gelf
Member
- Μηνύματα
- 659
- Likes
- 12.801
Κεφάλαιο 8
Λιλ
Είχε πλέον σουρουπώσει όταν έφθασα στη Λιλ.
Η Λιλ είναι μια όμορφη πόλη που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας, πολύ κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο και αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της χώρας, μετά το Παρίσι, τη Λυών και τη Μασσαλία.
Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται σε 226.000 περίπου κατοίκους, αλλά η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Λιλ ξεπερνά το 1.100.000 κατοίκους.
Το ξενοδοχείο το οποίο είχα επιλέξει ήταν το Ibis Styles Lille Centre Gare Beffroi, επί της οδού, 172, rue de Paris. Σκέφτηκα την παράξενη σύμπτωση με το ξενοδοχείο μου στο Στρασβούργο, το οποίο ήταν και αυτό Ibis Styles επί οδού rue de Paris.
Αφήνω τα πράγματα στο ξενοδοχείο και οδηγώ το αυτοκίνητο έως το parking με το οποίο συνεργάζεται το ξενοδοχείο, 150 μέτρα περίπου από αυτό και με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης. Επιστρέφω στο ξενοδοχείο και μετά από ένα σύντομο ντους, αρχίζω την περιπλάνηση κατευθυνόμενος προς το κέντρο της πόλης. Και αυτό το ξενοδοχείο ήταν πολύ κοντά στο κέντρο, οπότε μετά από λίγο βρέθηκα σε πεζόδρομο
ο οποίος οδηγεί στην κεντρική πλατεία Place du General de Gaulle, ή Grand Place, η οποία φιλοξενεί μια σειρά από όμορφα κτίρια φλαμανδικής αρχιτεκτονικής
Η πλατεία ήταν όμορφα στολισμένη, περιστοιχιζόταν από υπέροχα κτήρια, όπως προανέφερα, φλαμανδικής αρχιτεκτονικής, ώστε νόμιζες ότι η πλατεία, είναι πλατεία πόλης του Βελγίου ή της Ολλανδίας. Η χρήση των κτηρίων αυτών, στη σημερινή εποχή είναι κυρίως εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια καφέ και μπαρ.
Συνέχισα την περιπλάνησή μου, διαπιστώνοντας ότι στη Λιλ μπορεί κάποιος να περιπλανιέται με τις ώρες θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική των κτιρίων της.
Διαπίστωσα ότι και εδώ, όπως και στην Αμβέρσα πολλά κεντρικά parking ήταν σε καθεστώς παραχώρησης στην εταιρεία vinci, μία από τις εταιρείες αρχικούς μετόχους της «ολυμπίας οδού».
Συνέχισα την περιπλάνηση στο κέντρο της πόλης.
Προχώρησα προς την πλατεία της όπερας.
Διαπίστωσα ότι και εκτός από την κεντρική πλατεία στρατηγού Σαρλ ντε Γκολ και την πλατεία της όπερας η Λιλ έχει επίσης στο σύνολο του κέντρου της, έντονη τη φλαμανδική επιρροή στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της.
Συνέχισα να περπατώ στο κέντρο της πόλης, αναλογιζόμενος για το που θα κάνω αλλαγή χρονιάς μέχρι που έφθασα στον καθεδρικό ναό της Λιλ. Ο καθεδρικός ναός και συγκεκριμένα η Basilique Cathédrale Notre Dame de la Treille είναι μια πανέμορφη εκκλησία, τόσο εξωτερικά με το φως του φεγγαριού,
όσο και κυρίως εσωτερικά.
Το βλέμμα μου στράφηκε προς το κέντρο.
Ήταν πιθανώς η μόνη μου ελπίδα για να κάνω αλλαγή χρονιάς σε κάποιο ρεστοράν, από αυτά που φημίζεται η Λίλ. Ρωτάω σε μερικά ρεστοράν, αλλά αποτυγχάνω να βρω λύση. Τα περισσότερα είχαν πάρτι με το προσωπικό ενώ τα υπόλοιπα όλα αυτά ήταν κλεισμένα για το βράδυ. Παράλληλα άρχισε να μου σφίγγεται η καρδιά. Η Λιλ έχει πολλούς άστεγους. Η ευρύτερη περιοχή της Λιλ παλαιότερα ήταν βιομηχανική και τώρα η κύρια δραστηριότητα των κατοίκων έχει μετεξελιχθεί προς τον τομέα των υπηρεσιών. Οι άστεγοι προσπαθούσαν να βολευτούν με τα χαρτόκουτα για να περάσουν μια πολύ κρύα βραδιά. Προ μηνών είχα δει πολλούς άστεγους στη Μαδρίτη. Οι άστεγοι καταλάμβαναν το σύνολο της plaza Mayor και των γύρω δρόμων του ιστορικού κέντρου της Μαδρίτης. Η σκέψη μου ευτυχώς έφυγε από το δράμα των ανθρώπων. Σκέφτηκα την αγαπημένη μου Μαδρίτη. Τώρα που γράφω αυτό το κείμενο σκέφτομαι την προχθεσινή συγκέντρωση των Podemos στην Puerta del Sol. Σκέφτομαι ότι το Podemos είναι το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο του ρήματος poder (μπορώ). Συλλογίζομαι πόσοι άστεγοι θα είχαν πάρει μέρος σε αυτήν τη συγκέντρωση της 31-01-2015. Podemos= Μπορούμε (από τα λίγα ισπανικά που ξέρω).
Αποπροσανατολίστηκα. Πρέπει να επιστρέψω στην πραγματικότητα. Πρέπει να βρω λύση στο τι θα κάνω το βράδυ. Μάλλον το βράδυ είναι τώρα και σε δύο ώρες θα είναι η αλλαγή της χρονιάς. Το απρογραμμάτιστο ταξίδι στο μεγαλείο του. Δεν με πειράζει όμως. Αρκεί που ταξιδεύω. Παίρνω τηλέφωνο στο ξενοδοχείο για να εξασφαλίσω ότι θα ήταν κάποιος στο μπαρ, ο οποίος θα έβαζε μπύρες (είχα προνοήσει και είχα δει ότι το μπαρ του ξενοδοχείου είχε βελγικές μπύρες σε βαρέλι Affligem) ή/και θα άνοιγε τα κρασιά τα οποία είχα μεταφέρει από την Αλσατία. Η απάντηση ήταν θετική, άρα είχα εξασφαλίσει το τι θα κάνω τα μεσάνυχτα στην αλλαγή της χρονιάς. Βέβαια το τι θα κάνεις στην αλλαγή χρονιάς είναι τελείως συμβατικό. Αυτό το καταλαβαίνω, όμως κάτι με έτρωγε εσωτερικά.
Επιστρέφοντας στην κεντρική πλατεία Place du General de Gaulle
και ενώ ήμουν απογοητευμένος, βλέπω την ταμπέλα Restaurant Alcide, ρωτάω για διαθεσιμότητα και ώρες λειτουργίας Οι απαντήσεις ήταν θετικές οπότε πανευτυχής εισβάλλω στο ρεστοράν.
Το φαγητό ήταν πολύ καλό
αλλά καλύτερα ήταν τα τέσσερα μπουκάλια κόκκινο κρασί, εκ των οποίων το πρώτο ήταν αργεντίνικο μάλμπεκ (ιεροσυλία μέσα στη Γαλλία το πρώτο κρασί που ανοίγεις να είναι αργεντίνικο),
τα δύο επόμενα ήταν σατώ από τις περιοχές του Λίγηρα ενώ το πρώτο κρασί που άνοιξα με τον ερχομό της νέας χρονιάς ήταν ένα υπέροχο Βουργουνδίας του 2007.
Άριστα λοιπόν μπήκε η νέα χρονιά. Όταν αποφάσισα να φύγω, το μαγαζί είχε σχεδόν αδειάσει.
Βγήκα έξω.
Στηνπλατεία Place du General de Gaulle
Το φεγγάρι ήταν σχεδόν ολόγιομο.
Πάντως αν και η ώρα ήταν περασμένες 02.00πμ, κυκλοφορούσε αρκετός κόσμος, ενώ τα σπασμένα μπουκάλια αποδείκνυαν ότι στην πλατεία είχε πραγματοποιηθεί πανηγύρι με την έλευση της νέας χρονιάς.
Έβγαλα κάποιες φωτογραφίες και μετά σταμάτησα σε ένα μπαρ προκειμένου να πιώ μερικές μοναστηριακές μπύρες. Το θέμα που μου έκανε εντύπωση, ήταν ότι στις πινακίδες του μπαρ, αναγράφονταν οι μπύρες και δίπλα αντί για τιμή είχε τους βαθμούς αλκοόλ.
Προτίμησα την Kasteel με 8% βαθμούς αλκοόλ. Ήταν πολύ ωραία, αλλά κάποια στιγμή αποφάσισα να γυρίσω στο ξενοδοχείο.
Άφησα τις φωτογραφικές μου μηχανές στο δωμάτιο, ήπια μία μπύρα Affligem στο μπαρ του ξενοδοχείου και προχώρησα προς τα δυτικά, όπου όπως με είχαν πληροφορήσει στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, υπήρχε η έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης. Αυτό επαληθεύτηκε, οπότε επέστρεψα τις πρωινές ώρες στο ξενοδοχείο για ολιγόωρη ξεκούραση.
Η πρώτη ημέρα της νέας χρονιάς ξεκίνησε ηλιόλουστη. Βέβαια εγώ καθυστέρησα να ξυπνήσω. Πάντως μετά το πρωινό άρχισα γρήγορα την περιπλάνηση. Στην αρχή πέρασα από την κεντρική πλατεία Place du General de Gaulle
Περιπλανήθηκα στο κέντρο της πόλης. Πέρασα από την πλατεία της όπερας.
Συνέχισα την περιπλάνηση. Έφθασα στο πάρκο. Από το πάρκο μου έκαναν εντύπωση τα κτήρια τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί.
Κάποια στιγμή σταμάτησα να ξεκουραστώ και να πιω μια μοναστηριακή μπύρα..
Επέστρεψα στην κεντρική πλατεία Place du General de Gaulle.
Ο αμείλικτος χρόνος όμως έτρεχε. Έπρεπε να παραδώσω το αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών έως τις 16.30, λόγω πρωτοχρονιάς.
Άλλωστε η πτήση μου ήταν τρεις και κάτι ώρες αργότερα.
Έπρεπε να φύγω. Δυστυχώς. Η Λιλ εκτός από πολύ όμορφη πόλη, είναι και πραγματική. Μπορεί να μην είναι τόσο όμορφη όπως οι παραμυθένιες πόλεις, που είδα πολλές σε αυτό το ταξίδι μου, είναι όμως πραγματική.
Κατά την έξοδο από τη Λιλ συνέβη ένα κωμικό απρόοπτο το οποίο δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω λόγω έλλειψης χρόνου.
Ένα καραβάνι ή μάλλον κομβόι Ιταλών πέρναγε από τη Λιλ. Μέχρι τότε δεν είχα παρατηρήσει τουρίστες στη Λιλ. Μέχρι τότε νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος μη Γάλλος στη Λιλ.
Οι Ιταλοί ήταν με τροχόσπιτα. Το κονβόι αριθμούσε πάνω από είκοσι τροχόσπιτα.
Εγώ έπρεπε να φύγω γρήγορα προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Το σήμα πριν από τον κόμβο ήταν σαφέστατο. Το μέγιστο ύψος αυτοκινήτου το οποίο δύναται να διέλθει τον ανισόπεδο κόμβο ήταν 1,90 μέτρα. Όμως ο πρώτος Ιταλός από το κομβόι των τροχόσπιτων αγνόησε το σήμα, Έτσι είχε σφηνωθεί κάτω από τη γέφυρα του ανισόπεδου κόμβου. Γέλασα πάρα πολύ, αλλά δεν είχα το χρόνο να βγάλω φωτογραφίες. Ούτε βίντεο. Είδα απίστευτα πράγματα. Οι υπόλοιποι Ιταλοί του κομβόι να κάνουν όπισθεν για να περάσουν ανάντη του κόμβου.
Επικίνδυνοι!
Εγώ όμως έπρεπε να φύγω. Έπρεπε να παραδώσω το αυτοκίνητο. Έτρεξα, κατάφερα να φθάσω στο αεροδρόμιο έγκαιρα, Επισημαίνεται ότι το αεροδρόμιο των Βρυξελλών είναι αρκετά χαοτικό. Άφησα το αυτοκίνητο βρήκα στο αεροδρόμιο ένα μπαρ με πέντε κάνουλες από βέλγικες μπύρες και χάρηκα πολύ.
Το ταξίδι της επιστροφής ήταν υπέροχο. Ήταν ελάχιστοι επιβάτες στο αεροπλάνο και φθάσαμε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος πριν από την προγραμματισμένη ώρα. Πάντως η πρώτη ημέρα του χρόνου είχε ολοκληρωθεί. Παίρνω γρήγορα το αυτοκίνητο από το parking του αεροδρομίου, σταματώ για ανεφοδιασμό (κάπνισμα κλπ) στα Μέγαρα, οπότε βλέπω ότι οι οπαδοί του Απόλλωνα είχαν αφήσει τα σημάδια τους εδώ.
Πανηγυρίζουμε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου.
Δεν γνωρίζουμε αντίπαλο. Προφανώς μας φοβούνται.
Τι καλύτερος τρόπος για να τελειώσεις ένα ταξίδι!!
Λιλ
Είχε πλέον σουρουπώσει όταν έφθασα στη Λιλ.
Η Λιλ είναι μια όμορφη πόλη που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Γαλλίας, πολύ κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο και αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή της χώρας, μετά το Παρίσι, τη Λυών και τη Μασσαλία.
Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται σε 226.000 περίπου κατοίκους, αλλά η ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Λιλ ξεπερνά το 1.100.000 κατοίκους.
Το ξενοδοχείο το οποίο είχα επιλέξει ήταν το Ibis Styles Lille Centre Gare Beffroi, επί της οδού, 172, rue de Paris. Σκέφτηκα την παράξενη σύμπτωση με το ξενοδοχείο μου στο Στρασβούργο, το οποίο ήταν και αυτό Ibis Styles επί οδού rue de Paris.
Αφήνω τα πράγματα στο ξενοδοχείο και οδηγώ το αυτοκίνητο έως το parking με το οποίο συνεργάζεται το ξενοδοχείο, 150 μέτρα περίπου από αυτό και με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης. Επιστρέφω στο ξενοδοχείο και μετά από ένα σύντομο ντους, αρχίζω την περιπλάνηση κατευθυνόμενος προς το κέντρο της πόλης. Και αυτό το ξενοδοχείο ήταν πολύ κοντά στο κέντρο, οπότε μετά από λίγο βρέθηκα σε πεζόδρομο
ο οποίος οδηγεί στην κεντρική πλατεία Place du General de Gaulle, ή Grand Place, η οποία φιλοξενεί μια σειρά από όμορφα κτίρια φλαμανδικής αρχιτεκτονικής
Η πλατεία ήταν όμορφα στολισμένη, περιστοιχιζόταν από υπέροχα κτήρια, όπως προανέφερα, φλαμανδικής αρχιτεκτονικής, ώστε νόμιζες ότι η πλατεία, είναι πλατεία πόλης του Βελγίου ή της Ολλανδίας. Η χρήση των κτηρίων αυτών, στη σημερινή εποχή είναι κυρίως εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια καφέ και μπαρ.
Συνέχισα την περιπλάνησή μου, διαπιστώνοντας ότι στη Λιλ μπορεί κάποιος να περιπλανιέται με τις ώρες θαυμάζοντας την αρχιτεκτονική των κτιρίων της.
Διαπίστωσα ότι και εδώ, όπως και στην Αμβέρσα πολλά κεντρικά parking ήταν σε καθεστώς παραχώρησης στην εταιρεία vinci, μία από τις εταιρείες αρχικούς μετόχους της «ολυμπίας οδού».
Συνέχισα την περιπλάνηση στο κέντρο της πόλης.
Προχώρησα προς την πλατεία της όπερας.
Διαπίστωσα ότι και εκτός από την κεντρική πλατεία στρατηγού Σαρλ ντε Γκολ και την πλατεία της όπερας η Λιλ έχει επίσης στο σύνολο του κέντρου της, έντονη τη φλαμανδική επιρροή στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της.
Συνέχισα να περπατώ στο κέντρο της πόλης, αναλογιζόμενος για το που θα κάνω αλλαγή χρονιάς μέχρι που έφθασα στον καθεδρικό ναό της Λιλ. Ο καθεδρικός ναός και συγκεκριμένα η Basilique Cathédrale Notre Dame de la Treille είναι μια πανέμορφη εκκλησία, τόσο εξωτερικά με το φως του φεγγαριού,
όσο και κυρίως εσωτερικά.
Το βλέμμα μου στράφηκε προς το κέντρο.
Ήταν πιθανώς η μόνη μου ελπίδα για να κάνω αλλαγή χρονιάς σε κάποιο ρεστοράν, από αυτά που φημίζεται η Λίλ. Ρωτάω σε μερικά ρεστοράν, αλλά αποτυγχάνω να βρω λύση. Τα περισσότερα είχαν πάρτι με το προσωπικό ενώ τα υπόλοιπα όλα αυτά ήταν κλεισμένα για το βράδυ. Παράλληλα άρχισε να μου σφίγγεται η καρδιά. Η Λιλ έχει πολλούς άστεγους. Η ευρύτερη περιοχή της Λιλ παλαιότερα ήταν βιομηχανική και τώρα η κύρια δραστηριότητα των κατοίκων έχει μετεξελιχθεί προς τον τομέα των υπηρεσιών. Οι άστεγοι προσπαθούσαν να βολευτούν με τα χαρτόκουτα για να περάσουν μια πολύ κρύα βραδιά. Προ μηνών είχα δει πολλούς άστεγους στη Μαδρίτη. Οι άστεγοι καταλάμβαναν το σύνολο της plaza Mayor και των γύρω δρόμων του ιστορικού κέντρου της Μαδρίτης. Η σκέψη μου ευτυχώς έφυγε από το δράμα των ανθρώπων. Σκέφτηκα την αγαπημένη μου Μαδρίτη. Τώρα που γράφω αυτό το κείμενο σκέφτομαι την προχθεσινή συγκέντρωση των Podemos στην Puerta del Sol. Σκέφτομαι ότι το Podemos είναι το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο του ρήματος poder (μπορώ). Συλλογίζομαι πόσοι άστεγοι θα είχαν πάρει μέρος σε αυτήν τη συγκέντρωση της 31-01-2015. Podemos= Μπορούμε (από τα λίγα ισπανικά που ξέρω).
Αποπροσανατολίστηκα. Πρέπει να επιστρέψω στην πραγματικότητα. Πρέπει να βρω λύση στο τι θα κάνω το βράδυ. Μάλλον το βράδυ είναι τώρα και σε δύο ώρες θα είναι η αλλαγή της χρονιάς. Το απρογραμμάτιστο ταξίδι στο μεγαλείο του. Δεν με πειράζει όμως. Αρκεί που ταξιδεύω. Παίρνω τηλέφωνο στο ξενοδοχείο για να εξασφαλίσω ότι θα ήταν κάποιος στο μπαρ, ο οποίος θα έβαζε μπύρες (είχα προνοήσει και είχα δει ότι το μπαρ του ξενοδοχείου είχε βελγικές μπύρες σε βαρέλι Affligem) ή/και θα άνοιγε τα κρασιά τα οποία είχα μεταφέρει από την Αλσατία. Η απάντηση ήταν θετική, άρα είχα εξασφαλίσει το τι θα κάνω τα μεσάνυχτα στην αλλαγή της χρονιάς. Βέβαια το τι θα κάνεις στην αλλαγή χρονιάς είναι τελείως συμβατικό. Αυτό το καταλαβαίνω, όμως κάτι με έτρωγε εσωτερικά.
Επιστρέφοντας στην κεντρική πλατεία Place du General de Gaulle
και ενώ ήμουν απογοητευμένος, βλέπω την ταμπέλα Restaurant Alcide, ρωτάω για διαθεσιμότητα και ώρες λειτουργίας Οι απαντήσεις ήταν θετικές οπότε πανευτυχής εισβάλλω στο ρεστοράν.
Το φαγητό ήταν πολύ καλό
αλλά καλύτερα ήταν τα τέσσερα μπουκάλια κόκκινο κρασί, εκ των οποίων το πρώτο ήταν αργεντίνικο μάλμπεκ (ιεροσυλία μέσα στη Γαλλία το πρώτο κρασί που ανοίγεις να είναι αργεντίνικο),
τα δύο επόμενα ήταν σατώ από τις περιοχές του Λίγηρα ενώ το πρώτο κρασί που άνοιξα με τον ερχομό της νέας χρονιάς ήταν ένα υπέροχο Βουργουνδίας του 2007.
Άριστα λοιπόν μπήκε η νέα χρονιά. Όταν αποφάσισα να φύγω, το μαγαζί είχε σχεδόν αδειάσει.
Βγήκα έξω.
Στηνπλατεία Place du General de Gaulle
Το φεγγάρι ήταν σχεδόν ολόγιομο.
Πάντως αν και η ώρα ήταν περασμένες 02.00πμ, κυκλοφορούσε αρκετός κόσμος, ενώ τα σπασμένα μπουκάλια αποδείκνυαν ότι στην πλατεία είχε πραγματοποιηθεί πανηγύρι με την έλευση της νέας χρονιάς.
Έβγαλα κάποιες φωτογραφίες και μετά σταμάτησα σε ένα μπαρ προκειμένου να πιώ μερικές μοναστηριακές μπύρες. Το θέμα που μου έκανε εντύπωση, ήταν ότι στις πινακίδες του μπαρ, αναγράφονταν οι μπύρες και δίπλα αντί για τιμή είχε τους βαθμούς αλκοόλ.
Προτίμησα την Kasteel με 8% βαθμούς αλκοόλ. Ήταν πολύ ωραία, αλλά κάποια στιγμή αποφάσισα να γυρίσω στο ξενοδοχείο.
Άφησα τις φωτογραφικές μου μηχανές στο δωμάτιο, ήπια μία μπύρα Affligem στο μπαρ του ξενοδοχείου και προχώρησα προς τα δυτικά, όπου όπως με είχαν πληροφορήσει στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, υπήρχε η έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης. Αυτό επαληθεύτηκε, οπότε επέστρεψα τις πρωινές ώρες στο ξενοδοχείο για ολιγόωρη ξεκούραση.
Η πρώτη ημέρα της νέας χρονιάς ξεκίνησε ηλιόλουστη. Βέβαια εγώ καθυστέρησα να ξυπνήσω. Πάντως μετά το πρωινό άρχισα γρήγορα την περιπλάνηση. Στην αρχή πέρασα από την κεντρική πλατεία Place du General de Gaulle
Περιπλανήθηκα στο κέντρο της πόλης. Πέρασα από την πλατεία της όπερας.
Συνέχισα την περιπλάνηση. Έφθασα στο πάρκο. Από το πάρκο μου έκαναν εντύπωση τα κτήρια τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί.
Κάποια στιγμή σταμάτησα να ξεκουραστώ και να πιω μια μοναστηριακή μπύρα..
Επέστρεψα στην κεντρική πλατεία Place du General de Gaulle.
Ο αμείλικτος χρόνος όμως έτρεχε. Έπρεπε να παραδώσω το αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών έως τις 16.30, λόγω πρωτοχρονιάς.
Άλλωστε η πτήση μου ήταν τρεις και κάτι ώρες αργότερα.
Έπρεπε να φύγω. Δυστυχώς. Η Λιλ εκτός από πολύ όμορφη πόλη, είναι και πραγματική. Μπορεί να μην είναι τόσο όμορφη όπως οι παραμυθένιες πόλεις, που είδα πολλές σε αυτό το ταξίδι μου, είναι όμως πραγματική.
Κατά την έξοδο από τη Λιλ συνέβη ένα κωμικό απρόοπτο το οποίο δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω λόγω έλλειψης χρόνου.
Ένα καραβάνι ή μάλλον κομβόι Ιταλών πέρναγε από τη Λιλ. Μέχρι τότε δεν είχα παρατηρήσει τουρίστες στη Λιλ. Μέχρι τότε νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος μη Γάλλος στη Λιλ.
Οι Ιταλοί ήταν με τροχόσπιτα. Το κονβόι αριθμούσε πάνω από είκοσι τροχόσπιτα.
Εγώ έπρεπε να φύγω γρήγορα προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
Το σήμα πριν από τον κόμβο ήταν σαφέστατο. Το μέγιστο ύψος αυτοκινήτου το οποίο δύναται να διέλθει τον ανισόπεδο κόμβο ήταν 1,90 μέτρα. Όμως ο πρώτος Ιταλός από το κομβόι των τροχόσπιτων αγνόησε το σήμα, Έτσι είχε σφηνωθεί κάτω από τη γέφυρα του ανισόπεδου κόμβου. Γέλασα πάρα πολύ, αλλά δεν είχα το χρόνο να βγάλω φωτογραφίες. Ούτε βίντεο. Είδα απίστευτα πράγματα. Οι υπόλοιποι Ιταλοί του κομβόι να κάνουν όπισθεν για να περάσουν ανάντη του κόμβου.
Επικίνδυνοι!
Εγώ όμως έπρεπε να φύγω. Έπρεπε να παραδώσω το αυτοκίνητο. Έτρεξα, κατάφερα να φθάσω στο αεροδρόμιο έγκαιρα, Επισημαίνεται ότι το αεροδρόμιο των Βρυξελλών είναι αρκετά χαοτικό. Άφησα το αυτοκίνητο βρήκα στο αεροδρόμιο ένα μπαρ με πέντε κάνουλες από βέλγικες μπύρες και χάρηκα πολύ.
Το ταξίδι της επιστροφής ήταν υπέροχο. Ήταν ελάχιστοι επιβάτες στο αεροπλάνο και φθάσαμε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος πριν από την προγραμματισμένη ώρα. Πάντως η πρώτη ημέρα του χρόνου είχε ολοκληρωθεί. Παίρνω γρήγορα το αυτοκίνητο από το parking του αεροδρομίου, σταματώ για ανεφοδιασμό (κάπνισμα κλπ) στα Μέγαρα, οπότε βλέπω ότι οι οπαδοί του Απόλλωνα είχαν αφήσει τα σημάδια τους εδώ.
Πανηγυρίζουμε την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου.
Δεν γνωρίζουμε αντίπαλο. Προφανώς μας φοβούνται.
Τι καλύτερος τρόπος για να τελειώσεις ένα ταξίδι!!
Last edited: