Apostolosm
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική!
11. Αυτό με την πατούσα και την καινούργια χώρα.
Coron Island,
Τα backpack ετοιμάστηκαν από βραδύς καθώς στις 05:00 θα περάσει να μας πάρει το βαν που κλείσαμε για να μας μεταφέρει στο αεροδρόμιο.
Βάλε με να ξεμπερδεύω ναυτικούς κόμπους όλη μέρα ,μην με βάλεις μόνο να σου οργανώσω τον σάκο,γιατί ωραίο και εργονομικό το backpack σε ένα τέτοιο μεγάλο ταξίδι αλλά με το μέγεθός του πρέπει να είσαι επαγγελματίας παίκτης tetris για να βολέψεις σωστά τα πράγματα και να κλείσει το άτιμο.
Μετά τις πάμπολλες πιέσεις για να κλείσει λες και έκανα ΚΑΡΠΑ, ξαπλώσαμε για λίγο έχοντας βάλει καμιά δεκαριά ξυπνητήρια ο καθένας για να είμαστε σίγουροι πως θα μπούμε στο αεροπλάνο και δεν θα κολυμπήσουμε μέχρι το Coron!
04:30 ώρα φορτωθήκαμε τα σακίδια αφήσαμε τα lockers και τα κλειδιά από το μηχανάκι στην ρεσεψιόν (ο εξαιρετικός κύριος από τον οποίο το νοικιάσαμε μας άφησε να το κρατήσουμε έως το βράδυ που θα φεύγαμε,χωρίς έξτρα κόστος - ενω έπρεπε να το γυρίσουμε το απογευμα- λέγοντας μας να αφήσουμε το παπάκι στην ρεσεψιόν από την οποία θα περνούσε ένας φίλος του την επόμενη μέρα να το πάρει) και σαν Άγγλος στις 05:00 το βαν ήταν έξω και μας περίμενε!
Χωρίς καθόλου κίνηση σε 25 λεπτά είμασταν στο αεροδρόμιο,πληρώσαμε 20 pesos τοπικό φόρο και επηβιβαστήκαμε στην ώρα μας στο αεροπλανοφόρο των Philippines airlines με προορισμό το cebu στο οποίο έχουμε ένα 5ώρο layover μέχρι την τελική μας πτήση για Coron!
Το 5ώρο στο Cebu πέρασε με λίγο ύπνο στα αυτοσχέδια μαξιλαροbackpack μας, καφέ και σε κάποια φάση κουβέντα με τους Έλληνες που συναντήσαμε στο siargao όπου και εκείνοι πετούσαν για Coron αλλά με άλλη πτήση!
Λίγες ώρες μετά φτάσαμε στο Coron και αφού πληρώσαμε εκ νέου τον τοπικό τους φορο
(250p/άτομο) κατευθυνθήκαμε στις αφίξεις και πήραμε ένα shared βανάκι για το κέντρο του νησιού!
Το βανάκι φίσκα και ο οδηγός μάλλον ήταν μαλωμένος με το air condition αφού δεν δούλευε καλά και βγάλαμε μπέμπελη ενα 40λεπτό μέχρι να φτάσουμε στο hostel!
Απογευματάκι ήδη και αμέσως βγήκαμε στην αγορά για φαγητό και να κλείσουμε κάποιο boat trip για την επόμενη μέρα!
Στην νησί του Coron παίρνεις μια ωραία γεύση από τους limestone βράχους (τεράστιοι κάθετοι βράχοι σε μαύρο και έντονο lime-πράσινο χρώμα που βρίσκονται διάσπαρτοι μέσα στο πέλαγος -το μέγεθος τους είναι παρόμοιο με αυτό των βράχων στα μετέωρα-).
Και λέω γεύση γιατί τους θεωρητικά ομορφότερους σχηματισμούς αυτών των βράχων θα τους βλέπαμε στην τελευταία μας στάση στην χώρα, την περιοχή του El nido.
Κλείσαμε το τουρ στο οποίο το σκάφος θα σταματούσε σε 7 διαφορετικά σημεία στα ανοιχτά του νησιού και το οποίο επίσης περιελάμβανε και ένα γεύμα.
Στην συνέχεια περπατήσαμε σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους του νησιού στον οποίο σταμάτησαμε σε κάποια φάση να τσιμπήσαμε ένα wrap chicken shawarma από μια μικρή επιχείρηση την οποία έτρεχαν ντόπιοι νεαροί!
Το νησί εμφανώς πιο γεμάτο από κόσμο καθώς μαζί με το el nido είναι από τα διασημότερα στην χώρα!
Τελειώνοντας με το φαγητό και καθώς βολτάραμε στο νησί,το μάτι μου έπεσε σε ένα τεράστιο υπαίθριο γήπεδο στο οποίο φτάνοντας είδα πως πολλοί νέοι έπαιζαν στο ίδιο χώρο μπάσκετ,βόλεϊ καιιιιιι το προσωπικό μου αγαπημένο..….badminton!
(έπαιζα για χρόνια στην Ελλάδα κανοντας σε κάποια φάση και πρωταθλητισμό!)
Χωρίς δεύτερη σκέψη και φορώτας σαγιονάρα δεν άντεξα και ζήτησα από τα παιδιά να μου δώσουν μια ρακέτα ώστε να χτυπήσουμε κάνα φτερό (το ‘’χτυπήσουμε’’ στην ορολογία του badminton μεταφράζεται ως ‘’παίξουμε’’)
Οι ντόπιοι με κοιτουσαν με φάτσα τύπου ‘’σιγά μην ξέρει αυτός να παίζει badminton’’
Όμως μετά το γρήγορο ζέσταμα και αφού κατάλαβαν ότι γνωρίζω, ενθουσιαστηκαν και στην συνέχεια όλοι ήθελα να ‘’χτυπήσουν’’ λίγο με τον ‘’σαγιοναράτο Ευρωπαίο που ξέρει να παίζει badminton’’.
Τελειώνοντας είδα στην πατούσα μου λίγο αίμα και βγαίνοντας από το γήπεδο συνειδητοποίησα ότι έχω γδάρει το πόδι μου σε κάποια φάση,δημιουργώντας έτσι δύο μεγάλες φουσκάλες!
Από την αδρεναλίνη της στιγμής δεν το έδωσα και πολύ σημασία, ώσπου γυρίσαμε στο χόστελ και αρχίζει να τσούζει!
Το περιποιήθηκα λίγο και η αμέσως επόμενη σκέψη μου ήταν ‘’ θα το κάψει αύριο η αλμύρα της θάλασσας και θα μαι μια χαρά’’.
Με μια γεμάτη πρώτη μέρα ξαπλώσαμε καθώς την επόμενη είχαμε ξύπνημα στις 07:00 για το τουρ.
Στις μεταμεσονύχτιες συζητήσεις μας με τον Γιάννη, οριστικοποιήθηκε και επίσημα το Βιετνάμ ως ο επόμενος προορισμός μας!
Η online έκδοση visas για την χώρα έπρεπε να περιμένει μέχρι αύριο!
Και μία guest εμφάνιση ''αεροδρομίου'' ετοιμάζεται να προστεθεί για το Βιετνάμ..
Τηγανισμένο crispy λίπος απο χοιρινό με.....λίγα λιπαρά!
Μαααλιιστααα

Για το καλωσόρισμα.

Αν σας βγάλει ο δρόμος στο Coron, τιμήσε ένα τέτοιο και θα με θυμηθείτε.

Όχι θα κάτσουν να σκάσουν.

Δροσιστικό και γευστικότατο.

Last edited: