• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Καραϊβική Offshore, ξέπλυμα και άλλα σκάνδαλα στις Παρθένες Νήσους

GTS

Member

Οδηγώντας ανάποδα μέσα στη ζούγκλα του νησιού, φτάνουμε στη πρώτη στάση της ημέρας, τη Maho Bay, μια παραλία δίπλα στο δρόμο, όπου μπορείς σχεδόν να βουτήξεις από το αυτοκίνητο.

Παρκάρισμα στην άκρη, μάσκα-πετσέτα, το νερό είναι λάδι και σήμερα, η παραλία υπέροχη και με ελάχιστο κόσμο. Πρώτο θέαμα της ημέρας, ένας πανέμορφος πελεκάνος ψαρεύει στα ρηχά μπροστά μας, πετάει σε χαμηλό ύψος πάνω από το νερό και όταν εντοπίσει τη λεία του, κάνει βουτιά αλά γιαπωνέζικο μαχητικό αεροσκάφος σε αμερικάνικο αεροπλανοφόρο του Β’ παγκοσμίου πολέμου, πραγματικός καμικάζι. Σκέφτηκα χαμογελώντας τον κακομοίρη πελεκάνο της Μυκόνου να τον χαϊδολογάει ο Γαλάτης και ο Λάκης Γαβαλάς και βούτηξα με τη μάσκα στα ανοιχτά. Δε πέρασε πολύ ώρα πριν δω αυτό που έψαχνα, μια θαλάσσια χελώνα να βόσκει στο γρασίδι του βυθού της παραλίας. Ήταν μικρή ακόμα και η παρουσία μου την ανησύχησε, οπότε της έκανα λίγο παρέα και την άφησα μόνη της, αμέριμνη να χαρεί τα νερά του νησιού.

Βγαίνοντας στη παραλία, παρατηρώ ότι δε διακρίνεται καν ο δρόμος λίγο πίσω, πνιγμένος στη πυκνή βλάστηση, με ελάχιστα αυτοκίνητα να περνούν, στη χάση και τη φέξη. Στεγνώνουμε λίγο, θαυμάζουμε το τροπικό τοπίο τριγύρω και καβαλάμε το τετρακίνητό μας για τον επόμενο προορισμό…
::

Οδηγώντας προσεκτικά, περνάμε δίπλα από μια οικογένεια άγριων γαϊδάρων που μασουλάνε νωχελικά τα φυτά που ξεπετάγονται στην άκρη του δρόμου. Τα συμπαθή τετράποδα έχουν συνηθίσει τη παρουσία ανθρώπων και δε φοβούνται να κυκλοφορούν στους στενούς και απότομους δρόμους του νησιού. Φτάνουμε όμως στο προορισμό μας, αυτή τη φορά αφήνουμε το αυτοκίνητο στο δρόμο και ακολουθούμε την ταμπελίτσα που υποδεικνύει το Lindholm trail. Το νησί είναι μεταξύ άλλων και ο παράδεισος των hikers, καθώς δεκάδες μονοπάτια έχουν καθοριστεί από τις αρχές του νησιού και τους διαχειριστές του εθνικού πάρκου, μονοπάτια που σε οδηγούν σε καταπράσινες κορυφές και σε απομονωμένες παραλίες. Εμείς είχαμε στο νου το δεύτερο, καθώς η ζέστη έκανε σιγά-σιγά την εμφάνισή της. Το μονοπάτι σκιερό, με δεκάδες σαύρες να πετάγονται δεξιά-αριστερά στο διάβα μας και μικρά χαριτωμένα καβουράκια-ερημίτες να κουβαλάνε το κοχύλι-σπίτι τους στο οποίο και κρύβονταν άμα τη εμφανίσει μας. Μετά από κανά 20λεπτο κατάβασης, ακούστηκε ο απαλός παφλασμός των κυμάτων και ένα λαμπρό φως έκανε τα μάτια μου να πονέσουν καθώς βγήκαμε από τις σκιές της ζούγκλας σε μία ονειρεμένη ζαχαρένια παραλία με τυρκουάζ νερά….
::
Καλώς σε βρήκαμε Salomon Bay!!!

Attachments

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Eνταξει τι να πω τωρα για τη φωτο...μου εφτιαξες τη μερα .Ποτε θα παω εκει ειναι το θεμα.
Αυτο ειναι κομματι απο το γαμηλιο ταξιδι σου γιατι ειχες παει και Ν.Υ νομιζω?

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πατησα την απαντηση , αλλα ειλικρινα δε μπορω να γραψω τιποτα..
Η φωτο που βλεπω ειναι το ονειρο μου :klaps::klaps:

GTS

Member
Eνταξει τι να πω τωρα για τη φωτο...μου εφτιαξες τη μερα .Ποτε θα παω εκει ειναι το θεμα.
Αυτο ειναι κομματι απο το γαμηλιο ταξιδι σου γιατι ειχες παει και Ν.Υ νομιζω?
Το γαμήλιο ήταν ΝΥ & Παρθένες Νήσους....δε γινόταν να περάσω για πρώτη φορά τον Ατλαντικό και να μη πάω Καραϊβική, ήταν αδύνατον!

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Go2 προτεινω να φτιαξουμε γκρουπ εγω ,εσυ και η Vario και να το ονομασουμε beach-lovers/beach-hunters

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Το γαμήλιο ήταν ΝΥ & Παρθένες Νήσους....δε γινόταν να περάσω για πρώτη φορά τον Ατλαντικό και να μη πάω Καραϊβική, ήταν αδύνατον!
Zαλιζομαι...ζαλιζομαι...ζηλευω ...ζηλευω.....:(:(:(:(
Μηπως να ξαναπαντρευτω για να παω?

GTS

Member
Πατησα την απαντηση , αλλα ειλικρινα δε μπορω να γραψω τιποτα..
Η φωτο που βλεπω ειναι το ονειρο μου :klaps::klaps:
Μη κλαις κορίτσι μου, θα πας κι εσύ εκεί, σε βλέπω σύντομα!!

...και αν είναι να κλαις από τώρα, πού να δεις και τις άλλες φωτό....έτσι έκλαιγα κι εγώ όταν τις είδα....άντε, με πήραν τα ζουμιά κι εμένα τώρα :klaps::klaps:

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ωχ αμαν εχει δηλ και συνεχεια το μαρτυριο.
Δεν παω σπιτι μου αποψε...

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Tαιλανδεζικα στικακια σε μαγευτικο νησι της Καραιβικης!!!!
Αυτη η φιλη του ταξιδιωτικου φορουμ εχει καλο γουστο τελικα??:haha:
Περιμενουμε συνεχεια με τροπικες δοσεις και λεπτομεριες.
Παντα τετοια GTS!!!

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Υπέροχος συνδυασμός το γαμήλιο ταξίδι σας. Από το Μέλλον επιστροφή στην Αθωότητα!
Να είστε πάντα ευτυχισμένοι και να καταφέρνετε να κρατάτε της ισορροπίες στη ζωή σας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.009
Μέλη
39.725
Νεότερο μέλος
Afroula15901

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom