Σέριφος Σέριφος ή Σίφνος;

mak

Member
Μηνύματα
29
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
??????
οπως εργαψα σε προηγουμενο post, εγω πηγα στην χρυσοπηγη και στον πλατυ γυαλο και μου αρεσαν πολυ. μου εχουν πει ομως και για τον φαρο οτι ειναι πολυ ωραια.
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
η Χρυσοπηγή είναι όντως πολύ ωραία.. ο Πλατύς Γιαλός μου φάνηκε συνωστισμένος.. και είχε πολλά παιδάκια με κουβαδάκια κτλ...είναι πιο οικογενειακή παραλία
 

demi

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια! Σκέφτομαι κι εγω να πάω στη Σίφνο για τετραήμερο μετά το Δεκαπενταύγουστο...Εάν έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό ξενοδοχείο ή δωμάτιο, στείλτε μου πμ! Σκέφτομαι για πλατύ γυαλό... Αλήθεια, είναι οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες κλπ?
 

dimogrec

Member
Μηνύματα
39
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Σεουλ - Κορεα
Μαλλον για Σιφνο με βλεπω με την κοπελα μου την πρωτη βδομαδα του Σεπτεμβρη.
Διαβασα για παραλιες που πρεπει να παω (Χρυσοπηγη,Φαρος) κ για το Καστρο που πρεπει να δω. Καπου διαβασα κ καποιες ταβερνες must.
Θα ηθελα καμια πληροφορια για ταβερνα με καλο φαγητο κ καποιο ησυχο μερος για υπνο..Βασικα αρχες Σεπτεμβρη ειναι αρκετα ησυχα σχεδον παντου. Διαβασα για Αρτεμωνα καλα λογια (κοντα στο κεντρο κ ησυχα).
Θα προτιμουσα ενα ησχο μερος με καλη θεα απο το δωματιο-μπαλκονι σχεδον πανω στη θαλασσα (χωρις αυτο να ειναι απαραιτητο)
Με το scooter θα παω.
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
έχει μια καλή ταβέρνα στον Αρτεμώνα, δεν θυμάμαι πως τη λένε, αλλά είναι στο πιο κεντρικό σημείο του Αρτεμώνα, σίγουρα θα την δεις..κι άλλη μία ήταν καλή στην παραλία της Χρυσοπήγης..τα τραπεζάκια ήταν πάνω στην άμμο. Τώρα για δωμάτια πάνω στη θάλασσα δεν μπορώ να σε βοηθήσω...εγώ είχα μείνει στο κάτω πετάλι, δεν ήταν κοντά στη θάλασσα αλλά ήταν πολύ ήσυχα και δυο βήματα από τη χώρα..αν πας με scooter δεν θα χεις πρόβλημα
 

dimogrec

Member
Μηνύματα
39
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Σεουλ - Κορεα
Αν μιλάμε για Σέριφο, τον περασμένο Σεπτέμβρη έμεινα σε δωμάτιο του κάμπινγκ και επειδή είμασταν μεγάλη παρέα μπόρεσα και είδα τουλάχιστον 5 διαφορετικά δωμάτια. Το ένα καλύτερο από το άλλο. Λόγω εποχής μας έδωσε πολύ καλή τιμή. 30 ΕΥΡΩ το δίκλινο χωρίς πρωινό. Πάντως τα δωμάτιά του λένε πολλά. Πάρε τηλέφωνο ή μπες εδώ http://www.coralli.gr/
Εγω παλι πηρα να ρωτησω κ μου ειπε 55Ε για δικλινο τα οποια βεβαια μου φανηκαν αρκετα για δωματιο καμπινγκ κ Σεπτεμβρη... :(
Τελικα θα παω Σιφνο στο Βαθυ & θα πω εντυπωσεις και πληροφοριες μολις γυρισω.
Υ.Γ. Ευχαριστω mary_a
 

