Apostolosm
Member
- Μηνύματα
- 168
- Likes
- 708
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική!
8. Αυτό με την ζούγκλα και την βενζίνη.
Το σημερινό πρόγραμμα ήταν ήδη έτοιμο καθώς θα ακολουθήσουμε την διαδρομή με επίσκεψη στα μέρη που δεν προλάβαμε χθες εξαιτίας της μίνι περιπέτειας και του άσχημου καιρού. Κατά την διάρκεια της ημέρας όμως έγιναν και κάποιες τροποποιήσεις οι οποίες όμως μας βγήκαν σε πολύ καλό! Σόλο θα το πάμε σήμερα καθώς τα κορίτσια έχουν κανονίσει κάτι άλλο!
Σηκωθήκαμε σχετικά νωρίς και μετά τις απαραίτητες στάσεις για πρωινό και φουλάρισμα στο μηχανάκι ξεκινήσαμε στον γνώριμο πλέον δρόμο με κατεύθυνση το ποταμό Maasin.
Σε 20 λεπτά είμασταν εκεί,κόψαμε εκ νέου εισιτήριο (μας επέστρεψαν πίσω το ποσό από το χθεσινό εισιτήριο), μπήκαμε στο κανό και ο βαρκάρης ξεκίνησε να κάνει κουπί! Το σκηνικό καθόλη την διαδρομή θύμιζε έναν μίνι ‘’αμαζόνιο’’ με πυκνή βλάστηση δεξιά και αριστερά παρέα με τα τιτιβίσματα πουλιών,τα οποία έδιναν έναν ωραίο τόνο στην ατμόσφαιρα.
Σε περίπου 20 λεπτά περίπου φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής, ένα μέρος μέσα στο δάσος, στο οποίο μπορούσες να τσιμπήσεις κάτι από τους πάγκους που ειχαν στήσει οι ντόπιοι (είπαμε, είναι παντού όταν πρόκειται να σου πουλήσουν κάτι) καθώς επίσης και να κάνεις βουτιά σε μια μικρή φυσική λίμνη που είχε δημιουργηθεί κοντά στον ποταμό.Κάναμε την βουτιά μας και επειδή δεν πεινούσαμε αποφασίσαμε να πιούμε έναν καφέ σε ένα πολύ ωραίο μαγαζάκι του οποίου ο ιδιοκτήτης είχε πραγματικά τρέλα με τον καφέ και τον απολαύσαμε αρκετά.
Μισή ώρα είχαμε στην διάθεσή μας και αφού την χρησιμοποιήσαμε όλη,ο οδηγός μας ενημέρωσε πως έπρεπε να ξεκινήσουμε για πίσω! Φτάσαμε, τσεκάραμε ότι έχουμε όλα τα πράγματά μας και κατευθυνθήκαμε προς το μηχανάκι.
Το πλάνο αρχικά έλεγε πως μετά το ποτάμι θα πάμε στις φυσικές πισίνες Magpopongko,όμως η Anne μας πρότεινε να κάνουμε και μια έξτρα στάση στην σπηλιά Tayangban η οποία βρίσκεται πάνω στον δρόμο που έτσι και αλλιώς θα ακολουθήσουμε.Ανεβήκαμε στον μηχανάκι και σε περίπου 20 λεπτά φτάσαμε στην σπηλιά,πληρώσαμε (250 pesos/άτομο) και αφού μας έδωσαν κράνη και φακούς κεφαλής ξεκινήσαμε να περπατάμε μέσα στο δάσος μέχρι να φτάσουμε στην είσοδο της σπηλιάς. Σε όλο το μήκος της διαδρομής το νερό είτε σου ήταν μέχρι την κοιλιά και πατάς εκεί που σου δείχνει ο οδηγός (καθώς η διαύγεια του νερού δεν είναι καθόλου καλή),είτε κολυμπούσες ανάμεσα σε βράχους! σε μόλις 15 λεπτά είχαμε φτάσει στο τέρμα της σπηλιάς με εμάς να ξενερώνουμε που πληρώσαμε για τόσο μικρή δραστηριότητα! Δεν θα την πρότεινα εν τέλη την συγκεκριμένη δραστηριότητα καθώς δεν αισθάνθηκα καμία ασφάλεια με τον ντόπιο ξεναγό. Συμβαίνουν και οι στραβές καμιά φορά, όμως όπως και να έχει δεν πρέπει ένα ξενέρωμα να σου χαλάει και την υπόλοιπη ημέρα! Συνεχίζουμε δυναμικά!
Ήταν ήδη 3-4 το μεσημέρι και η επόμενη στάση στο πρόγραμμα ήταν στις φυσικές πισίνες Magpopongko λίγα χιλιόμετρα παρακάτω.Όσο είμαστε στο μηχανάκι όμως και το συζητάμε βάζοντας αντηλιακό και κράνος ένας ντόπιο που βρίσκεται κοντά μας το ακούει και μας ενημερώνει πως τέτοια ώρα η παλίρροια της θάλασσας έχει ανέβει καλύπτοντας τις πισίνες με αποτέλεσμα να μην απολαύσουμε όπως πρέπει ένα τέτοιο μέρος! Ντόπιος είναι, κάτι παραπάνω θα ξέρει όποτε είπαμε να τον ακούσουμε και να τις επισκεφτούμε αύριο νωρίς το πρωί.
Μετά από λίγο ψάξιμο για το που θα κινηθούμε στην συνέχεια, ο Γιάννης βρίσκει μια ωραία παραλία την βόρεια μύτη του νησιού στην περιοχή Allegria.Ήταν ένα 40λεπτο δρόμος με το παπάκι, οπότε έπρεπε να συμφιλιωθούμε με την ιδέα πως η επιστροφή μας θα είναι μέσα στην μαύρη νύχτα σε μια περιοχή με όχι και τόσο πολύ κίνηση!
Χωρίς πολύ σκέψη φτάνουμε στην παραλία όπου ήταν αρκετά όμορφη με τεραστια αμμουδιά που μου θύμισε τις απέραντες παραλίες του Miami! Η pacifico beach στην οποία απλώσαμε τις πετσέτες μας, λόγω των υψηλών κυμάτων της προσελκύει surfers άλλα όχι τόσους όσους στα νότια! Κάνουμε το μπανάκι μας,χαλαρώνουμε και ξεκινώντας να πάμε στο μηχανάκι ωστέ να βρούμε κάπου να φάμε, πετύχαμε δυο έλληνες που μετά από λίγη κουβέντα μας προτείνουν να πάμε για φαγητό σε ένα εστιατόρια λίγα χιλιόμετρα παρακάτω με ωραία θέα.
Φτάνουμε στο μέρος που μας δείχνει το gps άλλα το εστιατόριο άφαντο!
Κοιτάζω λίγο πιο κάτω και βλέπω ένα μικρό ανηφορικό μονοπάτι και φωνάζω στον Γιάννη πως θα δοκιμάσω να ανέβω μπας και είναι όντως έκει πάνω!
Μετά από 3 λεπτά πεζοπορίας με την σαγιονάρα ( κρατιόμουν από τα δεντράκια δεξιά και αριστερά για να μην γλιστρήσω) βρίσκω στην μέση του πουθενά το εστιατόριο, το οποίο όμως με ενημερώνουν πως έχει κλείσει!
Ατυχήσαμε λέω και γυρνώντας να πάρω τον δρόμο της επιστροφής αντικρίζω την θέα που είχε το μαγαζί και εντυπωσιάζομαι! Αφου κάθομαι λίγα λεπτά να την απολαύσω ,γυρίζω πίσω και βλέπω ότι και ο Γιάννης δεν περνούσε άσχημα αφού τον είχαν περιτριγυρίσει μερικά παιδάκια, θαυμάζοντας το παπάκι μας (η αλήθεια είναι πως νότια του νησιού η φτώχεια ήταν αρκετά πιο εμφανής).
Του εξηγώ ότι το εστιατόριο είναι κλειστό και βρίσκουμε λίγο παρακάτω ένα ωραίο εστιατόριο, προέκταση ενός καταλύματος, στο οποίο τρώμε και απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα.
Αφού καθόμαστε μέχρι να γίνουν τα κουνούπια ενοχλητικά αποφασίζουμε να γυρίσουμε! Την ώρα που βάζουμε τα κράνη, ρίχνει μια ματιά ο Γιάννης στο ντεπόζιτο και με ενημερώνει πως δεν είναι και τόσο σίγουρος αν θα μας φτάσει η βενζίνη για να γυρίσουμε! Μαύρη νύχτα έξω και 1 μισή ώρα δρόμος μέχρι το δωμάτιο μας! Αυτό μας έλειπε τωρα! Εξαιρετικά!
Ξεκινήσαμε με την ελπίδα να βρούμε κάπου πάνω στον δρόμο ένα βενζινάδικο να φουλάρουμε!
Περναμε 2-3 χωριά τα οποία δεν είχαν βενζινάδικο και με το άγχος να μην μείνουμε στον δρόμο ο οποίος δεν έχει και επαρκή φωτισμό βρίσκουμε ως δια μαγείας ένα βενζινάδικο περίπου στα μισά της διαδρομής και ηρεμούμε! Πανάκριβη η βενζίνη για τα δεδομένα της χώρας αλλα τέτοια ώρα τέτοια λόγια!
Μετά από μια κουραστική και μεγάλη επιστροφή (χτυπούσαν με δύναμη διάφορα ζωύφια τα χέρια του Γιάννη το οποίο έκανε την οδήγηση δύσκολη) φτάσαμε στο κατάλυμα μας.
Η μέρα έκλεισε με φαγητό και ύπνο, καθώς αύριο είχαμε ξύπνημα μαζί με τις κοτούλες για να πάμε στις φυσικές πισίνες, μια επίσκεψη που αναβλήθηκε 2 φορές!
Το τοπίο κατά την διάρκεια της βαρκάδας.


Κρυμμένο διαμαντάκι η λίμνη στο τέλος της βαρκάδας.

Απολαυστικός με ωραία θέα.

Δεν απογοήτευουν οι διαδρομές στο νησί!

Pacifico beach, Siargao island


To μονοπάτι που έπρεπε να ανέβω για να βρω το εστιατορίο.

Και η θέα από το εστιατόριο.


Last edited: