Apostolosm
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική!
ΜΕΡΟΣ 1ο: Σιγκαπούρη
1. Άφιξη στην Σιγκαπούρη
Προσγειωνόμαστε στην ώρα μας, με εμένα να αισθάνομαι αρκετά ξεκούραστος καθώς είμαι από αυτούς που κοιμάται και σε καρέκλα πανηγυριού εν μέσω live από κλαρίνα!
Στα γρήγορα να πω πως η πτήση με την Εtihad κύλησε εξαιρετικά τόσο από άποψη χρόνων όσο και από την εξυπηρέτηση-φαγητό ( πολύ δυνατό chicken biryani και ένα τύπου κοκκινιστό μοσχαράκι και ένα τύπου ρυζόγαλο με γεύση καρύδας που μου έκανε εντύπωση).
Για την Σιγκαπούρη είχα διαβάσει πως είναι μια χώρα με μεγάλο multicultural στοιχείο, είναι οικονομικό hub με μεγάλες πολυεθνικές άρα και ουρανοξύστες και πως δεν έπρεπε να ξοδέψω πάνω από 3 ημέρες σύμφωνα με γνώμες τρίτων, αλλά ακούγοντας τον Γιάννη αποφασίσαμε να κάτσουμε 5 ημέρες ,κάτι που φεύγοντας από την χώρα καταλήξαμε ότι ήταν χάσιμο χρόνου που θα μπορούσαμε να τον έχουμε προσθέσει κάπου άλλου,αλλά δεν πειράζει από τα λάθη μας μαθαίνουμε.
Παίρνουμε τα backpack και έχοντας τις sg arrival cards έτοιμες περνάμε εύκολα από τα αυτόματα μηχανήματα ελέγχου! Πριν πάρουμε τον δρόμο προς το μετρό κάνουμε την απαραίτητη στάση στο jewel όπου μπορώ να πω ήταν εντυπωσιακό και σε πλήρη αρμονία με την μίνι ζούγκλα που έχουν δημιουργήσει γύρω του. Ο φίλος μου ο yong ( συμφοιτητής στο erasmus) με καταγωγή από την taiwan ο οποίος όμως ζούσε χρόνια στην Σιγκαπούρη μας ενημέρωσε να βγάλουμε την τριήμερη κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τα ΜΜΜ,όπως και πράξαμε στο μηχάνημα ακριβώς μπροστά από την στάση του μετρό στο υπόγειο του αεροδρομίου.(63 δολάρια/άτομο μας βγήκαν συνολικά οι κάρτες για τις 5 ημέρες που βρισκόμασταν στην χώρα, από τα οποία πήραμε πίσω τα 20 επιστρέφοντας τις κάρτες).
Μπαίνουμε στο μετρό και λίγες στάσεις μετά κατεβήκαμε και αφού πάθαμε ένα πρώτο σοκ με την απίστευτη ζέστη και υγρασία (μου θύμισε τον καιρό που ήθελα 3 κοντομάνικα την μέρα ταξιδεύοντας στην Κύπρο) περπατήσαμε μέχρι την περιοχή little india στην οποία βρίσκονταν το χόστελ μας ! Στην περιοχή όπως προδίδει και το όνομα ζουν και εργάζονται κυρίως Ινδοί!Μπαίνουμε στο χόστελ ( 7 wonders hostel upper Dickinson - καθαρό, σχετικά κεντρικά- πανάκριβη γενικά η διαμονή αφού ακόμα και τα φθηνότερα χόστελ ξεκινούσαν από περίπου 25€ - το δικό μας κόστιζε 32€/βράδυ/κρεβάτι,άουτσ) και φτάνοντας στην ρεσεψιόν αντικρίζουμε έναν νεαρό σε πολύ χαλαρή στάση φορώντας τις παντοφλίτσες του. Δίνουμε τα διαβατήρια και εκεί ήταν που ξεκίνησε η πρώτη περιπέτεια μας καθώς ενώ είχαμε κλείσει δυο μονα κρεβάτια απο την agoda ,στο σύστημα του εμφανίζονταν ότι είχαμε κλείσει ένα double queen size ! Του δείχνουμε την κράτηση μας και μας εξηγεί πως σε αυτόν οι κρατήσεις πέφτουν μέσω της booking (και του εμφανίζει ένα διπλό ως επιλεγμένο τύπο κρεβατιού) και αναθέτει ανάλογα τα κρεβάτια.Μετά από συζητήσεις και επειδή το χόστελ ήταν φουλ αναγκαζόμαστε να κοιμηθούμε τις μισές μέρες σε ένα διπλό και τις άλλες μισές να μεταφερθούμε σε δύο μονά!( δεν ξανα έκλεισα από την agoda έκτοτε).
Αφήνουμε στα γρήγορα τα πράγματα και βγήκαμε έξω προς εύρεση φαγητού και συγκεκριμένα κατευθυνθήκαμε σε ένα food court (tekka centre) το όποιο μας το πρότεινε ο υπάλληλος στην υποδοχή και ήταν και κοντά μας.Ωραίες οι πρώτες εικόνες της περιοχής,με τους ανθρώπους να κυκλοφορούν κάνοντας τα ψώνια τους στην λαϊκή και άλλοι να ξεκουράζονται στα πάρκα.Φτάσαμε και το μέρος πρόσφερε κυρίως ινδικό φαγητό γι αυτό και τιμήσαμε ένα chicken tikka masala με ρύζι και λίγες παραδοσιακές πίτες naan με σκορδόλαδο.Είπαμε να το πάμε χαλαρά με το τι τρώμε τις πρώτες μέρες ώστε να συνηθίσει το στομάχι μας.Τελειώσαμε με το φαγητό και κάτσαμε λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο καθώς μια δυνατή μπόρα έκανε την εμφάνιση της.(από τις πολλές που θα έσκαγαν στα ξαφνικά όσο θα είμασταν στην πόλη).
Αφού αγοράσαμε μερικά απαραίτητα snacks και νερά και ανταλλάξαμε μερικά ευρώ για σιγκαπουριανά δολάρια επιστρέψαμε στο χόστελ. Η μέρα έκλεισε με βόλτα γύρω από το marina bay sands (κάνοντας car spotting σε πανάκριβα αμάξια τα οποία ούτε στην Ευρώπη είχα δει) και τρώγοντας σε ένα ακόμη food court ( Lau pa sat ), το αγαπημένο μου ,με πολλές επιλογές φαγητού από διάφορες κουζίνες.
Η νύχτα έκλεισε με έναν καλό ύπνο αν εξαιρέσεις τις τρελές διακυμάνσεις του κλιματιστικού μέσα στο δωμάτιο το οποίο όταν άνοιγε το είχαν ρυθμίσει στους 18 και γινομάσταν εσκιμώοι και όταν έκλεινε ιδρώναμε σαν να κυνηγούσαμε λεωφορείο σε στάση στην Θεσσαλονίκη.
Γευστικό και χόρταστικό...αφού ζήτησα και δεύτερο.

Μαντέψτε σε ποιά χώρα πουλούσαν κολώνια σε μέγεθος παλάμης!

Τhe Jewel: με την ίδια ροή έριχνε και η γιαγιά μου λάδι στην σαλάτα.

Από όλων των είδων τις απαγορεύσεις έχει ο μπαχτσές.

Στην πλώρη του θα πίναμε το κοκτέιλ μας λίγες μέρες μετά, τι έχουν κάνει οι τύποι!

Το πρώτο μας γεύμα στην χώρα,εξαιρετικό και οικονομικό.

Last edited: