Συντάσσοντας την travelstorική Βίβλο…

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.488
Likes
7.979
Συμφωνώ κι εγώ με dik-7 ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε τους συγγραφείς να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, αλλά να προτείνουμε από μόνοι μας αυτές που θεωρούμε ενδιαφέρουσες και να ζητήσουμε συγκατάθεση του συγγραφέα. Θεωρώ αυτονόητο πώς θα πρέπει να μην αποφασίσουμε συναισθηματικά... δηλαδή να προτείνουμε ιστορίες μόνο και μόνο γιατί τις έχουν γράψει φίλοι/φίλες μας, αλλά αυτές που πραγματικά θα μας κινούσαν το ενδιαφέρον σε κάποιο περιοδικό, βιβλίο κ.λ.π.
Επίσης, κάποιος δεν θα έπρεπε να αναλάβει το "σουλούπωμα" των κειμένων που θα επιλεχθούν? Ποιός θα το κάνει αυτό?
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ε θέλουν πολύ δουλειά τα κείμενα, έχει δίκιο η vario, θα πρέπει να περαστούν από ορθογραφικό έλεγχο, να μπουν παράγραφοι, γενικά να γίνει μια επιμέλεια στα κείμενα που μόνο λίγη δουλειά δε θα είναι.
 

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Πολύ χαίρομαι για τις εξελίξεις σε σχέση με το βιβλίο. Ήταν κάτι που το συζητάμε με τον Def εδώ και αρκετό καιρό.

Για την αρχική χρηματοδότηση της έκδοσης, νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να προπληρώσουμε, όσοι θέλουμε, βιβλία που έτσι κι αλλιώς θα πάρουμε. Προσωπικά θα προπληρώσω 10. Που σημαίνει, ότι αν η τελική τιμή είναι 10-12 ευρώ, θα δώσω 100-120. Άρα, κάπου το 10% του κόστους έκδοσης. Με τον τρόπο αυτό νομίζω ότι θα μαζέψουμε εύκολα το κόστος.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Έχω διαβάσει τις σκέψεις, ιδέες και προτάσεις σας, ας γράψω και τις δικές μου επιγραμματικά:

1. Οι ιστορίες που θα επιλεχθούν θα πρέπει πρώτον να είναι από μέλη που ΘΕΛΟΥΝ να δημοσιευθεί μια ιστορία τους σε βιβλίο, που δεν έχουν πρόβλημα να αναγραφεί το όνομά τους (ή το username τους - ότι αποφασιστεί, και τα δύο είναι οκ νομίζω) στους συγγραφείς, και που θα δεχθούν να συμφωνήσουν στο ότι τα όποια κέρδη βγουν -αν βγουν- θα πάνε σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

2. Η επιλογή των ιστοριών έχει δύο δρόμους, είτε να το αναλάβουν 2-3 άτομα τα οποία θα εμπιστευθούμε την κρίση τους και θα βγάλουν απλά διπλάσιο αριθμό ιστοριών που μετά θα ψηφίσουμε, είτε να μπορούν όλα τα μέλη να προτείνουν Χ αριθμό ιστοριών και να μαζευτούν ξερωγω 100-150 ιστορίες από τις οποίες θα γίνει ένα ξεκαθράσιμα με απανωτές ψηφοφορίες. Θα υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί, πχ μία ιστορία ανά συγγραφέα, μία ιστορία ανά προορισμό, κλπ.

3. Για την έκδοση δεν έχω να πω κάτι, έχουμε 2 μέλη που ασχολούνται με το θέμα και σίγουρα ξέρουν περισσότερα από μας να μας βοηθήσουν. Αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι είναι το εξής: αν πούμε ότι πχ τυπώνουμε 500 αντίτυπα και αυτά κοστίζουν ξερωγω 2000 ευρώ (=4 ευρώ το κομμάτι κόστος), θα πρέπει η τιμή του βιβλίου να μπει πχ στα 10 - 12 ευρώ, ώστε με την αρχική ομαδική παραγγελία που θα βγει από το φόρουμ (πχ 150-200 κομμάτια) να πληρωθούν τα 2000 ευρώ, και εν συνεχεία όσα επιπλέον βιβλία πουληθούν το ποσό να πάει κάπου που θα συμφωνήσουμε όλοι μαζί για να βοηθήσουμε 5 ανθρώπους.

:)
 

SkullFlower

Member
Μηνύματα
518
Likes
97
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona- Perpignan
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
Μήπως να σηκώναμε και ένα παράλληλο τόπικ που να πετάει το οκ ο κάθε συγγραφές που θέλει να θέσει τις ιστορίες του υποψήφιες για το βιβλίο?
 

Dva Srca

Member
Μηνύματα
558
Likes
1.053
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισραήλ, Ειρηνικός
Συμφωνώ απόλυτα με το big boss, νομίζω ότι το πρόβλημα του ότι υπάρχουν 700 ιστορίες λύνεται εύκολα αν αποκλείσουμε ορισμένες ιστορίες με βάση τον προορισμό (για κάποιους π.χ. έχουν γραφτεί 6-7 διαφορετικές) και το συγγραφέα (κάποιοι έχουν γράψει 3+ ιστορίες ο καθένας). Οπότε μάνι-μάνι φήγανε οι μισές και βάλε ιστορίες από τη μέση και από τις υπόλοιπες μπορεί μια ομάδα υπευθύνων να διαλέξει τις 100-150 "καλύτερες" με κριτήρια όπως προορισμός, ποιότητα κειμένου κλπ και να επιλεγούν όσες θα συμπεριληφθούν στο τελικό έργο από αυτή τη λίστα.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Eπιγραμματικά κι εγώ...

1. Υποθέτω ότι όλοι όσοι δημοσίευσαν μια ιστορία τους εδώ μέσα δεν θα είχαν αντίρρηση να τυπωθεί σε ένα βιβλίο πόσο μάλιστα όταν τα όποια έσοδα του βιβλίου θα πήγαιναν για φιλανθρωπικούς σκοπούς... αν υπάρχει καποιος περίεργος που δεν θα δεχθεί μπορεί να το δηλώσει από την αρχή...

2. Για μένα όλες μα όλες οι ιστορίες χρειάζονται ρετουσάρισμα... αυτό υποθέτω, εκτός από τον έξτρα χρόνο του συγγραφέα, χρειάζεται και βοήθεια από διορθωτή... κρατούμενο ένα λοιπόν ψάχνουμε για διορθωτή...

3. Εγώ δεν θα συμφωνήσω με τους πολλούς και θα πω ότι οι περισσότερες ιστορίες δεν είναι δημοσιεύσιμες... για ένα φόρουμ είναι μια χαρά αλλά για να τις τυπώσεις και να τις παρουσιάσεις θα μου επιτρέψετε να έχω σοβαρές αμφιβολίες... μονόδρομος για μένα είναι να υπάρξει μια επιτροπή 3-4 ατόμων που θα κάνει ένα γενναίο ξεσκαρτάρισμα... αυτά με τις συνεχείς ψηφοφορίες μου φαίνονται και ανεφάρμοστα και υπερβολικά... το πολύ πολύ να καταλήξουμε σε 30 ιστορίες και να ψηφίσουμε να κόψουμε π.χ τις 10...

4. Και λογικό και δίκαιο και αντιπροσωπευτικό είναι να υπάρχει μια ιστορία από κάθε συγγραφέα και κάθε προορισμό...

5. Για να μην το πολυψυρίζουμε λοιπόν... ορίζονται 3-4 άτομα που τρέχουν τα διαδικαστικά και άλλα 3-4 που αναλαμβάνουν το ξεσκαρτάρισμα... όσοι θέλουν να βοηθήσουν και το βλέπουν ζεστά ας το δηλώσουν και ας αρχίσει η δουλειά...
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Αφεντικό τα είπες όλα και με βρίσκεις σύμφωνο.
Νομίζω ότι το να ασχοληθούν τελικά 2-3 άτομα με την προεπιλογή είναι ό, τι πιο ευέλικτο και γρήγορο.
Φαντάζομαι ότι στην προεπιλογή δεν χρειάζεται να υπάρχει ο περιορισμός ανά προορισμό και συγγραφέα.
Επίσης για εξοικονόμηση χρόνου, η συναίνεση του συγγραφέα μπορεί να δοθεί και μετά την τελική ψηφοφορία. Σε περίπτωση άρνησης μπαίνει στο βιβλίο η πρώτη επιλαχούσα κ.ο.κ.

Εdit: Μόλις είδα το μήνυμα του Traveller και θα συμφωνήσω ότι όλες οι ιστορίες χρειάζονται αρκετή δουλειά για να μπουν στο βιβλίο και να διαβαστούν από άτομα εκτός φόρουμ.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Συμφωνω με οσα ειπες πιο πανω Traveller, εχω ομως μια αμφιβολια η οποια μπορει να τεθει μονο επι του συγκεκριμενου: Το ενας συγγραφεας και ενας προορισμος. Ενδεχομενως αν υπαρχουν διαφορετικες οπτικες για εναν προορισμο να ειναι χρησιμο να μπουν δυο καλογραμμενες ιστοριες, αν υπαρχουν και ενδεχομενως να υπαρχουν δυο εξαιρετικες ιστοριες απο τον ιδιο συγγραφεα, οποτε θα ηταν κριμα να χαθει η μια απο τις δυο. Αλλα για ολα αυτα εχουμε χρονο να συζητησουμε οταν με το καλο φθασουμε στη short list.
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Ερση λογικά πάνω από 15-20 ιστορίες το βιβλίο δεν μπορεί να περιέχει και το φόρουμ έχει δεκάδες εξαιρετικούς συγγραφείς, οπότε νομίζω ότι στο πρώτο βιβλία για να είναι πιο αντιπροσωπευτικό και για να μην "αδικηθεί" κάποιος καλό θα ήταν να υπάρχει αυτός ο περιορισμός.
Αλλωστε αν όλα πάνε καλά θα ακολουθήσει και άλλη εκδοση, οπότε βλέπουμε.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.374
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom