• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Ουγγαρία Σαββατοκύριακο στη Βουδαπέστη, υπό, πολύ υπό το μηδέν!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!

Βουδαπέστη 2021 - Η επιστροφή!

Τι κι αν έγραφα ότι σε περίπτωση που θελήσω να ξαναπάω σ' αυτή τη πόλη θα το κάνω με καλό καιρό και μεγάλη διάρκεια ημέρας προκειμένου να το χαρώ όσο γίνεται, η μοίρα μάλλον μου τα φέρνει να την επισκέπτομαι πάντα με κρύο. Τουλάχιστον αυτή τη φορά κρατούσα σοβαρή φωτογραφική μηχανή, κάτι που μου κόστισε τη προηγούμενη.
Στα πλαίσια των συνεχόμενων ταξιδιών του 2021 λοιπόν, προέκυψε από το πουθενά ένα Σαββατοκύριακο στην υπέροχη αυτή πόλη κι όταν λέω Σαββατοκύριακο το εννοώ. Σάββατο μεσημέρι με Κυριακή απόγευμα. Η τιμή φυσικά ήταν τέτοια που δε μ' έκανε να το σκεφτώ δεύτερη φορά, σε μια έτσι κι αλλιώς οικονομική πόλη, από άποψη διαμονής, φαγητού κτλ. Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο ψυχοθεραπείας.
(Δεν έκρινα σκόπιμο να γράψω νέα ιστορία βέβαια, ωστόσο ένα επιπλέον κεφάλαιο στη παρούσα θα μου το επιτρέψετε :) ).

Με μια μικρή τσαντα πλάτης λοιπόν και τα απολύτως απαραίτητα φορτώθηκα στο αεροπλάνο της ryan, αναχωρώντας δίχως καθυστέρηση το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου. Η πτήση σύντομη, ο έλεγχος τυπικός και το λεωφορείο 100Ε που οδηγεί στο κέντρο της πόλης στη θέση του, οδηγώντας με στο κέντρο της πόλης και στο δωμάτιο του χοστελ που είχα κλείσει:

DSC_2037b.jpg

Μέχρι να τακτοποιηθώ, να ψωνίσω μερικά πραγματάκια από απέναντι και να βγω στο δρόμο, η ώρα ήταν περασμένες 4:30 και η νύχτα είχε πέσει για τα καλά. Ξεκίνησα τη διαδρομή μου με τα πόδια μέσα από τη παλιά Εβραϊκή συνοικία, κατηφορίζοντας προς το Δούναβη αρχής γενομένης από τη Βασιλική του Αγ. Στεφάνου (Szent István Bazilika), που δεν ήταν προσβάσιμη παρά μόνο με είσοδο, καθώς είχε στηθεί ένα Χριστουγεννιάτικο πανηγυράκι:

DSC_2039.JPG

Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς εντός και εκτός, μιας και στο πεζόδρομο Zrínyi u λειτουργούσε κανονικότατα η Χριστουγεννιάτικη αγορά, με τους περισσότερους να τηρούν τη μάσκα άλλα όχι την απόσταση:

DSC_2045.JPG

Έμεινα για λίγες μόνο στιγμές και κατευθύνθηκα ανατολικά, συναντώντας το ποτάμι λίγα μέτρα πιο κάτω. Δεν είχα ξεχάσει εκείνη τη μαγική νυχτερινή θέα του Δούναβη καθώς είχαν περάσει μόνο 5 χρόνια από την επίσκεψη μου, ωστόσο η συγκίνηση μου ήταν ίδια, ίσως και μεγαλύτερη βλέποντας τη φωτισμένη Βούδα και το κάστρο της απέναντι:

DSC_2071.JPG

Προχώρησα όλη τη διαδρομή παραλιακά, με το έντονο κρύο να μη με εμποδίζει καθόλου, φτάνοντας στο γνωστό συγκινητικό μνημείο αφιερωμένο στη μνήμη των Ούγγρων Εβραίων αμέσως πιο κάτω, πλαισιωμένο από λουλούδια και κεριά:

DSC_2078.JPG

Βρισκόμουν ίσως στο καλύτερο σημείο της όχθης, έχοντας πάνω μου φωτισμένο το υπέροχο κτήριο Ουγγρικού Κοινοβουλίου

DSC_2090.JPG

και από την απέναντι πλευρά τη Βούδα, με το προμαχώνα των Ψαράδων και την εκκλησία Szilágyi Dezső να ξεχωρίζουν:

DSC_2107.JPG

Πέρασα το δρόμο απέναντι ανεβαίνοντας στη πλατεία περιμετρικά του κοινοβουλίου, εξασκώντας παράλληλα το φωτογραφικό μου απωθημένο, όντας πολύ χαρούμενος γι' αυτό:

DSC_2109.JPG

DSC_2117.JPG

Η πανέμορφη πλατεία Kossuth Lajos ήταν στολισμένη και το τραμ κατέβαζε όλο και περισσότερο κόσμο που έκανε τη βόλτα του. Ο φωτισμός του κτηρίου και γενικότερα της πόλης νομίζω ότι είναι γενικά πολύ προσεγμένος και διακριτικός:

DSC_2136.JPG

Προχώρησα γύρω στα 600 μέτρα διαγώνια, καθώς ήθελα να δω ένα αξιοθέατο που αγνόησα τη προηγούμενη φορά, το Szovjet hősi emlékmű, ένα μνημείο αφιερωμένο στους Σοβιετικούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά το Β' παγκόσμιο πόλεμο, το μόνο μνημείο δίχως φωτισμό στη πόλη, κάτι που δε μου έκανε εντύπωση...

DSC_2150.JPG

Όπως δε μου έκανε εντύπωση και το άγαλμα του Ροναλντ Ρεϊγκαν που βρίσκεται ακριβώς από δίπλα:

DSC_2144.JPG

Η πλατεία και το πάρκο Szabadság tér που βρίσκονται εκεί πλαισιώνονται από υπέροχα κτήρια. Ένα μικρό παγοδρόμιο είχε στηθεί και τα ανυπόμονα παιδάκια τριγύρω ήταν έτοιμα να μπουκάρουν μετά το καθαρισμό της πίστας:

DSC_2158.JPG

Εγώ όμως πέρα από το γεγονός ότι δεν είμαι για παγοδρόμια, είχα πρόγραμμα και συνέχεια, έτσι περπάτησα ενάμισι χιλιόμετρο πιο μακριά προκειμένου να πιω έναν καφέ. Όχι έναν οποιονδήποτε καφέ, έναν καφέ για γατόφιλους:

DSC_2168b.JPG

Το Cat cafe της Βουδαπέστης είναι ένα μέρος στο οποίο μπορείς να απολαύσεις το καφέ, τη σοκλοάτα σου, ή το γλυκάκι σου, παρέα με τα πανέμορφα τετράποδα που φιλοξενούνται και διαμένουν στο συγκεκριμένο χώρο και προσωπικά τα λατρέυω. Η εμπειρία ήταν τέλεια, δυστυχώς όμως διαπίστωσα ότι δεν είχε ούτε μία θέση κενή κι έπρεπε να περιμένω στην ουρά στο κρύο να αδειάσει κάτι. Όπως και να χει όμως χάρηκα που το είδα από μέσα.

«Αφού δεν είσαι για καφέδες στις εκδρομές, δε σου βγαίνει, γιατί το παλεύεις;» σκέφτηκα διερωτώμενος κάτι που επιβεβαίωσα λίγες στιγμές μετά, βρίσκοντας αμέσως θέση στη φιλόξενη μπάρα του Captain Cook, δοκιμάζοντας τις Ουγγρικές ΙΡΑ του καταστήματος. Μια χάρα.

DSC_2169b.jpg

Το πήγα μέχρι τις 8 παρά, γυρνώντας στο χοστελ μετά και από μια σύντομη στάση για φαγητό σε ένα ντονεράδικο που το είχαν 2 παιδιά που έμειναν στην Ελλάδα 5 χρόνια και υιοθέτησαν αρκετά από τη κουλτούρα του γρήγορου φαγητού μας. Βγήκα πριν τις 11 για μερικές μπύρες, συναντώντας αρκετό κόσμο σαν Σάββατο βράδυ που ήταν στη Εβραϊκή συνοικία.

Επέστρεψα γύρω στη 1, περνώντας από το New York Cafe που απείχε ούτε 300 μέτρα από το hostel, το οποίο για δεύτερη φορά θα έβλεπα δυστυχώς μόνο απ' έξω, μιας και δεν υπήρχε διαθέσιμη κράτηση στην ιστοσελίδα του για την επομένη. Εκρεμμότητες...

DSC_2169c.jpg

DSC_2169d.jpg

Κυριακή 12 Δεκέμβρη

Ξύπνημα, πρωϊνό, τσεκ άουτ, καφές και λεωφοριάκι νο5 σε μια οκτάλεπτη διαδρομή ως την απέναντι όχθη και το δρόμο που οδηγεί στο κάστρο της Βούδας:

DSC_2187.JPG

Το μπαρόκ ανάκτορο κατασκευάστηκε ανάμεσα το 18ο αιώνα και σήμερα στεγάζει την Εθνική Πινακοθήκη της Ουγγαρίας και το ιστορικό μουσείο:

DSC_2209.JPG

Όσο ανεβαίνει κανείς οι εικόνες προς την άλλη όχθη του Δούναβη είναι εκπληκτικές, ειδικότερα αν σταθεί τυχερός και πετύχει ηλιοφάνεια μαζί με αέρα, όπως εγώ:

DSC_2190.JPG

DSC_2201.JPG

Προχώρησα προς τα ενδότερα και τη πλατεία του κάστρου, βλέποντας παράλληλα και την μεγάλη έκταση της πόλης από τη πλευρά πέραν του λόφου:

DSC_2218.JPG

DSC_2219.JPG

Το κάστρο έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco από το 1987:

DSC_2227.JPG

DSC_2230.JPG

Το μόνο δυσάρεστο βέβαια εκείνη τη μέρα ήταν ο παγωμένος αέρας που δεν επέτρεπε να απολαύσει κανείς τη βόλτα του. Φόρεσα γάντια και κασκόλ που ως εκείνη τη στιγμή απεφευγα, περπατώντας από τα υπέροχα δρομάκια της Βούδας προς το επόμενο αξιοθέατο:

DSC_2247.JPG

Η εκκλησία του Ματθαίου και ο Προμαχώνας των Ψαράδων με τους επτά πύργους του αποτελούν ίσως δύο από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης:

DSC_2252.JPG

DSC_2269.JPG

Χαιρόμουν πάρα πολύ που βρέθηκα ξανά εκεί, υπό το φως της ημέρας αυτή τη φορά για να μπορέσω να βγάλω τις φωτογραφίες με τη σχετική άνεση μου, μιας και ο κόσμος ήταν για άλλη μια φορά αρκετός

DSC_2270.JPG

Δε παρέλειψα να βγω και μια αναμνηστική, πριν συνεχίσω τη βόλτα μου στο υπόλοιπο κομμάτι της πόλης:

me.jpg

Ένα κομμάτι που θα έβλεπα για πρώτη φορά, μιας και το υπερβολικό κρύο της προηγούμενης μας στέρησε πολλές από τις ομορφιές της Βουδαπέστης:

DSC_2276.JPG

Προχώρησα ως τη πλατεία Kapisztrán tér και την εκκλησία Mária Magdolna, μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της περιοχής χτισμένη μεταξύ 13ου και 15ου αιώνα σε γοτθικό ρυθμό:

DSC_2279.JPG

Κατηφόρισα παράλληλα με το κτήριο των εθνικών αρχείων της Ουγγαρίας, θαυμάζοντας για μια ακόμη φορά την αρχιτεκτονική της περιοχής:

DSC_2285.JPG

DSC_2288.JPG

Έφτασα ως τη πύλη της Βιέννης (Bécsi kapu), μία από αυτές του κάστρου της Βούδας:

DSC_2290.JPG

Επέστρεψα προς τη Kapisztrán tér βγαίνοντας από την άλλη πλευρά του λόφου όπου ξεκινάει ο περιμετρικός δρόμος του, που φαντάζομαι υπό καλές καιρικές συνθήκες και λιγότερο κρύο θα αποτελεί μια ακόμα πιο όμορφη διαδρομή:

DSC_2294.JPG

DSC_2297.JPG

Ευτυχώς ο χειμερινός ήλιος χτυπούσε και ο αέρας έκοβε στο σημείο, κάνοντας με να μπορέσω να καθίσω σε ένα από τα παγκάκια για λίγα λεπτά, πριν ξαναμπώ προς το κέντρο και την οδό Úri u.

DSC_2311.JPG

Είχα στόχο να επισκεφτώ το περίφημο λαβίρυνθο της Βούδας, κατεβαίνοντας κάτω όμως διαπίστωσα ότι δεν μπορούσες να εκδόσεις εισιτήριο αν δεν είχες στα χέρια σου μετρητά, κάτι που με ξενέρωσε ελαφρώς:

DSC_2314.JPG

DSC_2316.JPG

Αναγκάστηκα λοιπόν να γυρίσω άπραγος προς το προμαχώνα των ψαράδων, χρησιμοποιόντας τη σκάλα της εξόδου προκειμένου να κατέβω προς το ποτάμι. Η ώρα άλλωστε είχε περάσει και η πείνα δεν άργησε να έρθει:

DSC_2346.JPG

Ήθελα να βρεθώ διακαώς ξανά στο εστιατόριο Pater Marcus, το goulash του οποίου λιγουρευόμουν από τη στιγμή που έκλεισα το εισιτήριο, έτσι δε δυσκολεύτηκα και πολύ να διαλέξω:

DSC_2348c.jpg

DSC_2348d.jpg

Γύρω στις τρεις το μεσημέρι βρισκόμουν και πάλι στο αφιλόξενο κρύο των δρόμων της Βουδαπέστης, σε μια ακόμα όμως υπέροχη διαδρομή:

DSC_2353.JPG

Πέρασα με τη σειρά από τις εκκλησίες Szilágyi Dezső

DSC_2356.JPG

και Felsővízivárosi Szent Anna

DSC_2363.JPG

σημεία αναφοράς εκατέρωθεν από την απέναντι όχθη.

Φωτογράφισα για άλλη μια φορά το κοινοβούλιο καθώς βρισκόμουν ακριβώς απέναντι του:

DSC_2368.JPG

Και χώθηκα στη στάση Batthyány tér της κόκκινης γραμμής, ενθυμούμενος πόσο κάθετο και απότομο ήταν το μετρό της πόλης:

DSC_2372b.jpg

Βγήκα δύο στάσεις μετά στη Deák Ferenc tér με τη μύτη μου να πλημμυρίζει ευωδιαστές μυρωδιές ψημένου γλυκού. Θυμήθηκα τη κουβέντα που είχαμε με τον @Dr Snoopy στο νήμα με το streetfood παίρνοντας ένα δίχως δεύτερη σκέψη το οποίο καταβρόχθισα με ευχαρίστηση και λαχτάρα:

DSC_2372c.jpg

Η αναμονή στη στάση για το 100Ε δε κράτησε παρά λίγα μόνο λεπτά:

DSC_2372d.jpg

Μπαίνοντας δυόμισι ώρες αργότερα, μετά και τα απαραίτητα ψώνια στο αεροπλάνο της wizz, που εκτός από την επιστροφή μου στη βάση μου επιφύλασσε και μια πολύ ευχάριστη έκπληξη με τραβελστορίτικες γνωριμίες...

DSC_2372e.jpg

Η δεύτερη φορά στη Βουδαπέστη πέρα από το κάτι παραπάνω που έδωσε στην επίσκεψη μου στη πόλη (καθώς είδα πράγματα κι αξιοθέατα που δεν είχα δει), επιβεβαίωσε με το καλύτερο τρόπο όλα όσα είχα γράψει στην ιστορία μου πριν λίγο καιρό.
Μια υπέροχη και ιστορική πόλη που πάντα έχει να προσδώσει κάτι καινούριο, μια πόλη με συναίσθημα και ομορφιές, μια πόλη η οποία με τόσο εύκολη πρόσβαση που έχει πλέον μου φαίνεται ότι δε θ' αργήσω να ξαναδώ. :cool:

Last edited:

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι μέσα στην Αριάδνη ρε θηρίο? Ο αγαπημένος μου χειμώνας! Λατρεύω χιόνια και πολικές θερμοκρασίες :D Αφού πέρσι στην Κρακοβία που Δεκέμβρη μήνα είχε 10 βαθούς, ξενέρωσα απίστευτα. Ξενέρωτους χειμώνες έχουμε στην Ελλάδα, δεν το περίμενα και στην Πολωνία!

Θέλω πολύ να διαβάσω αυτό το παγωμένο 3ημερο σας, σε μια από τις αγαπημένες μου πόλεις.

Stavros1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Αναμένουμε τη συνέχεια! Και εγώ λατρέυω τα χειμερινά ταξίδια στην κεντρική Ευρώπη. Χιόνια παντού, κόκκινες σούπες, ζεστό αλκοόλ και σκοτάδι από τις 4 το απόγευμα. Πράματα αρκετά "εξωτικά" για την πλειοψηφία -των μη βορειοελλαδιτών τουλάχιστον- Ελλήνων.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Θα είμαι σύντομος και καταιγιστικός ;)
Ταξίδι μέσα στην Αριάδνη ρε θηρίο? Ο αγαπημένος μου χειμώνας! Λατρεύω χιόνια και πολικές θερμοκρασίες
Θυμάσαι τι χειμώνα είχε κάνει τότε; Οι υδραυλικοί στη Θεσσαλονίκη είχαν γίνει εκατομμυριούχοι που λέει ο λόγος από τα παγωμένα νερά και τους σπασμένους σωλήνες, εγώ για δύο μέρες πηγαινοερχόμουν στη δουλειά με αλυσίδες, και το θερμόμετρο δεν έλεγε να περάσει τους -6 ούτε το μεσημέρι! Ε, πάνω σ΄αυτή τη συγκιρία είπαμε να φύγουμε ένα ταξίδι λίγο πιο βόρεια, μιας και δε μας έφτανε τόσο κρύο...:haha:
Αναμένουμε τη συνέχεια! Και εγώ λατρέυω τα χειμερινά ταξίδια στην κεντρική Ευρώπη. Χιόνια παντού, κόκκινες σούπες, ζεστό αλκοόλ και σκοτάδι από τις 4 το απόγευμα
Ακριβώς έτσι φίλε @Stavros1986 ,όπως το περιγράφεις. Είναι μοναδική η ατμόσφαιρα παρόλο που χάνεις πολύ από την εκδρομή λόγω έλειψης φυσικού φωτός. Τα υπόλοιπα που αναφέρεις στη συνέχεια.

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Θυμάσαι τι χειμώνα είχε κάνει τότε; Οι υδραυλικοί στη Θεσσαλονίκη είχαν γίνει εκατομμυριούχοι που λέει ο λόγος από τα παγωμένα νερά και τους σπασμένους σωλήνες, εγώ για δύο μέρες πηγαινοερχόμουν στη δουλειά με αλυσίδες, και το θερμόμετρο δεν έλεγε να περάσει τους -6 ούτε το μεσημέρι! Ε, πάνω σ΄αυτή τη συγκιρία είπαμε να φύγουμε ένα ταξίδι λίγο πιο βόρεια, μιας και δε μας έφτανε τόσο κρύο...:haha:
Το θυμάμαι πάρα πολύ καλά. Όλοι να είναι αγανακτισμένοι και να έχουν προβλήματα με τα υδραυλικά κι εγώ να χαίρομαι την παγωνιά :haha:Τέτοια τρέλα μιλάμε! Θυμάσαι φαντάζομαι που μια συγκεκριμένη μέρα το μποτιλιάρισμα στην πόλη ήταν ακραίο και κάποιοι έφτασαν σπίτια τους μετά από 5 ώρες!

Λοιπόν περιμένω χιονισμένη παγωμένη Βουδαπέστη, και ζεστές σούπες!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Προετοιμασία

Περίπου τρεις μήνες πριν τη πραγματοποίηση του ταξιδιού ξεκίνησε το ψάξιμο για εκδρομή, γενικά κι αόριστα, ανακαλύπτοντας με χαρά ότι η WizzAir πραγματοποιεί πτήσεις από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Πιστεύω ότι μόνο σε καλό βγαίνει (στον ταξιδιώτη) η ύπαρξη αυτών των εταιρειών και δρομολογίων low cost. Προορισμοί που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν απλησίαστοι, είναι πλέον εφικτοί με ελάχιστα χρήματα και κόπο.

Συνεπώς δεν είναι μόνο ο προορισμός που μου έκανε το κλικ καθώς δε προέκυψε στοχευμένα, ήταν και το κόστος της εκδρομής συνολικά. Βρίσκοντας την αναχώρηση στα 9€ και την επιστροφή στα 19,90€ αξίζει το κόπο να κλείσεις ακόμα κι αν δε καταφέρεις να πας τελικά.

Βέβαια ίσως να μην ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα, καθώς η βλακεία μου να κλείσω δύο φορές τα ίδια εισιτήρια από λάθος κατά τη κράτηση, θα μας κόστιζε διπλά. Έδωσα ωστόσο συγχαρητήρια στον εαυτό μου, καθώς μετά από τηλεφώνημα στα Αγγλικά παρακαλώ, κατάφερα να τους πείσω ότι το σύστημα τους είναι ελαττωματικό.:haha:

Το επόμενο βήμα ήταν η εύρεση διαμονής, κάτι για το οποίο επίσης δε δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα, βρίσκοντας ένα μίνι διαμέρισμα με το όνομα ‘’Dubai Extra Apartments’’ μέσω της πλατφόρμας του booking, πάνω ακριβώς από το Bar – Restaurant ‘’Extra’’ στη καρδιά της παλιάς πόλης της Βουδαπέστης, με εξαιρετικά φθηνό κόστος των 70€ τα δύο άτομα για τρία βράδια!

Bud1.jpg

Έτσι λοιπόν προκύπτει το νούμερο των 64€ το άτομο, ποσό μου μόνο μεγάλο δε το λες για μεταφορικά και διαμονή για ένα τριήμερο στο εξωτερικό.

Είχαμε προνοήσει ώστε να κουβαλάμε συνάλλαγμα από την Ελλάδα, καθώς στην Ουγγαρία το επίσημο νόμισμα είναι το Φιορίνι.

Από κει και πέρα δε μπορώ να πω ότι ακολούθησε εκτεταμένη έρευνα αναφορικά με τη πόλη και του τι θα μπορέσουμε να κάνουμε πέρα από τα βασικά. Λίγο το γεγονός ότι επαναπαύτηκα καθώς ο Νίκος είχε ξαναπάει στη πόλη, λίγο ότι είχα ακόμα άγνοια περί του των σημαντικών και πάντα διαφωτιστικών ιστοριών του travellstories, οργανώθηκα μόνο στα πολύ βασικά. Εξάλλου δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια καθώς με μόνο δυο μέρες στη πόλη στην οποία νύχτωνε και νωρίς, τι θα προλαβαίναμε να δούμε…

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Το θυμάμαι πάρα πολύ καλά. Όλοι να είναι αγανακτισμένοι και να έχουν προβλήματα με τα υδραυλικά κι εγώ να χαίρομαι την παγωνιά :haha:Τέτοια τρέλα μιλάμε! Θυμάσαι φαντάζομαι που μια συγκεκριμένη μέρα το μποτιλιάρισμα στην πόλη ήταν ακραίο και κάποιοι έφτασαν σπίτια τους μετά από 5 ώρες!
Πως δε θυμάμαι!
Τρίτη μεσημέρι 10 Ιανουαρίου 2017, που είχε ρίξει τρομερό χιόνι εντός Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα όσοι έκαναν το λάθος να κινούνται σ΄ αυτή μπλέξανε άσχημα.
Εγώ βέβαια συνηθισμένος (και προετοιμασμένος) απ' τα τόσα χρόνια στο χωριό έβλεπα τους πάντες σταματημένους όσο φορούσα τις αλυσίδες και γελούσα:

IMG_20170110_165121_HDR.jpg

Περίμενα να φτάσω σπίτι αντικρύζοντας αυτό το χειμωνιάτικο υπερθέαμα, προκειμένου να βγω για περπάτημα στα χιόνια και να καταλήξω σε κάποια από τις φιλόξενες ταβέρνες. Τι καλύτερο;

IMG_20170110_171241.jpg

Λοιπόν περιμένω χιονισμένη παγωμένη Βουδαπέστη, και ζεστές σούπες!
Χιονισμένη πόλη - Ζεστές καρδιές - Καυτές σούπες - Μπύρες (πάντα) κρύες!;)

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Τελικά είμαστε πολλοί οι οπαδοί των ταξιδιών στην Ευρώπη το καταχείμωνο!

Πάω να φτιάξω τσάι (?) και περιμένω τη συνέχεια.
Έτσι είναι φίλε @Eurotraveler , ο χειμώνας έχει κι αυτός τη χάρη του :)
Βέβαια είναι τελείως διαφορετικές πόλεις αυτή τη περίοδο σε σχέση με την άνοιξη ή το καλοκαίρι, ωστόσο έχουν να σου προσφέρουν πολύ ιδιαίτερες και ατμοσφαιρικές εικόνες.
Είναι κάτι σαν μυσταγωγία το περπάτημα στο κρύο, το σκοτάδι, η ανακάλυψη νέων θεμάτων και εικονών σε ένα ταξίδι καταμεσής του χειμώνα. Πρόκειται για πολύ έντονο συναίσθημα.
Η συνέχεια της Βουδαπέστης επί της οθόνης ;)

PhysioDuck

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είναι τόσο πολλά...
Ταξίδι-Όνειρο
Warwick, NY
Πάμε ψηλέ!!!:clap: Περιμένουμε τη συνέχεια!!!
Είναι ωραίο το κρύο... Να περπατάς κουκουλωμένος... Να τρως τα ζεστά σου... Να βρίσκεις ένα ζεστό μαγαζάκι και να χώνεσαι μέσα δίπλα στο τζάκι... Ειδικά αν έχει χιόνι!
Από την άλλη, όντως χάνεις τη μισή μέρα... Και χάνεις τα ωραία χρώματα της φύσης... Αυτά τα 2 με χαλάνε λίγο.
Καλή συνέχεια στην ιστορία σου φίλε!!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ευχαριστώ φίλε @PhysioDuck για τα καλά σου λόγια. :)
Είναι ωραίο το κρύο... Να περπατάς κουκουλωμένος... Να τρως τα ζεστά σου... Να βρίσκεις ένα ζεστό μαγαζάκι και να χώνεσαι μέσα δίπλα στο τζάκι... Ειδικά αν έχει χιόνι!
Είναι απο τα καλά του χειμώνα δε το συζητώ, πολύ ωραία αίσθηση, αμιγώς ταξιδιωτική. Οταν έχει χιόνι δε ακόμα και στα μέρη μου είναι απίστευτα, δε σταματάω να το χαίρομαι.

Από την άλλη, όντως χάνεις τη μισή μέρα... Και χάνεις τα ωραία χρώματα της φύσης...
Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά μειονεκτήματα όταν ταξιδεύεις χειμώνα γενικά στην Ευρώπη. Βλέπεις άλλη πόλη σε σχέση με κάποιον που την επισκέπτεται άνοιξη/καλοκαίρι, γνωρίζοντας λίγο πολύ ότι οι διαθέσιμες ώρες είναι περίπου μέχρι τις τέσσερις, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προσαρμόσεις το πρόγραμμα σου ανάλογα, αν θέλεις να δεις αξιοθέατα κυρίως. Πάρκα και τα σχετικά απλά τα ξεχνάς.
Για pubs και bars όμωε μια χαρά βολεύει η νύχτα...:haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.009
Μέλη
39.725
Νεότερο μέλος
Afroula15901

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα