jousis
Member
- Μηνύματα
- 544
- Likes
- 1.289
- Ταξίδι-Όνειρο
- Όλα
Παράρτημα 3: Ευτράπελα
Επειδή δεν πάρθηκε απόφαση με πλειοψηφία (εμείς κι εμείς είμαστε), θα κάνω το χατίρι ολονών
ευτράπελα Φουκουόκα...
Τέμπουρα σακάου
Μπαίνουμε μέσα 13:00 περίπου, το πρώτο μας γεύμα, πρώτη ημέρα. Μέσα ο μεσήλιξ με την κυρία του και 2 πελάτισσες που κάνουνε lunch break. Ο χώρος μικρός και εγώ έχω ήδη ιδρώσει 2 φορές αλλά κάπως έπρεπε να βγω απο το comfort zone μου γιατί μόνο έτσι θα απολάμβανα την Ιαπωνία.
Ο κύριος στέκεται αγέρωχος προσπαθώντας να μην μας κοιτάξει σαν τον robuchon μπροστά από την τσανάκα με το καυτό λάδι.
Η κυρία ιδρώνει περίπου όπως εγώ αλλά χωρίς να το δείξει. Μου φέρνει το μενού και δείχνει με το δάχτυλο τις 3 τιμές των σετ-μενού (χειρόγραφα ιδεογράμματα χωρίς εικόνες) σαν κωφάλαλος ψελίζοντας "show , show price".
(λέω από μέσα μου ή τώρα ή ποτέ)
Θα ήθελα 2 μενού των 2000 γιεν (σε εστιατορικά Ιαπωνικά που είμαι εκπαιδευμένος).
Καμία συγκίνηση απο την κυρία, φέρνει τα πρώτα και ρωτάει αν θέλουμε ρύζι (το συνηθισμένο όταν είσαι δυτικός και μιλάς χάλια Ιαπωνικά είναι να σου λένε "τί καλά που μιλάτε" , "δύσκολα τα Ιαπωνικά ε;" και λοιπές ευγένειες).
Μετά από 10-12 τέμπουρες και 35 βούτες της γυναίκας (της έπεφτε συνέχεια – 1η φορά με τα αναχρονιστικά τσοπστικ) πιάσαμε δειλα-δειλά συζήτηση με τον βλοσυρό κύριο και μετά με την κυρία. Η τελευταία έχει έρθει στους ολυμπιακούς και προσπαθούσε να ψήσει τον κύριο να έρθουν κρουαζιέρα. Ο κύριος χαλάρωσε και συζητάγαμε όλοι μαζί σαν να γνωριζόμασταν καιρό (φύγανε οι πελάτισες που ήταν πριν).
Στο τέλος, μας βγάζει δωράκια για την μαμά της γυναίκας (για το σόι μου τίποτα - ήταν ξεκάθαρη
).

Βάζει τα όστρακα σε μίσο για κάμποσο καιρό για να ξεμυρίσουν και τα φτιάχνει έτσι. Αν βγουν δράκοι σε 2 χρόνια δεν το ξέρω. Ελπίζω ναι (στην πεθερά τα δώσαμε).
Φεύγοντας, μας ευχαριστούν πολύ που τους κάναμε την τιμή και φάγαμε την πρώτη μας τέμπουρα σε αυτούς ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΚΛΙΘΟΥΝ 203883838 φορές και μου κάνει τρομερή εντύπωση που υπάρχει και αυτή η πιο χαλαρή, φιλική αλλά όχι υποτακτική/εξυπηρετική Ιαπωνία. Η μόνη δυσκολία είναι να τους χαλαρώσεις λίγο γιατί μόλις δουν δυτικούς σφίγκονται αρκετά.
shin-shin ramen
Φτάνουμε από έξω και περιμένουν ήδη 2 κύριοι. Πίσω μου έρχεται άλλος ένας. Ανοίγω την πόρτα να μπω μέσα για να δω αν γράφουμε κάπου το όνομά μας. Ταυτόχρονα φτάνει ο άλλος πίσω μου και στέκεται στην ουρά (προφανώς γνώστης). Μέχρι να γυρίσω πίσω στην πόρτα, έχει κολλήσει πίσω στους 2 που περιμένανε και δυσανασχετεί που η γυναίκα μου τον κοίταξε λίγο περίεργα (βαλκάνιοι είμαστε – δεν το ελέγχουμε). Περιμένουμε λοιπόν πίσω από τον 3ο (τον μαλάκα) για 10-15 λεπτάκια, μέχρι που τον φωνάζουν να κάτσει σε μια θέση στον πάγκο ενώ ετοιμάζουν και ένα 4-θέσιο τραπέζι για τους επόμενους (εμάς).
Ο τύπος τους ζητάει να κάτσει στο 4-πλο (!!!) και μετά από ψηστίρι 1 λεπτού τον αφήνουν ενώ εμείς μένουμε μπουκάλα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μας καθίσουν στον πάγκο (καλύτερα).
Ε, ναι λοιπόν, υπάρχει και αυτή η Ιαπωνία. Eat that Kyotoites


