jousis
Member
- Μηνύματα
- 544
- Likes
- 1.289
- Ταξίδι-Όνειρο
- Όλα
Κεφάλαιο 9: Osaka (大阪)
https://www.flickr.com/photos/jousis/tags/osaka

Εάν μείνετε Οσάκα και θέλετε να μετακινείστε στην γύρω περιοχή, σκεφτείτε το Kansai Thru. Δεν συμφέρει πάντα, προσοχή. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ τα ξέρετε και για αυτήν την μεγαλούπολη, οπότε να αναφέρω μόνο δύο πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα που περνάνε απαρατήρητα.
Open Air Museum of Old Japanese Farmhouses



Kamigata Ukiyo-e Museum
Εάν ενδιαφέρεστε για αυτήν την μορφή τέχνης, το μουσείο έχει κάποια δείγματα της περιοχής (kansai) και διοργανώνει και hands-on μαθήματα με μικρό κόστος. Εμείς κάναμε το πρώτο level μόνο με 3 χρώματα και ήταν αρκετό για να μας δώσει μια ιδέα του πως γινόταν η εκτύπωση των ukiyo-e. Αγγλικά μηδέν, αλλά δεν τα χρειάζεστε εάν ξέρετε πού πάτε να μπλέξετε (δεν είναι ένα τυχαίο μουσείο). Στείλτε τους ένα e-mail να κλείσετε θέση αν και δεν νομίζω να είναι απαραίτητο. Στην χειρότερη να περιμένετε λίγο ή να σας πουν να έρθετε αργότερα.


Γαστρονομία
Takoyaki (たこ焼き)
Όπου βρείτε , δοκιμάστε το. Ζυμαρόμπαλα με ένα κομμάτι χταπόδι στην μέση. Τρώγεται σκέτο, με αλάτι, με μαγιονέζα, με ότι μπορείτε να φανταστείτε. Δεν έχω κάποια πρόταση γιατί είναι γενικά streetfood. Δοκιμάστε 2-3 στον δρόμο και βαθμολογήστε. Μην περιμένετε πολύ όμως να τα φάτε γιατί παπαριάζουν (ε, σόρρυ, δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω)


Okonomiyaki (お好み焼き)
Καλύτερα να καθίσετε κάπου γιατί όλα που είδα στον δρόμο στο όρθιο ήταν μέτρια. Ένα από τα καλύτερα μαγαζιά στο κέντρο είναι το…
Fukutaro (福太郎)
http://tabelog.com/osaka/A2702/A270202/27002665/

Ανοίξτε την πόρτα, βρείτε την λίστα αναμονής και γράψτε το όνομά σας (φαίνεται η λίστα στο βάθος στην φωτό). Μετά περιμένετε έξω να σας φωνάξουν.
Παραγγείλετε okonomiyaki (お好み焼き) ή την σπεσιαλιτέ του μαγαζιού negiyaki (ねぎ焼き). Το πρώτο είναι με βάση το λάχανο, το δεύτερο με βάση το φρέσκο κρεμμυδάκι.


Kushikatsu/Kushiage (串かつ / 串揚げ)
Τηγανητά φαγητά σε ξυλάκια. Θα βρείτε πολλά μαγαζιά μαζεμένα στην περιοχή shinsekai. Αλλά γενικά αντίστοιχα μαγαζιά υπάρχουν παντού.
Αν βαρεθείτε κανένα βράδυ, πάρτε το μετρό και πηγαίντε στην shinsekai στο
Shinsekai oyaji no Kushiya (新世界おやじの串や)
http://tabelog.com/osaka/A2702/A270206/27004862/
Άπλετος χώρος, μόνο ντόπιοι (το βράδυ φεύγουν οι τουρίστες και το μέρος είναι λίγο έρημο – μην τρομάξετε), ανοιχτό 24/7. Η ποιότητα καλή και οι τιμές χαμηλές. Α! η χοληστερίνη υψηλή. Αγγλικά σίγουρα θα παίζουν γιατί είναι τουριστικό το μέρος.
ποικιλία κρεατικών

ποικιλία λαχανικών

…για πάμε τώρα στα σοβαρά…
Edomae Unagi Asazu (江戸前 うなぎ あさず)
http://tabelog.com/osaka/A2704/A270404/27052649/
unajuu (ψημένο με σως - θα το ακούσετε αλλού και σαν kabayaki ή unadon ανάλογα με το σερβίρισμα)

Εξαιρετικό χέλι. Η παρασκευή του χελιού είναι με την τεχνική Kanto αντί για Kansai. Δηλαδή πρώτα αχνίζει το χέλι και μετά το ψήνει στα κάρβουνα με σως. Από όσα έφαγα (4) ήταν το 2o καλύτερο. Αγγλικά μηδέν, αλλά έχει εικόνες το μενού και το περιβάλλον είναι πολύ χαλαρό (μαμά + υιός). Πάρτε και την μίσο εμπλουτισμένη με κάτι από χέλι (δεν ρώτησα- δεν ήθελα να μάθω).
Shiroyaki (ψημένο σκέτο)

Kimoyaki (εντόσθια)

Matasaburo (又三郎)
http://tabelog.com/osaka/A2704/A270404/27057397/

Μπριζολάδικο που ψήνεις (σχεδόν) τα πάντα μόνος σου στην εστία που σου φέρνουν. Εάν παραγγείλεις σπέσιαλ μπριζόλα στην ψήνουν αυτοί με έναν πουλ-μουρ τρόπο (δεν δίνει τίποτα στην γεύση). Ψήνουν για 2 λεπτά, την κλείνουν σε αλουμινόχαρτο, μετά άλλα 2 λεπτά, …

Η διαδικασία αυτή 4-5 φορές και τελικά παίρνεις αυτό:

Όλο το μενού είναι με φωτογραφίες και οι τιμές είναι ΠΟΛΥ καλές. ΠΑΡΑ πολύ καλές. Είναι όμως εξαιρετικά δημοφιλές και επειδή η περιοχή που είναι δεν έχει τίποτα άλλο σοβαρό κοντά, κάντε κράτηση. Μην κλείσετε μετά από 19:30 γιατί δεν θα προλάβετε να φάτε χαλαρά. Κλείνει νωρίς.
Λαχανικά για να μπερδέψουμε τον διαιτολόγο

Συκωτάκι

@Traveller δικό σου
Geppa (月波)
http://tabelog.com/osaka/A2701/A270101/27005174/

Δυστυχώς η 1η μου επιλογή δεν ήταν διαθέσιμη και έτσι αρκεστήκαμε σε αυτό. Αρχικά να πω το κόστος. 15000 yen το άτομο για multi course kaiseki με διάφορες παρασκευές kyo-ryori (κουζίνα Κυότο). Έχει και μικρότερα μενού αλλά τσιγκουνιές κάντε τες αλλού.
…οκ μείναμε εμείς κι εμείς; Προειδοποιώ ότι θα γίνω σνομπ…
Το μαγαζί είναι αρκετά δήθεν αλλά έχει καλό φαΐ απο μία δύσκολη κουζίνα με περίπλοκες παρασκευές. Αγγλικά μηδέν, σου χρεώνει το shochu/nihonshu έξτρα (απαράδεκτο για τέτοιο μαγαζί), το αραιώνει υπερβολικά.
Οι μισές παρασκευές είναι μέτριες, οι άλλες μισές πολύ καλές και 2-3 ήταν ονειρικές. Όμως, για κάποιον λόγο, ο σεφ αποφάσισε να μας πεθάνει. 14-15 πιάτα που αντί να είναι Γαλλικού μεγέθους ήταν Ελληνικού. Δείτε πχ πιάτο (ΕΝΑ από τα 14 - για 2 άτομα):

Εάν πάτε (και αξίζει να πάτε εάν το σηκώνει η τσέπη σας), παρακαλώ να μην έχετε φάει για 2 ημέρες. Και πάλι δεν θα αντέξετε αλλά τουλάχιστον δεν θα θέλετε να ξεράσετε στο τέλος. Ο σεφ δείχνει αρκετά ξινός αλλά μετά που του έπιασα λίγο συζήτηση χαλάρωσε. Εδώ μου έκανε και χαβαλέ όταν του είπα ότι είναι το μενού τεράστιο… "Ε, κι εσύ μεγάλος είσαι". Μόνο στην Ιταλία έχω δεχτεί τέτοιο χιουμοράκι
Αγγλικά μηδέν αλλά δεν σας νοιάζει γιατί ούτε μενου έχει ούτε τίποτα. Απλά αν δεν αντέχετε άλλο πέστε στα γόνατα και φωνάξτε ΣΤΟΠ !!!
Γλυκάκι είπατε ;
Pablo (PABLO
) & Rikuro (りくろーおじさん)
http://tabelog.com/osaka/A2702/A270201/27066967/
http://tabelog.com/osaka/A2702/A270202/27002336/
Αναμείνατε υπομονετικά στην ουρά, πάρτε το φρέσκο και καταβροχθίστε το την ίδια ώρα στο ξενοδοχείο σας.


https://www.flickr.com/photos/jousis/tags/osaka

Εάν μείνετε Οσάκα και θέλετε να μετακινείστε στην γύρω περιοχή, σκεφτείτε το Kansai Thru. Δεν συμφέρει πάντα, προσοχή. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ τα ξέρετε και για αυτήν την μεγαλούπολη, οπότε να αναφέρω μόνο δύο πολύ ενδιαφέροντα αξιοθέατα που περνάνε απαρατήρητα.
Open Air Museum of Old Japanese Farmhouses



Kamigata Ukiyo-e Museum
Εάν ενδιαφέρεστε για αυτήν την μορφή τέχνης, το μουσείο έχει κάποια δείγματα της περιοχής (kansai) και διοργανώνει και hands-on μαθήματα με μικρό κόστος. Εμείς κάναμε το πρώτο level μόνο με 3 χρώματα και ήταν αρκετό για να μας δώσει μια ιδέα του πως γινόταν η εκτύπωση των ukiyo-e. Αγγλικά μηδέν, αλλά δεν τα χρειάζεστε εάν ξέρετε πού πάτε να μπλέξετε (δεν είναι ένα τυχαίο μουσείο). Στείλτε τους ένα e-mail να κλείσετε θέση αν και δεν νομίζω να είναι απαραίτητο. Στην χειρότερη να περιμένετε λίγο ή να σας πουν να έρθετε αργότερα.


Γαστρονομία
Takoyaki (たこ焼き)
Όπου βρείτε , δοκιμάστε το. Ζυμαρόμπαλα με ένα κομμάτι χταπόδι στην μέση. Τρώγεται σκέτο, με αλάτι, με μαγιονέζα, με ότι μπορείτε να φανταστείτε. Δεν έχω κάποια πρόταση γιατί είναι γενικά streetfood. Δοκιμάστε 2-3 στον δρόμο και βαθμολογήστε. Μην περιμένετε πολύ όμως να τα φάτε γιατί παπαριάζουν (ε, σόρρυ, δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω)


Okonomiyaki (お好み焼き)
Καλύτερα να καθίσετε κάπου γιατί όλα που είδα στον δρόμο στο όρθιο ήταν μέτρια. Ένα από τα καλύτερα μαγαζιά στο κέντρο είναι το…
Fukutaro (福太郎)
http://tabelog.com/osaka/A2702/A270202/27002665/

Ανοίξτε την πόρτα, βρείτε την λίστα αναμονής και γράψτε το όνομά σας (φαίνεται η λίστα στο βάθος στην φωτό). Μετά περιμένετε έξω να σας φωνάξουν.
Παραγγείλετε okonomiyaki (お好み焼き) ή την σπεσιαλιτέ του μαγαζιού negiyaki (ねぎ焼き). Το πρώτο είναι με βάση το λάχανο, το δεύτερο με βάση το φρέσκο κρεμμυδάκι.


Kushikatsu/Kushiage (串かつ / 串揚げ)
Τηγανητά φαγητά σε ξυλάκια. Θα βρείτε πολλά μαγαζιά μαζεμένα στην περιοχή shinsekai. Αλλά γενικά αντίστοιχα μαγαζιά υπάρχουν παντού.
Αν βαρεθείτε κανένα βράδυ, πάρτε το μετρό και πηγαίντε στην shinsekai στο
Shinsekai oyaji no Kushiya (新世界おやじの串や)
http://tabelog.com/osaka/A2702/A270206/27004862/
Άπλετος χώρος, μόνο ντόπιοι (το βράδυ φεύγουν οι τουρίστες και το μέρος είναι λίγο έρημο – μην τρομάξετε), ανοιχτό 24/7. Η ποιότητα καλή και οι τιμές χαμηλές. Α! η χοληστερίνη υψηλή. Αγγλικά σίγουρα θα παίζουν γιατί είναι τουριστικό το μέρος.
ποικιλία κρεατικών

ποικιλία λαχανικών

…για πάμε τώρα στα σοβαρά…
Edomae Unagi Asazu (江戸前 うなぎ あさず)
http://tabelog.com/osaka/A2704/A270404/27052649/
unajuu (ψημένο με σως - θα το ακούσετε αλλού και σαν kabayaki ή unadon ανάλογα με το σερβίρισμα)

Εξαιρετικό χέλι. Η παρασκευή του χελιού είναι με την τεχνική Kanto αντί για Kansai. Δηλαδή πρώτα αχνίζει το χέλι και μετά το ψήνει στα κάρβουνα με σως. Από όσα έφαγα (4) ήταν το 2o καλύτερο. Αγγλικά μηδέν, αλλά έχει εικόνες το μενού και το περιβάλλον είναι πολύ χαλαρό (μαμά + υιός). Πάρτε και την μίσο εμπλουτισμένη με κάτι από χέλι (δεν ρώτησα- δεν ήθελα να μάθω).
Shiroyaki (ψημένο σκέτο)

Kimoyaki (εντόσθια)

Matasaburo (又三郎)
http://tabelog.com/osaka/A2704/A270404/27057397/

Μπριζολάδικο που ψήνεις (σχεδόν) τα πάντα μόνος σου στην εστία που σου φέρνουν. Εάν παραγγείλεις σπέσιαλ μπριζόλα στην ψήνουν αυτοί με έναν πουλ-μουρ τρόπο (δεν δίνει τίποτα στην γεύση). Ψήνουν για 2 λεπτά, την κλείνουν σε αλουμινόχαρτο, μετά άλλα 2 λεπτά, …

Η διαδικασία αυτή 4-5 φορές και τελικά παίρνεις αυτό:

Όλο το μενού είναι με φωτογραφίες και οι τιμές είναι ΠΟΛΥ καλές. ΠΑΡΑ πολύ καλές. Είναι όμως εξαιρετικά δημοφιλές και επειδή η περιοχή που είναι δεν έχει τίποτα άλλο σοβαρό κοντά, κάντε κράτηση. Μην κλείσετε μετά από 19:30 γιατί δεν θα προλάβετε να φάτε χαλαρά. Κλείνει νωρίς.
Λαχανικά για να μπερδέψουμε τον διαιτολόγο

Συκωτάκι

@Traveller δικό σου
Geppa (月波)
http://tabelog.com/osaka/A2701/A270101/27005174/

Δυστυχώς η 1η μου επιλογή δεν ήταν διαθέσιμη και έτσι αρκεστήκαμε σε αυτό. Αρχικά να πω το κόστος. 15000 yen το άτομο για multi course kaiseki με διάφορες παρασκευές kyo-ryori (κουζίνα Κυότο). Έχει και μικρότερα μενού αλλά τσιγκουνιές κάντε τες αλλού.
…οκ μείναμε εμείς κι εμείς; Προειδοποιώ ότι θα γίνω σνομπ…
Το μαγαζί είναι αρκετά δήθεν αλλά έχει καλό φαΐ απο μία δύσκολη κουζίνα με περίπλοκες παρασκευές. Αγγλικά μηδέν, σου χρεώνει το shochu/nihonshu έξτρα (απαράδεκτο για τέτοιο μαγαζί), το αραιώνει υπερβολικά.
Οι μισές παρασκευές είναι μέτριες, οι άλλες μισές πολύ καλές και 2-3 ήταν ονειρικές. Όμως, για κάποιον λόγο, ο σεφ αποφάσισε να μας πεθάνει. 14-15 πιάτα που αντί να είναι Γαλλικού μεγέθους ήταν Ελληνικού. Δείτε πχ πιάτο (ΕΝΑ από τα 14 - για 2 άτομα):

Εάν πάτε (και αξίζει να πάτε εάν το σηκώνει η τσέπη σας), παρακαλώ να μην έχετε φάει για 2 ημέρες. Και πάλι δεν θα αντέξετε αλλά τουλάχιστον δεν θα θέλετε να ξεράσετε στο τέλος. Ο σεφ δείχνει αρκετά ξινός αλλά μετά που του έπιασα λίγο συζήτηση χαλάρωσε. Εδώ μου έκανε και χαβαλέ όταν του είπα ότι είναι το μενού τεράστιο… "Ε, κι εσύ μεγάλος είσαι". Μόνο στην Ιταλία έχω δεχτεί τέτοιο χιουμοράκι

Αγγλικά μηδέν αλλά δεν σας νοιάζει γιατί ούτε μενου έχει ούτε τίποτα. Απλά αν δεν αντέχετε άλλο πέστε στα γόνατα και φωνάξτε ΣΤΟΠ !!!
Γλυκάκι είπατε ;
Pablo (PABLO
http://tabelog.com/osaka/A2702/A270201/27066967/
http://tabelog.com/osaka/A2702/A270202/27002336/
Αναμείνατε υπομονετικά στην ουρά, πάρτε το φρέσκο και καταβροχθίστε το την ίδια ώρα στο ξενοδοχείο σας.


Last edited: