Italitsa
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Γύρος Αυστρίας
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού
Πρώτος προορισμός : Carcassonne
Είναι κάπου εδώ που συναντάμε την πινακίδα για την οποία έγινε λόγος πιο πάνω… Μα ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι «Cathars», που το διατυμπανίζουν τόσο ότι βρισκόμαστε σε εδάφη τους;; Και πως μπορεί μια αίρεση να είναι τόσο αποδεκτή από τους κατοίκους αυτών των περιοχών;; Πρόκειται λοιπόν για μια αίρεση που έδρασε το 13ο αιώνα, σύμφωνα με την οποία η κόλαση είναι εδώ στη Γη και θα έπρεπε να είσαι εντελώς αντί-υλιστής για να μπορέσεις να πας στον παράδεισο, αλλιώς θα ξαναγεννιόσουν στη Γη. Δεν είχαν ιδιοκτησία, απαγορευόταν κάθε είδους δραστηριότητα καθώς και το σεξ
shock:
) γιατί θεωρούσαν κατάρα να φέρεις έναν απόγονο στην κόλαση. Σε ελάχιστες περιπτώσεις επιτρεπόταν και μόνο στα «υψηλά στελέχη»!! Καθαρος δεν γινόσουν, γεννιόσουν… Και όσοι ασπάζονταν την αίρεση, γίνονταν απλά βοηθοί των ήδη Καθαρών σε αυτή τη ζωή και στην επόμενη θα γεννιούνταν Καθαροί… Χαμός!!
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι δεν ονόμαζαν αυτοί τους εαυτούς τους «Καθαρους» αλλά αυτό φαίνεται να ήταν το παρατσούκλι που τους είχε προσδώσει η καθολική εκκλησία και στην ουσία σήμαινε στα πρωσικα(??) να υποθέσω:roll: «αυτοί που φιλούν τον (να το πω κομψά) πισινό της γάτας», καθώς τους κατηγορούσαν για τέτοιου είδους πρακτικές στις τελετές τους… Κρίνοντας σήμερα από τις γερμανικές λέξεις katze που είναι η γάτα και arsch που είναι τα…οπίσθια, φαίνεται να υπάρχει μια κάποια σύνδεση… Οι ίδιοι πάντως θεωρούσαν τους εαυτούς τους καλούς χριστιανούς, κυκλοφορούσαν σε όλη την περιοχή του Languedoc και δίδασκαν στους χωρικούς την πίστη τους αλλά φαίνεται να επεκτάθηκαν και στη Βόρεια Γαλλία αλλά και στην Ιταλία. Η εκκλησία αποφάσισε τον αφανισμό τους και κάπως έτσι ξεκίνησε η γνωστή Albigensian Crusade, με τον κόμη της Τουλούζης να τάσσεται υπέρ των Σταυροφόρων και να καταλαμβάνει την Beziers και την Carcassonne προτού η Σταυροφορία συνεχιστεί αποκτώντας πλέον χαρακτήρα επεκτατικού πολέμου για το Στέμμα της Γαλλίας. Σύμφωνα με θρύλους πάντως, πριν το θάνατο των τελευταίων 200 Καθαρών, 4 κατάφεραν να δραπετεύσουν με το θησαυρό τους, που άλλοι λένε ότι ήταν χρήματα, άλλοι το Άγιο Δισκοπότηρο (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό) και άλλοι ιερά έγγραφα που θα έθεταν στο περιθώριο την εκκλησία… Ό, τι και να ήταν, θάφτηκε κάπου στην περιοχή ώσπου τελικά έφτασε στην κατοχή των Ναϊτών ιπποτών αλλά αυτό δεν είναι επί του παρόντος… ακόμη!!
Basta όμως με την ιστορία και τους θρύλους και πάμε λιγάκι να δούμε την Carcassonne, αυτή την πανέμορφη καστρούπολη, με τα πλακόστρωτα σοκάκια της, τα όμορφα μαγαζάκια της και την όμορφη μεσαιωνική ατμόσφαιρά της… Δε νομίζω πως θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη οπτική επαφή μου με την Carcassonne… Ήταν ήδη βραδάκι και αυτή φωτισμένη, απλά υπέροχη… Έμεινα με το στόμα ανοιχτό, από μικρή έρωτα τρελό με τα κάστρα… Το ξενοδοχείο μας ήταν έξω από τα τείχη αλλά σε απόσταση 2 λεπτών από το κάστρο οπότε αφήσαμε τις βαλίτσες και να που σε λίγο περνούσαμε την κύρια πύλη του κάστρου…
Τον κυρίως φωτισμό συνόδευαν τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και όλα ήταν τόσο όμορφα και γλυκά… όλα εκτός από το κρύο!! Η πόλη μέσα σχεδόν έρημη, κάποια λίγα μαγαζάκια ανοιχτά και έτσι τρυπώνουμε σε ένα μαγαζάκι να φάμε κάτι που μας είχε σκίσει η πείνα και να ζεσταθούμε λιγάκι… Διαλέγουμε το LeTrouvere αφενός γιατί δεν είχαμε και πολλές επιλογές αφετέρου γιατί είχε μέσα αρκετό κόσμο ο οποίος έδειχνε να περνάει καλά… Εντυπωσιάστηκα από το ντεκόρ του μαγαζιού, το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε τη σημαία των Καθαρών ενώ στο τραπέζι και στις καρέκλες υπήρχε πάλι ο σταυρός τους.
Άρχισαν να με πιάνουν πάλι οι ανησυχίες και οι αναζητήσεις μου αλλά ένα ωραιότατο λουκάνικο Τουλούζης, συνοδευμένο με κρασάκι με έβαλε στη θέση μου!!
Δοκίμασα και cassoulet που παρήγγειλε ένα παιδί απ’την παρέα και για πρώτη φορά μου άρεσε, βέβαια δεν είχα δοκιμάσει ακόμη το θεϊκό που έφαγα στην Τουλούζ και δεν ήξερα… Τώρα που ξέρω όμως (τρομάρα μου!!
), θα το χαρακτήριζα κατώτερο του άλλου στην Τουλούζ παρ’όλα αυτά καλό… Πολύ γέλιο και χαλάρωση και έτσι όμορφα πήγαμε για νανάκια…
Το πρωί με τις κότες στο πόδι για να μπορέσουμε να κάνουμε μια βολτίτσα πριν ξεκινήσει ο χαμός στην πόλη και να βρούμε ένα όμορφο μέρος για πρωινό… Και στο φως της ημέρας η Carcassonne μου είναι μαγεία… Είχαμε βέβαια να «αντιμετωπίσουμε» τον αέρα αλλά να είσαι σε κάστρο χωρίς να δίνεις κάποια «μάχη» τί να πω, cassouletχωρίς πάπια!!
Βρήκαμε ένα όμορφο μέρος για πρωινό, φάγαμε τα κρουασάν μας, ήπιαμε τους καφέδες μας και συνεχίσαμε τη βόλτα στον Καθεδρικό, στο μαγαζί-κόλαση που είχα σταμπάρει από το βράδυ και βεβαίως βεβαίως να μην πάρω ακόμη ένα μαγνητάκι για το ψυγείο;; (Να δω όταν επιτέλους πάρω το αγαπημένο μου smegμε την ιταλική σημαία που θα βάλω τόσα μαγνητάκια…) Μια μικρούλα αλλά συμπαθητική χριστουγεννιάτικη αγορά εκπλήρωσε το σκοπό της και μου έφαγε μερικά ευρώ ακόμη και όλα κύλησαν τόσο όμορφα στην αγαπημένη Carcassonne…
View attachment 13565
View attachment 13566
View attachment 13567
View attachment 13568
View attachment 13569
Είναι κάπου εδώ που συναντάμε την πινακίδα για την οποία έγινε λόγος πιο πάνω… Μα ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι «Cathars», που το διατυμπανίζουν τόσο ότι βρισκόμαστε σε εδάφη τους;; Και πως μπορεί μια αίρεση να είναι τόσο αποδεκτή από τους κατοίκους αυτών των περιοχών;; Πρόκειται λοιπόν για μια αίρεση που έδρασε το 13ο αιώνα, σύμφωνα με την οποία η κόλαση είναι εδώ στη Γη και θα έπρεπε να είσαι εντελώς αντί-υλιστής για να μπορέσεις να πας στον παράδεισο, αλλιώς θα ξαναγεννιόσουν στη Γη. Δεν είχαν ιδιοκτησία, απαγορευόταν κάθε είδους δραστηριότητα καθώς και το σεξ

Basta όμως με την ιστορία και τους θρύλους και πάμε λιγάκι να δούμε την Carcassonne, αυτή την πανέμορφη καστρούπολη, με τα πλακόστρωτα σοκάκια της, τα όμορφα μαγαζάκια της και την όμορφη μεσαιωνική ατμόσφαιρά της… Δε νομίζω πως θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη οπτική επαφή μου με την Carcassonne… Ήταν ήδη βραδάκι και αυτή φωτισμένη, απλά υπέροχη… Έμεινα με το στόμα ανοιχτό, από μικρή έρωτα τρελό με τα κάστρα… Το ξενοδοχείο μας ήταν έξω από τα τείχη αλλά σε απόσταση 2 λεπτών από το κάστρο οπότε αφήσαμε τις βαλίτσες και να που σε λίγο περνούσαμε την κύρια πύλη του κάστρου…
Τον κυρίως φωτισμό συνόδευαν τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και όλα ήταν τόσο όμορφα και γλυκά… όλα εκτός από το κρύο!! Η πόλη μέσα σχεδόν έρημη, κάποια λίγα μαγαζάκια ανοιχτά και έτσι τρυπώνουμε σε ένα μαγαζάκι να φάμε κάτι που μας είχε σκίσει η πείνα και να ζεσταθούμε λιγάκι… Διαλέγουμε το LeTrouvere αφενός γιατί δεν είχαμε και πολλές επιλογές αφετέρου γιατί είχε μέσα αρκετό κόσμο ο οποίος έδειχνε να περνάει καλά… Εντυπωσιάστηκα από το ντεκόρ του μαγαζιού, το οποίο μεταξύ άλλων περιελάμβανε τη σημαία των Καθαρών ενώ στο τραπέζι και στις καρέκλες υπήρχε πάλι ο σταυρός τους.
Άρχισαν να με πιάνουν πάλι οι ανησυχίες και οι αναζητήσεις μου αλλά ένα ωραιότατο λουκάνικο Τουλούζης, συνοδευμένο με κρασάκι με έβαλε στη θέση μου!!

Το πρωί με τις κότες στο πόδι για να μπορέσουμε να κάνουμε μια βολτίτσα πριν ξεκινήσει ο χαμός στην πόλη και να βρούμε ένα όμορφο μέρος για πρωινό… Και στο φως της ημέρας η Carcassonne μου είναι μαγεία… Είχαμε βέβαια να «αντιμετωπίσουμε» τον αέρα αλλά να είσαι σε κάστρο χωρίς να δίνεις κάποια «μάχη» τί να πω, cassouletχωρίς πάπια!!

View attachment 13565
View attachment 13566
View attachment 13567
View attachment 13568
View attachment 13569
Attachments
-
154,5 KB Προβολές: 59