dimogrec

Member
Μηνύματα
39
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Σεουλ - Κορεα
Πηγαμε Σιφνο τελικα την πρωτη εβδομαδα του Σεπτεμβρη. Περασαμε πολυ καλα κ το νησι αξιζει τον κοπο. Ομορφο, περιποιημενο (για τουρισμο) αρκετα καλες παραλιες... Για ζευγαρακια κ οχι μονο,πιστευω τον Ιουλιο-Αυγουστο θα παιζουν και παρεουλες..
Μειναμε στο Βαθυ ενα ομορφο κολπακι στα νοτιδυτικα του νησιου, ησυχο κατεβαινεις με τα ποδια τα τελευταια μετρα κ ετσι δεν κυκλοφορουνε οχηματα, αρα ησυχο. Η θαλασσα μπροστα καλη για μια γρηγορη βουτιτσα. Μειναμε στα δωματια Καλυψω με 45Ε 15μ απο τη θαλασσα,παραλληλα ομως το Βαθυ ειναι καπως απομονομενο απο το υπολοιπο νησι κ ισως δεν ειναι το ιδανικο μερος για καποιον που θελει να γυριζει συνεχεια.
Παραλιες που ειδα κ μου αρεσαν : Φασουλου (αμμος με λιγη φυσικη σκια), Χρυσοπηγη (βραχια οπου μπορεις να ξαπλαρεις χωρις σκια), Αποκοφτο (αμμος διπλα απο τη Χρυσοπηγη με φυσικη σκια), Πλατυς γυαλος (μεγαλη, αμμος λιγη σκια, μαλλον η πειρσσοτερο πολυσυχναστη παραλια με ξαπλωστρες σε τμημα της), Πουλατη (βραχια, λιγο ζορικη, αποτομη αλλα προσωπικα μου αρεσουν αυτες). Στην παραλια Τσοπος δεν τρελλαθηκα αλλα εχει πολυ παλιο εργαστηρι αγγειοπλαστικης για οσους ενδιαφεροντε.
Κατι που μου εκανε αντυπωση ειναι το φαγητο. Το'χα ακουσει αλλα δεν το περιμενα τοσο καλο ;) Εφαγα πολυ καλα στο "Κουτουκι του Αποστολη" στην Απολλωνια (δοκιμαστε θρουμπατο κ μαστελλο), στο "Ωκεανιδα" στο Βαθυ, και αρκετα καλα στο "Λεωνιδας" στο Καστρο & "Λεμπεσης" στον Αρτεμωνα. Επισης κ τα γλυκα τα πετυχαινουν πολυ καλα... Λιγο υψηλες οι τιμες στα φαγαδικα-καφε κυριως στην Απολλωνια αλλα αξιζουν τον κοπο. Αυτο που με τσαντισε πιο πολυ ομως ειναι οι τιμες στα εισητηρια... 45Ευρω/ατομο για να πας με το Speedrunner (και καλα το γρηγορο 3ωρες δηθεν) το οποιο καθυστερησε κ στο πηγαινε κ στο ελα χωρις λογο πανω απο 45' ενω το αργο (το κανονικο πλοιο) θελει 31ευρω/ατομο και κανει το διπλασιο χρονο (με τις δικες του καθυστερησεις λογικα) ενω το μηχανακι ειναι πιο ακριβο με το πλοιο παρα με το γρηγορο :roll:
Με 45Ευρω πας αεροπορικως σε διαφορες πολεις τις Ευρωπης ενω με τα ιδια λεφτα πας κ Μπαρι απο Πατρα.... :mad: (Sorry για το off topic)
 
Μηνύματα
39
Likes
4
Ταξίδι-Όνειρο
Εμ...ο γύρος του κόσμου;
Άργησα να μπω και δε πρόλαβα να δώσω τα δικά μου φώτα στο τοπικ. Είμαι Σιφνιός, μπορεί να γυρίζω όλο το κόσμο αλλά το νησάκι μου δε το αλλάζω με κανένα ταξίδι οπουδήποτε! Και πριν 3 μήνες, στο 3μερο του Αγίου Πνεύματος, παντρεύτηκα στο νησί με δόξα και τιμή (και γλέντι και αλκοόλ επί 3 μέρες, αλλά τελοσπάντων).
Λοιπόν στο δια ταύτα: dimogrec έμεινες σε όντως ψιλοαπομακρυσμένο μέρος, για τα δεδομένα του νησιού όμως. Διότι όταν θες 15 λεπτά για να βρεθείς στην Απολλωνία, ε δεν είσαι και στην άκρη της γης. Γενικά θεωρώ πως το νησί είναι αρκετά μαζεμένο. Σε ό,τι αφορά τις παραλίες, πήγες σε όλες, εκτός από τις Καμάρες στο λιμάνι. Μη την υποτιμάτε την παραλία εκεί επειδή δένουν τα καράβια σε μικρή απόσταση. Τα νερά είναι καθαρά (έχει και γαλάζια σημαία μάλιστα), η άμμος πολύ καλή, και έχει και 2-3 μέρη πάνω ση θάλασσα για ποτό ή φαγητό (η περιβόητη επί Σημίτη ταβέρνα του Καπετάν Ανδρέα δεν έχει την ίδια αίγλη με δεδομένο ότι ο καπετάνιος απεβίωσε χρόνια τώρα, αλλά το φαγητό είναι ακόμα σε καλά επίπεδα).
Για το φαγητό, συμφωνώ με το κουτούκι που ανέφερες (προσθέτω και τον Ωκυαλό που είναι δίπλα), διαφωνώ με το Λεωνίδα στο Κάστρο (δε μου άρεσε ποτέ).
Για τους μυημένους στο νησί, το καλύτερο φαγητό, ειδικά την εποχή του Αυγούστου, είναι στα Σεράλια. Dimogrec είναι στο δρόμο για Κάστρο, λίγο πριν μπεις έχει διχάλα που πάει και δρόμος δεξιά κάτω. Τα Σεράλια είναι μια μικρή παραλία, η μόνη με βότσαλο σε όλο το νησί, και έχει δύο φαγάδικα. Τα Βατράχια, που είναι ελαφρώς πιο τσιμπημένα σε τιμή (αλλά όχι κάτι εξωφρενικό μη φανταστείτε), και η ταβέρνα παραδίπλα της. Τα πάντα φρέσκα, τα πάντα νόστιμα, ακόμα και τον Αύγουστο, και φυσικά πάνω στη θάλασσα. Τα τραπεζάκια είναι ελάχιστα λόγω του μικκρού χώρου μπροστά στη θάλασσα, αλλά Σεπτέμβρη είναι σίγουρα ήρεμα τα πράγματα.

Τέλος, περί Σπιντ Ράννερ, κοροϊδεύουν τον κόσμο εδώ και 2 μήνες. Από τον Ιούλιο που το χρησιμοποίησα για Φολέγανδρο, πηγαίνει με μειωμένη ταχύτητα λόγω λέει τεχνικού προβλήματος. 2 μήνες δε το χουνε φτιάξει; Εγώ λέω κάνει οικονομία στα καύσιμα. Μέχρι πέρσι, αλλά και στο 3μερο του γάμου μου, έκανε κανονικά την απόσταση σε 3 ώρες και 15 λεπτά, με απόλυτη συνέπεια. Τί έπαθε τώρα δε ξέρω.

Αυτά! Και όποιος ζητά βοήθεια για τη Σίφνο, είναι το μόνο νησί που ξέρω απ'έξω κι ανακατωτά γιατί μεγάλωσα πολλά καλοκαίρια εκεί...
 

dimogrec

Member
Μηνύματα
39
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Σεουλ - Κορεα
Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη πήγα Σέριφο. Συγκριτικά πάντα με Σίφνο είναι πιο κοντά, πιο ήσυχο, λιγότερη νυχτερινή ζωή, δε βρήκα παραλία με ξαπλώστρα, λιγότερο οργανωμένη, λιγότερο φιλόξενοι άνθρωποι, περισσότεροι χωματόδρομοι, καλή κουζίνα αλλα όχι σαν τη Σίφνο. Προς Θεού δεν είναι αρνητικά αυτά που γράφω, σε πολλούς αρέσουν
Έμεινα στο camping το οποίο θεωρήται από τα καλύτερα στις Κυκλάδες. Όντος πολύ καλό, καθαρές τουαλέτες, καλό εστιατόριο, αρκετή σκιά, αρκετά κοντά στο Λιβάδι όπου σε αφήνει το καράβι και στο οποίο υπάρχει κίνηση από μαγαζια, μπαράκια, ταβέρνες κτλ. Από το Camping πας στο Λιβάδι και συγκεκριμένα στον παραλιακό δρόμο σε 10λεπτά.
Μπροστά απο το Camping η παραλία είναι πολυ καλή. Άλλες παραλίες με σειρά προτίμησης Συκαμνιά, Πλατύς γιαλός, Γάνεμα, Άγιος Σώστης, Άγιος Ιωάννης κτλ μπορείτε να δείτε κ στο www.e-serifos.com περισσότερα για παραλίες κ το νησί γενικότερα
Καλύτερα έφαγα σε μια ταβέρνα μεταξύ Λιβαδι - Χώρας (υπάρχει μια ξυλινη ταμπελα ανεβαινοντας πανω σε μια αριστερή στροφη) νομίζω skipper λεγεται και εκτός από καλο φαγητο έχει κ ωραία θεα. Επίσης καλά έφαγα κ στον "Κυκλωπα" στο Μέγα Λειβάδι. Καλούτσικα στην παραλιακή ταβέρνα λιγα μέτρα πιο πέρα από το camping στο "Αλεξανδρος & Βασιλεία". Δεν μ'αρεσε το φαγητό στις "Πλακες" στη Χώρα.
Καλό καφέ-all day bar κ σχετικά φτηνό το Ανεμος στο λιμάνι-Λιβάδι με ωραία θέα τη Χώρα.
Για αρχές Σεπτέμβρη είχε αρκετό κόσμο (και αρκετή νεολαία στο camping), ισως επειδή είναι και αρκετά κοντά από Αθήνα (2:30 με γρηγορο και 4:30 με Α.Γεώργιο). Για πιο χαλαρές-ήρεμες καταστάσεις προτείνω Σέριφο. Η Σίφνος είναι πιο οργανωμένη με καλύτερη υποδομή για όσους αρέσει αυτό.
 

dimogrec

Member
Μηνύματα
39
Likes
30
Επόμενο Ταξίδι
Σεουλ - Κορεα
.....Καλύτερα έφαγα σε μια ταβέρνα μεταξύ Λιβαδι - Χώρας (υπάρχει μια ξυλινη ταμπελα ανεβαινοντας πανω σε μια αριστερή στροφη) νομίζω skipper λεγεται και εκτός από καλο φαγητο έχει κ ωραία θεα....
Διορθωση: Τελικα η συγκεκριμενη ταβερνα λεγεται Αλωνι κ ειναι πισω απο τη στροφη οπου στεγαζεται ο Γεωργικος Συνεταιρισμος.
 

gio1283

Member
Μηνύματα
22
Likes
13
Και όποιος ζητά βοήθεια για τη Σίφνο, είναι το μόνο νησί που ξέρω απ'έξω κι ανακατωτά γιατί μεγάλωσα πολλά καλοκαίρια εκεί...
Εγώ θέλω βοήθεια.. Λέμε να πάμε με την κοπέλα μου μέσα Ιουλίου.. Σκεφτόμαστε να μείνουμε στην περιοχή Κάστρο. Δε με νοιάζει η έντονη νυχτερινή ζωή, θα ήθελα απλά κάποια πρόταση για κανένα μπαράκι με ωραία θέα ή ατμόσφαιρα. Σκέφτομαι να πάρω μαζί μου το μηχανάκι.. Συμφέρει ή καλύτερα να νοικιάσω ένα εκεί? Αν το πάρω μαζί μου σκέφτομαι και το πως θα κουβαλήσουμε τη βαλίτσα.. Λέμε να πάμε με το γρήγορο και να γυρίσουμε με το αργό (λίγο τσουχτερό το Speedrunner και δε βολεύει και η ώρα που έχει για το γυρισμό). όσον αφορά στις παραλίες θα ήθελα κάποια βοήθεια.. Εμείς προτιμάμε ήσυχα και καθαρά νερά όχι πολύ κύμα.. Ποιες προτίνετε? Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι για την παραλία της Χρυσοπηγής.. Παρκάρεις κοντά με το μηχανάκι ή έχει πολύ περπάτημα? Επίσης έχω ακούσει και για διαδρομές σε μονοπάτια της Σιφνού. ΄Εχετε υπόψιν σας κάποια τετοια διαδρομή? Ευχαριστώ πολύ!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.218
Μηνύματα
883.969
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom