Apostolosm
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική!
10. Αυτό με τους διάσημους και τα ποτά.
Τρεις μέρες είχαμε ακόμα διαθέσιμες στο νησι καθώς μετά από συζητήσεις αποφασίσαμε να πετάξουμε στην συνέχεια για το Coron ,ωστέ από εκεί να ξεκινήσουμε το tour μας στα δυτικά της χώρας!
Οι τελευταίες μέρες στο νησί συνεχίστηκαν στο ίδιο μήκος κύματος με τις προηγούμενες. Πέραν των παραλιών επισκεφτήκαμε και ένα ωραίο σημείο με θέα ένα 15λεπτό έξω από το κέντρο (Pungkay view point).
Τα highlight εκείνων των ημερών συνέβησαν κυρίως τις βραδινές ώρες όσο διασκεδάζαμε!
Το ένα από αυτά ήταν ο ενθουσιασμός των ντόπιων νέων όταν αποφασίσαμε να πιουμε ποτό σε ένα τοπικό μπαρ με live μουσική! Σχεδόν με κάθε βήμα αρκετοί νέοι (με σαγιονάρα όλοι,χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο ντύσιμο,να χωρεύεις άνετα βρε αδερφέ, μπράβο στα παιδιά!) μας χαμογελούσαν και μας χαιρετούσαν με τέτοιο τρόπο που νόμιζες πως έβλεπαν για πρώτη φορά Ευρωπαίο! Κάποιοι μάλιστα μας έβγαζαν και φωτογραφίες, λογικά για ενθύμιο!
Καλά ήμασταν και εμείς σαν την μύγα μέσα στο γάλα είναι η αλήθεια!
Για πρώτη φορά όμως αισθανθήκαμε όπως και οι διάσημοι περπατώντας στο δρόμο! Ήταν λίγο περίεργα αλλά είχε γούστο η φάση!
Μάναααα στο siargao είμαι διάσημοοοςς!
Το άλλο σκηνικό συνέβη το επόμενο βράδυ σε ένα άλλο τοπικό bar,στο οποίο παραγγέλνουμε δυο ρούμι-κόλα, πάω να πληρώσω και ο barman μας ενημερώνει πως κάνουν κοντά στα 5€ και τα δύο!
Κάθομαι τον κοιτάω απορημένος!
Τον ρωτάω αν όντως είναι αυτή η τιμή,μήπως και έκανε λάθος πάνω στο τρέξιμο!
Όχι μου λέει, καλά άκουσες!
Μια χαρά λέω!
Η μοναδική φορά είναι η αλήθεια που πληρώσαμε κάτι τόσο φθηνά στο νησί, καθως γενικά η περιοχή έχει λίγο τσιμπημένες τιμές!
Με κείνα και με τ’άλλα πέρασαν ήδη 2 γεμάτες εβδομάδες στην Ασία και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος από τις εμπειρίες που έχω ζήσει μέχρι τώρα! (και έχουμε ακόμα δρόμο)
Το γεγονός πως δεν βιαζόμαστε τόσο έχοντας χρόνο να οργανωθούμε και να βρούμε εναλλακτικές κάνει το ταξίδι ακόμα πιο ενδιαφέρον!
Ψάχνουμε και μιλάμε σχεδόν καθημερινά με άλλους backpackers για καινούργια μέρη προς εξερεύνηση και στην συνεχεια σε κάποια παραλία ή καφέ γίνεται το τελικό briefing για την επιλογή!
Με τον Γιάννη από την άλλη το διασκεδάζουμε και το ζούμε αρκετά το συγκεκριμένο ταξίδι.
Αρκετά χρόνια αδελφικός μου φίλος, έχοντας κάνει κάμποσα ταξίδια παρέα,μπορώ να πω με σιγουριά πως αυτό είναι το πρώτο στο οποίο έχει ‘’ξεκλειδωθεί’’ ο ταξιδιωτης που κρύβει μέσα του! (Ααα είναι επίσης και ο καλύτερος οδηγός παπακίου που ανέχεται να με κουβαλάει τόσες ώρες αφού δεν το έχω και πολύ με τα δίτροχα).
Εγώ απλά του λέω στρίψε δεξία ή στρίψε αριστερά, και εκείνο πολλές φορές με αποτυχία γιατί ξεχνιέμαι από κάτι ενδιαφέρον που μπορεί να δω στον δρόμο!
Αν σας βγάλει ο δρόμος στις Φιλιππίνες θα σας έλεγα να έρθετε για 4-5 μέρες στο Siargao!
Έχει λιγότερο κόσμο σε σχέση με άλλα νησιά (Coron, el nido,Boracay) και ναι μεν σε όλα τα νησιά έχει ωραίες παραλίες και τοπία αλλά το συγκεκριμένο προσωπικά παίρνει την πρωτιά εύκολα!
Ααα έχει και το καλύτερο gelato που έφαγα ώς τώρα στην ζωή μου! (και έχω πάει κάμποσες φορές στην Ρώμη).
Σε λίγες ώρες είχαμε άγριο πουρνό πουρνό ξύπνημα για το αεροδρόμιο..
Οι φωτογραφίες είναι από τις τελευταίες μέρες στο νησί.
Η είσοδος για την ανάβαση στο σημείο με την θέα.
Η διαδρομή παρέχει δωρεάν και ασκήσεις τετρακέφαλου.
Η θέα δεν ήταν και κατι τρελό εν τέλη, τουλάχιστον κάναμε λίγο cardio.
Σε κάποια παραλία δοκιμάσαμε αυτό, όποιος γνωρίζει πως ονομάζεται ας το μαρτυρήσει.
Βραδυνό για πρωταθλητές.
-Το ποτό έχει 2€ κύριε, πόσα να βάλω?
-Ναι!
Παντού είναι ο άτιμος.
...Ταξίδια μακρινά ως την Τζαμάικα!
Last edited: