Ολλανδία Στο Αμστελόδαμο όταν ανθίζουν οι τουλίπες!

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Reguliersgracht και γύρω απ’ τον Άμστελ!

Το γραφικό κανάλι Reguliersgracht που περνά μέσα από τα τρία κεντρικά κανάλια του Άμστερνταμ Prinsengracht, Keizersgracht και Herengracht και 7 γέφυρες στην ευθεία, μας χάρισαν μια εξαιρετική διαδρομή, και αυτό που την έκανε ακόμα πιο ωραία ήταν πως επιτέλους ο καιρός άνοιξε και ο ήλιος εμφανίστηκε δειλά. Είναι το καλύτερο σημείο για πολλά φωτογραφικά θέματα και ειδικά το βράδυ είναι ότι καλύτερο. Δυστυχώς δεν το επισκεφτήκαμε τη νύχτα αλλά ακόμα και το απόγευμα ήταν πανέμορφη η βόλτα. Μπορεί το Άμστερνταμ να μοιάζει παντού το ίδιο, όμως αυτή η γειτονιά διαφέρει γιατί πολύ απλά είναι πιο όμορφη και γραφική από τα υπόλοιπα κανάλια. Θα αφήσω να μιλήσουν οι φωτογραφίες!
page26.jpg












page27.jpg




Και δεν είναι μόνο τα κανάλια και οι γέφυρες. Τα κτίρια στις όχθες των καναλιών, είναι από τα πιο καλοδιατηρημένα και πιο εντυπωσιακά σε όλο το Άμστερνταμ!










Ο Rose βρήκε τη χαρά του σ’ αυτές τις υπαίθριες τουαλέτες της πόλης. Άνετα και χωρίς να ψάχνει απεγνωσμένα! Εγώ τις βρήκα εκτός από χρήσιμες και ευφάνταστες!
Amsterdam - Netherlands-361.jpg


Λίγο πριν την πλατεία Rembrandtplein




Στο τέλος της Reguliersgracht φτάσαμε στην μικρή πλατεία Rembrandt. Είναι μια πλατεία που μου άρεσε και σίγουρα τη θεωρώ την πιο ‘’ζεστή’’ πλατεία στο Άμστερνταμ. Μικρά καφέ και ξενοδοχεία γύρω από την τετράγωνη πλατεία και μαρμάρινα παγκάκια μπροστά από το σήμα κατατεθέν της πλατείας, το άγαλμα του Rembrand από τον οποίο πήρε το όνομά της, και την 3D απεικόνιση του πιο διάσημου έργου του χρονολογίας 1642, την Νυχτερινή Περίπολο.






Ο σημαντικός Ολλανδός ζωγράφος και χαράκτης του 17ου αιώνα, Rembrandt Harmenszoon van Rijn συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ζωγράφων όλων των εποχών. Το άγαλμα του Ρέμπραντ έγινε το 1852 αλλά μεταφέρθηκε στο κέντρο της πλατείας το 1896. Τα χάλκινα γλυπτά μπροστά στο άγαλμα του Ρέμπραντ, που αναπαριστούν το διάσημο έργο του Νυχτερινή περίπολος (De Nachtwacht), εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην πλατεία το 2006 στον εορτασμό για τα 400α γενέθλια του Ρέμπραντ.
The_Nightwatch_by_Rembrandt.jpg




Όπως μπορείτε να διακρίνεται ακριβώς πίσω, είναι το κτίριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία του κολοσσού που ονομάζεται booking.com!


Το ότι η πλατεία Rembrandt φημίζεται για την νυχτερινή της ζωή με τα καλύτερα και πιο δημοφιλή κλαμπ του Αμστερνταμ, όπως επίσης ότι έχει έναν μεγάλο αριθμό από καφετέριες, μπαρ παμπ και γκέι μπαρ δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αλλά για να το λένε έτσι θα είναι. Οπότε αν είστε της έξαλλης ζωής ή τέλος πάντων είστε κοντά στην πλατεία το βράδυ ξέρετε τι να κάνετε. Εμείς αρκεστήκαμε στο απογευματινό χάζι.

Ο Rose είναι έτοιμος να αγοράσει και να καταβροχθίσει πατάτες με τσένταρ σε χωνάκι!


Και είμαστε την τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της περιήγησης μας. Απέμεινε το τελευταίο κομμάτι του κέντρου, που το κατατάσσω στο top3 των ωραιότερων σημείων για περίπατο και φωτογραφία στο Άμστερνταμ. Από την πλατεία Rembrandt, συνεχίζουμε στην Reguliersbreestraat και λίγα μέτρα μετά στην Muntplein .




Η πλατεία Muntplein ήταν ουσιαστικά η αφετηρία μας για την κυκλική πορεία που ακολουθήσαμε. Μια μικρή διαδρομή που όμως μας αποκάλυψε πολλά εξαιρετικά όμορφα σημεία των καναλιών. Η πλατεία είναι στην πραγματικότητα μια γέφυρα, που διασχίζει το κανάλι Singel στο σημείο που εκβάλλει στον ποταμό Amstel . Όλες οι γέφυρες στην Άμστερνταμ είναι αριθμημένες, και της Muntplein φέρει τον αριθμό 1. Στην πλατεία Muntplein βρίσκεται ο πύργος Munttoren που ήταν κάποτε μέρος μιας από τις τρεις κύριες πύλες της μεσαιωνικής πόλης του Άμστερνταμ.


Από τη γέφυρα Doelensluis, το κανάλι Rokin




Πριν συνεχίσουμε την διαδρομή μας, περάσαμε από το Cafe de Jaren πάνω στην Nieuwe Doelenstraat που όμως έχει μπαλκόνι δίπλα στον ποταμό Άμστελ. Το καφέ είναι από τα πιο φημισμένα στην πόλη, και επειδή ίσως δεν θα ξαναπερνούσαμε από το σημείο είπαμε να μη χάσουμε την ευκαιρία για μια στάση και μια μπύρα. Σίγουρα το ιδανικό είναι να έχει ήλιο και ζέστη και να καθίσεις στη βεράντα του, αλλά μη τα θέλουμε όλα δικά μας. Κι απ’ τις μεγάλες τζαμαρίες μια χαρά θέα είχαμε και εσωτερικά το μαγαζί είναι ένας πολύ ωραίος χώρος.
page28.jpg


Από τη Nieuwe Doelenstraat φτάσαμε στη γέφυρα Aluminiumbrug


Από την Aluminiumbrug είχαμε θέα το κανάλι Kloveniersburgwal και στο βάθος το De Waag


και από την άλλη μεριά τον ποταμό Άμστελ


Όταν περάσαμε την μικρή γέφυρα, στην απέναντι όχθη είδαμε το πίσω μπαλκόνι του Cafe de Jaren που ήμασταν λίγα λεπτά πριν.




Aluminiumbrug / Γέφυρα αλουμινίου


Η συνέχεια της Aluminiumbrug είναι η οδός Staalstraat με τη Staalmeestersbrug, τη γέφυρα που διασχίζει το κανάλι Groenburgwal και που είναι γνωστή και ως γέφυρα της αγάπης για τις κλειδαριές που βάζουν οι ερωτευμένοι! Το μέρος είναι από τα πιο γραφικά σημεία που συναντήσαμε στο Άμστερνταμ.


page29.jpg




Από τη γέφυρα της αγάπης (Staalmeestersbrug), είναι γνωστή και η θέα προς το κανάλι με φόντο τον πύργο της εκκλησίας Zuiderkerk. Όμως ο πύργος ήταν καλυμμένος με σκαλωσιές οπότε έχανε μέρος της ομορφιάς του το τοπίο.






Συνεχίζουμε ευθεία στην Staalstraat και συναντάμε μια άλλη γεφυρα την Ir. B. Bijvoetbrug
Untitled_Panorama4.jpg


Την διασχίσαμε κι αυτή και φτάσαμε στην απέναντι μεριά στο κανάλι Zwanenburgwal που ενώνεται με τον ποταμό Amstel, σε μια εξαιρετική τοποθεσία στην εβραϊκή συνοικία. Εκεί βρίσκεται το μνημείο Spinoza, προς τιμην του Ολλανδού Εβραίου φιλόσοφου Baruch Spinoza που έγινε γνωστός για τις ιδέες του σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης, της ανοχής και της ελευθερίας της θρησκείας. Το κείμενο στο μνημείο του γράφει ''O σκοπός του κράτους είναι η ελευθερία''.


Μπορεί σχεδόν όλη τη μέρα ο καιρός να ήταν μουντός και συννεφιασμένος, όμως έστω αυτός ο αδύναμος απογευματινός ήλιος μας χάρισε ένα πολύ όμορφο ηλιοβασίλεμα στον ποταμό που διασχίζει το Άμστερνταμ, τον ποταμό Άμστελ.








page30.jpg


Εκεί δίπλα στον Άμστελ, βρίσκεται η Εθνική Λυρική Σκηνή. Στην πίσω μεριά του κτιρίου της Όπερας στην Waterlooplein βρίσκεται μια από τα μεγαλύτερες και παλαιότερες υπαίθριες αγορές παλιών αντικειμένων στο Άμστερνταμ που εκείνη την ώρα ήταν φυσικά κλειστή και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να την επισκεφτούμε.


Συνεχίσαμε ευθεία στην όχθη του Άμστελ, και η πρώτη γέφυρα που συναντήσαμε ήταν η ιστορική Blauwbrug που μου θύμισε ολίγον τι την Pont Alexandre III του Παρισιού! Και πράγματι είναι εμπνευσμένη από τη συγκεκριμένη παριζιάνικη γέφυρα. Η Blauwbrug που συνδέει τις πλατείες Rembrandtplein και Waterlooplein, χτίστηκε το 1883 και το όνομά της το πήρε από την μπλε ξύλινη γέφυρα του 17ου αιώνα που υπήρχε στην ίδια θέση με την υπάρχουσα γέφυρα.






Από την παραποτάμια διαδρομή του Άμστελ, λίγα μέτρα μετά περάσαμε την ξύλινη Walter Suskindbrug που μπορεί να φαίνεται παλιά αλλά έχει κατασκευαστεί μόλις το 1972 και είναι ένα αντίγραφο ενός τύπου γέφυρας που ήταν συνηθισμένο κατά τον 16ο αιώνα.


page31.jpg


Το Μουσείο Hermitage


Και φτάνουμε στην πιο φίρμα γέφυρα του Άμστερνταμ την Magere Brug




Magere Brug μεταφράζεται ''Λεπτή γέφυρα'', και δόθηκε αυτό το όνομα λόγω του πλάτους της αρχικής γέφυρας που κτίστηκε το 1691. Η υπάρχουσα γέφυρα χτίστηκε το 1934 και από το 2003, χρησιμοποιείται μόνο από πεζούς και ποδηλάτες. Η Magere brug ανοίγει πολλές φορές την ημέρα για να αφήσει να περάσουν τα μεγαλύτερα σκάφη που διέρχονται του ποταμού. Είναι ένα πολύ δημοφιλές μέρος για τους λάτρεις της φωτογραφίας ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες όταν ανάβουν τα 1200 φώτα της. Σχεδίαζα λοιπόν κι εγώ, να είμαστε εδώ στο σούρουπο για να την πετύχουμε αναμμένη. Έπρεπε όμως να περιμένουμε λίγη ώρα ώστε να βραδιάσει τελείως και να ανάψουν τα λαμπάκια της. Κι ενώ πάντα σχεδιάζω την παραμικρή λεπτομέρεια και πάντα περιμένω τα απαθανατίσω τα highlights, αυτή τη φορά δεν περίμενα. Δεν σκέφτηκα καν να περιμένουμε κάποια λεπτά για τη φωταγώγηση. Δεν ξέρω γιατί αλλά το μετάνιωσα.






Έτσι είναι με τα αναμμένα λαμπάκια της!
magere-brug-amsterdam.jpg


Έτσι λοιπόν, εμέις την είδαμε άνευ αναμμένων φώτων και την περάσαμε για να βρεθούμε στην απέναντι όχθη του Άμστελ. Amstel και κανάλι Prinsengracht


Henrick de Keijserbrug στην Achtergracht


Από τη στάση Frederiksplein πήραμε το τραμ 10 και κατεβήκαμε Leidseplein




Αυτή η πρώτη μέρα ήταν η πιο γεμάτη στο Άμστερνταμ που είδαμε τα πιο σημαντικά και όμορφα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης. Ήταν εξαιρετικές οι διαδρομές μας και άκρως γραφικές ανάμεσα στα κανάλια αλλά εξακολουθούσα να νιώθω πως η πόλη δεν με κέρδισε. Στην Leidseplein πήραμε τη δόση μας από τις απαίσιες χασισομυρωδιές που ήταν διάχυτες παντού και με το τραμ 2 επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας.




Και επειδή είμαστε party animals βγήκαμε για βράδυ σε μπυραρία που κι αυτή έκλεινε στις 12! Με το τραμ 2 κατεβήκαμε στην πλατεία Spui. Περπατήσαμε λίγα λεπτά μέχρι την Herengracht 319 και πήγαμε στην Proeflokaal A. van Wees. Το μαγαζί είναι μια κλασική ολλανδική παμπ με ξύλινα βαρέλια και ζεστή ατμόσφαιρα. Ήπιαμε τις μπύρες μας συνοδεία ενός πλατό με τυριά, αλλαντικά και κροκέτες και κάπως έτσι έξαλλα κλείσαμε το δεύτερο βράδυ μας στο Άμστερνταμ.
page33.jpg
 
Last edited:

noobtraveller

Member
Μηνύματα
140
Likes
573
Δεν είναι θέμα λάθους ή σωστής άποψης. Άλλωστε ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να έχει την δική του εικόνα για κάθε προορισμό. Το ότι περνάμε καλά ή μέτρια σε ένα ταξίδι δεν έχει να κάνει πάντα με το μέρος. Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Είσαι φειδωλή οκ :) Πάντως πιστεύω πως και τα θετικά και τα αρνητικά πρέπει να λέγονται όσο υποκειμενικά και να ναι, γιατί έτσι ο μελλοντικός ταξιδιώτης έχει πιο σφαιρική άποψη. Μην τα ωραιοποιούμε όλα.
Δεν είμαι φειδωλός ,στις 2 ιστορίες έγραψα παλιότερα για συγκεκριμένα μέρη που πήγα ,σε περίπτωση που θέλει κάποιος να τα επισκεφθεί ,προσπαθώντας να αφήνω έξω πράγματα για την ιστορία κάθε πόλης ,που αυτά μπορεί να τα βρει σε άλλα νήματα ,όπως το δικό σου και άλλων. Επίσης,η επεξεργασία και το ανέβασμα των φωτογραφιών μου τρώνε τόση ώρα που πέφτει αναπόφευκτα εκεί το βάρος.

Αν εννοείς για το Άμστερνταμ τώρα:Δε με κατάλαβες. Διάβασα μέρος της ιστορίας όσο ήμουν στο Άμστερνταμ και όσο τη διάβαζα συμφωνούσα με τις απόψεις σου. Οπότε αφού επιμένεις ,ας σου γράψω τα μικροπράγματα στα οποία μου έκαναν αρνητική εντύπωση.Την περίμενα πιο καθαρή ,αλλά κάπου δικαιολογείται με τόσο τουρισμό και νεολαία.Χασίς,μπαφοκεικς κ.α. δεν κάνουν αυστηρά στα coffeeshops και στη De Wallen ,αλλά είδα και στα πάρκα ,παγκάκια κλπ. ,αλλά οκ δε μυρίζει όλη η πόλη μαύρο,μόνο η red light.Στη red light λοιπόν ,όταν γίνεται πανικός ,που μάλλον πήγες καθημερινή (και καλά έκανες) γίνεται "Ο χαμός" και εβγάζαν πολλοι σελφι άνετα με φόντο τις βιτρίνες σε απόσταση 2-3 μέτρων.Αστυνομία και μπράβοι δεν μπορούν μάλλον να ελεγχουν την κατάσταση, όταν σφίζει από κόσμο.Είδα και φωτογράφο με τρίποδο και τηλεφακό να φωτογραφίζει τις απέναντι βιτρίνες άνετος ,χωρίς να του λέει κανείς τίποτα.Άλλο θέμα τώρα:Για τα ποδήλατα που πάνε σφαίρα το γνώριζα,για τα μηχανάκια που πάνε από δρόμο σε ποδηλατόδρομο και τούμπαλιν ,δε φοράνε κράνος,που δε σταματάνε σε διαβάσεις για πεζούς (ομοίως και μερικά αυτοκίνητα) δεν το περίμενα,αλλά σιγά τα ουά ,στην Ελλάδα είναι τρις χειρότερα τα πράγματα.Ίσως και η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική και συμβάλλει σε όλα αυτά μάλλον.Το σίγουρο είναι ότι αν τους έπιαναν όλους τους παραπάνω ,δε θα ξεμπέρδευαν εύκολα. Τέλος , το Άμστερνταμ είναι το καταφύγιο των πολυεθνικών (και των μεταναστών) που επιθυμούν μηδαμινή φορολογία.