Επειδή δεν πάρθηκε απόφαση με πλειοψηφία (εμείς κι εμείς είμαστε), θα κάνω το χατίρι ολονών

ευτράπελα Φουκουόκα...
Τέμπουρα σακάου
Μπαίνουμε μέσα 13:00 περίπου, το πρώτο μας γεύμα, πρώτη ημέρα. Μέσα ο μεσήλιξ με την κυρία του και 2 πελάτισσες που κάνουνε lunch break. Ο χώρος μικρός και εγώ έχω ήδη ιδρώσει 2 φορές αλλά κάπως έπρεπε να βγω απο το comfort zone μου γιατί μόνο έτσι θα απολάμβανα την Ιαπωνία.
Ο κύριος στέκεται αγέρωχος προσπαθώντας να μην μας κοιτάξει σαν τον robuchon μπροστά από την τσανάκα με το καυτό λάδι.
Η κυρία ιδρώνει περίπου όπως εγώ αλλά χωρίς να το δείξει. Μου φέρνει το μενού και δείχνει με το δάχτυλο τις 3 τιμές των σετ-μενού (χειρόγραφα ιδεογράμματα χωρίς εικόνες) σαν κωφάλαλος ψελίζοντας "show , show price".
(λέω από μέσα μου ή τώρα ή ποτέ)
Θα ήθελα 2 μενού των 2000 γιεν (σε εστιατορικά Ιαπωνικά που είμαι εκπαιδευμένος).
Καμία συγκίνηση απο την κυρία, φέρνει τα πρώτα και ρωτάει αν θέλουμε ρύζι (το συνηθισμένο όταν είσαι δυτικός και μιλάς χάλια Ιαπωνικά είναι να σου λένε "τί καλά που μιλάτε" , "δύσκολα τα Ιαπωνικά ε;" και λοιπές ευγένειες).
Μετά από 10-12 τέμπουρες και 35 βούτες της γυναίκας (της έπεφτε συνέχεια – 1η φορά με τα αναχρονιστικά τσοπστικ) πιάσαμε δειλα-δειλά συζήτηση με τον βλοσυρό κύριο και μετά με την κυρία. Η τελευταία έχει έρθει στους ολυμπιακούς και προσπαθούσε να ψήσει τον κύριο να έρθουν κρουαζιέρα. Ο κύριος χαλάρωσε και συζητάγαμε όλοι μαζί σαν να γνωριζόμασταν καιρό (φύγανε οι πελάτισες που ήταν πριν).
Στο τέλος, μας βγάζει δωράκια για την μαμά της γυναίκας (για το σόι μου τίποτα - ήταν ξεκάθαρη


Βάζει τα όστρακα σε μίσο για κάμποσο καιρό για να ξεμυρίσουν και τα φτιάχνει έτσι. Αν βγουν δράκοι σε 2 χρόνια δεν το ξέρω. Ελπίζω ναι (στην πεθερά τα δώσαμε).
Φεύγοντας, μας ευχαριστούν πολύ που τους κάναμε την τιμή και φάγαμε την πρώτη μας τέμπουρα σε αυτούς ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΚΛΙΘΟΥΝ 203883838 φορές και μου κάνει τρομερή εντύπωση που υπάρχει και αυτή η πιο χαλαρή, φιλική αλλά όχι υποτακτική/εξυπηρετική Ιαπωνία. Η μόνη δυσκολία είναι να τους χαλαρώσεις λίγο γιατί μόλις δουν δυτικούς σφίγκονται αρκετά.
shin-shin ramen
Φτάνουμε από έξω και περιμένουν ήδη 2 κύριοι. Πίσω μου έρχεται άλλος ένας. Ανοίγω την πόρτα να μπω μέσα για να δω αν γράφουμε κάπου το όνομά μας. Ταυτόχρονα φτάνει ο άλλος πίσω μου και στέκεται στην ουρά (προφανώς γνώστης). Μέχρι να γυρίσω πίσω στην πόρτα, έχει κολλήσει πίσω στους 2 που περιμένανε και δυσανασχετεί που η γυναίκα μου τον κοίταξε λίγο περίεργα (βαλκάνιοι είμαστε – δεν το ελέγχουμε). Περιμένουμε λοιπόν πίσω από τον 3ο (τον μαλάκα) για 10-15 λεπτάκια, μέχρι που τον φωνάζουν να κάτσει σε μια θέση στον πάγκο ενώ ετοιμάζουν και ένα 4-θέσιο τραπέζι για τους επόμενους (εμάς).
Ο τύπος τους ζητάει να κάτσει στο 4-πλο (!!!) και μετά από ψηστίρι 1 λεπτού τον αφήνουν ενώ εμείς μένουμε μπουκάλα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μας καθίσουν στον πάγκο (καλύτερα).
Ε, ναι λοιπόν, υπάρχει και αυτή η Ιαπωνία. Eat that Kyotoites



Last edited: