει πως όλοι οι διαβατηριακοί έλεγχοι που θα περάσεις είναι στα αεροδρόμια αυτά, που είναι το σημείο εξόδου σας και εισόδου αντίστοιχα στη ζώνη Σέγκεν (δε θα περάσεις ελέγχους στην Αθήνα).Καλησπέρα. Η πτήση που έκλεισα για Νέα Υόρκη με €300 με επιστροφή (χωρίς βαλίτσα) για τον Απρίλιο του 2020 με τη Delta Airlines χωρίς ενδιάμεσο σταθμό, αποδείχτηκε τελικά πολύ καλή για να είναι αληθινή καθώς έλαβα σήμερα mail πως αλλάζουν οι πτήσεις και θα γίνουν με ενδιάμεσο σταθμό Schiphol Amsterdam όταν πηγαίνω (1h 30m layover) και CDG στην επιστροφή (1h 10min layover). Επειδή δεν έχω ξαναπετάξει με ενδιάμεσο σταθμό επιβεβαιώστε μου πως είναι αρκετό το χρονικό διάστημα της αναμονής (ειδικά στην επιστροφή η 1 ώρα και 10 λεπτά στο CDG) και αν ξαναπερνάμε ελέγχους διαβατηρίων ή άλλους ελέγχους ή μεταφερόμαστε άμεσα στην άλλη πτήση . Και κάπου εδώ παραδέχομαι πως έπρεπε να ακούσω τη σύζυγο μου που επέμενε να πετάξουμε με Emirates (που δεν έχουμε πετάξει ποτέ) τις ίδιες ημερομηνίες με ίδια σχεδόν τιμή (€400 που περιλάμβαναν βαλίτσα). Πρώτο post εδώ, φανατικός αναγνώστης για χρόνια του forum και ειδικά των ταξιδιωτικών ιστοριών με τις οποίες νοητά ''ταξιδεύουμε'' και εμείς, τώρα που τα μακρινά ταξίδια έχουν περιοριστεί σημαντικά λόγω ύπαρξης οικογένειας και παιδιών .
ΚΑΝΟΝΙΚΑ (και λέω κανονικά γιατί το CDG ανάλογα το φόρτο των πτήσεων που έχει κάνει τα δικά του), έλεγχο ασφαλείας χειραποσκευών δεν πρέπει να περάσεις σε κανένα από τα δυο αεροδρόμια.
Άρα στο πήγαινε, η πτήση της KLM από Αθήνα σε αφήνει airside στο Schiphol, και πρέπει να περπατήσετε ως το διαβατηριακό έλεγχο και τη νέα σας πύλη (έχει λίγο περπάτημα γιατί το terminal είναι τεράστιο, αλλά μίαμιση ώρα υπερεπαρκεί). Η βαλίτσα σας (αν παραδώσετε) θα μεταφερθεί αυτόματα στη νέα πτήση, και θα την παραλάβετε στη Νέα Υόρκη.
Στην επιστροφή, και πάλι η βαλίτσα σου θα περάσει απευθείας στη νέα πτήση, και η πτήση από τη Νέα Υόρκη φτάνει στο υπό-τερμιναλ 2Ε ενώ η πτήση για Αθήνα φεύγει από το 2F. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να πας από το ένα στο άλλο, δεν ξέρω τι θα είναι σε λειτουργία, πάντως σίγουρα πρέπει να περάσεις έλεγχο διαβατηρίων (μια φορά μόνο) και τελωνείο μόνο για τις χειραποσκευές σου, ενώ πιθανότητα θα χρειαστείς να περάσεις και έλεγχο ασφαλείας (metal detector κλπ). Εδώ ο χρόνος σου είναι πιο οριακός, αλλά προλαβαίνεις. Αυτό που πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο είναι μια καθυστέρηση της πτήσης από Νέα Υόρκη, γιατί το JFK δεν το λες και ακριβώς συνεπές αεροδρόμιο. Ε, στη χειρότερη, θα σας βάλουν στην επόμενη πτήση για Αθήνα.