ΥΓ1 Κατά τ'άλλα ,τι φωτογραφική έχεις;

ΥΓ2 . Σε σχέση με Ρώμη/Λισσαβονα ,το Άμστερνταμ είναι παιχνιδάκι στο περπάτημα ,ήσουν άτυχος.
 
Last edited:

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Σορρυ για το -η!

Δεν επέμενα απλά πάντα βρίσκω ενδιαφέρον να διαβάζω απόψεις για μια πόλη που έχω επισκεφτεί κι εγώ. Αυτό είναι όλο. Thanks για τις παρατηρήσεις σου για την πόλη. Εγώ δεν είδα την άνεση που αναφέρεις στη red light με τις φωτογραφικές αλλά και μόνο που στο youtube υπάρχει τρελό ερασιτεχνικό υλικό από εκεί σημαίνει πως όντως οι τουρίστες δεν πτοούνται από τις απαγορεύσεις.

Σαφώς και δίνεις βάση στις φωτογραφίες κι απ' ότι είχα δει από τις 2 ιστορίες που έχεις γράψει με τις εξαιρετικές φωτογραφίες, πρέπει και στο Άμστερνταμ να μεγαλούργησες. Και πραγματικά θα ήθελα να δω υλικό σου από κει.
Κι εγώ δίνω βάση στις φωτογραφίες, αλλά έχω απλό εξοπλισμό. Μια απλή dsrl sony a58. Όταν ανέβω επίπεδο θα τη βαρεθώ κι αυτή και θα θέλω κάτι ανώτερο:) Γιατί καλή από ΚΑΛΗ φωτογραφία διαφέρει.

Δεν ήμουν άτυχος στο θέμα περπάτημα, απλά σίγουρα έκανα περισσότερα χιλιόμετρα απ' ότι στις άλλες πόλεις και σε συνδυασμό ότι ήμουν ήδη κουρασμένος από τρέξιμο μου κόπηκαν τα πόδια. Στις άλλες πόλεις χρησιμοποιούσαμε και πιο συχνά μέσα μεταφοράς.
 

noobtraveller

Member
Μηνύματα
140
Likes
573
Φωτογραφιζεις πολύ καλά , μέχρι και στις φωτογραφίες έχω αρκετές από ίδια σημεία με σένα.Μπορω να σου τις παραθέσω σε καμία βδομάδα ή να σου δώσω τους συνδεσμους να τις ποσταρεις εσύ.

Open boat βόλτα έκανες ;
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Φωτογραφιζεις πολύ καλά , μέχρι και στις φωτογραφίες έχω αρκετές από ίδια σημεία με σένα.Μπορω να σου τις παραθέσω σε καμία βδομάδα ή να σου δώσω τους συνδεσμους να τις ποσταρεις εσύ.

Open boat βόλτα έκανες ;
Όχι δεν κάναμε βόλτα στα κανάλια με πλοιάριο. Γενικά σε όποια πόλη έχουμε πάει και έχει κανάλια, ποταμούς, λίμνες κτλ. δεν έχουμε κάνει ποτέ βόλτα με τουριστικό καραβάκι. Δεν ξέρω γιατί τα σνομπάρω:D Μόνο όπου έχει δημόσιες θαλάσσιες μεταφορές έχουμε ανέβει. Ξέρω πως από φωτογραφικής άποψης αξίζουν αλλά δεν τις πολυπροτιμώ.
 

noobtraveller

Member
Μηνύματα
140
Likes
573
Κρίμα, θα είχες και άλλο ιστορικό υλικό να γράψεις,ήταν ωραία, είχε ξεναγηση από τον οδηγό.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Κρίμα, θα είχες και άλλο ιστορικό υλικό να γράψεις,ήταν ωραία, είχε ξεναγηση από τον οδηγό.
Καλώς ή κακώς είναι κάτι που ποτέ δεν έχω στα υπόψιν. Ποτέ δεν το υπολογίζω στο πρόγραμμα. Σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον. Λοιπόν μια μίνι ιστορία με τις τέλειες φωτό σου πρέπει να γράψεις.
 

noobtraveller

Member
Μηνύματα
140
Likes
573
Καλώς ή κακώς είναι κάτι που ποτέ δεν έχω στα υπόψιν. Ποτέ δεν το υπολογίζω στο πρόγραμμα. Σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον. Λοιπόν μια μίνι ιστορία με τις τέλειες φωτό σου πρέπει να γράψεις.
Ξεχωριστό νήμα ε; θα είναι πρόκληση, τα χεις πει και τα χεις δείξει όλα και στο φωτογραφικό κομμάτι αυτή τη φορά το άφησα λίγο στην άκρη σε σχέση με Βενετία, αλλά κάτι θα κάνω.
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Ξεχωριστό νήμα ε; θα είναι πρόκληση, τα χεις πει και τα χεις δείξει όλα και στο φωτογραφικό κομμάτι αυτή τη φορά το άφησα λίγο στην άκρη σε σχέση με Βενετία, αλλά κάτι θα κάνω.
Όπως θελεις. Ειτε εδω μεσα εμβολιμα καποιες φωτο ειτε ξεχωριστη φωτοιστορια.
 

DRAKFIREMAN

Member
Μηνύματα
272
Likes
243
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη-Ιαπωνία
άπαιχτες οι φωτογραφίες και πολύ όμορφη και η αφήγησή σου!Έτσι όπως είδα τις φωτογραφίες σου και από όσα διάβασα σκέφτομαι σοβαρά να τολμήσω το πρώτο μας ταξίδι στο εξωτερικό μαζί με τα παιδιά μας (3 και 1.5 ετών).Φυσικά για Άμστερνταμ!
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
άπαιχτες οι φωτογραφίες και πολύ όμορφη και η αφήγησή σου!Έτσι όπως είδα τις φωτογραφίες σου και από όσα διάβασα σκέφτομαι σοβαρά να τολμήσω το πρώτο μας ταξίδι στο εξωτερικό μαζί με τα παιδιά μας (3 και 1.5 ετών).Φυσικά για Άμστερνταμ!
Thank you @DRAKFIREMAN
Επειδή από την αρχή που γράφω δήλωσα ότι δεν ενθουσιάστηκα ιδιαίτερα από την πόλη και το ταξίδι, νόμιζα θα αποθαρρύνω το κοινό στο να το βάλει στα άμεσα σχέδια του. Τελικά βλέπω το αντίθετο, ότι η ιστορία και οι φωτογραφίες, τράβηξαν το ενδιαφέρον και κάποιοι σκέφτεστε σύντομα ένα ταξίδι εκεί. Αυτό είναι επιτυχία:D
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.746
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Περιμένω με αγωνία τη συνέχεια από την επαρχία. Ίσως με πείσουν οι ωραίες φωτογραφίες σου και τα μουσεία του Άμστερνταμ να το επισκεφτώ.
Τον Μάιο ξεκίνησα να κλείσω εισιτήρια για τον φετινό Αύγουστο αλλά με αποθαρρυναναν οι τιμές των ξενοδοχείων. Μάλλον θα πρέπει να κινηθώ πιο έγκαιρα!
Τέλος Απριλίου θα βρω τουλίπες στα χωράφια ή θα έχουν μαραθεί;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom