Ηνωμένο Βασίλειο Λονδίνο μαζί με Οξφόρδη, Stonehenge, Bath και τους γιους μου!

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas

Λονδίνου συνέχεια: “ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΟΛΥ … BRITISH!!!”
Υπάρχουν ορισμένα μέρη που πρέπει να επισκεφτούμε με τα παιδιά μας, τόσο για να μάθουν εκείνα τα πράγματα που θα τους διευρύνουν το μυαλό και την αντίληψη όσο και για να αποκτήσουν την αίσθηση της Ιστορίας. Ένα από τα καλύτερα μέρη για να το κάνουμε αυτό κατά τη γνώμη μου είναι το Βρετανικό μουσείο.

Σειρά λοιπόν είχε το Βρετανικό μουσείο, στο οποίο φτάσαμε ομολογουμένως λίγο αργά, δηλ. λίγο μετά τις 3:30. Είχαμε περίπου μία ώρα και κάτι στη διάθεσή μας γιατί το μουσείο έκλεινε στις 5:00. Ο χρόνος ήταν λίγος αλλά προλαβαίναμε να δούμε τα βασικά.
Όσο κλασικό είναι το κτίριο εξωτερικά, τόσο σύγχρονο, μοντέρνο είναι το κεντρικό αίθριο που συναντάς μπαίνοντας. Φανταστικό!





Τα μάρμαρα του Παρθενώνα φιλοξενούνται σε μια μεγάλη κεντρική αίθουσα σε πολύ περίοπτη θέση του μουσείου.



Παρόλο που αυτά ήταν ο βασικός λόγος που πήγα στο μουσείο ... με παραξένεψε που τα είδα εκεί. Ίσως γιατί την τελευταία φορά που πήγα στο δικό μας, το μουσείο της Ακρόπολης και είδα τα ... υπόλοιπα μάρμαρα, σε μια φωτεινή αίθουσα να "αγναντεύουν" την Ακρόπολη, μου φάνηκαν πιο ταιριαστά με το χώρο. Αυτήν την εικόνα είχα στο μυαλό μου και μπορεί ενδόμυχα να περίμενα κάτι ανάλογο. :rolleyes-80:





Η Καρυάτιδα όμως δεν ήταν στον ίδιο χώρο. Αντίθετα ήταν απομονωμένη σε άλλη αίθουσα-διάδρομο σε καθόλου αβανταδόρικη θέση, που έπρεπε να ψάξεις για να τη βρεις. Κρίμα.





Είδαμε και πολλά Αιγυπτιακά ...




είδαμε και τη στήλη της Ροζέτας...


Αυτή η περίφημη στήλη της ροζέτας εμένα προσωπικά με εντυπωσίασε πολύ. Όσοι έχουν πάει στο Βρετανικό θα τη γνωρίζουν, γιατί βρίσκεται και στην πρώτη αίθουσα με το που μπαίνεις μέσα και έχει πολύ κόσμο γύρω της που δυσκολεύεσαι να τη δεις. Πρόκειται για μια πέτρινη πλάκα (που λέγεται στήλη Ροζέτας) που ανακάλυψαν οι στρατιώτες του Ναπολέοντα στην Αίγυπτο και έδωσε την ευκαιρία με την τρίγλωσση επιγραφή της (Ελληνικά, αρχαία Αιγυπτιακά και ιερογλυφικά) στους Αιγυπτιολόγους να αποκρυπτογραφήσουν τα αινιγματικά ιερογλυφικά.


Βγήκαμε έξω στις 5:00 η ώρα με σημάδια κούρασης. Καθίσαμε λίγο στα σκαλοπάτια του μουσείου κάνοντας ένα διάλειμμα για snack και καφέ και για να πάρουμε λίγο δυνάμεις. Ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι η ώρα είχε περάσει και ίσα που προλαβαίναμε να πάμε στο μουσείο του Bond. Του….James Bond. :):) Είπαμε….. είχα έφηβους μαζί μου! Τελευταία είσοδος για το μουσείο ήταν στις 6:00 και το μουσείο θα έκλεινε στις 7:00. Με τα πόδια λοιπόν και με τη βοήθεια του δορυφόρου φτάσαμε στις 5:59 στο ταμείο του μουσείου. Οκ! Το προλάβαμε. Ήταν κοντά. Μόλις 10’ περπάτημα. Ούτε Λονδρέζα δεν κυκλοφορεί τόσο άνετα και γρήγορα (περιαυτολογούσα από μέσα μου). Μεγάλο δώρο μου έχει κάνει αυτή η τεχνολογία με το gps! :cool:

Η έκθεση που θα βλέπαμε είχε τίτλο: “Bond in motion” και φιλοξενούνταν στο London film museum.
Αυτήν την επίσκεψη τη φοβόμουνα λίγο. Σκεφτόμουν ότι ήταν μια τουριστική παγίδα. Τα παιδιά όμως μου το ζήτησαν. Ήταν μια έκθεση που περιλάμβανε πολλά από τα οχήματα, που είχαν χρησιμοποιήσει όλοι οι James Bond στις ταινίες. Εξού και το “in motion” :cool: Πολλά από αυτά ήταν τρακαρισμένα και μισοδιαλυμένα. Είχε και μoτοσυκλέτες, είχε και κάποια ρούχα του James (όπως το σμόκιν του Daniel Greg στο Casino Royal, ματωμένο), διαβατήρια, «license to kill» και πολλά gadget που χρησιμοποιούσε. Υπήρχαν video - spot με σκηνές δράσης και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και η φοβερή μουσική. Τελικά δεν ήταν άσχημο. Μου άφησε καλές εντυπώσεις.





























Το πιο χαβαλεδιάρικο απ’ όλα ήταν όταν στο τέλος της έκθεσης υπήρχαν ρούχα τύπου σμόκιν, τα οποία μπορούσαμε να τα φορέσουμε και σε πόζα αλλά James Bond να βγάλουμε φωτογραφία, το οποίο τελικά και κάναμε. Εγώ στη μέση με στραμμένο το περίστροφο μπροστά και τα αγόρια δεξιά και αριστερά με ψυχρό βλέμμα να φυσούν την κάνη του δικού τους όπλου. Πλάκα είχε.



Μάλλον και αυτό άρεσε στα παιδιά. Μεταξύ μας ..…. Και μένα μου άρεσε. :icon_redface::icon_redface:

Τώρα τι άλλο είχε το πρόγραμμα; Μα να πάμε φυσικά στο μαγαζί των Games Workshop να αγοράσουμε φιγούρες! Τα μαγαζιά έκλειναν στις 8:00 το βράδυ και το συγκεκριμένο βρισκόταν εκεί κοντά, στην καρδιά του Covent Garden. Αυτό το υποκατάστημα είχα δυσκολευτεί αρκετά να το βρω, ψάχνοντας στο διαδίκτυο. Έβρισκα διφορούμενα στοιχεία σχετικά με τη διεύθυνσή του και με τις ώρες που ήταν ανοιχτό. Ακόμα και στο google street map, που κοίταζα δεν το έβλεπα πουθενά.
Κοιτάζοντας όμως κάποιες παλιές φωτογραφίες, που είχα βγάλει σε προηγούμενο ταξίδι μου, τι να δω; Σε μια από αυτές η βιτρίνα του Games Workshop ήταν φόντο!!! Έτσι, τώρα γνώριζα ακριβώς που είναι και οπότε με σίγουρο βήμα και αέρα Λονδρέζας (πάλι:p) οδήγησα τα παιδιά στη σωστή διεύθυνση. Βρισκόταν μέσα στην κλειστή αγορά του Covent Garden, στον κάτω όροφο. Γι’ αυτό δεν φαινόταν στο street map, επειδή ήταν στον κάτω όροφο της κλειστής αγοράς. Φτάσαμε γρήγορα. Μόνο που το μαγαζί δεν το βλέπαμε.
«Μα! Στη φωτογραφία εδώ βρισκόταν»!, «Που είναι τώρα»; Τελικά είδαμε ένα οίκημα, που … θα έπρεπε να ήταν το κατάστημα που έψαχνα, αλλά δεν υπήρχε … τίποτα μέσα. Ρώτησα στο διπλανό μαγαζί σχετικά και τελικά μαθαίνουμε ότι είχε μπει …. λουκέτο!
Αυτό ήταν. :cry:Εγώ έφταιγα (κατά τα παιδιά) που δεν ήξερα ότι είχε μπει λουκέτο και δεν τους άφησα να χαλάσουν όλα τους τα λεφτά στην Οξφόρδη. Πάντα η μαμά φταίει! Είναι γνωστό αυτό! :(:(

“ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΠΕΣΕ”
Βγήκαμε έξω από την αγορά στις οκτώ και κάτι με δύο κουρασμένα, πεινασμένα και λίγο απογοητευμένα παιδιά για τις φιγούρες που δεν ψώνισαν. Μέχρι εδώ ήταν. Δεν θέλανε τίποτα άλλο να δούνε. «Τα ‘παιξαν». Θέλανε να πάνε πια στο ξενοδοχείο. Το ότι δεν ψωνίσαμε φιγούρες ήταν πολύ καταλυτικό για την μετέπειτα εξέλιξη της βραδιάς. Από εδώ και πέρα αρνιόντουσαν να πάνε οπουδήποτε.

Τι να κάνω τώρα που εγώ είχα στο μυαλό μου να πάμε βόλτα στο Covent Garden Σαββατόβραδο να το δούνε λίγο και μετά να πάμε China town για φαγητό σε κάποιο από τα κινέζικα που είχα μάθει ότι ήταν πολύ καλά και μοδάτα; Και στην Trafalgar Square που είμαστε δίπλα; Πότε θα πάμε; Αν δεν πάμε τώρα πότε θα τη δούνε;

Μια προσπάθειά μας να καθίσουμε σε ένα Ιταλικό απέβη άκαρπη. Είχε ουρά αναμονής και στο 5λεπτο φύγαμε. Προσωρινά «κρατήθηκαν» λίγο με ένα χάμπουργκερ στο χέρι και έτσι βολτάραμε για λίγο στο Covent Garden. Ήταν Σαββατόβραδο και υπήρχαν δεκάδες καλλιτέχνες του δρόμου που ζωγράφιζαν, τραγουδούσαν και έκαναν «ζογκλερικά» και παντομίμες.



Κατάφερα και τους έφτασα μέχρι την China town. Πήραμε και fortune cookies από τους Κινέζους.
Για να καθίσουμε για φαγητό σε ένα από τα εστιατόρια της Lisle street ούτε λόγος. :(

-«Πάμε να φύγουμε» μου έλεγαν.
-«Μα φτάσαμε μέχρι εδώ. Δεν είναι κρίμα να μη δείτε την Trafalgar»;
-«Όχι δεν είναι. Θα τη δούμε άλλη φορά».
-«Ok. Κρίμα. Πάμε να φύγουμε. Τι να πω άλλο. Ελάτε! Από δω είναι το metro».
Ψέματα δεν έλεγα, από εκεί που τους έλεγα ήταν το metro. Το metro της Charring Cross όμως. Απλά αγνόησα τελείως το metro της Leicester, που ήταν πιο κοντά στο δρόμο μας. Ο μικρός το κατάλαβε και μου το είπε:
-«Καλά», μου λέει. «Δεν έχει κι άλλο metro από εδώ»;
-«Ok. Έχει. Αλλά δεν θέλεις να βγάλεις μια φωτογραφία πάνω στο λιοντάρι της πλατείας πανομοιότυπη με αυτή που είχε βγάλει και ο μπαμπάς σου πριν από χρόνια που είχαμε έρθει στο Λονδίνο»;
Εκεί νομίζω ότι κάμφθηκε λίγο η αντίστασή του.
-«Εντάξει. Μια τελευταία φωτογραφία και φεύγουμε».
Μόνο που η φωτογραφία δεν ήταν πανομοιότυπη με του μπαμπά του. Δεν είχε το κουράγιο να καβαλήσει το λιοντάρι όπως εκείνος. Δίπλα του στάθηκε! Δεν πειράζει, ντοκουμέντο υπάρχει πλέον και από την Trafalgar έστω και με αυτό το μικρό πέρασμα από την πλατεία. Βγάλαμε και άλλη μία φωτογραφία (με τα μούτρα μέχρι κάτω) μπροστά στην φωταγωγημένη Εθνική Πινακοθήκη και στο τέλος φθάσαμε στο metro του Charring Cross, όπου πήραμε το τρένο και πήγαμε στο «ωραίο μας ξενοδοχείο».





Καλά δεν έχουν καθόλου αντοχές οι έφηβοι! :p Μ΄ αρέσει που σκεφτόμουν μετά να πηγαίναμε και στην Gallery Tate, που σήμερα Σάββατο ήταν ανοιχτή ως τις 10:00. Προφανώς δεν τόλμησα να το πω. Εδώ με το ζόρι τους έσερνα και τους δύο. Μάλλον δεν «σήκωνε το κλίμα» την πινακοθήκη. Τώρα που το σκέφτομαι αν είχαν βρει και είχαν ψωνίσει κι άλλες φιγούρες μάλλον θα είχαν “γεμίσει μπαταρίες”.

“ADAMS FAMILY”
Φτάνοντας στο κατάλυμά μας, στην αυλή του συναντήσαμε την ξενοδόχα μας. Ξαφνιάστηκα όταν με ρώτησε τι πρωινό θα πάρουμε το πρωί. Ακολούθησε ο ίδιος ακριβώς διάλογος, που κάναμε και το πρωί. Της θύμισα ότι αύριο να μη μας σερβίρει πρωινό, γιατί θα φύγουμε πολύ πρωί σε εκδρομή.
«Οκ!» Μου είπε. «Θα φροντίσω να σας φέρω τότε σάντουιτς για το δρόμο.»
«Ok.» Της είπα. «Ευχαριστώ.»
Μπήκαμε στο δωμάτιο, το οποίο με απογοήτευση διαπίστωσα ότι ήταν όπως το αφήσαμε. Δεν είχε αλλάξει καθόλου. Εδώ χρειαζόταν το ραβδί του Harry Potter! Με το μαγικό ραβδί του Snape που είχαμε, δεν γινόταν τίποτα! ;):(

Φρεσκαριστήκαμε και αρχίσαμε να χαλαρώνουμε όταν χτύπησε η πόρτα. Ήταν η σπιτονοικοκυρά μας. Ήθελε να με ρωτήσει τι πρωινό θέλαμε για αύριο. :eek:???????? :eek: Έχω και μάρτυρες τα παιδιά ότι μου έκανε τέτοια ερώτηση. Ήταν η τρίτη φορά που συζητούσαμε αυτό το θέμα. Καλά σκεφτόμουν ότι έχει κάτι το φοβιστικό αυτή η γυναίκα. Της απάντησα (ξανά) ότι δεν θέλαμε πρωινό, γιατί θα φύγουμε πολύ νωρίς το πρωί.
«Εντάξει» μου είπε. Και συνέχισε:
«Να σας φέρω σάντουιτς για το δρόμο;»
«Εντάξει και σας ευχαριστώ πολύ», της είπα (ξανά).
Αφού λοιπόν έφυγε αναρωτήθηκα: μα πότε θα φτιάξει τα σάντουιτς; το πρωί; Αφού της είπα ότι φύγουμε νωρίς. Θα τα φτιάξει τώρα; Μα θα μπαγιατέψουν μέχρι το πρωί.
Τελικά μετά από λίγο λύθηκε το μυστήριο. Μου χτύπησε την πόρτα και μου έφερε πρωινό για το πρωί. Ήταν τυποποιημένα σάντουιτς, χυμός βύσσινο και τσιπς από το διπλανό Super Market.

Τελικά δεν είναι κακή η γυναίκα. Απλά είναι λίγο περίεργη, αφηρημένη και μάλλον κουρασμένη. Ή όπως λέει ένας φίλος μου: μπορεί να είναι απλά … εκκεντρική, όπως όλοι οι Άγγλοι!! Μας ψώνισε για πρωινό! Δεν νομίζω άλλα ξενοδοχεία αν φύγεις νωρίς το πρωί πριν τις ώρες του πρωινού ότι φροντίζουν να σου δώσουν το καλαθάκι σου για να φας αργότερα το πρωινό σου. Αυτό δεν το έκανε μόνο σε μας. Το διάβασα και σε μία άλλη κριτική του booking.

Αυτά … με την εκκεντρική Αγγλίδα σπιτονοικοκυρά μας για σήμερα.
Κοιμηθήκαμε γλυκά αφού νανουριστήκαμε βλέποντας την ταινία “Φύλακες του Γαλαξία” (Guardians of the Galaxy)…….στα Αγγλικά! Το ξέρω ότι είναι προφανές (η ταινία να είναι στα Αγγλικά, στην Αγγλία είμαστε), αλλά δεν το έχω συνηθίσει και δεν μπορώ να παραβλέψω ότι είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του να ταξιδεύεις στην Αγγλία…….:cool:

 
Last edited:

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βιετνάμ
Τελεια...
Η ιστορια σου θα με βοηθησει παρα πολυ..
Εχω βεβαια καποιους μηνες μπροστα μου αλλα εχω αρχισει να ψαχνομαι απο τωρα..
Περιμενω να παρω ιδεες και αν εχεις να προτεινεις και κατι αλλο που ισως δεν προλαβες..ενημερωσε με!!!
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Εξάλλου γι’ αυτό το λόγο κάνουμε το ταξίδι. Για να ψωνίσουμε φιγούρες. Όλα τα άλλα είναι παρελκόμενα. :oops:
Νομίζω σου έχω πει, ότι λατρεύω το "οικογενειακό" σας σκεπτικό :D:D:D

Τα παιδιά θα λείπανε και δύο μέρες από το σχολείο τους, πηγαίνοντας αυτήν την εκδρομή. Θεωρώ όμως ότι το ταξίδι είναι πιο «σχολείο» απ’ το σχολείο. Θα τους προσφέρει πολλά πράγματα. Και όταν μπορώ να τους προσφέρω αυτού του είδους τη γνώση (την ταξιδιωτική), χαίρομαι πολύ.
Εύγε!!! :)
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
Και εγώ ήμουν στο Λονδίνο τον Αύγουστο, με τους γιούς μου 17 και 14 για μια εβδομάδα, και επιβεβαιώνω οτι τους άρεσε πάρα πολύ! Κάναμε επίσης εκδρομές σε Cotswolds και Surrey
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
@Eftichia Το Λονδίνο είναι κλασικό και must για όλες τις ηλικίες, αλλά νομίζω ότι τείνει να συμβεί το ίδιο και με την επαρχία του (αν μπορώ να την αποκαλέσω έτσι). Τα Cotswolds ήταν και μένα στις επιθυμίες μου, αλλά όχι και στων παιδιών μου, αλλά και δεν χωρούσαν δυστυχώς στις 3,5 ημέρες που είχαμε.
Ελπίζω να την μεταφέρεις και εσύ την εμπειρία σου από αυτό το ταξίδι που έκανες με τα παιδιά σου. :lol:

Νομίζω σου έχω πει, ότι λατρεύω το "οικογενειακό" σας σκεπτικό :D:D:D
Καλή μου @Sassenach77 πάλι με έκανες να χαμογελάσω..... :)

Τελεια...
Η ιστορια σου θα με βοηθησει παρα πολυ..
Εχω βεβαια καποιους μηνες μπροστα μου αλλα εχω αρχισει να ψαχνομαι απο τωρα..
Περιμενω να παρω ιδεες και αν εχεις να προτεινεις και κατι αλλο που ισως δεν προλαβες..ενημερωσε με!!!
@KostasLia το ταξίδι αυτό είναι για μεγάλα παιδιά! Έχω και άλλο για Λονδίνο για μικρότερα (που δεν έχω δημοσιεύσει) αλλά και πάλι ... είναι για 10χρονα. :lol::lol:
Έχω όμως και ιδέες για μεγάλους... :):)

Εννοείτε ότι θα προτείνω ιδέες. Το Λονδίνο νομίζω ότι είναι ο καταλληλότερος προορισμός για την επιστροφή σας στα ... ταξίδια. :)
 

alexandra80

Member
Μηνύματα
300
Likes
1.577
Επόμενο Ταξίδι
Λιγουρία-Τοσκάνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού-Βολιβία-Άνδεις
Τέλεια! Τον Οκτώβρη πάω κι εγώ Λονδίνο,Μπαθ και Stonehedge με το γιο μου για 8 μέρες! Η κατάλληλη στιγμή! Γράφε γράφε!

Μήπως μπορείς να μας δώσεις πληροφορίες για το oxford tube που ανέφερες ?Αφού έχουμε 8 μέρες ,θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε την Οξφόρδη... Τα εισιτήρια τα έκλεισες μέσω internet?
 
Last edited by a moderator:

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Μήπως μπορείς να μας δώσεις πληροφορίες για το oxford tube που ανέφερες ?Αφού έχουμε 8 μέρες ,θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε την Οξφόρδη... Τα εισιτήρια τα έκλεισες μέσω internet?
Αν έχεις 8 ημέρες διαθέσιμες για Λονδίνο τότε σίγουρα κάπου χωράει και η Οξφόρδη. Νομίζω ότι αν είχα τόσες πολλές ημέρες εγώ, θα είχα γυρίσει τη μισή Αγγλία... :lol::lol:
Με βάση την έρευνα που είχα κάνει είχα ανακαλύψει τρεις τρόπους για να πάει κάποιος στην Οξφόρδη.

1. Με λεωφορείο από Victoria Coach, της εταιρείας Oxford tube. Έχει κάθε 15’ με 20’. Η εταιρεία Oxford Tube ξεκινάει από Victoria και η διάρκεια της διαδρομής είναι 1,40’ (ανάλογα με την κίνηση). Οι στάσεις που κάνει είναι: Marble Arch, Noting Hill Gate, Shepherd's Bush, Hillingdon.
https://www.oxfordtube.com/
Εμένα με είχε βολέψει αυτή η εταιρεία, γιατί έκανε στάση πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας και δεν είχε χρειαστεί να πάμε στην αφετηρία (Victoria) το πρωί με μετρό. Το κόστος ήταν 18 λίρες για τον ενήλικο (τώρα νομίζω ότι πήγε 19) και 9 λίρες για το κάθε παιδί με επιστροφή. Αυτές οι τιμές ισχύουν για τα Σάββατα. Σε περίπτωση που πας άλλη ημέρα, τα παιδιά κάτω των 16 χρονών ταξιδεύουν δωρεάν.
Τα εισιτήρια τα πληρώνεις άμεσα (με μετρητά) στον οδηγό. Μπορεί να είναι και η μοναδική πληρωμή που πρέπει να κάνεις με μετρητά σε όλη την Αγγλία. :rolleyes-80::rolleyes-80:

2. Με λεωφορείο από Victoria Coach πάλι, αλλά άλλης εταιρείας. Το λεωφορείο Χ90 ξεκινάει επίσης από Victoria και η διάρκεια της διαδρομής είναι επίσης 1,40’ (ανάλογα με την κίνηση). Οι στάσεις που κάνει είναι: Grosvenor gardens, Marble Arch, Baker Street, Hillington. Εμένα δεν με βόλευαν αυτές οι στάσεις. Το κόστος είναι το ίδιο.

3. Με τρένο από Paddington station. Ακριβό εισιτήριο. Η διάρκεια είναι 1 ώρα περίπου.

Οτιδήποτε άλλο θυμηθώ θα το αναφέρω στη συνέχεια. :)
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ονειρεμένο Ταξίδι
καραιβικη
@Eftichia Το Λονδίνο είναι κλασικό και must για όλες τις ηλικίες, αλλά νομίζω ότι τείνει να συμβεί το ίδιο και με την επαρχία του (αν μπορώ να την αποκαλέσω έτσι). Τα Cotswolds ήταν και μένα στις επιθυμίες μου, αλλά όχι και στων παιδιών μου, αλλά και δεν χωρούσαν δυστυχώς στις 3,5 ημέρες που είχαμε.
Ελπίζω να την μεταφέρεις και εσύ την εμπειρία σου από αυτό το ταξίδι που έκανες με τα παιδιά σου. :lol:
Η αλήθεια είναι πως κάναμε πάμπολες βόλτες εξερευνώντας όλα τα κλασσικά αξιοθέατα... Από μουσεία, μπήκαμε μόνο στο Βρετανικό Μουσείο και στο Churcill War rooms https://www.iwm.org.uk/visits/churchill-war-rooms.

Επίσης ανεβήκαμε στο Sky Garden με τα δωρεάν εισητήρια https://skygarden.london/.
Φυσικά πολλά ψώνια και αγορές,χαχα... κάποιες ώρες περάσαμε στο Apple store της Regent Street... αλλά και στο Westfield Stratford City. Camden και Portobello κλασσικά...
Επισκεφθήκαμε ακόμα το Ολυμπιακό πάρκο της βασίλισσας όπου τα αγόρια κατέβηκαν το slide http://arcelormittalorbit.com/whats-on/the-slide/.

Τα αγόρια επίσης ξεναγήθηκαν στο γήπεδο της Άρσεναλ καθότι ποδοσφαιριστές! https://arsenaldirect.arsenal.com/tour/home

Η εμπειρία της ζωής τους όμως, ήταν η παρακολούθηση του αγώνα Άρσεναλ-Μάντσεστερ σίτυ( με τσουχτερό εισιτήριο βέβαια!).
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Οξφόρδη: "ΨΩΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΚΑΔΑ …ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ FILM LOCATIONS"
Είναι γνωστό ότι λόγω του μουντού καιρού οι πόλεις της Βρετανίας δεν είναι φωτογενείς. Σε αυτές ανήκει και η Οξφόρδη. Τη βλέπεις σε φωτογραφίες και λες: «όμορφη είναι», αλλά όταν τη βλέπεις από κοντά καταλαβαίνεις πόσο … την αδικούν οι φωτογραφίες.

Μα τι πόλη είναι και αυτή! Πραγματικά η “ατμόσφαιρά” της είναι καταπληκτική. Μα πως έχουν καταφέρει και έχουν διατηρήσει αυτοί οι Άγγλοι τις πόλεις τους αναλλοίωτες μέσα στα χρόνια ή μάλλον μέσα στους αιώνες;
Γι’ αυτό οι Άγγλοι καταφέρνουν με ευκολία και “γυρίζουν” σειρές εποχής. Δεν χρειάζονται να φτιάξουν σκηνικά! Τα έχουν ήδη έτοιμα! :lol::lol:
Πιστεύω ότι είναι τυχεροί όσοι καταφέρνουν να ζήσουν εδώ έστω και για λίγο.

IMG_9703.JPG


IMG_9705.JPG


IMG_9706.JPG


IMG_9715.JPG


IMG_9716.JPG


Η Οξφόρδη είναι παγκοσμίως γνωστή λόγω του Πανεπιστημίου της. Πρόκειται για το παλαιότερο Πανεπιστήμιο του Αγγλόφωνου κόσμου και το δεύτερο παλαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου σε συνεχή λειτουργία (μετά από αυτό της Μπολόνια).
Τριανταοκτώ ανεξάρτητα κολέγια και έξι μικρότερα ιδρύματα συνδέονται με το ομοσπονδιακό σύστημα του πανεπιστημίου. Διαθέτει ακόμα και το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό σύστημα βιβλιοθηκών στη Βρετανία Αυτές οι στενές ακαδημαϊκές κοινότητες συμβάλλουν στην προώθηση της κορυφαίας έρευνας για την οποία είναι γνωστή η Οξφόρδη. Τα κτίρια του Πανεπιστημίου και οι εγκαταστάσεις του είναι διάσπαρτα σε όλο το κέντρο της πόλης.
Η Οξφόρδη έχει εκπαιδεύσει πολλούς αξιοσημείωτους αποφοίτους (οι λεγόμενοι Oxonians), συμπεριλαμβανομένων 28 βραβευμένων με Νόμπελ, 27 πρωθυπουργών του Ηνωμένου Βασιλείου, πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, αλλά και από επιστημονικό, καλλιτεχνικό, λογοτεχνικό κ.α. κόσμο.
Αναφέρω επιλεκτικά μερικά δυνατά ονόματα, όπως: Margaret Thatcher, Abdullah II της Ιορδανίας, Benazir Bhutto, Stephen Hawking, Oscar Wilde, JRR Tolkien, John Locke, TE Lawrence, (Λώρενς της Αραβίας)!

Ένα από τα μεγαλύτερα Κολλέγια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι το Christ church . Το Κολλέγιο αυτό αποτελείται από πολλά αρχιτεκτονικά σημαντικά κτήρια, όπως το Tom tower (το οποίο σχεδιάστηκε από τον Sir Christopher Wren, τον «Αρχιτέκτονα του Λονδίνου»), το Tom Quad (η μεγαλύτερη τετράγωνη «αυλή» Κολλεγίου στην Οξφόρδη) και το Great Dining Hall, το οποίο ήταν έδρα του Κοινοβουλίου, που συγκεντρώθηκε από τον King Charles κατά τη διάρκεια του αγγλικού εμφυλίου πολέμου. Το «παρεκκλήσι» του Κολλεγίου είναι συγχρόνως και ο Καθεδρικός ναός της Οξφόρδης. Και μάλιστα αποτελεί τον μικρότερο καθεδρικό της Αγγλίας!

Όλοι οι παραπάνω λόγοι είναι αρκετοί προκειμένου να πάει κάποιος να επισκεφτεί το συγκεκριμένο Κολλέγιο.
Και εμείς αυτό επιλέξαμε για να επισκεφτούμε. Το Christ Church ήταν το πρώτο στη λίστα επιθυμιών των παιδιών, όχι για τους παραπάνω λόγους, αλλά λόγω … Harry Potter. :p:p:p Ο παράγοντας Harry Potter ήταν πολύ ισχυρός και καθόρισε την επίσκεψή μας!

Τα κτίρια του Πανεπιστημίου Christ church (του 16ου αι.) έχουν εμπνεύσει πολλούς συγγραφείς και κινηματογραφιστές και πολλά από αυτά χρησιμοποιήθηκαν ως φόντο για πολλές σκηνές της δημοφιλούς σειράς ταινιών Harry Potter. Το Tom Quad, η μεγάλη διπλή σκάλα του Great Hall του Πανεπιστημίου αποτελούν και μέρη του “Hagwarts”, της σχολής των μάγων.

To Hagwarts από το internet (εννοείται)...


Αποτέλεσμα; Η δημοτικότητα του Πανεπιστημίου, τα τελευταία χρόνια να έχει εκτοξευτεί στα ύψη
με σχεδόν μισό εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων να είναι … έφηβοι!
Έτσι βρεθήκαμε και εμείς εδώ! Ως έφηβοι! (Και εγώ μαζί :p:D:p)

Η πόλη επίσης έχει πολύ ενδιαφέροντα μουσεία όπως το παλαιοντολογικό, το Φυσικής Ιστορίας, βιβλιοθήκες κ.α. Επίσης ένα άλλο “must” είναι και οι βαρκάδες στον παραπόταμο του Τάμεση που διαρρέει την πόλη.

Εμείς όμως οφείλαμε να ξεκινήσουμε με τα highlight αξιοθέατα, που δεν ήταν άλλα από το Great Hall (την τραπεζαρίας του “Hagwarts” των ταινιών), αλλά και την εντυπωσιακότατη διπλή σκάλα που οδηγεί στην μεγάλη αίθουσα της τραπεζαρίας.
Έτσι...
Κατεβαίνοντας από το λεωφορείο (στη High Street) ...
IMG_9678.JPG


Και διασχίζοντας για λίγο μια πολύ "ζωηρή¨ πόλη...
IMG2_9675.jpg


βρεθήκαμε γρήγορα στην είσοδο του Κολλεγίου Christ Church. Με το που αφήσαμε πίσω μας τον πολυσύχναστο δρόμο St Aldates, βρεθήκαμε ξαφνικά μέσα στους γαλήνιους, πράσινους χώρους του Christ Church Meadow.

IMG_9559.JPG


IMG_9662.JPG


IMG_9672.JPG


IMG_9568.JPG


Περάσαμε μέσα από τον τεράστιο προαύλιο χώρο και φτάσαμε στην είσοδο του Καθεδρικού που αποτελούσε συγχρόνως και είσοδο του Great Hall.

IMG_9578.JPG


To Tom Quad ( η μεγαλύτερη τετράγωνη αυλή Κολλεγίου), με το Tom Tower, το οκταγωνικό καμπαναριό στο βάθος (του Sir Christopher Wren).


Το ωράριο της εκκλησίας αλλά και της τραπεζαρίας του Πανεπιστημίου είναι πολύ ακαθόριστο. Στο επίσημο site δεν υπήρχαν, προς ενημέρωσή μας, συγκεκριμένες opening times. Αυτές καθορίζονταν πάντα την τελευταία στιγμή ανάλογα με τις ανάγκες των μελών του Κολλεγίου! Γιατί εκτός από αξιοθέατο … είναι και μια εν ενεργεία τραπεζαρία Πανεπιστημίου! Έτσι όταν φτάσαμε δεν ξέραμε αν θα είναι ανοιχτά.

Και τελικά δεν ήταν. Τα μέλη του κολλεγίου χρησιμοποιούν την τραπεζαρία για να τρώνε τρία γεύματα καθημερινά, συμπεριλαμβανομένου ενός επίσημου δείπνου τα βράδια. "Οι επισκέπτες πρέπει να το γνωρίζουν αυτό και να προγραμματίσουν τα ταξίδια τους όταν δεν χρησιμοποιείται η τραπεζαρία από τα μέλη του Κολλεγίου".
Μικρό το κακό, γιατί θα άνοιγε σε λίγο και στο μεταξύ θα είχαμε χρόνο να επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό και αν ήμασταν τυχεροί μπορεί να πετυχαίναμε και την διάσημη χορωδία.

Ο Καθεδρικός της Οξφόρδης...
IMG_9584.JPG


Ο αιδεσιμότατος του Καθεδρικού Ναού λέει χαρακτηριστικά ότι "οι επισκέπτες μας τείνουν να είναι νεότεροι απ' ότι σε άλλους Καθεδρικούς!" :rolleyes::rolleyes:

IMG_9593.JPG


IMG_9602.JPG


Αφού είδαμε και τον Καθεδρικό (αλλά όχι τη χορωδία) ήρθε και η ώρα της τραπεζαρίας. Έτσι, ανεβήκαμε την εντυπωσιακή διπλή σκάλα του “Hagwarts”.

IMG_9575.JPG


IMG_9576.JPG


IMG_9643.JPG


Να ξέρατε πόσο ζορίστηκα για να βγάλω αυτές τις φωτογραφίες της σκάλας ... χωρίς κόσμο!
IMG_9639.JPG


IMG_9642.JPG


Η σκάλα μας οδήγησε στην ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακή τραπεζαρία, εμάς αλλά και πλήθη κόσμου. o_Oo_O
Ήταν μία μακρόστενη αίθουσα με τρεις σειρές μακρόστενα τραπέζια (στη σειρά ήταν τέσσερις, όσοι και οι οίκοι του Hogwarts). Στους διαδρόμους ανάμεσα στα τραπέζια ο κόσμος σχηματίζοντας ουρά (μαζί και εμείς) περπατούσε σιγά σιγά θαυμάζοντας το χώρο.

IMG_9609.JPG


IMG_9610.JPG


IMG_9616.JPG


Η τεράστια αίθουσα είχε «βαριά» επίπλωση, ξύλινη διακόσμηση, βιτρό παράθυρα, ξυλόγλυπτη οροφή και κλασικούς πίνακες στους τοίχους. Οι περισσότεροι ήταν πορτρέτα καθηγητών του Πανεπιστημίου. Στο βάθος βρισκόταν το πορτραίτο του ιδρυτή της Εκκλησίας του Χριστού, ο Henry VIII, ο οποίος απεικονίζεται πάνω από μια προτομή της βασίλισσας Elizabeth II. Ανάμεσα στα πορτραίτα αναγνώρισα George Canning. Ο Caning είναι ο γνωστός φιλέλληνας, από τον οποίο πήρε το όνομά του και η πλατεία Κάνινγκος της Αθήνας. Τα παιδιά δεν τον θυμόντουσαν. Ο μικρός όμως (προς μεγάλη μου χαρά) αναγνώρισε το πορτραίτο του John Locke, του Άγγλου φιλόσοφου και Διαφωτιστή.
Τι ιστορία έχει αυτό το μέρος!

IMG_9620.JPG


IMG_9625.JPG


IMG_9615.JPG


- «Καλά, εσύ που τον ήξερες τον Locke;», ρώτησα τον μικρό.
- «Μην τρομάζεις, μαμά. Προχθές το κάναμε στην Ιστορία.» ;)

Τα τραπέζια ήταν στρωμένα και έτοιμα να σερβιριστούν. Ύστερα από τη λίγη ώρα, η τραπεζαρία που τώρα ήταν επισκέψιμη για το κοινό θα ξαναέκλεινε πάλι προκειμένου να εξυπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες του Πανεπιστημίου. Τι περίεργο! Ο χώρος που τρως το μεσημέρι σαν φοιτητής ή Καθηγητής να είναι αξιοθέατο και να κλείνει και να ανοίγει συγκεκριμένες ώρες για να ικανοποιεί πότε τους φοιτητές και πότε τους τουρίστες. Και όλο αυτό λόγω μιας ταινίας. Και δεν είναι καν το μέρος που γυρίστηκε η ταινία, αλλά απλά ο χώρος από τον οποίο ο συγγραφέας πήρε έμπνευση!!!
Βγάλαμε αρκετές φωτογραφίες παρόλο που ήταν δύσκολο γιατί είχε αρκετό κόσμο.

IMG_9631.JPG


Βγαίνοντας έξω περιτριγυρίσαμε για λίγο στους χώρους του Κολλεγίου.

Πραγματικά αυτά που είδα με ... έπεισαν ότι είναι κατάλληλα για σκηνικά ταινίας.
Όμως δύσκολο να πιστέψω ότι είναι χώρος Πανεπιστημίου και μάλιστα χώρος που έχει συνεχή χρήση από τον 16ο αι.!

IMG_9572.JPG


IMG_9648.JPG


IMG_9577.JPG


IMG2_9636.jpg


Και εκεί που τριγυρνούσαμε "πέφτουμε" πάνω σε ένα σουβενιρομάγαζο. Τα παιδιά τρελάθηκαν. Είχε ότι μπορεί να φανταστεί κανείς με το λογότυπο του Harry Potter. Μπλούζες, καπέλα, φούτερ, στυλό, τετράδια, μπρελόκ, τράπουλες, σουβέρ, φιγούρες και πολλά άλλα. Φάγαμε αρκετή ώρα μέχρι να αποφασίσουμε τι θα πάρουμε και ήταν και όλα «τσιμπημένα». Και όταν τελικά αποφασίσαμε και πάμε στο ταμείο να πληρώσουμε, τι να δούμε πίσω από τον ταμία; Το ραβδί του Harry Potter! «Τσιμπημένο» και αυτό φυσικά. Έκανε 36 λίρες παρακαλώ. Γούρλωσαν τα μάτια τους τα παιδιά.
Ε! Τι να κάνω και εγώ;
-«Άντε και θα τσοντάρω λίγο στο χαρτζιλίκι σας να το πάρουμε».
-«Yes»
Τώρα όμως που αποφασίσαμε να ψωνίσουμε ,,, δεν ξέραμε ποιο ραβδί να πάρουμε. Είχε πολλά. Του Voldemort, του Harry Potter, του Snape; Ποιο; Τελικά πήραμε του Snape, γιατί ήταν πιο ωραίο. Πάει και αυτό.

Ευτυχισμένοι βγήκαμε ξανά στην πόλη. Φτάσαμε μέχρι την Radcliffe Camera, ένα στρογγυλό και πολύ χαρακτηριστικό κτίριο της πόλης, που αποτελεί το αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης και στη συνέχεια περάσαμε έξω από τη βιβλιοθήκη Bodleian (στην οποία έχουν γυριστεί πολλές σκηνές από τις ταινίες Harry Potter), αλλά επιλέξαμε να επισκεφτούμε τη Θεολογική σχολή (Divinity school), όπου επίσης γυρίστηκαν κάποιες σκηνές από τις ταινίες και συγκεκριμένα εκεί ήταν το αναρρωτήριο της σχολής των μάγων.

IMG_9691.JPG


IMG_9690.JPG


IMG_9688.JPG


Στη συνέχεια με βάση το πρόγραμμά μου, θα έπρεπε να πάμε να δούμε τα δύο δωρεάν μουσεία φυσικής Ιστορίας και Παλαιοντολογίας και μετά θα πηγαίναμε για “punting”. Για κάποιο λόγο … :( δεν τα προλαβαίναμε και τα δύο και θα έπρεπε να διαλέξουμε τι θα κάναμε. Επειδή λοιπόν μουσεία θα βλέπαμε και στο Λονδίνο και το punting μάλλον θα ήταν πιο διασκεδαστικό, επιλέξαμε το δεύτερο.

Το “punting” είναι βαρκάδα στο ποτάμι με ένα σκάφος που ονομάζεται “punt”. Το punt είναι ένα είδος βάρκας, η οποία δεν κινείται με κουπιά αλλά με ένα κοντάρι που «σπρώχνει» το βυθό, κάτι σαν αυτό που κάνουν οι γονδολιέρηδες της Βενετίας Είναι πολύ σύνηθες σπορ, με το οποίο ασχολούνται οι φοιτητές της Οξφόρδης και μάλιστα είναι και γνωστοί και οι αγώνες που γίνονται κάθε χρόνο μεταξύ των φοιτητών της Οξφόρδης και αυτών του Cambridge.
Τα παιδιά εννοείται ότι ενθουσιάστηκαν με την ιδέα της βαρκάδας. Φτάσαμε σε ένα σημείο του ποταμού, κοντά στο Magdalene College, όπου είχε punt για ενοικίαση. Εκτός όμως από punt, είχε και ποδήλατα και βάρκες με κουπιά και άλλα ποταμίσια πλεούμενα. Τα punt όμως επειδή φοβηθήκαμε ότι θα ήταν αρκετά δύσκολα στην οδήγηση και δεν υπήρχε τέτοια ώρα που πήγαμε οδηγός (που μπορούσες επίσης να νοικιάσεις punt με οδηγό), δεν πήραμε και αποφασίσαμε να πάρουμε ένα θαλάσσιο ποδήλατο. Μάλλον ποταμίσιο ποδήλατο θα έλεγα γιατί ήταν λίγο διαφορετικό από αυτά που ξέρουμε.

IMG_9719.JPG


Ήταν πάρα πολύ ωραία. Κάναμε μία ώρα ποδηλατάδα στο κανάλι αυτό της Οξφόρδης, περνώντας δίπλα από τα Πανεπιστήμια, τις αυλές τους, τα γήπεδά τους κ.α. Τα αγόρια ανέλαβαν και τα δύο τα πετάλια και μοιραζόντουσαν και το πηδάλιο και εγώ είχα αράξει μπροστά στην πλώρη απολαμβάνοντας τη βαρκάδα και το φραπέ μου, που έφτιαξα επί τόπου. Τέλεια. Όλοι το ευχαριστηθήκαμε.

IMG_9724.JPG


IMG_9735.JPG


IMG_9743.JPG


IMG_9745.JPG


IMG_9748.JPG


IMG_9765.JPG


IMG_9772.JPG


Αυτόν τον φραπέ ... το πόσο τον ευχαριστήθηκα ... δεν λέγεται... :lol:
IMG_9785.JPG


IMG_9788.JPG


IMG_9789.JPG


IMG_9795.JPG


Μετά την ποδηλατάδα υπήρχε πια μία εκκρεμότητα πριν φύγουμε από την Οξφόρδη και αυτή ήταν να πάμε σε ένα μαγαζί της Games Workshop να ψωνίσουμε φιγούρες. Εύκολα το βρήκαμε. Στο κέντρο της πόλης. Εμ! Φοιτητούπολη η Οξφόρδη. Προφανώς και θα είχε τέτοιο μαγαζί και μάλιστα στο κέντρο της. Φτάσαμε. Έβλεπα τη χαρά στα πρόσωπά των παιδιών και χαιρόμουνα και εγώ. Τι φιγούρες είχε εκεί μέσα! Φιγούρες που δεν έβρισκαν στην Ελλάδα και τις έβλεπαν μόνο στο internet, τώρα τις έβλεπαν μπροστά τους και δεν ήξεραν τι να πρωτοδιαλέξουν για να αγοράσουν.

IMG_9806.JPG


IMG2_9805.jpg


Τα άφησα να περιεργαστούν και να διαλέξουν με την ησυχία τους ότι ήθελαν και εγώ στο μεταξύ βρήκα ευκαιρία να τηλεφωνήσω στον άντρα μου. Έχοντας ένα ύφος απόλυτης ικανοποίησης, αφού έβλεπα και τα παιδιά ικανοποιημένα, του εξιστόρησα τα νέα της ημέρας. Το κυριότερο όμως ήταν ότι ήθελα να πάρω τα εύσημα για τις επιλογές μου, αφού εκείνος ήταν πολύ επιφυλακτικός με το ταξίδι αυτό προς «το άγνωστο … σέρνοντας τα παιδιά μας μαζί». Τον καθησύχασα λοιπόν ενημερώνοντάς τον ότι το ταξίδι μέχρι στιγμής έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και ότι τα παιδιά είναι πολύ χαρούμενα.

Ξόδεψαν πολλά από το χαρτζιλίκι τους σε εκείνο το μαγαζί εκείνο το βράδυ. Και μάλλον θα ήθελαν να ξόδευαν και άλλα, αλλά τους συγκράτησα λίγο εγώ με το σκεπτικό ότι θα συναντούσαμε και άλλα υποκαταστήματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Ποια διάρκεια; Μιλάω λες και κάνουμε κανένα πολυήμερο ταξίδι. Πέρασε ήδη η μία μέρα και έχουμε άλλες δυόμισι. Μου φαίνεται ότι είμαστε πιο πολύ καιρό στην Αγγλία, αφού από τις 6:00 το πρωί που είμαστε στους δρόμους έχουμε κάνει τόσα πολλά!!!

Από το σπίτι μας πήγαμε στο Βενιζέλος, από εκεί Stansted, από εκεί Notting Hill, από εκεί Οξφόρδη.
Και στην Οξφόρδη η διαδρομή που κάναμε (με πόδια και ποδήλατο) φαίνεται στον παρακάτω χάρτη:
Inkedχαρτης_LI 2.jpg

Και ακόμα δεν τέλειωσε η μέρα. Έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε και τις συγκινήσεις του ξενοδοχείου και του δωματίου που δεν έχουμε δει ακόμα. Αχ! Τι θα συναντήσουμε άραγε;

Το «κατάλυμα»
Γύρω στις 8:00 πήραμε πάλι το λεωφορείο της Oxford tube.

IMG_9807.JPG


IMG_9808.JPG


Το λεωφορείο μας άφησε κατά τις 9:20 απέναντι από το ξενοδοχείο μας. Στις 9:30 το βράδυ λοιπόν φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας. Το κτίριο είναι ένα παλιό κτίριο με τουβλάκι κόκκινο πανομοιότυπο με το διπλανό και το παραδιπλανό. Απ’ έξω δεν καταλαβαίνεις ότι είναι ξενοδοχείο γιατί δεν έχει καν ταμπέλα. Εννοείται ότι δεν έχει ούτε λόμπι, ούτε χώρο υποδοχής. Ανοίγεις την πόρτα ένας μικρός διάδρομος και σκάλες για να ανέβεις στα δωμάτια. Η ιδιοκτήτρια μένει στο υπόγειο. Φτάνουμε και της χτυπάμε το κουδούνι. Μετά από ώρα μας άνοιξε και επιτέλους μας οδήγησε στο δωμάτιό μας που ήταν στον 1ο όροφο. Το δωμάτιο ήταν μεγάλο για τρίκλινο, κάτω είχε μια βρώμικη μοκέτα, που κάλυπτε ένα ανώμαλο ξύλινο δάπεδο, που έτριζε όπου και να πατούσες και σκόνταφτες επίσης και οι τοίχοι ήταν καλυμμένοι από επίσης μια βρώμικη ταπετσαρία. Το δωμάτιο είχε επίσης ψυγείο (με ξεχασμένα σάντουιτς από τους προηγούμενους ενοίκους) κουζίνα, φούρνο, κουζινικά σκεύη, όπου τίποτα από όλα αυτά δεν με ενέπνεαν να τα αγγίξω. Το μπάνιο (ας πούμε) ήταν ένα πρόσθετο κουβούκλιο μέσα στο δωμάτιο διαστάσεων 0,5χ0,50μ. (σε καμπίνα πλοίων έχει μεγαλύτερη) όπου είχε μια ντουζιέρα και ένα μικρό νιπτηράκι. Εννοείτε ότι χαρτί τουαλέτας είχαν ξεχάσει να βάλουν. Αυτή λοιπόν την εικόνα είχε το δωμάτιο που θα μου ετοίμαζαν σε μισή ώρα το πρωί που πρωτοήρθαμε. Ήρθαμε δέκα ώρες μετά και πάλι έτοιμο δεν ήταν.

Οk. Αυτό μας έτυχε τώρα. Το είχα λίγο ψιλοϋποψιαστεί. Λίγο το booking, λίγο το βλέμμα της ιδιοκτήτριας, αλλά τι να κάνω τώρα; Ήθελα φθηνό και σε καλή θέση. Καλά να πάθω. Οk! Λέω στα παιδιά: Μόνο ύπνο θα κάνουμε. Απλά προσπαθήστε να μην κυκλοφορείτε πολύ. Ο μικρός το πήρε πολύ στα σοβαρά και πήγαινε από τη μία άκρη του δωματίου στην άλλη προσπαθώντας να μην πατάει κάτω δηλ. πατούσε από έπιπλο σε έπιπλο σαν μαϊμού, λες και αυτά ήταν καθαρά. Βέβαια από την άλλη ομολογώ ότι τα κρεβάτια είχαν πολύ ωραία στρώματα, τα σεντόνια ήταν πεντακάθαρα και επίσης είχε και μια 42άρα τηλεόραση και μάλιστα με δορυφορικά κανάλια. Απίστευτο ε; Φρεσκαριστήκαμε, συμπληρώσαμε ένα έντυπο (τύπου multiple choice) σημειώνοντας τι πρωινό θέλαμε να μας σερβίρει το πρωί στο δωμάτιο (αφού είπαμε δεν έχει λόμπι) και της το δώσαμε και μετά αράξαμε στα μοναδικά καθαρά σημεία του δωματίου (δηλ. στα κρεβάτια μας) και τι χαρά είδαμε spiderman στην τηλεόραση … στα Αγγλικά! Είχαμε τρελαθεί με τα μεταγλωττισμένα σε άλλες χώρες που πηγαίναμε μέχρι τώρα.

Κοιμηθήκαμε γρήγορα. Νομίζω ότι παρόλη την «έκπληξη» του δωματίου, η ημέρα είχε απόλυτη επιτυχία.
Αύριο θα ερχόταν η σειρά του Λονδίνου...
 
Last edited:

alexandra80

Member
Μηνύματα
300
Likes
1.577
Επόμενο Ταξίδι
Λιγουρία-Τοσκάνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού-Βολιβία-Άνδεις
Αν έχεις 8 ημέρες διαθέσιμες για Λονδίνο τότε σίγουρα κάπου χωράει και η Οξφόρδη. Νομίζω ότι αν είχα τόσες πολλές ημέρες εγώ, θα είχα γυρίσει τη μισή Αγγλία... :lol::lol:
Με βάση την έρευνα που είχα κάνει είχα ανακαλύψει τρεις τρόπους για να πάει κάποιος στην Οξφόρδη.

1. Με λεωφορείο από Victoria Coach, της εταιρείας Oxford tube. Έχει κάθε 15’ με 20’. Η εταιρεία Oxford Tube ξεκινάει από Victoria και η διάρκεια της διαδρομής είναι 1,40’ (ανάλογα με την κίνηση). Οι στάσεις που κάνει είναι: Marble Arch, Noting Hill Gate, Shepherd's Bush, Hillingdon.
https://www.oxfordtube.com/
Εμένα με είχε βολέψει αυτή η εταιρεία, γιατί έκανε στάση πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας και δεν είχε χρειαστεί να πάμε στην αφετηρία (Victoria) το πρωί με μετρό. Το κόστος ήταν 18 λίρες για τον ενήλικο (τώρα νομίζω ότι πήγε 19) και 9 λίρες για το κάθε παιδί με επιστροφή. Αυτές οι τιμές ισχύουν για τα Σάββατα. Σε περίπτωση που πας άλλη ημέρα, τα παιδιά κάτω των 16 χρονών ταξιδεύουν δωρεάν.
Τα εισιτήρια τα πληρώνεις άμεσα (με μετρητά) στον οδηγό. Μπορεί να είναι και η μοναδική πληρωμή που πρέπει να κάνεις με μετρητά σε όλη την Αγγλία. :rolleyes-80::rolleyes-80:

2. Με λεωφορείο από Victoria Coach πάλι, αλλά άλλης εταιρείας. Το λεωφορείο Χ90 ξεκινάει επίσης από Victoria και η διάρκεια της διαδρομής είναι επίσης 1,40’ (ανάλογα με την κίνηση). Οι στάσεις που κάνει είναι: Grosvenor gardens, Marble Arch, Baker Street, Hillington. Εμένα δεν με βόλευαν αυτές οι στάσεις. Το κόστος είναι το ίδιο.

3. Με τρένο από Paddington station. Ακριβό εισιτήριο. Η διάρκεια είναι 1 ώρα περίπου.

Οτιδήποτε άλλο θυμηθώ θα το αναφέρω στη συνέχεια. :)
Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο που αφιερώσεις να μου απαντήσεις! Για την ακρίβεια θα είμαι 3 μέρες Μπαθ,για να πάω σε Stonehenge και cotswolds και 4 Λονδίνο. Μάλλον θα βράσω κάπου και την Οξφόρδη, γιατί είχα μαγευτεί από το Cambridge ....
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
Με την ευκαιρία της ιστορίας σου να γράψω εδώ πως στο αγγλικο groupon και στο Wowcher έχει καλές τιμές για ημερήσιες εκδρομές σε Stonehenge/Bath (και όχι μόνο) οι οποίες με τους κωδικούς έκπτωσης που βγάζει συχνά συμφέρουν πολύ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.786
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom